avem un nou patriarh...
Raspunsuri - Pagina 15
mariuta spune:
quote:
Originally posted by Elena
Mariana, din nou nu imi vine sa cred ca tocmai tu nu stii ca sunt o multime de calugari care nu se spala, iar asta nu, NU din cauza ca nu au nimic in comun cu igiena, ci pentru ca vor sa urmeze exemplul unora din Parintii Ortodoxiei, considerand, la fel ca acestia, nespalarea o nevointa. Sunt calugari prin manastiri atit la noi cat si cei din manastirile din muntele Athos care nu se spala cu anii!!!! si bineinteles ca nu o fac penttru mantuire, aici sunt de acord cu tine, dar ce sa faca oamenii, daca asa ii invata Sfanta Traditie
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Da, si care e problema ta, de fapt? Bine ca stiti toate ce trebuie si ce nu trebuie sa faca un calugar, ca sa se mantuiasca!
Pacatul duhneste mai rau decat nespalarea, pentru cine are un astfel de simt. Pentru cine nu, se limiteaza la ce poate.
Fetelor, pentru probleme de igiena si epilare, pareri pro si contra, mutati-va la femina intim.
Criss75 spune:
[/quote]
Da, si care e problema ta, de fapt? Bine ca stiti toate ce trebuie si ce nu trebuie sa faca un calugar, ca sa se mantuiasca!
Pacatul duhneste mai rau decat nespalarea, pentru cine are un astfel de simt. Pentru cine nu, se limiteaza la ce poate.
Fetelor, pentru probleme de igiena si epilare, pareri pro si contra, mutati-va la femina intim.
[/quote]
Pai inseamna ca toti duhnim, nu? Sau poate tu nu ai pacate.
Criss si Alex
Elena spune:
Mariuta, in primul rand, da-ti te rog mainile jos din shold. Iar daca ai chef sa te certi, cearta-te cu Marilena, nu cu mine, pentru ca ea a fost cea care a spus ca acei calugari care nu se spala fac asta pentru ca "nu au nimic comun cu igiena".
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by mariutaquote:
Mariana, din nou nu imi vine sa cred ca tocmai tu nu stii ca sunt o multime de calugari care nu se spala, iar asta nu, NU din cauza ca nu au nimic in comun cu igiena, ci pentru ca vor sa urmeze exemplul unora din Parintii Ortodoxiei, considerand, la fel ca acestia, nespalarea o nevointa. Sunt calugari prin manastiri atit la noi cat si cei din manastirile din muntele Athos care nu se spala cu anii!!!! si bineinteles ca nu o fac penttru mantuire, aici sunt de acord cu tine, dar ce sa faca oamenii, daca asa ii invata Sfanta Traditie
_
Mai sa fie, si eu care speram sa stam aici...si daca nu imi place la Femina intim, ce faci?
In concluzie, dupa cum ai zis tu, nespalarea devine o calitate, comparativ cu pacatul.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by Elenaquote:
Originally posted by Marilena12
Pai or fi si de-aia care nu se spala, ce printre ne-calugari nu sunt oameni care put? Insa cei care se dau cu parfum nespalati nu o fac pentru mantuire ! Ci din cauza ca ei nu au nimic comun cu igiena.
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
Marilena, din nou nu imi vine sa cred ca tocmai tu nu stii ca sunt o multime de calugari care nu se spala, iar asta nu, NU din cauza ca nu au nimic in comun cu igiena, ci pentru ca vor sa urmeze exemplul unora din Parintii Ortodoxiei, considerand, la fel ca acestia, nespalarea o nevointa. Sunt calugari prin manastiri atit la noi cat si cei din manastirile din muntele Athos care nu se spala cu anii!!!! si bineinteles ca nu o fac penttru mantuire, aici sunt de acord cu tine, dar ce sa faca oamenii, daca asa ii invata Sfanta Traditie
Auzi Elena, tu crezi ca Sf. Ioan Botezatorul, in timp ce statea in pustie si se hranea cu miere si lacuste se spala cumva ca sa nu miroasa?
