Am nevoie de o parere pana maine la ora 9:00 .

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

eu am si si. prefer desktopul, e mult mai comod in exploatare, pentru mine cel putin.
fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje, in functie de stilul tau de viata.
pentru DC, de exemplu, e mai bun un desktop, tastatura e infinit mai comod de utilizat decat puchinoshenia aia de la laptop!
daca ai mult de scris si daca vrei sa vezi si filme in conditii mai bune, eu te-as sfatui sa iti iei desktop (argumentul cu "pui tastatura si mouse si e mai comod laptopul pe mine nu ma convinge, isi pierde singurul atu, mobilitatea..). daca esti azi aici, maine-n focsani, atunci laptop it is.
tine cont si de upgrade. la un desktop, pentru aceiasi bani, iei mai mult, hardwareul e mai ieftin, nefiind atat de compact. daca ai vreo buba, la laptop te cam usuca. iar de marit hard, memorie, pus placa video mai buna, la laptop nu prea... te costa de mai bine iti iei altul.
mda, transpare ca sunt fan desktop (laptopul meu zace de peste un an, nedeschis, in debara). da macar stiu de ce sunt.
anyway, orice decizie ei, iti doresc sa fii multumita de ea si sa te bucuri de computerul cel nou!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

quote:
Originally posted by Ira

Avantaje laptop:

Nu ocupa spatiu, sta sub patura cu tine noaptea ca sa-ti citeasca povestea de adormit, sau pe masa cand iti bei cafeaua, sau in curte cand te bronzezi, in cada langa lumanari cand vrei sa te alinti, pe WC cand esti constipat, il poti lua in studio pt. a-ti prezenta compozitiile, sau la birou pentru a transfera date, Poti filma cu webcamul - fiind wireless - in toata casa, in curte, in strada, poti sa nu platesti net (cel putin in Canada asa e, ai atatea retele wireless incat te conectezi involuntar), cantareste cat un fulg si are memorie de elefant.

Dezavantaje : stressul de a nu-l scapa pe jos, de a nu-l uita, de a-ti fi furat (asta mai mult in ro)

Nu am stiut , ca stress-ul meu se va transforma in ras. Pragmatic si la obiect. Merci. Dar, am si ras , chiar cu pofta. Inca o data, merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Laptop cu ecran mare (al meu are 15 inch).

Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Mathias' site ... coming soon!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by 26octombrie

eu am si si. prefer desktopul, e mult mai comod in exploatare, pentru mine cel putin.
fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje, in functie de stilul tau de viata.
pentru DC, de exemplu, e mai bun un desktop, tastatura e infinit mai comod de utilizat decat puchinoshenia aia de la laptop!
daca ai mult de scris si daca vrei sa vezi si filme in conditii mai bune, eu te-as sfatui sa iti iei desktop (argumentul cu "pui tastatura si mouse si e mai comod laptopul pe mine nu ma convinge, isi pierde singurul atu, mobilitatea..). daca esti azi aici, maine-n focsani, atunci laptop it is.
tine cont si de upgrade. la un desktop, pentru aceiasi bani, iei mai mult, hardwareul e mai ieftin, nefiind atat de compact. daca ai vreo buba, la laptop te cam usuca. iar de marit hard, memorie, pus placa video mai buna, la laptop nu prea... te costa de mai bine iti iei altul.
mda, transpare ca sunt fan desktop (laptopul meu zace de peste un an, nedeschis, in debara). da macar stiu de ce sunt.
anyway, orice decizie ei, iti doresc sa fii multumita de ea si sa te bucuri de computerul cel nou!

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Din nefericire pentru mine si tu ai dreptate. Eu tastez de rup la desktop si cand ma uit la laptop-uri , ma ia ameteala. Doamne greu mai e !!!

Mergi la inceput

Actualul monitor al desktop-ului de acasa are 22 " , adica 51 cm, cand ma uit pe site si il vad pe al de 15 " de la laptop ma ia ameteala. Unde mai pui , ca maine - poimaine, mai si chiorasc ...
Doamne, habar nu am ce sa fac. Si, da, ma si deplasez foarte mult, dar am si stationari indelungi. Vai, mie !!!???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Asa ti se pare la inceput diferenta mare la marime dar o sa te obisnuiesti..
Si eu am trecut de la un comp. cu 19´´ (parca era) si acum am laptop de 14´´...
Evalueaza dupa nevoile tale :)

Oricum eu votez laptop.

