*Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)*(9)
Raspunsuri - Pagina 15
Luna75 spune:
Ciudat mod de de impunere a autoritatii in fata unor copilasi abia ajunsi intr-o noua comunitate
Sunt foarte curioasa ce va urma de acum incolo
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
kriss79 spune:
Neata!
"Am" o infractiune si nu stiu unde s-o incadrez..
Un angajat a incasat bani de la clienti prin chitanta (cash) si i-a bagat in buzunarul propriu motivand motive personale..iar daca nu era descoperit nu avea de gand sa ii puna la loc..de altfel nu preda chitantierul si afirma ca acele firme nu au platit..
Acum promite ca va aduce banii in 2-3 sapt...
Adm. firmei doreste sa il dea in penal..
Unde se incadreaza? inselaciune? abuz de incredere?
Se face plangere la Parchet? sau direct in instanta actiune?
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina
35+ cu Alessia Stefana
eva03 spune:
Daca intra in atributiile celui care a incasat banii, gestionar de fapt sau de drept sau administrator, este delapidare.
Eu cred ca avea in atributii colectarea sumelor daca avea chitantier si semna el.
Chiar daca pune banii la loc, el i-a traficat, a obinut un profit, iar ceilalti au inregistrat pierderea constand in echivalentul dobanzii legale pe durata folosirii dobanzii.
http://community.webshots.com/album/558697342zQuuRs
kriss79 spune:
eva, multumesc
..asa am facut, i-am facut plangere pt.delapidare pana la urma..credeam initial ca se incadreaza aici numai functionarii publici..
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina
35+ cu Alessia Stefana
eva03 spune:
Am incercat sa fac un album nou si nu mi-a iesit. Am bagat cateva poze tot in ala vechi! Nu ma pricep si pace buna!
Luna75 spune:
Eva,pozele sunt foarte frumoase!
In legatura cu noul album - poti cauta la know-how parca nu demult era discutie despre deschiderea unui nou album in webshot.
Un week-end placut va doresc!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
eva03 spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
neata fetelor. va pup pe toate!
kriss spune-mi si mie te rog dupa 5 ani vechime in prof der cons juridic mai poti intra in barou ca avocat definitiv? ca ma bate un gand.
Irina nu stiu daca nu soseste prea tarziu raspunsul meu.
Iti reproduc integral art. 16 din Legea 51/1995 modificataprin L. 255/2004:
La cerere, poate fi primit in profesie cu scutire de examen
- titularul diplomei de doctor in drept
- cel care pana la data primirii in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau juristconsult timp de cel putin 10 ani si daca nu i-a incetat activitatea din motive disciplinare care il fac nedemn pentru profesia de avocat.
art 16 alin4 din Statut
Perioada de 10 ani prevazuta de Lege se calculeaza prin insumarea perioadelor in care s-a indeplinit oricare dintre functiile respective.
eva03 spune:
Ce liniste este in WE pe la noi!
Am fost pe afara cu copilul, i-am dat de mancare si am venit sa va spun despre Antalya.
A fost minunat, ne-am odihnit. Hotelul se numea Calista. Este un hotel nou, de 5 stele cu meniu a la carte. Totusi, mie mi-a placut mai mult anul trecut la Papillon Zeugma decat aici.
Ce nu mi-a placut: foarte umbros. La piscinuta copiilor abia dupa amiaza aparea si soarele si nu apuca apa sa o incalzeasca si era rece, mai rece decat dincolo, unde erau si doua piscinute pentru copii.
De jur imprejur se construiau noi hoteluri si acelea la randul lor faceau umbra. Aici era apa rece si la piscina de adulti.
La masa era mai bine organizat la Papillon si personalul mai bine instruit.
Si spectacolele erau mai slabute, mult mai slabute decat dincolo.
Camerele erau, in schimb frumoase, iar resortul se intindea pe o suprafata mare, ceea ce facea mai lung traseul spre plaja. In rest, baruri peste tot. Dupa amiaza se serveau cartofi copti umpluti, (la Papillon se serveau fructe si gaufre cu inghetata, iar noua ne placeau mai mult).
Anul trecut am zburat cu Tarom, nu am avut nici o secunda intarziere si am fost tratati omeneste in avion, asa cum se face, cu o gustare si bautura. Anul asta am zburat low cost cu Blue air si a fost execrabil. Am avut o ora intarziere la dus si 3 ore la intoarcere. Nu ni s-a dat nici o bomboana gratis, iar la intoarcere, dupa trei ore de asteptare in aeroport am avut un pahar de apa gratis!!!!!!!!!!!!!!!
Vremea a fost grozava: 35 de grade in aer si 27 in apa. Daca intrai in apa aproape ca nu iti mai venea sa iesi.
Poze nu am foarte multe, dar sunt mandra ca au fost facute multe de fiul meu![]()
eva03 spune:
Unde sunt juristele noastre?
Kriss sa nu imi spui ca ne faci vreo surpriza ca mai e ceva timp, desi deja nu e imposibil...
Lora unde esti? Ce se mai petrece cu Iustina?
Claudela mai intra sa ne spui si noua doua vorbe, chiar daca te pregatesti, cel mai probabil pentru definitivat.
Va doresc o saptamana minunata!
kriss79 spune:
Nuu, ce surpriza?!
avem musafiri..varul sotului din Anglia si suntem cam busy..plimbari, terase..:))
Pare o vacanta de vis, eva, din ce ai pov..sa va fie de bine, ca meritai si tu!
Va anunt solemn ca de luni, 1 oct intru in prenatal!! ![]()
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina
35+ cu Alessia Stefana