PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

da, analizele sunt facute in Z2.
Medicul endocrinolog la care am fost eu este ciobaanu, un medic foarte competent in care eu am avut mare incredere mai ales ca m-a luat luat la puricat si m-a intors pe toate partile.
deocamdata astept ziua de vineri caand ma duc la control gineco sa vad ce imi mai zice.
nu, atunci cand am facut analizele nu luam AC .septembrie a fost prima luna in care am luat din 2002.a trebuit sa ma reobisnuiesc si sa nu mai cumpar teste de sarcina la fiecare CM.Am avut un impuls , dar m-am abtinut.
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

ana_id, poate gasesti LH-ul, e esential in diagnosticul de pcos.
carrisma si eu stiu ca e slab closty, hiperstimulare chiar nu cred ca ai cum sa faci. doar ca mi se pare ciudat daca tot nu crede in succes de ce te mai chinuie si nu trece la pasul urmator. pana la urma tot hormoni sunt. stiu ca le place sa faca experiente pe pacienti dar o fac tot pe banii si sanatatea noastra din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

a, eu sunt f mandra de mine pt ca am inceput sa slabesc.
endocrinologul mi-a dat siun mic ajutor(siutramina) pt ca eu ma indrept cu pasi repezi spre obezitate.am recitit aseara dosarelul( de parca mai era nevoie ) si senzatia a fost
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns winter spune:

Buna fetele!
Adimercedes FELICITARI!!!
GABRIELUTA chisturile mele sunt in urma hiperstimularii cu closty ,tratament pe care l-am facut fare monitorizare ecografica-mare greseala! Ma gandesc ca daca stimularea a incetat se vor retrage si chisturile... dar sunt cateva luni bune de cand astept...
la toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GABRIELUTA spune:

quote:
Originally posted by carissma

Buna dimineata dragele mele!
Gudinde nick-ul meu e ales pur si simplu, nu am nici o treaba cu ERP. Deci tu spui sa iau si Estrofem daca iau Closty? Daca e bun pt endometru atunci iau,dar parca nu as lua cate 2.
Psj m-a chemat la monitorizare in z 11. Mi-a spus ca sunt slabe sanse de hiperstimulare de la Closty intrucat e foarte slab.
Winter si mie mi-au fost bune Diane 35, in sensul ca am scapat de chisturi, am avut cm regulat, nu m-am ingrasat... dar odata stopata administrarea lor am revenit la "anormal". Iti tin pumnii sa scapi de chist cat mai repede!
Felicitari Adimercedes! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de frumos!
Gabrieluta presimt ca tu o sa fii urmatoarea la
felicitat!
O zi minunata va doresc!

carissma sa te auda DD .Sa ne dea tuturor copilasi sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

carissma,

Eu doar iti spuneam pt ce ti-a dat Estrofem-ul. Acu' daca ma intrebi pe mine eu cred ca ar fi trebuit sa astepte sa vada la eco (e adevarat mai devreme de z 11 - atunci e pt a vedea foliculul) cum este si cum evolueaza endometrul si in functie de asta sa dea estrogen. Dar asta ar fi insemnat sa faca mai multe eco si sa te monitorizeze mai devreme.
Este posibil insa sa fi luat in calcul cat a fost endometrul tau in eco trecuta. Daca nu ma inseala memoria (scuze dar n-am timp sa caut in urma) parca era un pic mic chiar in conditiile in care era natural, fara stimulare. Si atunci dr s-o fi gandit ca stimularea oricum il micsoreaza si mai mult si atunci ti-a dat Estrofem.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ana_id

a, eu sunt f mandra de mine pt ca am inceput sa slabesc.
endocrinologul mi-a dat siun mic ajutor(siutramina) pt ca eu ma indrept cu pasi repezi spre obezitate.am recitit aseara dosarelul( de parca mai era nevoie ) si senzatia a fost
diana

Diana,

Sincere felicitari pt slabit; o sa te ajute mult, dar cu indreptatu' catre obezitate ... mai crestine .... pai e posibil sa-ti faci astfel de ganduri negre!!!!! Eu care am de dat jos vreo 30 de kg ca sa fiu mumoasa ca Gabrieluta ce sa mai zic? Intru la dinosaurus rex sau cum era emisiunea aia la Discovery: "Rising the Mamoth".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carissma spune:

Psj mi-a spus ca imi da o luna Closty ca sa vada daca sunt rezistenta sau nu. Si-a exprimat parerea ca as putea fi imunorezistenta la clomifene dar nu poate fi sigura pana nu incercam macar o luna. A spus sa merg in z 12 la monitorizare si dupa aceea mai vedem. Problema va fi dupa aceasta luna in care mai mult ca sigur nu se va intampa nimic. Ea o sa vrea sa continuam cu Puregon iar eu parca as incerca o ovulatie mai "naturala" cu Metformin.
Gabrieluta imi pare rau ca inca te simti rau de la Metformin. Tu ai avut o schema foarte frumoasa de administrare, la inceput. Chiar ma gandeam sa o urmez si eu. Din cate imi amintesc spuneai ca te simti ok si ca o sa cresti doza treptat.
Sanatate maxima tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carissma spune:

Gudinde postam in acelasi timp!
Da, la ultima eco aveam edometrul de vreo 4 mm si eram z 31. M-am gandit si eu ca asta ar putea fi cauza pt care imi da estrogen, dar pe de alta parte nu inteleg de ce daca noi avem un surplus de estrogen si un deficit de progesteron de ce nu am endometrul mai gros in mod obisnuit?
Cam multe necunoscute in capul meu!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carissma

Gudinde postam in acelasi timp!
Da, la ultima eco aveam edometrul de vreo 4 mm si eram z 31. M-am gandit si eu ca asta ar putea fi cauza pt care imi da estrogen, dar pe de alta parte nu inteleg de ce daca noi avem un surplus de estrogen si un deficit de progesteron de ce nu am endometrul mai gros in mod obisnuit?
Cam multe necunoscute in capul meu!

Pentru ca nu depinde numai "productia" de hormoni. Mai sunt si alti factori care intra in calcul cum ar fi tipul de receptori. Daca ai mai multi receptori pe testosteron vei avea un endometru subtire chiar daca ai productie estrogenica corespunzatoare.

Asa cum o femeie care are mai multi receptori estrogenici nu va avea hirsutism sau un hirsutism accentuat chiar daca are testosteronul seric mare.

Mergi la inceput