P.s. poti cumpara si laptop de 17´´ sau mai mare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

cu banii de laptop iti poti lua un desktop superperformant si un hard mobil. cand te deplasezi, daca ai nevoie de-adevarat, iti cari tot ce vrei pe hard. cat despre filme si chat, io cred ca in voiaj ai alte prioritati, mai socializezi, mai lenevesti, vezi tu..

io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

depinde de performante si buget. poate le scrii aici. petnru ce iti trebuie??

nu uita ca upgrade la laptop este undeva la nivel zero sau costa enorm.
daca ai intr-adevar de umblat si trebuie sa iei calcul cu tine, atunci merita sa iei laptop. daca nu, nu are sens, cu banii pentru un laptop decent poti lua un calculator mai mult decat performant.
daca vrei sa iei laptop numai ca sa poti zice "am laptop" nu se merita.
eu am la servici, fac dezvoltare pe el; am atasat inca un ecran pentru ca cel existent e minuscul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Depinde pentru ce iti trebuie. Tine cond ca la un laptop cu cat e mai mare ecranul, cu atat e mai greu. De asemenea, pe un laptop nu poti rula sau face prea multe simulari (nu stiu in ce domeniu lucrezi, dar nu prea faci computational work foarte eficient). Cumpara-ti laptop daca calatoresti mult si ai nevoie de el la prezentari (nu pentru citit emailul in aeroport). Daca nu, opteaza pentru un desktop performant si cu ecran mare. Odata ce il pui la punct, mai incolo, iti poti lua si un laptop light, asa ca si moft.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

quote:
Initial creeata de women13

Am de ales intre un laptop si un computer cu UC, LCD, etc. Nu ma pot hotari. Am acasa un comp. care are un monitor cu o diagonala de 21 in si cand am vazut cat de mic este laptopul 15,4 in , parca nu ma mai pot hotari. Ma ia ameteala. Trebuie sa iau o decizie pana la ora 9:00 maine dimineata, pentru ca sunt rezervate ambele variante si eu nici la aceasta ora nu stiu ce sa cumpar. Mai am un pic si mi-l sparg

nasha pungasha

pai uite o lista pro si contra, care suna cam asa:

Avantajele laptop-ului ar fi:

1.Portabilitatea.
2.Fara cabluri si foarte usor de curatat.
3.Spatiul.
4.Compact.
5.Consumul de energie electrica, e considerabil mai mic decat la un desktop
6.Perfect pentru excursii, deplasari, munca.

Dezavantajele laptop-ului:

1.Pret si performanta.
2.Siguranta (laptopurile sunt cam fragile si se pot zgaria usor si vorba cuiva de pe aici pot fi furate foarte usor)
3.Service (o mica problema ar putea fi cand vei dori sa faci un upgrade la Laptop deoarece se desfac cam greu...si piesele uneori sunt destul de costisitoare!)
4. e mai greu cu touch padul...eu am atasat un mouse...(acesta e un argument personal)

Avantajele desktop-ului:

1.Pret/Performanta.
2.Service (probleme care inevitabil apar se remediaza mult mai usor prin schimbarea pieselor defecte)
3.Flexibilitate (poti sa pui ce componente vrei in el, nu ai nici o restrictie, pe cand la un laptop...nu prea)
4.cateva tehnologii in plus (laptop-urile au tehnologii lipsa cum ar fi RAID, Quietrack, Dual bios, Nvidia SLi...etc)
5.ergonomie (este mult mai placut si mai usor sa tastezi la un desktop si sa lucrezi cu un mouse, decat pe un tauch pad),

Dezavantajele Desktop-ului:

1.Mare si greoi....deci greu de miscat sau purtat.(in afara de cele cu carcase foarte mici)
2.sunetul coolerelor (uneori)
3.Cam atat.

Decizia e a ta in ceea ce priveste ce vei cumpara, insa ca sa fii multumita trebuie sa ai si un Laptop si un Desktop!

btw, ambele au puncte tari si puncte slabe , dar batalia, categoric va fi castigata de notebook-uri , iar desktop-urile se vor retrage in timp, pe o nisa mai ingusta .

iti urez sa il stapanesti sanatoasa indiferent pe care il alegi.

Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/713424899/in/set-72157600639165474/" target="_blank">poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput