avem un nou patriarh...
Raspunsuri - Pagina 22
Marilena12 spune:
Elena, stii ce este "jenant"? Ca vii sa-mi demonstrezi mie care petrec timp in biserica printre oameni care se roaga cum trebuie ca nici jumatate dintre toti ortodocsii nu se roaga asa!
Pt ca stii tu nu stiu cate "exemple clare"! Si te crezi in masura sa vorbesti despre 50 % dintre ortodocsii care merg regulat la biserica... Cel putin acum ai aratat clar ca ai o problema cu ortodocsii in general nu era cazul sa te intreb cu cine te certi!
Si ca sa nu te mai las intr-o asemenea eroare, ti-am postat din mai multe surse: Dogmatica Ortodoxa a lui Staniloae, Scrierile Sf. Chiril al Ierusalimului (Cateheza XIII), Epistola catre Filipeni a Sf. Policarp, "Crucea in teologia si cultul Bisericii", "Crucea ca dar si Tainele Bisericii"- tot Parintele Dumitru Staniloae, Dogmatica Parintelui Remete, Liturgica Teoretica a Parintelui Ene Braniste, cam atat.
Deci nu ma lua pe mine cu faza cu interpretarea dupa bunul plac...
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
denizel spune:
quote:
Originally posted by Marilena12quote:
Originally posted by denizel
Da' ce te faci mai Mari, daca Hristos o sa te intrebe de ce i-ai considerat frati numai pe ortodocsi?
..."Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor"...:-)
Pai deh, mai Denizel, frati intru Hristos suntem toti care ne adunam in numele Lui la Sfanta Liturghie, cand ne intalnim cu El, nu? Ca doar la fiecare epicleza se pogoara Duhul Sfant si apoi noi ne impartasim din Trupul si Sangele lui Hristos, deci suntem impreuna, toti un suflet si-o credinta.
Ceilalti imi sunt si ei frati dupa Tatal Ceresc, caci toti am fost plasmuiti de un singur Parinte, dupa chip si asemanare, nu?
In plus de asta, Hristos S-a facut jertfa de ispasire pentru pacatele lumii intregi nu doar ale noastre, asa spune Apostolul Ioan, nu? O fi stiut Domnul de ce nu s-a limitat numai la crestini, nu? Asa ca eu nu indraznesc sa am dispret pentru nici unul dintre copiii creati de Dumnezeu.
Faptul ca eu stau in biserica unde Domnul mi-a daruit sa ma nasc din apa si din Duh, impreuna cu fratii mei, nu inseamna ca am incuiat usile pe dinauntru, oricine este liber sa intre in familia noastra si il vom primi cu dragoste!
vaaai!!! Esti tare, Mari! Pe bune! :-) Daca nu ai fi dat la inceputul topicului tone de explicatii in legatura cu pericolele si lipsa necesitatii rugaciunii impreuna cu altii, mai ca te-as fi crezut :-)).
Pot sa-ti zic eu de acuma si pana la anu', ca este un dezacord urias intre ceea ce predici si ceea ce ai in suflet, ca tot n-ai sa-mi dai dreptate. Nu mi-ai da dre[ptate, pentru ca nici tu nu iti dai seama.
Mari draga, tu spui ca primesti cu dragoste pe oricine ar veni la tine in biserica. In rest, din partea ta, sa fim frati, ca doar avem toti acelasi Tata, nu?
Asta e dragostea ta, mai? :-) Te iubesc daca ma iubesti si daca faci ce fac eu? Tu nici macar altruista nu esti. Pentru ca altruismul nu inseamna numai sa nu vrei raul altuia si sa-i dai un palton cand ii este frig. Inseamna si sa respecti omul, inseamna si sa-l recunosti.
Dumnezeu este iubire, Maaariiii!!!! El nu este reguli peste reguli, sinoade ecumenice, traditii si impartirea scrupuloasa a anului pe zile si a zilelor pe ceasuri.
