daca sunt verisori primari se pot casatori?
Raspunsuri - Pagina 5
hannen spune:
Marilena,ok, te-am inteles!
Insa nu inteleg de ce automat se considera ca unei femeie (crescuta intr-un alt mediu ,fara restrictii etc...)i se impune ceva de catre sot sau familia lui???
De unde se trage concluzia asta?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Marilena12 spune:
Pai o data ce te casatoresti cu un musulman, alegi daca devii musulmana sau nu, corect? Si daca devii musulmana atunci va trebui sa ai aceleasi obligatii ca orice femeie musulmana, nu? Iar daca iti pastrezi religia, nu exista pericolul ca sa intervina totusi niste schimbari impuse de catre sot sau familia lui? Ca doar nu iti continui viata la fel ca inainte fara sa fii obligata sa tii cont de pretentiile lor... Fiecare casa are regulile ei, nu? Pentru noua venita nu se impun aceleasi reguli ca pentru tot restul familiei, sau e scutita de ele? Chiar daca alegi sa ramai crestina sau ce erai inainte de casatorie, nu ti se vor impune totusi anumite lucruri pe care sotul le doreste a fi prezente sau absente in conduita/obiceiurile/atitudinea sotiei? Si daca nu respecti aceste reguli, cum se vor comporta cu tine sotul si ai lui? Iti vor lasa mana libera sa-ti implinesti practicile religioase proprii, sau sa umbli descoperita de fata cu strainii, etc...
In fine, cred ca ai inteles tu la ce ma refer...
Am tot auzit si eu si povesti cu final fericit si cu final prost, de-aia zic.
Daca alegerea este a femeii, adica sa adopte obligatiile unei sotii musulmane si viceversa este ruperea relatiei sau refuzul barbatului de a se casatori altfel, atunci, femeia indragostita ce alegere va face? Care este proportia de decizii rationale vis a vis de cele dictate de sentimente? Mie tot a impunere imi suna, adica daca devii sotia mea faci ca mine, daca nu...
La asta ma refeream...
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by hannen
Marilena,ok, te-am inteles!
Insa nu inteleg de ce automat se considera ca unei femeie (crescuta intr-un alt mediu ,fara restrictii etc...)i se impune ceva de catre sot sau familia lui???
De unde se trage concluzia asta?
Hannen, reciteste ce a scris Ann si observi si singura de unde e concluzia.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Ceea ce nu pricep eu: este chestie de obicei sau de religie? Adica libertatea femeii in familia musulmana...Eu am cunoscut musulmani numai in Romania, si toti mi-au zis ca femeia la ei da prioritate barbatului la usa, nu mananca la masa cu barbatii, nu vorbeste cand vorbeste barbatul, nu se afiseaza in afara casei neacoperita (desi am cunoscut romance casatorite cu musulmani, care nu poarta hijab), etc. Care este libertatea femeii intr-o familie netraditionalista?
Sunt curioasa...
Iti spun sigur ca o femeie casatorita cu un musulman nu e obligata sa poarte batic, sau sa se acopere in totalitate. Am o prietena casatorita cu un sirian, au o familie frumoasa si se inteleg de minune. El niciodata nu i-a cerut sa poarte batic sau sa renunte la obiceiurile ei. Bine, nici nu am vazut-o vreodata cu fusta mini sau foarte decoltata insa se imbraca decent si cu gust, fara sa fie prea "descoperita".
La fel, am prieten tunisian, am fost in Tunisia si am vazut fete si femei imbracate exact ca noi, europencele. Si evident, Tunisia e o tara musulmana, insa se simte influenta franceza si se vede faptul ca a fost colonie franceza. Sigur, am vazut pe strada femei cu batic, insa niciuna acoperita in totalitate, cu fata acoperita asa cum am vazut la tv femeile din Afganistan, spre exemplu.
Criss si Alex
hannen spune:
Marilena,sper sa nu te uimesc prea mult.Da,eu am mers la familia sotului meu crestina si am stat crestina pina cind am aflat EU ce este islamul,"cu ce se maninca".
In acest timp(vreo 3 ani) m-am purtat cum am vrut eu si nu am avut nici o obligatie sau indatorire,sa ma acopar ,sa port lung.Nimeni nu mi-a cerut asta,nici sotul meu cu atit mai putin familia lui.
Acest lucru nu se intimpla in familia sotului meu,nimeni nu se implica in familiile copiilor lor. Familia sotului meu este una cu mult prea mult bun simt si respect.
