daca sunt verisori primari se pot casatori?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Asa este, discutia este pe langa topic aici, s-a schimbat cursul dupa postarile lui Ann, ea a adus in discutie posibilitatea casatoriei intre veri in islam...de aici am apucat pe langa subiect.
Gata, eu ma retrag. Imi cer scuze ca am incurcat topicul, la cel cu islamul nu prea m-am bagat si m-au lovit curiozitatile acum !

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bombonicaaaa spune:

Eu una cunosc personal un caz de casatorie intre verisori primari, musulmani ambii , tipa super frumoasa , educata ,si destul dezghetata , nu ca ar avea relevanta asta ....

Sa casatorit la 20 de ani cu varu'sau iar dupa ceva timp au facut impreuna 2 copii , fetita si baiat cu diferenta de varsta intre ei de vre-o 2 ani .Ambii copii au avut probleme foarte mari , malformatii genetice si o groaza de complicatii ,si-au petrecut cei 5 ani din viata si respectiv 7 ani numai prin spitale ,din pacate acum nu mai e nici unul dintre copii Dumnezeu i-a luat la el la diferenta de un an intre ei .
Anul trecut s-a stins din viata fetita si am vazut o familie sfasiata de durere , o mama in pragul nebuniei si regrete tarzii ...
S-a facut consiliu de famile si au luat decizia de a se desparti desi se iubeau , dar pentru binele lor si dorinta de a avea o familie normala cu copii au considerat ca e mai bine asa ...
Pentru mine este o poveste trista care s-a derulat sub ochii mei
Luna asta am fost la nunta ei , s-a recasatorit cu un baiat tare dragut , si ghici... la nunta a fost si fostul sot , ca doar erau verisori

Oana de Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)

POZE
www.dropshots.com/Bombonica" target="_blank">VIDEO 1 , www.dropshots.com/bombonica1" target="_blank">2, www.dropshots.com/jasmineB" target="_blank"> 3

www.onetruemedia.com/shared?p=189e1555048a1ba8191351&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MY ANGEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhea spune:

Legat de subiect nu vreau sa spun decit ca nu agreez idea casatoriilor intre rude din aceleasi motive care s-au discutatpe celelalte pagini si vreau sa va dau opinia bisericii cu privire la asta :
Care sunt gradele de rudenie opritoare de casatorie?

Gradele de rudenie sau rudeniile sunt de patru feluri:

A.1. Rudeniile de sange (consangenitate)in linie dreapta, care se opresc de la casatorie la infinit. Consangenitatea in linie dreapta se imparte in doua:

a. In linie dreapta suitoare, adica, tata- bunic - strabunic etc.
b. In linie dreapta coboratoare, adica tata -fecior - nepot -stranepot etc.

2. Rudenii de sange in linie colaterala, care se opresc de la casatorie pane la al saptelea grad inclusiv. Fratii de o mama sunt de gradul II de rudenie; verii primari sunt de gradul IV de rudenie; verii al doilea sunt in gradul VI de rudenie si nu se pot casatori unii cu altii; verii al treilea sunt in gradul VIII de rudenie si acestia au voie sa se casatoreasca intre ei. Fratii si verii de tata vitreg sau mama vitrega, nu se pot casatori intre ei tot pana la gradul VIII inclusiv. In cazuri de nedumerire se cere sfatul si dezlegarea episcopului locului.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

