PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

dara_d,

Pregnylul se face atunci cand foliculul dominant este destul de mare pt a fi siguri ca acesta se sparge.

Te-am intrebat daca s-a vazut ecografic ovulatia pt ca este important de stiut cum ai reactionat tu la stimularea cu clomifen.

Daca ai ovulat (endometrul din postarea ta am vazut ca era bun) si totusi nu ai ramas insarcinata incep alte intrebari legate de: trompe, uter, sot etc.

Daca nu ai ovulat trebuie vazut ce ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Acum imi este clar cum sta treaba,sotul a avut probleme astenozoospermie si s-a tratat cu undestor si apoi a iesit normospermie dar la prima stimulare din luna iule facea inca tratamant,pe care l-a terminat in august apoi am inceput eu iar stimularea in august,si in septembrie am facut pauza.
Multumesc

http://tt.lilypie.com/T9M4p3.png

Mergi la inceput

dara_d,

In mare la femeile cu infertilitate hormonala se incearca obtinerea ovulatiei prin diferite metode. Daca ecografic se constata ovulatia si endometrul este destul de gros pt ca nidatia sa aiba loc atunci problemele pot fi:
- la sot;
-la sotie: sa existe si o infertilitate tubara (pt bb trompele trebuie sa fie atat permeabile cat si functionale) sau exista o problema la nivelul uterului sau un polip sau o sinechie etc.

Daca tu zici ca sotul a avut probleme este foarte posibil sa nu fi ajuns pana la ovul. Te-ai gandit la o eventuala IA pe ciclu stimulat?

Oricum iti doresc muuuuuult succes si multa sanatate. Si sper sincer sa ai doar ovare polichistice si nu sindromul ovarelor polichistice. Dar in caz ca ai sindromul este mai bine sa sti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

M-am gandit la asta dar daca medicul a spus ca acum sotul este ok si are spermograma normala,nu cred ca ami este cazul de inseminare.
Oricum acum la 17 plec la medic si mi-am facut lista cu intrebari ca daca ma ia repede sa nu uit sa intreb ceva.
O sa scriu miine ce am facut.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dara_d

M-am gandit la asta dar daca medicul a spus ca acum sotul este ok si are spermograma normala,nu cred ca ami este cazul de inseminare.
Oricum acum la 17 plec la medic si mi-am facut lista cu intrebari ca daca ma ia repede sa nu uit sa intreb ceva.
O sa scriu miine ce am facut.

dara_d,

tin pumnii sa obtii toate raspunsurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca78 spune:

Salut fetelor
nu am mai apucat sa intru si acum am citit rpd ce ati mai scris
@Gabrielutza , e f bine ca iei Metforminul asa, ma si mirasem ca iei asa mult ca doza unica. Mie imi merge bine si si bebe o ok, numar saptaminile care trec...sa treaca timpul mai repede sa il vad venit si sanatos. Asta e, la pcos sarcinile sunt "de risc", macar din cauza asta si a diabetului de sarcina am aici supraveghere f atenta si pina acum totul a fost ok.
@carissma..eu nu am auzit nicioadata chestia ca la PCOS estrogenul e mare. A zis asa ceva doctorul??
toate fetele si bafta multa celor care sunt in focuri !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca78 spune:

am citit si eu pe internet acum despre "estrogen dominance" - care e intilnita la pcos. Eu inteleg insa ca NU valorile de estrogen sunt mari ci doar progesteroul este mic si nu balanseaza estrogenul si de aia se ajunge la estrogen dominance. Deci estrogenul normal este prea mult datorita progesteronului mic. Cel putin eu asa am pricipit. Eu am estrogen mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Buna seara dragelor!
M-am intors dupa o tura pe la medici (timp de 2 zile).

