PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by dara_d

Buna fetelor va citesc de ceva vreme dar inca nu am scris,acum m-am hotarat.Si eu am ovare polichistice in urma analizelor hormonale si ecografii am descoperit.Si eu am cicluri neregulate la 40,50 de zile si incerc sa am un bebe,problema este ca nu am ovulatie.Nu sunt obeza am cam 8 kg in plus dar asta este.
Mi s-a dat tratament de stimulare ovariana cu ova mit si am fcaut-o 2 luni si nimic,acum in septembrie am facut pauza 1 luna ca asa a zis medicul.Iar azi sunt in ziua 31 si inca nu mi-a venit,dar nu stiu daca am de ce sa ma bucur ca la cum imi vine mie cine stie cand o mai veni ciclul.Dar o sa va scriu daca s-a intamplat minunea.
ma bucur sa vad ca pot citi despre aceleasi probleme ca si ale mele parca ma simt mai bine.
Pupici tuturor poate ma primiti si pe mine in grupul vostru.

Dara,

Gabrieluta ti-a spus deja multe despe PCOS. Ideea este ca daca in z2 raportul LH/FSH nu este 2 sau mai mare de 2 ... slabe sanse sa fie PCOS. Ceea ce este fffffffffffffffff bine. Nu doresc nimanui acest sindrom.

Si parerea mea este sa mergi la un endocrinolog si sa vada de ce iti vine ciclul atat de neregulat. Inainte sa intri la simulari si alte alea cred ca tb sa ai un diagnostic clar.

Si inca ceva pt proiectul bb. Incearca sa scapi de alea 8 kg in plus. Stiu ca e f greu si eu sunt mai buna la dat sfaturi decat la pus in practica (rusine mie ca nu slabesc!) dar crede-ma ca slabitul poate ajuta muuult la capitolul cresterea sanselor de a obtine ovulatia.

Mergi la inceput

ana_id,

Care este raportul in z2 la LH/FSH?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carissma

Va salut dragele mele!
Am din nou o dilema. Aseara am fost lasi dupa ce am incercat o ora sa "negociez" administrarea de Metformin m-am ales cu o reteta de Closty si Estrofem. Nu inteleg de ce mi-a dat sa iau estrogen. Eu stiam ca noi avem in surplus. Si inca mi-a recomandat 2 mg/zi in conditiile in care o capsula are 1 mg, deci ar trebui sa iau cate 2. Dr e sigura ca nu o sa aiba niciun efect stimularea cu Closty dar insista sa incercam timp de o luna. Ma simt ca un cobai.
Cred ca am sa incep sa iau Metformin de capul meu si am sa-mi caut alt dr numai pt monitorizare.
Nedreapta mai e viata asta!

carissma

Ti-a dat Estrofem pt ca stimularea afecteaza endometrul si vrea sa fie sigur ca endometrul va fi destul de gros pt a sustine o eventuala sarcina.

Imi place sa cred ca te-a chemat si sa faca monitorizarea ecografica in timpul stimularii.

Off topic: Nikul tau vine simplu de la carisma sau esti cumva key user pe sistemul ERP Charisma?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by winter

Buna fetele!
Carrisma ce sa zic...sunt Z3 si am inceput sa iau Diane 35 din Z1. Dupa injectiile alea mi-a venit la 27 de zile foarte abundent...sper sa scap de chisturi. In rest pe la sfarsitul lunii ma duc sa fac un ecograf sa vad cum reactionez la diane.
Va pe toate si numai bine!

Winter

Tin pumnii sa scapi de chisturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

nu stiu .am luat foaia de observatie dar nu gasesc LH.
scrie asa:
E2:37(VALORI NORMALE :21-251)
FSH 7.43(3.35-21,63)
pROGESTERON 0.3
TSH :1.1906
PRL 13.20
despre restul analizelor: am facut analizele la fundeni la dna Uscatescu si a gasit sindrom lupic,nu cel antifosfolipidic
diana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ana_id

nu stiu .am luat foaia de observatie dar nu gasesc LH.
scrie asa:
E2:37(VALORI NORMALE :21-251)
FSH 7.43(3.35-21,63)
pROGESTERON 0.3
TSH :1.1906
PRL 13.20
despre restul analizelor: am facut analizele la fundeni la dna Uscatescu si a gasit sindrom lupic,nu cel antifosfolipidic
diana

Ana,

Acestea sunt facute in Z2?
Este important raportul din z2 al LH/FSH pt ca daca este 2 sau mai mare de 2, coroborat cu ce ne-ai spus tu anterior ma tem ca ai toate sansele sa intri la categoria PCOS.

Eu personal nu pun mare pret pe analizele de la Fundeni. De acolo cam toata lumea pleaca cu ceva.