Gata ati rezolvat problema celor doi veri si ati trecut la libertatile femeilor musulmane?
Marilena,ca sa pricepi.Ceea ce face o femeie musulmana este o chestie de religie.Adica nu are voie sa se arate neacoperita(ca sa nu zic in costum de baie!!! ) barbatilor cu care casatoria i-ar fi permisa.
Adica,o femeie in religia islamica poate sta fara batic cu pantaloni scurti...etc in prezenta tatalui,fratilor,a sotului(cind si daca exista,si a tatalui sotului).Cred ca si a unchilor,deoarece casatoria cu copiii fratelui/sorei sunt interzise.Dar nu in fata verilor,asa cum se zise mai devreme ,casatoria intre veri nefiind interzisa.
E simplu,cu barbatii cu care teoretic vorbind te-ai putea casatori ,nu poti sta neacoperita.Este vorba de religie,o "regula" scrisa in Qur`an.
Restul sunt doar "impresii",precum ca daca am batic inseamna ca sunt la stapin.Da ,sunt,la CEL DE SUS!!!
Despre ce libertati doriti sa stiti?E asa greu de inteles ca daca ne acoperim asta nu e egal cu lipsa drepturilor?A caror drepturi?Totul se reduce la a merge cu fusta mini?Acolo stau drepturile femeii??
Din contra,femeile musulmane considera UN DREPT sa poata purta linistite valul lor ,sa nu faceti supozitii,sa nu trageti concluzii despre viata lor si sa nu fie fortate sa-l dea jos.Sa nu le plingeti de mila.
Am aprecia muult,muult daca ne-ati considera oameni ca si voi,femei,mame,sotii,surori .Poate pare greu de crezut dar nu ne diferentiem prea mult,avem familii fericite,avem valori ,aspiratii,avem si oferim respect.
Nu ne traumatizeaza deloc faptul ca trebuie sa iesim din piscina cind vin barbati straini in casa,doar e a noastra,o putem folosi oricind.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

I-mi cer scuze ca intervin , dar am si eu curiozitati MARI :
Draga Hannen , biblia ai citit-o inainte sa te convertesti ?
Ce a fost gresit in religia noastra a romanilor? Vorbeai despre vesminte - sint un lucru minor si de drepturile femeii - care sint ele ?
Este adevarat ca : -femeile nu au drept de vot ,nu conduc masina , nu ies neinsotite din casa , poarta manusi pentru ca barbatii ne -soti sau ne -rude nu au voie sa le atinga ,iar daca se intimpla totusi dumnealor se spala pe miini pina li se duce pielea – ceea ce nu se cam potriveste cu a avea 4 neveste - , merg pe strada in spatele barbatului ( ca mergind asa sint ferite de eventualele rele care s-ar putea intimpla , barbatul deschide drumul si da raul la o parte ...oare ? Nu maninca la aceeasi masa cu barbatii , cind se viziteaza ca intre prieteni femeile stau in alta camera decit barbatii ,nu se roaga in acelasi loc cu barbatii , nu au voie sa se casatoreasca decit cu barbati musulmani ,la nunta mireasa petrece cu femeile si cu poza mirelui pe masa , nu au voie sa divorteze iar daca sotul divorteaza ramin si fara copii . Doamne iarta-ma dar cu sau fara batic , tot femei si mame sint . Daca nu esti musulmanca din nastere si nu esti crescuta in umilinta asta care e un mod de viata pentru ca altul nu sti , nu poate sa-ti placa , nu are cum sa-ti placa . Si fara un sot sau un boyfriend musulman su se prea inghesuie nimeni sa se convertesca .
Eu nu as risca sa ma stabilesc intr-o tara islamica cu un sot musulman ca s-ar putea sa nu mai pot veni acasa fara ajutorul Andreei Marin , daca tot veni vorba despre ea.

Traiesc intr-o tara islamica diametral opusa Arabiae Saudite in care mi se respecta religia , respect la rindul meu religia oricui , dar asta e un forum despre copii , scriu mame care sint femei si nu pot fi de accord cu pozitia femeii in islam si nici cu convertirea la islam .I-mi pare rau dar eu vreau si eu ca orice femeie sa votez , sa pot divorta cind vreau eu daca nu mi-e bine si sa-mi si iau copiii cu mine , sa traiesc ca unica nevasta a sotului meu . I-mi pare rau !