gudinde tin sa-ti spun ca sunt uimita de cunostintele tale si mai ales de intuitia ta. Am ajuns la medicul ginecolog cu care ma laudam, dupa ce am asteptat 3 luni si 2 reprogramari (era cat pe ce sa fie 3) am descoperit cu stupoare ca nu stie ce e aia PCOS si confunda cu ovare micropolichistice, iar de glicemia provocata nu stia, a zis ca trebuie sa ceara parerea unui diabetolog . Ne-a dat sa facem teste de infertilitate (spermograma si testarea trompelor) in conditiile in care eu am avut o sarcina obtinuta natural anul trecut! Sunt total dezamagita. Am incercat sa intru in vorba, sa ii spun ce stiu si cum mi-au evoluat analizele si m-a intrebat daca sunt medic. Dupa care mi-a taiat orice elan, desi se pare ca eu stiam mai multe legat de subiect. Singurul lucru folositor (desi nu foarte bun) e ca mi-a facut eco si mi-a spus ca n-o sa ovulez luna asta pentru ca n-am nici un folicul dominant.

M-am dus apoi sa fac analizele de coagulare la Fundeni, la dna. Uscatescu, desi le aveam facute anul trecut la Coltea si iesisera bine, la fel au iesit si acum . Pentru mine spitalul (oricare spital de stat) e o experienta foarte urata si de acum incolo n-o sa mai accept sa fiu pusa pe drumuri aiurea atunci cand am alternativa sa fac analize intr-un mod civilizat, oricum le platesc.

Dar, vestea buna e ca am avut inspiratia sa-ti ascult sfatul si m-am programat si la Dr. Magda Bajenaru care a fost o scumpa si clar pe subiect si la obiect, mi-a recomandat sa-mi refac glicemia provocata si insulina, transminazele si sa incepem treaba cu metformin.

A obtinut cineva ovulatia doar cu metformin? Eu clar vreau sa incerc, pentru ca am deja o sarcina obtinuta fara tratament si sper ca ovulatia sa nu intarzie prea mult sa reapara.

Una peste alta sunt extrem de obosita, am batut Bucurestiul in 2 zile de ma doare spatele, am stat numai in masina si am mai luat-o si pe strazile in reparatii (Colentina si Stefan cel Mare). Nu mi-am inchipuit niciodata ca Bucurestiul poate fi mai aglomerat decat il stiam eu (ca doar am stat 5 ani acolo) dar macar sunt multumita ca am gasit un medic ok si ca voi incepe tratamentul in scurt timp. A si vestea si mai buna e ca Medlife deschide clinica si spital privat si in Constanta anul viitor, asa ca poate scap si de drumuri...

Va pup si va multumesc ca existati, fara voi as fi fost supusa la multe teste pe post de cobai.

Va pup
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Ah, si era sa uit, si eu am vreo 28 de kg de dat jos. N-am reusit nici cu dieta nici cu sala sa slabesc vreun gram. Daca stiti vreo metoda speciala pentru fetele cu PCOS va rog dati-mi si mie.

Mercic si multa sanatate!
Gabi

Mergi la inceput

Gaby,

Ai fost pe Stefan cel Mare .... hmmmm la 2 pasi de mine.

Iti spun eu de ce nu slabesti. Deseneaza pe o foaie axele 0x si 0y ca la matematica. Apoi deseneaza un soi de clopot a lui Gauss. Apoi inca unul dar mai putin inalt. Ala inalt reprezinta curba insulinei la un insulinorezistet --> hiperinsulinimie. Cel mai mic reprezinta productia de insulina la un om normal. Omul se ingrasa aria de sub clopot. Care arie e mai mare???? ghici ciuperca cei? Insulina este un hormon care depunde. Pana nu se aduce insulina la normal (scade si aria pe grafic) ffffffffffffffff greu se poate slabi.
In PCOS dieta este asemanatoare cu cea a diabeticilor. Adica trebuie mancat putin si des si evitate alimentele cu indice glicemic mare.
Cand o sa te duci cu analizele la dr Bajenaru si o sa-ti prescrie schema de metformin o sa-ti spuna si ce si cum sa mananci. Pt ca atunci cand iei metformin nu poti sa faci foame ca ti se face rau. Nu trebuie sa-ti lipseasca proteinele, carbohidratii etc.

Mergi la inceput