daca sunt verisori primari se pot casatori?
Raspunsuri - Pagina 4
ann33 spune:
da ingrid s si eu ma inteleg ff bine cu verii mei primari dar asta e din pacate !!!!!distantza!! ptr. mine mai important este prietenul meu ! da exista cazuri intre cazuri de malformatzii la copii nu e chestie generala k toti verii casatoritzi au copii cu malformatzii !!! nu resping ideaa nici nu o accept dar mi se pare ciudad !!!!
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by ann33
da ingrid s si eu ma inteleg ff bine cu verii mei primari dar asta e din pacate !!!!!distantza!! ptr. mine mai important este prietenul meu ! da exista cazuri intre cazuri de malformatzii la copii nu e chestie generala k toti verii casatoritzi au copii cu malformatzii !!! nu resping ideaa nici nu o accept dar mi se pare ciudad !!!!
Pacat Ann, pacat de ce spui, pt mine familia este foarte importanta, iar daca as avea un prieten ca tine nu i-as permite sa-mi puna conditii pe cine sa vad sau nu. Nici prin gand nu-mi trece sa-i interzic sotului sa-si vada familia, nici el mie. Nu-mi suna bine toata treaba asta.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
ardeiash spune:
acum daca se iubesc.. degeaba mai intreaba... e putin cam tarziu, nu credeti?
s-auzim numai de bine! si
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by ann33
ann33, spune-mi te rog ce varsta ai?
Nu vreau sa te jignesc, dar imi pari o copila naiva.
Sigur, acum esti superindragostita, dar nu trebuie sa renunti la toate drepturile tale, doar pentru ca asa vrea prietenul tau.
Criss si Alex
Marilena12 spune:
Din pacate, asa este, insa Ann a uitat sa mentioneze ca fetele dintr-o familie musulmana traditionalista, nu au voie sa fie vazute spre exemplu, cu pantaloni scurti, in casa lor, costum de baie, unii nu accepta sa se vada deloc la fata, tocmai pt ca se pot casatori.
Am vecini musulmani, au 3 fete, si piscina in curte, cand vin unchii si verii in vizita si folosesc piscina, fetele si mama lor, zboara urgent in casa, chiar daca se aflau si ele in mijlocul piscinei, ca sa nu fie vazute cumva la fata. Acolo raman doar barbatii, si mezinul familiei care are 4 ani.
Culmea este ca si tatal lor se simte prost, pt ca fetele sunt crescute in Romania, si este greu sa le convinga sa accepte umilinta, deoarece distractia lor este mereu intrerupta, niciodata a barbatilor. Mie mi se pare chiar dureros sa fii femeie intr-o familie musulmana, tinand cont de obligatiile care se impun si de locul ocupat in lista prioritatilor. Dar poate ca unor femei le place sa aiba stapan si pe pamant nu doar in ceruri!
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Din pacate, asa este, insa Ann a uitat sa mentioneze ca fetele dintr-o familie musulmana traditionalista, nu au voie sa fie vazute spre exemplu, cu pantaloni scurti, in casa lor, costum de baie, unii nu accepta sa se vada deloc la fata, tocmai pt ca se pot casatori.
Am vecini musulmani, au 3 fete, si piscina in curte, cand vin unchii si verii in vizita si folosesc piscina, fetele si mama lor, zboara urgent in casa, chiar daca se aflau si ele in mijlocul piscinei, ca sa nu fie vazute cumva la fata. Acolo raman doar barbatii, si mezinul familiei care are 4 ani.
Culmea este ca si tatal lor se simte prost, pt ca fetele sunt crescute in Romania, si este greu sa le convinga sa accepte umilinta, deoarece distractia lor este mereu intrerupta, niciodata a barbatilor. Mie mi se pare chiar dureros sa fii femeie intr-o familie musulmana, tinand cont de obligatiile care se impun si de locul ocupat in lista prioritatilor. Dar poate ca unor femei le place sa aiba stapan si pe pamant nu doar in ceruri!
Nu e chiar asa, si pana la urma nu toti musulmanii sunt atat de fundamentalisti, si nu toti se considera "stapani" peste femeile din casa lor. Cum am mai spus, difera foarte mult obiceiurile de la tara la tara, si de la om la om, pana la urma.
Criss si Alex
Marilena12 spune:
Ceea ce nu pricep eu: este chestie de obicei sau de religie? Adica libertatea femeii in familia musulmana...Eu am cunoscut musulmani numai in Romania, si toti mi-au zis ca femeia la ei da prioritate barbatului la usa, nu mananca la masa cu barbatii, nu vorbeste cand vorbeste barbatul, nu se afiseaza in afara casei neacoperita (desi am cunoscut romance casatorite cu musulmani, care nu poarta hijab), etc. Care este libertatea femeii intr-o familie netraditionalista?
Sunt curioasa...
hannen spune:
Gata ati rezolvat problema celor doi veri si ati trecut la libertatile femeilor musulmane?
Marilena,ca sa pricepi.Ceea ce face o femeie musulmana este o chestie de religie.Adica nu are voie sa se arate neacoperita(ca sa nu zic in costum de baie!!! ) barbatilor cu care casatoria i-ar fi permisa.
Adica,o femeie in religia islamica poate sta fara batic cu pantaloni scurti...etc in prezenta tatalui,fratilor,a sotului(cind si daca exista,si a tatalui sotului).Cred ca si a unchilor,deoarece casatoria cu copiii fratelui/sorei sunt interzise.Dar nu in fata verilor,asa cum se zise mai devreme ,casatoria intre veri nefiind interzisa.