Scuze inca o data ca am scris pe subiectul asta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by rhea

quote:
Originally posted by hannen

Gata ati rezolvat problema celor doi veri si ati trecut la libertatile femeilor musulmane?
Marilena,ca sa pricepi.Ceea ce face o femeie musulmana este o chestie de religie.Adica nu are voie sa se arate neacoperita(ca sa nu zic in costum de baie!!! ) barbatilor cu care casatoria i-ar fi permisa.
Adica,o femeie in religia islamica poate sta fara batic cu pantaloni scurti...etc in prezenta tatalui,fratilor,a sotului(cind si daca exista,si a tatalui sotului).Cred ca si a unchilor,deoarece casatoria cu copiii fratelui/sorei sunt interzise.Dar nu in fata verilor,asa cum se zise mai devreme ,casatoria intre veri nefiind interzisa.
E simplu,cu barbatii cu care teoretic vorbind te-ai putea casatori ,nu poti sta neacoperita.Este vorba de religie,o "regula" scrisa in Qur`an.
Restul sunt doar "impresii",precum ca daca am batic inseamna ca sunt la stapin.Da ,sunt,la CEL DE SUS!!!
Despre ce libertati doriti sa stiti?E asa greu de inteles ca daca ne acoperim asta nu e egal cu lipsa drepturilor?A caror drepturi?Totul se reduce la a merge cu fusta mini?Acolo stau drepturile femeii??
Din contra,femeile musulmane considera UN DREPT sa poata purta linistite valul lor ,sa nu faceti supozitii,sa nu trageti concluzii despre viata lor si sa nu fie fortate sa-l dea jos.Sa nu le plingeti de mila.
Am aprecia muult,muult daca ne-ati considera oameni ca si voi,femei,mame,sotii,surori .Poate pare greu de crezut dar nu ne diferentiem prea mult,avem familii fericite,avem valori ,aspiratii,avem si oferim respect.
Nu ne traumatizeaza deloc faptul ca trebuie sa iesim din piscina cind vin barbati straini in casa,doar e a noastra,o putem folosi oricind.

I-mi cer scuze ca intervin , dar am si eu curiozitati MARI :
Draga Hannen , biblia ai citit-o inainte sa te convertesti ?
Ce a fost gresit in religia noastra a romanilor? Vorbeai despre vesminte - sint un lucru minor si de drepturile femeii - care sint ele ?
Este adevarat ca : -femeile nu au drept de vot ,nu conduc masina , nu ies neinsotite din casa , poarta manusi pentru ca barbatii ne -soti sau ne -rude nu au voie sa le atinga ,iar daca se intimpla totusi dumnealor se spala pe miini pina li se duce pielea – ceea ce nu se cam potriveste cu a avea 4 neveste - , merg pe strada in spatele barbatului ( ca mergind asa sint ferite de eventualele rele care s-ar putea intimpla , barbatul deschide drumul si da raul la o parte ...oare ? Nu maninca la aceeasi masa cu barbatii , cind se viziteaza ca intre prieteni femeile stau in alta camera decit barbatii ,nu se roaga in acelasi loc cu barbatii , nu au voie sa se casatoreasca decit cu barbati musulmani ,la nunta mireasa petrece cu femeile si cu poza mirelui pe masa , nu au voie sa divorteze iar daca sotul divorteaza ramin si fara copii . Doamne iarta-ma dar cu sau fara batic , tot femei si mame sint . Daca nu esti musulmanca din nastere si nu esti crescuta in umilinta asta care e un mod de viata pentru ca altul nu sti , nu poate sa-ti placa , nu are cum sa-ti placa . Si fara un sot sau un boyfriend musulman su se prea inghesuie nimeni sa se convertesca .
Eu nu as risca sa ma stabilesc intr-o tara islamica cu un sot musulman ca s-ar putea sa nu mai pot veni acasa fara ajutorul Andreei Marin , daca tot veni vorba despre ea.

