bataie ca la carte

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
Originally posted by carla28
daca in urma divortului i se acorda si lui custodia.

Carla

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadata cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Buechner)

oare exista judecatori care pot acorda custodia minorului, unui barbat violent??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

nepotzica,

asa ar fi normal, sa fie protejat copilul de un parinte abuziv si violent, dar cine stie..orice e posibil.

Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Hai sa nu ne gandim la asa ceva... Madalina are un certificat ML si va face plangere la politie, sansele ca sotul sa obtina custodia sunt nule.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

imediat ce voi avea in mana certificatul medico legal, fiti sigure ca urmatorul pas va fi catre politie. nu am de gand sa-l las sa mai aiba vreun drept asupra copilului
acum nu stiu daca se va pune problema sa ies cu copilul in vacanta in afara tarii..........va trebui cumva sa imi dea declaratie notariala ca e de acord??? (ca nu cred ca va face asa ceva )
promit eu ca nu se va apropria la nici 5 metri de mine sau de cristina

4 ani si zece luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

daca in urma divortului, va rezulta o sentinta definitiva si irevocabila cu caderea din drepturi a tatalui, atunci in acest caz nu vei mai avea nevoie de acordul tatalui...pana atunci insa da...sau daca el renunta la acest drept

carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by cristinuca

imediat ce voi avea in mana certificatul medico legal, fiti sigure ca urmatorul pas va fi catre politie. nu am de gand sa-l las sa mai aiba vreun drept asupra copilului
acum nu stiu daca se va pune problema sa ies cu copilul in vacanta in afara tarii..........va trebui cumva sa imi dea declaratie notariala ca e de acord??? (ca nu cred ca va face asa ceva )
promit eu ca nu se va apropria la nici 5 metri de mine sau de cristina

madalina & ana cristina 4 ani si zece luni

Cristinuca, am sunat eu la pasapoarte acum vreo luna sa pun aceiasi intrebare, daca pot iesi cu copilul din tara divortata fiind, si mi-au spus ca daca am custodia definitiva a copilului de la tribunal, n-am nevoie de acordul tatalui.
Ma bucur sa vad si femei luptatoare!

Elle_seb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

O dragelor...eu cand aud acest "nu stiu ce-am facut" m-apuca toate pandaliile.Pai cum naiba nu stie ce-a facut?
Stai draga linistita ca stie bine ce-a facut ca de-i ziceai in noaptea aia dupa bataie ca ai castigat un milion de dolari la LOTO stai linistita ca si-ar fi amintit.
Auzi tu...nu stie ce-a facut...aiurea.
Stie faorte bine.

Cristinuca,fa un pas dupa celalalt.Imi pare bine ca vad ca sti ce vrei .
Fetele ti-au dat niste informatii si as vrea sa le completez.Ma refer la decaderea din drepturile parintesti si acordul tatalui la iesirea din tara.
Decaderea din drepturile parintesti (din pacate in Romania) se face extrem de rar si numai pt cauze de maltratamente crunte ale parintelui ce e decazut din drepturi.
Inteleg totusi ca sotul tau nu intra in categorie.

Fara acordul tatalui poti sa faci pasaport copilului ,poti si sa iesi cu copilul din tara pt excursii /scurte sejururi,dar nu poti sa te stabilesti cu copilul in strainatate.De cele mai multe ori sunt autoritatile straine care NU-TI FAC ACTE la copil in strainatate daca nu au si acordul tatalui, pe principiul ca un tata care are un copil in custodia mamei chiar si prin hotarare judecatoreasca ESTE un parinte ce are drepturi/obliagtii(prea putin conteaza daca nu raspunde obligatiilor) asupra copilului si deci este nevoie de acordul lui.

Eu de exemplu am scos copilul din tara fara acordul tatalui,cu pasaport facut tot fara acordul tatalui (pe baza sentintei definitive in care copilul mi-a fost incredintat), dar autoritatile de aici nu mi-au facut acte la copil (si nu o fac nici in ziua de azi) decat dupa ce am adus acordul tatalui.
Din pacate cam asa functioneaza treburile.
In legea liberei CIRCULATII (adica te duci si te intorci) e scris ca te poti duce cu copilul...dar stabilirea domiciliului in alta tara e alta poveste si alta lege.
Ar fi bine daca ai gasi o modalitate sa rezolvi cu acordul asta oarecum cand o sa fie momentul potrivit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

fetelor nu pot sta mult pe net, sunt la o licitatie in oradea si am condus cam toata noaptea din bucuresti pana la destinatie, sunt varza cu somnul dar am intrat si eu un pic pe net sa vad ce mai faceti
stiu ca fara acordul tatalui nu poti scote definitiv copilul din tara, si o stiu din proprie experienta, copil fiind parintii mei erau divortati, eu am facut sport de perfomanta si aveam turneu in germania pe cand inca eram minora. Stiu ca nu am putut iesi din tara si fara acordul tatalui meu.
nu ma mira de ce acum nu este la fel, dar parerea mea ca un astfel de om nu merita astfel de privilegii...... a gresit si trebuie sa plateasca dublu sau inzecit. Eu una sunt foarte hotarata. Si sa stiti ca azi noapte pe cand conduceam am simtit pentru prima data o forta in mine care ma indemna care imi dadea putere sa lupt.
asa ca voi lupta si va garantez eu ca voi trece peste toate obstacolele
chiar de ar fi sa mananc apa cu paine si cu sare

fetelor fug incepe licitatia..........
daca nu ne mai auzim va doresc un weekend placut

multi pupici

4 ani si zece luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Cristinuca, esti o luptatoare, imi place de tine!
Tot raul va ramane in urma la un moment dat si atunci, cand vei fi linistita, vei vedea ca a meritat tot chinul despartirii si divortului.
Bafta iti doresc din suflet!

Elle_seb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hagelly spune:

Cristinuca,
Ar trebui sa stai sa analizezi bine relatia voastra pana la violenta fizica din moment ce chiar tu mentionezi ca au mai existat cuvinte grele intre voi. Atat timp cat cei doi soti isi arunca cuvinte grele intre ei, reatia lor numai pe iubire si repsepct nu se bazeaza. Esti sigura ca nu l-ai mai provocat si inainte cand v-ati aruncat cuvinte grele? Nu ii iau apararea lui (condamn violenta si nu voi sta niciodata langa un om care ma bate), dar cred ca amandoi aveti parteavoastra de vina sau ceva de ascuns unul fata de celalalt de s-a ajuns tocmai aici.
Sa nu aruncati cu pietre in mine, dar ar tebui sa stim si care au fost adevaratele lui motive de a reactionat asa.

Mergi la inceput