E simplu,cu barbatii cu care teoretic vorbind te-ai putea casatori ,nu poti sta neacoperita.Este vorba de religie,o "regula" scrisa in Qur`an.
Restul sunt doar "impresii",precum ca daca am batic inseamna ca sunt la stapin.Da ,sunt,la CEL DE SUS!!!
Despre ce libertati doriti sa stiti?E asa greu de inteles ca daca ne acoperim asta nu e egal cu lipsa drepturilor?A caror drepturi?Totul se reduce la a merge cu fusta mini?Acolo stau drepturile femeii??
Din contra,femeile musulmane considera UN DREPT sa poata purta linistite valul lor ,sa nu faceti supozitii,sa nu trageti concluzii despre viata lor si sa nu fie fortate sa-l dea jos.Sa nu le plingeti de mila.
Am aprecia muult,muult daca ne-ati considera oameni ca si voi,femei,mame,sotii,surori .Poate pare greu de crezut dar nu ne diferentiem prea mult,avem familii fericite,avem valori ,aspiratii,avem si oferim respect.
Nu ne traumatizeaza deloc faptul ca trebuie sa iesim din piscina cind vin barbati straini in casa,doar e a noastra,o putem folosi oricind.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
dodo spune:
Hannen, nu stii nika!
Marinela, las'ca poate vine Amina marina si te lamureste cum e cu femeile musulmane, ea e in tema, studiaza religiile
Si eu stiu ca teoretic se pot casatori verii primari in islam, insa practic n-am vazut, familiile sint atit de numeroase, incit gradul de rudenie este mult diminuat, desi fac parte din acelasi "clan", sa zic asa, insa sansa de consanguinitate e mica, tocmai ca in familie mai intra si membri din alte familii, deci singele se schimba, nu mai este inrudit de-aproape. Si mai cred ca permisiunea de a se casatori vrei primari, ca si poligamia, coboara in vremurile de razboaie, unde victimele de parte masculina erau asa numeroase ca perpetuare speciei umane devenea o problema. Acum nu mai e cazul, de aceea si multe din preceptele Coran-ului nu se mai aplica, insa au ramas scrise acolo, doar nu o sa ne apucam sa facem up-date
Bine este sa se evite casatoria intre veri daca si intre parinti e vreo legatura de rudenie(veri de gr. tz-shpe) sau am impresia ca se pot face si analize genetice inainte de sarcina pt. a determina vreo problema data de apropierea asta ( o sa ma interesez cum se cheama, parca am auzit odata de treaba asta, pe-aici pe DC)
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by hannen
Gata ati rezolvat problema celor doi veri si ati trecut la libertatile femeilor musulmane?
Marilena,ca sa pricepi.Ceea ce face o femeie musulmana este o chestie de religie.Adica nu are voie sa se arate neacoperita(ca sa nu zic in costum de baie!!! ) barbatilor cu care casatoria i-ar fi permisa.
Adica,o femeie in religia islamica poate sta fara batic cu pantaloni scurti...etc in prezenta tatalui,fratilor,a sotului(cind si daca exista,si a tatalui sotului).Cred ca si a unchilor,deoarece casatoria cu copiii fratelui/sorei sunt interzise.Dar nu in fata verilor,asa cum se zise mai devreme ,casatoria intre veri nefiind interzisa.
E simplu,cu barbatii cu care teoretic vorbind te-ai putea casatori ,nu poti sta neacoperita.Este vorba de religie,o "regula" scrisa in Qur`an.
Restul sunt doar "impresii",precum ca daca am batic inseamna ca sunt la stapin.Da ,sunt,la CEL DE SUS!!!
Despre ce libertati doriti sa stiti?E asa greu de inteles ca daca ne acoperim asta nu e egal cu lipsa drepturilor?A caror drepturi?Totul se reduce la a merge cu fusta mini?Acolo stau drepturile femeii??
Din contra,femeile musulmane considera UN DREPT sa poata purta linistite valul lor ,sa nu faceti supozitii,sa nu trageti concluzii despre viata lor si sa nu fie fortate sa-l dea jos.Sa nu le plingeti de mila.
Am aprecia muult,muult daca ne-ati considera oameni ca si voi,femei,mame,sotii,surori .Poate pare greu de crezut dar nu ne diferentiem prea mult,avem familii fericite,avem valori ,aspiratii,avem si oferim respect.
Nu ne traumatizeaza deloc faptul ca trebuie sa iesim din piscina cind vin barbati straini in casa,doar e a noastra,o putem folosi oricind.
Hannen, multumesc pentru lamuriri. Sincer, nici nu ma gandeam ca vestimentatia ar fi restrictia cea mare, eu port batic mereu la biserica sau in pelerinaje, ba chiar si acasa cand ma rog, si nu port fusta mini, in fond, fiecare se imbraca cu ce are si cum doreste. In conditiile in care femeia musulmana a fost educata in acest mod si ii place, mai ales cu cat este vorba despre religie, nu vad vreo problema. Mai dificil este cred sa se obisnuiasca o femeie care a crescut intr-un mediu total diferit si a avut altfel de educatie, fara restrictii, cu un mod de viata total diferit, mai ales cand acest mod de viata este impus de noua familie/ sot, etc. La asta m-am referit in fraza cu "stapanul".
In rest, eu sunt de acord cu baticul femeii musulmane, nu mi-ar conveni nici mie sa mi se interzica sa port cruce la gat in public. Este dreptul fiecaruia sa-si aiba propriile insemne religioase si nu vad cum ar putea deranja pe altcineva. Eram curioasa numai.