Traiesc intr-o tara islamica diametral opusa Arabiae Saudite in care mi se respecta religia , respect la rindul meu religia oricui , dar asta e un forum despre copii , scriu mame care sint femei si nu pot fi de accord cu pozitia femeii in islam si nici cu convertirea la islam .I-mi pare rau dar eu vreau si eu ca orice femeie sa votez , sa pot divorta cind vreau eu daca nu mi-e bine si sa-mi si iau copiii cu mine , sa traiesc ca unica nevasta a sotului meu . I-mi pare rau !

Scuze inca o data ca am scris pe subiectul asta !

rhea

Rhea, multumim pt. realul interes pt. o religie pe care nu o impartasesti, apreciem spusele tale la valoarea lor, iar cele descrise de tine au fost lamurite nu de mult timp la alte topicuri, insa, daca tot intervenishi, ai putea sa ne spui si cum stau toate aceste aspecte comentate de tine in religia hindusa? Ca aici esti cea mai in masura sa ne lamuresti. Multumim frumos, cred ca sint multe persoane interesate, ai putea chiar sa deschizi un topic separat, sa nu deviem subiectul acesta

Mergi la inceput

Sintem catolici ,nu combat islamul , sint multe lucruri legate de religia asta pe care le admir .
Am citit despre hinduism si la fel am rezerve fata de felul in care sint tratate femeile dar atit ; am scris despre India .
Asa cum am mai spus , nu am vrut sa supar pe nimeni , iar daca am facut-o a fost fara intentie si i-mi cer scuze inca o data . Am raspuns deja la acest topic , nu mai am nimic de spus .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

si eu am raspuns pina acum de n ori,nu simt nevoia sa dau sama la fiecare nou venit pe DC daca am citit biblia,daca ...si cu parca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Mey, fir-ar sa fie! Daca stiam ca ma aduce Andreea Marin pe gratis in vacanta in Romania nu mai dadeam banii pe bilete!...
Rhea, vezi ca ai dat in pacatul generalizarii si chiar ai fost rautacioasa...nu-i bai, nimic nou sub soare
Ca sa raspund si eu la subiect, aici in Emirate, tara musulmana, casatoria intre verisori e permisa conform religiei, si banuiesc ca multi de aici se casatoresc asa si de cca un an s-a dat lege ca anlizele de rigoare inainte de casatorie sunt obligatorii (inainte erau optionale, le facea cine dorea) si chiar se fac pe bune, nu pe spaga sau inchis ochii....asa ca daca da cu virgula by by nunta

anca
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Sunt impotriva casatoriei intre rudele de grad I ca e nesanatos e bine ca acolo in tarile unde se face lucrul asta sa se faca toate analizele de rigoare ca sa nu se intample Dumnezeu stie ce.
Fetelor ce tot dezbateti subiectul ala cu religia musulmana sau crestina, eu zic ca fiecare are dreptul sa aleaga ce vrea, sa urmeze ce religie vrea sa faca ce simte el mai bine.
Apropo am prieteni de religia musulmana tipa e mai europeana ca noi si la ei in tara e la fel mi a zis ca la ei fiecare se imbraca cum considera el mai bine mi a aratat poze unde erau si fete cu super fuste scurte, ca nimeni nu ti impune ceva anume , faci ce vrei pana la urma e intre tine si Dumnezeu , au discoteci si sunt oameni veseli si primitori.depinde de tara nu toate tarile arabe sunt la fel dau si exemple la polul opus, Liban , Iordania etc...

"A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile." BALZAC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

S-a vorbit ata despre conditia femeii musulmane, si de fiecare data s-a ajuns la cearta.
Oameni buni, Dumnezeu cand a creat oamenii, i-a inzestrat cu liber arbitru, prin urmare fiecare are dreptul de a alege in ce sau in cine sa creada si ce religie sa urmeze.

Criss si Alex

Mergi la inceput