avem un nou patriarh...

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by denizel

[quote]tu crezi ca Sf. Ioan Botezatorul, in timp ce statea in pustie si se hranea cu miere si lacuste se spala cumva ca sa nu miroasa?

Da' eu chiar nu inteleg! De ce ar trebui sa ma gandesc la un om sfant, cum a fost Ioan Botezatorul, ca la unu' care nu se spala si mirosea urat? :-(
Cu ce imi ajuta mie in ascensiunea spirituala, daca fac presupuneri cu privire la mirosul unui om neprihanit? Da' poate Ioan Botezatorul nu mirosea, na! Uite asa, cu toate ca statea in pustie si nu avea cum sa se spele, el nu mirosea urat. Poate mirosea chiar placut, asa cum miros unele trupuri ale sfintilor morti. Of, of!

Ce mare minune o fi spalatul asta, frate?
Si, daca bietul Ioan Botezatorul, realmente nu avea cum si unde sa se spele intr-o etapa a vietii sale, transformam lipsa igienei intr-o virtute . Toti calugarii si toti credinciosii care nu se spala si miros urat, se apropie de modelul oferit de Ioan Botezatorul, probabil.

Ia-auzi Elena, ce spuneai tu despre Sfintii Parinti? Pai nu trupurile unora dintre ei sunt si acum binemirositoare? Ei au urmat exemplul Botezatorului Ioan si nespalandu-se au mirosit frumos prin virtuti si haruri! Prin urmare, daca tu stii ca sunt si acum monahi care le urmeaza exemplele, inseamna ca bine fac ei, poate ca de-aia nu mi-a mirosit urat nici unul prin cate manastiri am cutreierat!
Multumesc Denizel, ai dat un exemplu minunat!
Mariuta, am asteptat pana acum ca sa-ti dau dreptate: intr-adevar, pacatul este cel care pute, nu crestinul nespalat.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

quote:

quote:
Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea"

Cum adica, Marilena, "mintind din pricina Mea"? Din ce Biblie citezi tu?

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

quote:

quote:
Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea"

Cum adica, Marilena, "mintind din pricina Mea"? Din ce Biblie citezi tu?

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5

Aha, merci!
Mi se pare totusi o traducere deficitara. Nu mi se pare bine tradus "mintind din pricina Mea" in contextul ala. Nici macar nu imi dau seama ce vrea sa zica.
Eu am vreo jde mii de Biblii pe-acasa si in toate am gasit traduceri de genul: "ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor ocari..."
Am gasit si in Biblia in engleza, versiunea King James, "Blessed are ye, when men shall revile you, and persecute you, and shall say all manner of evil against you falsely, for My sake"

Este deci, "din pricina Mea", dar nu "mintind din pricina Mea", care mie mi se pare ca nu are vreun sens. Si apoi, cine minte din pricina lui Isus???
Probabil ca e o greseala de scriere, la varianta asta electronica.

In alta ordine de idei, nu ma deranjeaza ca te-ai folosit de postarea mea ca sa o ataci pe Elena. Se vede ca nu e chiar pierdere de vreme sa ma citesti .
Stiu ca Elena respecta si iubeste sfintii (chiar daca nu li se roaga) si asta e de ajuns.
Si mai stiu ca nu orice calugar care nu se spala, nu miroase :-)) Ce bine ar fi sa avem atat de multi sfinti printre noi, nu? :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

cam off-topic cu ultimele pagini, nu pot sa nu ma minunez de declaratia presedintelui Iranului care spune ca:

One direct answer, however, brought laughter. Asked about his country's execution of homosexuals, he replied: "In Iran, we don't have homosexuals, like in your country. I don't know who's told you that we have it."
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20070925.wiran25/BNStory/International/home

tare imi aminteste de declaratiile lui Ceausescu cind era intrebat despre drepturile omului in Romania....unde e fata ce scria pe aici despre Iran si cit liberalism a gasit ea acolo....

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

In primul rand, nu am vrut sa o atac pe Elena, ci i-am oferit doar citatul tau ca sa-mi intaresc ideea postata mai devreme.
Apoi, as vrea sa-ti spun ca toate Bibliile pe care le am eu, inclusiv una care nu este ortodoxa contin aceeasi formula, ca si varianta electronica, deci nu este o greseala. Si un exemplu de minciuna pt Hristos este situatia in care crestinii din vremea persecutiilor adaposteau cate un frate si ascundeau acest lucru, sau furau trupurile celor ucisi ca sa le inmormanteze crestineste, sa nu fie pricina de batjocura a paganilor. Sau din zilele noastre, cam cum procedeaza unii dintre noi pe aici, schimba subiectul ca sa nu mai ofere oportunitatea celorlalti de a arunca cu mizerii in sfinti sau in oameni nevinovati. Ceva de genul: "Nu aruncati margaritarele in noroi..."
In al treilea rand, sa te citesc nu este pierdere de timp, mereu invat cate ceva nou, in schimb sa discut cu tine...uneori este inutil.
Si ai dreptate, nu orice calugar care nu se spala nu miroase, pt ca nu intotdeauna calugarul se leapada de trup si devine un om duhovnicesc. Asta spuneam si eu despre cei care au probleme cu igiena ci nu urmaresc mantuirea prin nevointa si lepadare de sine!
Este importanta insa stradania la orice crestin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Vorbesti aiurea! Cand am spus eu ca nu ne rugam direct sfintilor?