Nu discut cu tine nevointele Sfintilor Parinti sau ale ascetilor, tocmai ca sa nu cazi din pacatul judecarii aproapelui, in cel al judecarii si hulirii sfintilor. Oricum, ma indoiesc ca ai mirosit vreun calugar sau ca ai calcat vreodata pe la Athos, ca sa ai vreo idee daca si cati se spala sau nu. Daca doresti sa defaimezi ortodoxia, fa-o singura, nu-i mai provoca si pe altii la batjocura, ca doar mantuirea ca si osanda vesnica sunt particulare!
Elena spune:
Raspuns tipic. Exact la fel ai facut si atunci cand ai spus ca 'nuuuuuuu, ortodocsii nu se inchina si nu se roaga direct sfintilor, Doamne fere!' dupa care sa revii si sa spui ca 'si ce daca se roaga?". Si acum la fel faci, intai spui ca datoria calugarilor este sa spele si ca acei calugari nu se spalau ca erau certati cu igiena, iar acum vii si o intorci.
Defavoare ortodoxiei ma tem ca tu o faci, nu eu. Pentru ca prezinti invatatura ortodoxa in mod eronat/incomplet, adica spui numai jumatati de adevar!!
Daca am spus ceva fals despre ortodoxie, trebuia sa-mi arati ce anume.
_
denizel spune:
quote:
tu crezi ca Sf. Ioan Botezatorul, in timp ce statea in pustie si se hranea cu miere si lacuste se spala cumva ca sa nu miroasa?
Da' eu chiar nu inteleg! De ce ar trebui sa ma gandesc la un om sfant, cum a fost Ioan Botezatorul, ca la unu' care nu se spala si mirosea urat? :-(
Cu ce imi ajuta mie in ascensiunea spirituala, daca fac presupuneri cu privire la mirosul unui om neprihanit? Da' poate Ioan Botezatorul nu mirosea, na! Uite asa, cu toate ca statea in pustie si nu avea cum sa se spele, el nu mirosea urat. Poate mirosea chiar placut, asa cum miros unele trupuri ale sfintilor morti. Of, of!
Ce mare minune o fi spalatul asta, frate?
Si, daca bietul Ioan Botezatorul, realmente nu avea cum si unde sa se spele intr-o etapa a vietii sale, transformam lipsa igienei intr-o virtute . Toti calugarii si toti credinciosii care nu se spala si miros urat, se apropie de modelul oferit de Ioan Botezatorul, probabil.
hannen spune:
quote:
Originally posted by conchita
interesant ca poti pune pariu despre oameni pe care nu-i cunosti - uite ce numesc eu extremism.
N-am facut nici un pariu,parol!Ia mai citeste o data!
quote:
asa fac si teroristii, asumand ca toti americanii trebuie sa moara pentru ca stiu ei sigur sigur ca sunt evil,
Aici pun pariu ca tu stii cel mai bine cum gindesc teroristii.
quote:
de la mahomed citire.
Prietenului tau i-ai exprimat aceasta opinie?Dar pe celelalte pe care le arunci de cite ori ai ocazia ,despre Profet ,Qur`an...
quote:
tocmai ca nu ai vorbit numai despre religia ta. iar cand ai vorbit despre a altora, ai fost super extremista, la fel ca atunci cand s-a incercat un dialog despre religia ta. orice opinie diferita ai luat-o ca atac la persoana si ai recurs la atac la persoana in replica.
Hahaa,care dialog,ala in care tu arunci cu gunoi in religia mea?Sunt sigura ca prietenul tau nu a auzit parerea ta cea adevarata.Pacat ca nu poate citi pe DC.Opinie diferita?Asa se zice acum la jigniri,rautati cit suprinde si bataie de joc?
quote:
or amicul meu e super calm, super educat si super inteligent. cineva cu tarie in credinta nu se lasa enervat asa usor de ideea dialogului.
