PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

gudinde, draga mea...ar trebui sa te transformi in dictionar sau poate in ceva mai bun pt ca dai explicatiile mai bine decat un medic , sa inteleaga tot omu( respectiv eu)
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Ana_id,

Adevarul este ca tare rau imi pare ca nu am facut medicina. Daca stiam ce "surprize" medicale imi va rezerva viata cu siguranta nu-mi alegeam alta meserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

ha
culmea e ca si eu am vrut sa fac medicina numai ca n-am putut niciodata sa pricep fizica si dupa 2 ani de chin(meditatii sa priceapa si capul meu) in care nu pricepeam nimic m-am hotarat sa fac dreptul
sotu zice ca a fost cea mai mare greseala pt ca eu oricum am gura mare si sunt certareata, acum ca am si ocazia sa ma cert.........iti dai seama.
scuze, aberez pt ca am emotii
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Diana,

Hai sa-ti spun partea faina ... pe vremea mea si a ta (babute simpatice ce suntem) se dadea chimia organica, fizica si anatomia.

Acum se da anatomie si la alegere: chimie sau fizica.
Din pacate nu a picat pe capul meu nici o mostenire fabuloasa care sa-mi permita sa nu mai muncesc si sa fac ce vreau. Ca tare mi-as petrece timpul pe acolo.

Si daca as putea adauga ... medicina asta nu se gandeste sa castige niste bani cinstiti si sa faca niste cursuri de scurta durata ... zau m-ar interesa unul la ID despre endocrinologie ... macar sa invat mai multe despre boala cu care ne confruntam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GABRIELUTA spune:

Buna dimineata fetizele!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dara_d

Acum imi este clar cum sta treaba,sotul a avut probleme astenozoospermie si s-a tratat cu undestor si apoi a iesit normospermie dar la prima stimulare din luna iule facea inca tratamant,pe care l-a terminat in august apoi am inceput eu iar stimularea in august,si in septembrie am facut pauza.
Multumesc

http://tt.lilypie.com/T9M4p3.png

darasi sotul meu are astenozoospermie.El face tratament naturist.Sotul tau a luat undestor pt. ca avea val. testosteronului mai mici?ca stiu ca in astfel de cazuri se da.Faza e ca sotul meu are val. testosteronului normale.Noi nu avem sansa de bebe decat prin inseminare sau FIV

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gaby77

Buna seara dragelor!
M-am intors dupa o tura pe la medici (timp de 2 zile).

gudinde tin sa-ti spun ca sunt uimita de cunostintele tale si mai ales de intuitia ta. Am ajuns la medicul ginecolog cu care ma laudam, dupa ce am asteptat 3 luni si 2 reprogramari (era cat pe ce sa fie 3) am descoperit cu stupoare ca nu stie ce e aia PCOS si confunda cu ovare micropolichistice, iar de glicemia provocata nu stia, a zis ca trebuie sa ceara parerea unui diabetolog . Ne-a dat sa facem teste de infertilitate (spermograma si testarea trompelor) in conditiile in care eu am avut o sarcina obtinuta natural anul trecut! Sunt total dezamagita. Am incercat sa intru in vorba, sa ii spun ce stiu si cum mi-au evoluat analizele si m-a intrebat daca sunt medic. Dupa care mi-a taiat orice elan, desi se pare ca eu stiam mai multe legat de subiect. Singurul lucru folositor (desi nu foarte bun) e ca mi-a facut eco si mi-a spus ca n-o sa ovulez luna asta pentru ca n-am nici un folicul dominant.

M-am dus apoi sa fac analizele de coagulare la Fundeni, la dna. Uscatescu, desi le aveam facute anul trecut la Coltea si iesisera bine, la fel au iesit si acum . Pentru mine spitalul (oricare spital de stat) e o experienta foarte urata si de acum incolo n-o sa mai accept sa fiu pusa pe drumuri aiurea atunci cand am alternativa sa fac analize intr-un mod civilizat, oricum le platesc.

Dar, vestea buna e ca am avut inspiratia sa-ti ascult sfatul si m-am programat si la Dr. Magda Bajenaru care a fost o scumpa si clar pe subiect si la obiect, mi-a recomandat sa-mi refac glicemia provocata si insulina, transminazele si sa incepem treaba cu metformin.