Edit: sper ca atunci cand ai facut analizele nu erai sub tratament hormonal, ACO sau alte cele.

Edit2: Ti-am trimis un PM. Sper ca l-ai primit ca mie nu imi apare in Outbox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GABRIELUTA spune:

quote:
Originally posted by carissma

De suparare am uitat sa le salut pe noile venite Dara d si ana id. Bine ati venit!

Gabrieluta ai primit o steluta? Bravo!
Spiridusul Gudinde ce mai face? Ocupata cu inchiderea lunii?
Korinna nu ne povestesti nimic despre nunta? Casa de piatra si multa fericire!
Psj, Uca burticile!
Winter nu mai ai vesti? Tot cu ACO tretezi chistul?
Vape toate fara exceptie. Daca am uitat pe cineva imi pare rau!

Bine ai revenit Carissmapiticotul nostru.
1. Incearca sa ai si alta parere a unui endocrinolog specializat pe reproductiv.Nu lua nimic fara prescriptia medicului.Medicamentele luate dupa ureche pot face mult rau.
2. Nu face stimulare fara monitorizare atenta.
Eu spre exemplu mai astept un pic cu stimularea pana nu vad rezultate cu metforminul, daca lucreaza ceva pe la oute.Ca dupa aia ma gandesc : cad din lac in put (a se citi in functie de organism pot capata chisturi de la stimulare).
Pupici, rabdare multa si bafta de medic ok.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by winter

Buna fetele!
Carrisma ce sa zic...sunt Z3 si am inceput sa iau Diane 35 din Z1. Dupa injectiile alea mi-a venit la 27 de zile foarte abundent...sper sa scap de chisturi. In rest pe la sfarsitul lunii ma duc sa fac un ecograf sa vad cum reactionez la diane.
Va pe toate si numai bine!

winter , draga mea, si eu am luat diane 35 cand eram studenta.La mine a avut efect numai pe durata tratamentului.Adica chisturile au disparut , dar au reaparaut.Te vei intreba de ce .Pentru ca a fost inlaturat numai efectul:adica chisturi ovariene, hirsutism, acnee, dar nu si cauza.Aici e buba.Ce determina toate simptomele astea blestemate.De aici intra in scena un medic priceput pe PCOS.
Ideea cu ecograful e ok.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gudinde

quote:
Originally posted by GABRIELUTA

Buna fetizele mele!
ucade medici si eu sunt satula...acum am gasit dr endocrinolog ok si sper sa iasa ceva.Iau metformin si Omega 3.
Fetele, care ati luat sau luati metformin, voi aveati greturi de la el?ca eu nu mai pot e luna 2 de cand iau si am greturi , iau 1 pastila jumate (pastila de 850 mg).Zilele astea ma gandeam sa merg sa imi fac analize-transaminazele.
gudindeeece faci draga mea?
Va pup.

Gabrieluta,

Sunt bine dar cam obosita.
Cu metforminu' asa e la inceput pana se obijnuieste organismul:da tot felul de reactii. Eu personal nu ma pot plange de greata ci de stomac.

gudindeedraga , multumesc de raspuns.Trebuie neaparat sa ma duc sa imi fac transaminazele serice.
Si inca ceva:sa nu te mai aud ca zici sa iti fie rusine ca nu slabesti.Trebuie sa ne simtim bine in pielea noastra.Si eu am traiat tot timpul cu o multime de complexe:ca imi iese cate un cos, ca imi creste par pe unde nu trebuie.Aveam momente cand nu vroiam sa ies din casa ...mare timpenie.Pana cand mi+am dat seama ca cine ma iubeste, ma iubeste asa cum sant, ca trebuie sa ma ingrijesc mai atent si sa fiu vesela.Nu sunt o optimista, dar invat sa fiu in fiecare zi.Gata cu dadaceala, ca devin mamaitaee ce n-as da eu sa fiu mamaita...asta inseaman automat ca ar trebui sa am copii
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carissma spune:

Buna dimineata dragele mele!
Gudinde nick-ul meu e ales pur si simplu, nu am nici o treaba cu ERP. Deci tu spui sa iau si Estrofem daca iau Closty? Daca e bun pt endometru atunci iau,dar parca nu as lua cate 2.
Psj m-a chemat la monitorizare in z 11. Mi-a spus ca sunt slabe sanse de hiperstimulare de la Closty intrucat e foarte slab.
Winter si mie mi-au fost bune Diane 35, in sensul ca am scapat de chisturi, am avut cm regulat, nu m-am ingrasat... dar odata stopata administrarea lor am revenit la "anormal". Iti tin pumnii sa scapi de chist cat mai repede!
Felicitari Adimercedes! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de frumos!
Gabrieluta presimt ca tu o sa fii urmatoarea la
felicitat!
O zi minunata va doresc!

Mergi la inceput