Si da,fiecare isi respecta indatoririle religioase .Vorbeam despre traditiile si obiceiurile crestinilor din ro. in timp ce matusile sotului meu (femei de la tara ,unele ff batrine) imi povesteau despre cele ale crestinilor copti.N-am auzit o singura vorba urita in casa socrilor mei la adresa crestinilor si-am fost primita ca o printesa .
M-au iubit din prima clipa si dragostea lor nu s-a adincit dupa convertirea mea la islam(dupa trei ani de casnicie,timp in care purtam blugi,ma coafau cumnatele ,ma pensa si ma machia soacra ...ca sa plec in oras) ci dupa ce au vazut cum aratam noi ca familie.
Ca il iubesc si il fac fericit pe fiul lor.
Soacra-mea e o femeie extraordinara!Are prea multe calitati si mult bun simt ca sa stie ca fiecare om trebuie respectat pt. ceea ce este si niciodata nu i-ar zice unei nurori cum sa se imbrace ca sa "dea bine la public" sau sa respecte ceva in care nu crede.
Ultimul lucru pe care l-ar face ar fi sa se implice in familiile copiilor ei.
Stii,bunul simt,respectul intimitatii,blindetea cu care se discuta in casa lor a fost ceva ce m-a fascinat din prima clipa.
Am o prietena japoneza care s-a convertit la islam fiind studenta in america.A cunoscut o egipteanca de 16 ani (si familia ei )iar ceea ce am enumerat eu mai sus,plus deschiderea cu care vorbeau despre Dumnezeu au determinat-o sa caute, sa afle ce este Islamul.
Slava Domnului,au trecut mai mult de 10 ani de cind s-a convertit!
Cred ca iti dai seama ca eu nu as vorbi cu atita patima despre islam daca as fi fost fortata sa fac ceva,sa ma imbrac cu fusta lunga,sa pun batic...
Am mai zis,daca nu as fi convinsa de justetea purtarii baticului si daca nu as vrea sa-i fiu cit mai pe plac lui Dumnezeu,demult zbura de pe capul meu.
Marilena12 spune:
Chris, in postarea mea spuneam ca stiu si cazuri de romance care nu poarta batic, insa crede-ma, cunosc si cazuri unde li s-au impus , de catre sot, sau pt ca este in spiritul traditiei familiei, sa se comporte asa cum fac femeile musulmane. Deci nu imi poti garanta ca nu exista situatii de acest fel.
Marilena12 spune:
Hannen, ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns intr-o familie buna unde esti iubita si respectata. Ar fi minunat sa fie asa in fiecare familie, insa nu cred ca este asa peste tot.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Chris, in postarea mea spuneam ca stiu si cazuri de romance care nu poarta batic, insa crede-ma, cunosc si cazuri unde li s-au impus , de catre sot, sau pt ca este in spiritul traditiei familiei, sa se comporte asa cum fac femeile musulmane. Deci nu imi poti garanta ca nu exista situatii de acest fel.
Da, sunt convinsa de asta, doar am vazut cazuri la tv. Intamplator la emisiunea Andreei Marin, desi nu sunt fan si nu urmaresc emisiunile ei, insa pur si simplu, butonand telecomanda am dat peste o asemenea poveste de viata.
Dar nu trebuie generalizat.
Criss si Alex
Marilena12 spune:
Emisiunea Andreei Marin nu am urmarit-o nici macar o data. In schimb, am multe cunostinte de religie musulmana de toate felurile. Si mixte, romanca/barbat de religie musulmana, si ambii soti musulmani din nastere. Ba chiar, avem un prieten libanez, om de afaceri, care a devenit crestin la casatorie. Deci cunosc personal situatii de toate genurile, femei care au adoptat islamul cu totul, femei care au adoptat partial unele lucruri, musulmani care nu sunt foarte religiosi, musulman devenit crestin, etc.
Intr-adevar, nu trebuie generalizat. Sensul postarilor mele aici a fost sa aflu cum gandesc femeile casatorite cu musulmani, indiferent daca au adoptat islamul de buna voie sau din dragoste de sot, sau daca nu au trecut la islam. Si in mare, am aflat, spunandu-mi si eu parerile. Cam atat.
Criss75 spune:
Iata ca desi topicul despre islam a fost inchis, ne intalnim din nou sub "o alta palarie" .
Criss si Alex