A obtinut cineva ovulatia doar cu metformin? Eu clar vreau sa incerc, pentru ca am deja o sarcina obtinuta fara tratament si sper ca ovulatia sa nu intarzie prea mult sa reapara.

Una peste alta sunt extrem de obosita, am batut Bucurestiul in 2 zile de ma doare spatele, am stat numai in masina si am mai luat-o si pe strazile in reparatii (Colentina si Stefan cel Mare). Nu mi-am inchipuit niciodata ca Bucurestiul poate fi mai aglomerat decat il stiam eu (ca doar am stat 5 ani acolo) dar macar sunt multumita ca am gasit un medic ok si ca voi incepe tratamentul in scurt timp. A si vestea si mai buna e ca Medlife deschide clinica si spital privat si in Constanta anul viitor, asa ca poate scap si de drumuri...

Va pup si va multumesc ca existati, fara voi as fi fost supusa la multe teste pe post de cobai.

Va pup
Gabi

Gabitiza mea , ma bucur ca te-ai dus la dr. Bajenaru.Sper sa iti fie bine.Si eu si multe fetize de aici sunt pacientele dansei.Pana acum sunt multumita.
La mine treaba cu bebicul mai dureza ca intai trebuie sa obtin ovulatia si apoi sa incep monitorizari, etc.Mai e drum lung mai ales ca sotul meu lipseste cateva luni.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gudinde

Gaby,

Ai fost pe Stefan cel Mare .... hmmmm la 2 pasi de mine.

Iti spun eu de ce nu slabesti. Deseneaza pe o foaie axele 0x si 0y ca la matematica. Apoi deseneaza un soi de clopot a lui Gauss. Apoi inca unul dar mai putin inalt. Ala inalt reprezinta curba insulinei la un insulinorezistet --> hiperinsulinimie. Cel mai mic reprezinta productia de insulina la un om normal. Omul se ingrasa aria de sub clopot. Care arie e mai mare???? ghici ciuperca cei? Insulina este un hormon care depunde. Pana nu se aduce insulina la normal (scade si aria pe grafic) ffffffffffffffff greu se poate slabi.
In PCOS dieta este asemanatoare cu cea a diabeticilor. Adica trebuie mancat putin si des si evitate alimentele cu indice glicemic mare.
Cand o sa te duci cu analizele la dr Bajenaru si o sa-ti prescrie schema de metformin o sa-ti spuna si ce si cum sa mananci. Pt ca atunci cand iei metformin nu poti sa faci foame ca ti se face rau. Nu trebuie sa-ti lipseasca proteinele, carbohidratii etc.

gudindeeece mai faci iubita?
Mai, pai esti la o arucatura de bat de mine...eu sunt la Iancului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Fetelor ieri am fost la medic cu tot dosarul de analize si m-am lamurit mi-a spus clar ca nu am sindromul ovarelor polichitice.Mi-a dat in continuare tratament de stimulare cu ova mit inca o luna .
Dar a gasit la sot cand a citit spermocultura o infectie si i-a dat tratament cu antibiotic si a spus dupa ultima spermograma care a spus ca este buna sa mai ia o luna undestor,ca sa se imbunatatesca mobilitatea desi acum o are 55%.Testoteronul l-a facut si este in limite normale.
Va multumesc tuturor de explicatii si pentru sustinerea morala.
O sa mai intru sa va citesc .
Pupici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dara_d

Fetelor ieri am fost la medic cu tot dosarul de analize si m-am lamurit mi-a spus clar ca nu am sindromul ovarelor polichitice.Mi-a dat in continuare tratament de stimulare cu ova mit inca o luna .
Dar a gasit la sot cand a citit spermocultura o infectie si i-a dat tratament cu antibiotic si a spus dupa ultima spermograma care a spus ca este buna sa mai ia o luna undestor,ca sa se imbunatatesca mobilitatea desi acum o are 55%.Testoteronul l-a facut si este in limite normale.
Va multumesc tuturor de explicatii si pentru sustinerea morala.
O sa mai intru sa va citesc .
Pupici

Mergi la inceput