Ti-am zis de ce e super calm,nu-ti cunoaste adevarata opinie despre religia lui si tot ce tine de ea...
quote:
si da, ai intuit bine, sustine eliberarea femeii islamice si repunerea sa in drepturile de fiinta umana egala barbatului - cum sa nu-l respect, in conditiile astea?
aici ai intuit tu gresit,pt. mine fortarea femeii musulmane sa-si dea valul jos nu reprezinta o egalitate si o eliberare.Daca se refera la altceva ,atunci si eu sunt de acord pt. ca sunt ff multe greseli care insa nu au baza in religie,dar am mai explicat,nu vad de ce as face-o la infinit.
quote:
iti recomand jurnalul de calatorie al Marianei Pearl despre mamele singure din Maroc (unele devenind mame in urma violurilor) care sunt condamnate de societate drept paria si impotriva carora barbati islamici cer pedeapsa capitala - in virtutea credintei islamice. tu nu ai condamnat niciodata astfel de situatii, dimpotriva, ai spus ca femeia adulterina merita omorata, idem cealalalta forumista, imi scapa numele acum.
Aici vorbesti "povesti",in stilul tau unic si inconfundabil.Ca sa-ti explic,cred ca visezi ca am cerut pedeapsa pt. victimele violurilor.Fara pic de "simt" iti dai cu parerea despre o problema care mie personal mi se pare strigator la cer de nedreapta si de neislamica.
Aici insa pot sa fac un pariu,stii sigur numele "celeilalte forumiste",numa` te faci ca nu.
quote:
asa ca nu-mi mai raspunde, ca nu ma mai atrage nici ca distractie tipul de "dialog" cu care ne-ai obisnuit atata amar de vreme. poarta-ti valul in pace.
Normal ,ti-ar conveni de minune sa te las sa-ti dai cu parerea si sa te admiri recitindu-ti mesajele inchipuindu-ti ca ai rupt gura tirgului cu parerile tale .
Slava Domnului,imi port valul cu demnitate chiar daca nu convine unor forumiste DC.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Marilena12 spune:
quote:
Raspuns tipic. Exact la fel ai facut si atunci cand ai spus ca 'nuuuuuuu, ortodocsii nu se inchina si nu se roaga direct sfintilor, Doamne fere!' dupa care sa revii si sa spui ca 'si ce daca se roaga?". Si acum la fel faci, intai spui ca datoria calugarilor este sa spele si ca acei calugari nu se spalau ca erau certati cu igiena, iar acum vii si o intorci.
Defavoare ortodoxiei ma tem ca tu o faci, nu eu. Pentru ca prezinti invatatura ortodoxa in mod eronat/incomplet, adica spui numai jumatati de adevar!!
Vorbesti aiurea! Cand am spus eu ca nu ne rugam direct sfintilor? Cat despre calugari, am spus ca au datoria sa nu puta, si crede-ma, mie nu mi-a putit vreunul pana acum! Prin urmare, cat se spala nu ma intereseaza! Dar nu ai raspuns: pe tine ce te roade atata grija cum se mantuiesc ortodocsii? Nu ar fi mai bine sa te preocupe propria ta mantuire?
In alta ordine de idei, as vrea sa-ti multumesc, chiar ma ajuta atitudinea ta, ma ajuta sa vad mai limpede unele diferente.
Ia fii atenta:
"Fericiti facatorii de pace, ca aceia fii lui Dumnezeu se or chema,
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor.
Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea"
(Matei 5, 3-12)
Da-i inainte Elena impotriva ortodocsilor, si noi iti vom multumi!
denizel spune:
quote:
Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea"
Cum adica, Marilena, "mintind din pricina Mea"? Din ce Biblie citezi tu?
Poate ca versetele din Matei 5, 11, te vor face sa nu mai promovezi neadevaruri despre alti crestini. Precum vezi, nu faci decat sa ii fericesti :-).