Iaca aici:
quote:
Tu stii cum se roaga un ortodox unui Sfant? El poate spune doar asa: "Sfinte...roaga-te lui Dumnezeu pentru mine pacatosul!" deci nu: " Sfinte ajuta-ma!.

iar eu ti-am aratat negru pe alb ca este un neadevar ce sustii tu.

quote:
Cat despre calugari, am spus ca au datoria sa nu puta, si crede-ma, mie nu mi-a putit vreunul pana acum!

Tu n-oi fi intalnit dar Steinhardt scria ca a intalnit destui.
quote:
Dar nu ai raspuns: pe tine ce te roade atata grija cum se mantuiesc ortodocsii?

Trecand peste tonul tau de mahala iti raspund ca n-am adus eu in discutie mantuirea ortodocsilor; iti reamintesc ca tocmai tu ai fost cea care a adus in discutie mantuirea acelor calugari urit mirositori, de care spuneai ca nu se parfumeaza spre mantuirea lor.

quote:
Ia fii atenta:
"Fericiti facatorii de pace, ca aceia fii lui Dumnezeu se or chema,
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor.

E problema ta daca te simti prigonita, eu doar te rog sa-mi arati cu ce te-am prigonit eu pe tine sau pe alt ortodox si te rog din nou sa-mi arati unde si cu ce am mintit. Atita timp cat nu imi arati concret cu ce te-am prigonit si mintit, te-as ruga sa fi mai retinuta cu acuzele si jignirile. Fac apel la bunul tau simt ca om, nu ca ortodox crestin, pentru ca foarte probabil ai avea dezlegari peste dezlegari sa vorbesti astfel unei eretice.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Elena, si tu si denitzel de citeva pagini nu faceti decit sa scormoniti in crezurile ortodocsilor si sa aruncati pe topice tot ce vi se pare ca contravine ideilor si credintelor voastre despre viata, cind cu ironie cind fara; Marilena incearca sa va raspunde (risipeste energie destula ) documentat cit poate la toate, drept care ai gratulat-o si cu o bila neagra pedeasupra.

eu m-as apuca de disecat alta religie doar atunci cind as considera ca am atins pragul maxim de cunoastere si aplicare a propriei religii si sunt in model in aplicarea ei, sau cind as primi instructiuni de genul asta de la preotul/indrumatorul/duhovnicul meu (dar si atunci i-as pune lui la indoiala credinta cind m-ar indruma la asa ceva); sunt curioasa voi ce motive aveti.

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

Mai Marilena, da' de ce oare nu are sens sa discuti cu mine? Este atat de important pentru tine ca, intr-o discutie, cel cu care discuti sa ajunga la final sa spuna ca tine?

Uita-te si tu cum nu vrei sa admiti nimic, absolut nimic. Daca scrie pe o Biblie ca e ortodoxa, apoi e clar ca lumina zilei ca nu se poate ca in ea sa fie vreo greseala. Asta e asa o copilarie! :-)
Ca sa nu mai spun de faptul ca, in toate Bibliile pe care le ai in casa, inclusiv alea neortodoxe, ai exact aceeasi formulare defectuoasa :-)) of, of!

Hai sa am studiat mai bine textul si, intr-adevar e o greseala in formularea ortodoxa. Nu e o greseala de fond, doar ca sensul este afectat din cauza ca lipseste o virgula.

Textul tau e asa: "Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea"

Si corect ar fi asa: "Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind, din pricina Mea"

Formele de minciuni despre care ai pomenit, nu au ce cauta in contextul dat. Contextul dat pomeneste doar despre minciunile care se spun in legatura cu cei care cred in El si sufera din pricina Lui.

Te rooog, relaxeaza-te si nu mai fi asa incrancenata! :-)

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

ok, Ana Stroe, arata-mi tu, te rog, unde am spus eu sau Denizel lucruri neadevarate legate de ortodoxie.

Pe mine personal ma intereseaza ortodoxia la fel de mult ca si 'religia' protestanta sau catolica, sa stii. Iar daca iti inchipui ca protestantismul nu-l disec la fel, just try me!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Iar tu Ana Stroe, vii pe-aicea cu judecatile . Argumente la o parere sau alta, nu ai?
Si, bine ar fi daca te-ai achita doar de rolul de judecator. Numai ca, nu iti e rolul asta de ajuns , mai vii si cu fitile (ca cel despre iranieni), poate-poate se mai pune de-un scandal mic si dragalas .
Chiar asa, ai terminat de disecat religia ta si te-ai apucat de-acu' de cea islamica?

Mergi la inceput