PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

da, ma indrept spre obezitate pt ca am 1,54 si 74 de kg.
am reevazut rezultatele de la controlul endocrinologic si ........
am emotii pt ca maine ma duc la doctor.
diana

Mergi la inceput

aaa, ma bate gandul sa fac o inseminared prin decembrie. ce ziceti de ideea mea?
care or fi sansele
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

ti-ai gasit rezultatul la LH in z2?
legat de inseminare, trompele le-ai verificat? la sot totul e bine?

Mergi la inceput

nu am gasit LH.
trompele par ok
da, sotul e bine( dr zice ca daca am ramas de atatea ori problema nu e la el ci la mine
o sa negociez maine cu dr, ca la noi asa se poarta
el zice ceva, eu cer explicatii si intreb daca nu se poate si altfel.in marea majoritate a cazurilor ajungem la un compromis.
eu sunt mirata cum dupa atatia ani abia acum mi-au vazut ovarele ca nu sunt ok.in feb, la alt doctor(bari) imi spunea ca am niste ovare frumoaseeeee,mama-mama.
diana

Mergi la inceput

daca te hotarasti totusi sa-ti faci inseminare sa-ti faci si analizele pentru anticorpii fosfolipidici. si chiar daca nu faci inseminare, in caz ca mai ramai insarcinata sa nu fie asta cauza.

Mergi la inceput

pai am facut la fundeni si mi-a iesit sindromul lupic nu cel antifosfolipidic.
nu mai am rabdare
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna fetelor pentru cine se pricepe poate ma lamnureste si pe mine cineva daca am sindromul ovarelor polichistice ,astea sunt rezultatele la analizele hormonale ziua 12(altele nu mi-a dat sa fac):
-estradiol 205.1 pmol/L valori de referinta faza foliculara 46-607 si faza ovulatoarie 315-1828
- FSH 6.97mUI/ml valori de referinta faza foliculara 3.5-12.5 si faza ovulatorie 4.7-21.5
-LH 11.33mUI/ml valori de referinta faza foliculara 2.4-12.6 si faza ovulatorie 14-95.6
- progestreron 2.42nmol/L valori de referinta faza foliculara 0.6-4.7 si faza ovulatorie 2.4-9.4
- prolactina 278.3 valori de referinta 127-637
- T3 1.67nmol/L valori de referinta 1.3-3.1
- T4 99.84nmol/L valori de referinta 66-181
-TSH 1 valori de referinta 0.27-4.2
Ecografie in ziua 8 CM in tratament de stimulare cu ovamit : ovar drept 36.2mm, structura foliculara,multupli foliculi dintre care unul de 13.1mm,aspect micropolichistic;ovar stang 28mm,structura foliculara,multipli foliculi dispusi periferic ,un folicul 6.7mm,aspect micropolichistic. Endometru tristratificat 6.3mm corespunzator fazei CM,uter 57/35mm.
Ecografie ziua 13 CM dupa terminarea tratmentului cu ova mit de 4 zile: endometru 7.7mm,ovar stang 36.6 mm cu folicul 16.9mm,ovar drept 40.7mm cu foliculi de 11.6mm s,17.1mm, uter latime 32.2mm si lungime 74.8,endometru 10.7mm.
Cicluri menstruale in ultimile 3 luni(doua cu stimulare ova mit si unl fara stimulare ) de 32 de zile. Nu am ramas nicodat insarcinata.
Oricum medicul doar dupa analizele hormonale ca restul nu a vazut inca mi-a pus diagnosticul sterilitate primara-ovare polichistice.
Maine merg la control si o sa vad ce mai zice,dar astept un raspuns de la voi,va rog,din ce am citit am vazut ca aveti experienta si sunteti foarte documentate.
Pupici multi pentru toate.

http://tt.lilypie.com/T9M4p3.png

Mergi la inceput

eu pe astea de jumatatea ciclului le faceam in z15.
asa arata bine, adica poate lh pare mic dar el trebuie sa fie maxim la ovulatie si cum tu ai ciclul de 32 de zile, analizele din z12 nu sunt relevante zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

dara_d,

Raportul LH/FSH de care eu si fetele vorbim se calculeaza la valorile din z2, caci aproape de ovulatie este normal ca LH-ul sa creasca (peakul de LH determina ovulatia). Dar tu nu ai facut analizele la ovulatie ci in z12. Asa ca (virgula) cum zice si psj e normal sa fie un pic mai mic pt ca inca nu erai la ovulatie. Pe de alta parte nici nu se stie daca a crescut corespunzator pana la ovulatie. In z12 la un ciclu de 32 de zile este ... stii nici la ovulatie, nici la inceputul CM ... un soi de nici calare, nici pe jos ... nici cal, nici magar (ca sa citam din poveste)

PCOS-ul insa nu se determina doar pe baza acestui raport (desi este un indicator ffffffff important).

Parerea mea ar fi ca data viitoare cand mergi la medic sa-l intrebi direct daca atunci cand ti-a spus ca ai "sterilitate primara-ovare polichistice" se referea la sindromul ovarelor polichistice. Daca raspunsul este nu atunci intreaba care este de fapt cauza ovarelor tale polichistice. Daca raspunsul este da, atunci stii deja cauza.

Din monitorizarea ecografica descrisa de tine nu imi este clar daca ovulatia s-a produs: daca s-a constat ecografic spargerea foliculului dominant (ai facut pregnyl?).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Am inteles multumesc de lamuriri.
Nu am facut pregnyl.
Asa mi-a spus sa fac analizele,si la fel si ecografiile .
A si m-a pus sa imi iau si temperatura vaginala si cand a a vazut graficele azis ca am avut ovulatie prin ziua 18-19 cand temperatura a crescut la 37 sau peste si apoi s-a mentinut asa crescuta pana la venirea ciclului.
Chiar vreau sa intreb cand merg ce am pana la urma ca sa stiu si eu.
Oricum la telefon mi-a spus sa incep si luna asta stimularea cu ova-mit din ziua 5-pana in ziua 9,una pe zi.
Multumesc inca o data de explicatii.

http://tt.lilypie.com/T9M4p3.png

Mergi la inceput