El a intocmit om dupa natura Lui, Iubirea. Datatorul omului si al Iubirii este Unicul care are calitatea sa hotarasca ce e bine si ce e rau. Nici tu, nici nu'sh care sinod ecumoenic nu aveti aceasta calitate.
Iar lucrurile sunt hotarate din vesnicii, mai Mari! Iubirea ne-a fost aratata in Isus Hristos. Punct!
Daca ma intrebi, pierzi timp pretios. In loc sa te risipesti in explicatiile regulilor faurite de oameni, mai bine marturiseste ceea ce conteaza cu adevarat: Iubirea Lui. Daca e sa fii intrebata vreodata daca ai facut ceva, de asta ai sa fii intrebata. N-o sa te intrebe Domnul daca ai dat oamenilor explicatii din Dogmatica lui Staniloaie sau din Dogmatica lui Remete. O sa fii intrebata daca ai explicat Dogmatica Cerului, Dogmatica Iubirii. Si pe astea nu le inveti nici de la parintele Staniloaie, nici de la parintele Remete. Slava Domnului ca aici e singurul domeniu in care e suficient daca esti autodidact! :-).
Elena spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Elena, stii ce este "jenant"? Ca vii sa-mi demonstrezi mie care petrec timp in biserica printre oameni care se roaga cum trebuie ca nici jumatate dintre toti ortodocsii nu se roaga asa!
Pt ca stii tu nu stiu cate "exemple clare"! Si te crezi in masura sa vorbesti despre 50 % dintre ortodocsii care merg regulat la biserica... Cel putin acum ai aratat clar ca ai o problema cu ortodocsii in general nu era cazul sa te intreb cu cine te certi!
Si ca sa nu te mai las intr-o asemenea eroare, ti-am postat din mai multe surse: Dogmatica Ortodoxa a lui Staniloae, Scrierile Sf. Chiril al Ierusalimului (Cateheza XIII), Epistola catre Filipeni a Sf. Policarp, "Crucea in teologia si cultul Bisericii", "Crucea ca dar si Tainele Bisericii"- tot Parintele Dumitru Staniloae, Dogmatica Parintelui Remete, Liturgica Teoretica a Parintelui Ene Braniste, cam atat.
Denizelutz, unde eeeeeeesti, sa-mi dedici si mie melodia aia cu "here we go agaaaain"
quote:
Iertaciune, iertaciune ca am indraznit sa-ti arat negru pe alb ca ai luat un verset din Biblie si apoi l-ai interpretat fix cum ti-a placut tie.
Daca dupa versetul din Corinteni imi dadeai un citat din cei insirati de tine mai sus, Sf. Policarp, Staniloae, etc. era altceva!! nu eram nebuna sa spun ca tu ai spus acele cuvinte! dar interpretarea si concluzia iti apartine INTEGRAL! acuma daca tu nu vrei sa recunosti si o dai cotita ca de fiecare data, pai asta e problema ta; dar atunci nu mai acuza pe altii ca interpreteaza dupa capul lor, cand tu faci acelasi lucru!
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
denizel spune:
quote:
Originally posted by Elena
Denizelutz, unde eeeeeeesti, sa-mi dedici si mie melodia aia cu "here we go agaaaain"
Nici un Here I go again, nimica! www.youtube.com/watch?v=PSWLKQMN34Y" target="_blank">Iejti rea!!
Eu chiar nu imi dau seama de unde si pana unde iti da Marilena toata rezerva ei de bile negre, asaaa...fara nicio rezerva.
Marilena, tu nu stii, da' pe cand nu erai tu pe DC, cand aparea Elena pe un topic, cam apareau si linistea si impacarea. Te infigi in Elena de parca stii de o viata de ce rele e capabila si de parca nu ai fi vorbit acuma pentru prima oara cu ea. In fine...
irina.c. spune:
quote:rad tare :))
Originally posted by denizelMarilena, tu nu stii, da' pe cand nu erai tu pe DC, cand aparea Elena pe un topic, cam apareau si linistea si impacarea.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
probabil aparea linistea, ca de impacare nu-mi amintesc Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
denizel spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by denizel
Marilena, tu nu stii, da' pe cand nu erai tu pe DC, cand aparea Elena pe un topic, cam apareau si linistea si impacarea.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
rad tare :))
probabil aparea linistea, ca de impacare nu-mi amintesc
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
A, da? Va cereati scuze ca ii ziceati eretica si si ea nu va ierta? Pot sa rad si io tare? :-)))
Mai Irina, deturnam aiurea discutia. Problema nu este ca tin io sau altcineva sa ma rog cu voi. Slava Domnului, am cu cine sa ma rog, am unde sa simt binecuvantare, am unde sa fiu fericita :-).
Problema este ca, in numele Hristosului si pentru Hristos, propagati lipsa dragostei, a impreuna-simtirii si a intelegerii. E treaba voastra!
Va temeti sa nu 'smintiti' fratii de credinta ortodoxa, da' tare cred ca tocmai pe ei ii 'smintiti', saracii .
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Many Hope, ! Cu psihanaliza...cam greu, suntem atat de diferiti...cu presiunea mea interna sau interioara tot n-ai nimerit-o, e numai responsabilizare, poate mai multa decat se obisnuieste, insa eu am limite mai largi nu simt nici-o presiune in corazon
Cu "restu'lumii" io nu ma bag la discutii din astea, ca par fete periculoase
...da pe tine uite ca-mi permit sa te intreb: n-ai spus tu de "frica"? exista oare frica-frica fara "presiune"? e o "frica responsabila" a ta? te lasa "frica" ta oare, sa stai confortabil pe sezlong la plaja, sorbind un cocteil agale , in vreme ce atatea chestii _ se posteaza aici necurmat?? ce neam de "frica" mai e si asta a ta de care zici? ca eu n-am auzit... nu-mi faci cunostintza si mie? sau nu e la tine nici o "frica" si ai pus un eufemism "responsabil"? = ca tocmai potriveala "diferentei" nici io n-o vad....
("psihanaliza"? nu stiu ce-i aia... e chestia aia cu visele? adica daca io visez la un preot-patriarh indiscutabil vrednic, de pilda, inseamna ca psihanalizez? OOOOOOOOOOOOOO !!!)
fdoina spune:
Draga Marilena,
din experienta iti spun ca in discutiile astea se face o risipa inutila de energie...eu m-am tinut o vreme departe de DC, pentru ca mi-am dat seama ca vorbesc cu entuziasm de lucruri pe care nu le cunosc: iubire crestina, rugaciune samd
sa-i lasam pe protestanti sa vorbeasca despre iubire si rugaciune, iar noi sa ne citim rugaciunile catre Sfinti, catre Maica Domnului, sa ne inchinam la icoanele noastre si sa cerem mila Dumnezeului nostru
eu asa zic
denizel spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Draga Marilena,
din experienta iti spun ca in discutiile astea se face o risipa inutila de energie...eu m-am tinut o vreme departe de DC, pentru ca mi-am dat seama ca vorbesc cu entuziasm de lucruri pe care nu le cunosc: iubire crestina, rugaciune samd
sa-i lasam pe protestanti sa vorbeasca despre iubire si rugaciune, iar noi sa ne citim rugaciunile catre Sfinti, catre Maica Domnului, sa ne inchinam la icoanele noastre si sa cerem mila Dumnezeului nostru
eu asa zic
Ai, Doinito, uitasem de tine ce bine le mai zici!
Buey, cum poti fi ataaaaat de rea? Esti incredibila, pe bune!...
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by fdoina
eu m-am tinut o vreme departe de DC...din experienta iti spun ca in discutiile astea se face o risipa inutila de energie...
eu asa zic
Deci lumineaza-ma ! Ce s-a schimbat ? Cum iti utilizezi experienta ? Ce ai facut cu plusul de energie utila, ce l-ai avut prin tinerea unei vremi departe de DC ? Care sunt efectele ?