Din ce motiv v-ati casatorit?
Raspunsuri - Pagina 3
akella spune:
Draga Mowgli, esti bine-venit in haitic. Apropos de subiectul deschis de tine, iata proverbul meu preferat in legatura cu casnicia: "Keep your eyes wide open before marriage, and half shut afterwards." In traducere libera: "Casca bine ochii inainte de a te casatori si tine-i pe jumatate inchisi dupa..."
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by akella
Draga Mowgli, esti bine-venit in haitic.
Numai sa tin ochii deschisi bine, sa nu cumva sa-l intalnesc pe tigru; si nici cu sarpele sa n-am de-a face... Dar are Akella grija, sunt convins!
quote:
"Casca bine ochii inainte de a te casatori si tine-i pe jumatate inchisi dupa..."
Foarte frumos! Imi place! Mda, deci trebuie sa-i tinem pe jumatate deschisi... ca sa nu ne ucida... si sa devenim mai puternici... Mda!...
Alynutza spune:
Iulian multumesc. Insa am fost si eu la un pas de a face greseala de a ma casatori 'pentru ca asa trebuie' (era vorba de o alta situatie si un cu totul alt 'el'). Din fericire am 'cascat bine ochii' si am reusit sa evit un dezastru iminent. Si da, e foarte trist sa deschizi ochii si sa vezi ca un om langa care ai stat ani de zile nu e de fapt ce stiai/credeai/te asteptai tu, dar e mai bine asa decat sa te complaci o viata in minciuna.
Akella este superb proverbul tau, dar cu 'butoiul' nu sunt de acord. Da, e adevarat ca nu-i totul 'miere' intr-o casnicie, dar daca partenerii chiar reusesc sa formeze acea 'celula' vor sti sa treaca si peste greutati.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
ellej spune:
Maman a mea zice asa: " sa te mariti si sa incepi sa gatesti nu-i niciodata prea tarziu, doar prea devreme" :) avand in vedere ca le face pe ambele de vreo 40 de ani o fi stiind ea ceva.
Eu m-am maritat devreme, zic eu, le 24 de ani (eram impreuna de 4 si locuiam de 2 ani cu el). Si ea si sora ei, chiar si mama lor s-a maritat la 30. Nu m-am maritat din dragoste (din dragoste stateam si stau cu el in continuare) ci fiindca voiam rochie alba si voal de mireasa, poftim . El ca hir, ca mir, da ce nu ne e bine asa. Ba da, dar stiindu-l pe el ma gandeam ca si peste 10 ani tot neluati o sa fim. Deci l-am la cap ca eu vreau si vreau si a zis bine, numa' taci odata :)
Au trecut sase ani, ne-am mai schimbat, e normal, dar nu esential dupa parerea mea. Si saiba de pe deget n-a insemnat mare lucru pana la urma, dar ce sens avea as fiu ramas cu frustrarea asta inca niste ani?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Iulian multumesc. Insa am fost si eu la un pas de a face greseala de a ma casatori 'pentru ca asa trebuie' (era vorba de o alta situatie si un cu totul alt 'el'). Din fericire am 'cascat bine ochii' si am reusit sa evit un dezastru iminent. Si da, e foarte trist sa deschizi ochii si sa vezi ca un om langa care ai stat ani de zile nu e de fapt ce stiai/credeai/te asteptai tu, dar e mai bine asa decat sa te complaci o viata in minciuna.
De acord cu tine! Baremi stii cum stau lucrurile in viata ta!
quote:
Akella este superb proverbul tau, dar cu 'butoiul' nu sunt de acord. Da, e adevarat ca nu-i totul 'miere' intr-o casnicie, dar daca partenerii chiar reusesc sa formeze acea 'celula' vor sti sa treaca si peste greutati.
Pai n-a zis bine Akella ca trebuie sa avem ochii pe jumatate inchisi?
Uite, in cazul nostru, daca tineam ochii pe jumatate inchisi nu mai vedeam butoiul ala buclucas!!...
Akella! Tu ai tinut cumva ochii larg deschisi, impotriva zicalei?
filofteia spune:
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by filofteia
Eu din dragoste si nici nu as fi facut-o altfel.
Am intalnit insa femei care au facut-o pentru a pleca de acasa. Una este soramea.
--------------------------------------------------------------------------------
Inseamna ca era destul de stresata...Si mai apoi? S-a inteles bine cu sotul? Il iubeste? Ai intrebat-o?
quote:
Eu am ales varianta plecarii la facultate in alt oras.
Ai impletit placutul cu utilul... si te-ai ferit de consecinte neplacute pe termen lung...le-ai imbinat minunat! Sau n-au fost chiar asa de roz lucrurile?
quote:
Si mai stiu o matusa care s-a casatorit pentru a fi in randul lumii. Cu regret in voce (cand a vazut cum ne uitam noi unul la altul) mi-a spus ca ea nu a intalnit pe nimeni toata viata (are 65 de ani) care sa-i fi trezit fiorul dragostei.
Stii, am tras concluzia ca pentru a avea acces la fericire iti trebuie curaj! Daca nu risti in anumite situatii, ramai pe dinafara... Sau e altfel situatia in cazul matusii?...
Sora-mea se intelege bine cu sotul, chiar as spune ca-l exploateaza. Sunt impreuna de 16 ani, au doua fete ... este bine.
La mine lucrurile sunt numai roz .
Matusa nu a riscat nimic pentru ca nu a avut ce... nu a intalnit pe nimeni dupa care sa fie inebunita... nu are ce face. Deci mai sunt si cazuri din acestea.
carmenp spune:
din dragoste pentru chelia lui, burta o vinit mai tirziu
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by ellej
Eu m-am maritat devreme, zic eu, le 24 de ani (eram impreuna de 4 si locuiam de 2 ani cu el). Si ea si sora ei, chiar si mama lor s-a maritat la 30. Nu m-am maritat din dragoste (din dragoste stateam si stau cu el in continuare) ci fiindca voiam rochie alba si voal de mireasa, poftim .
Acum, ce faci? Vrei sa ma provoci?! Uite ca nu raspund la provocari! Ochii pe jumatate inchisi si in cazul tau...
quote:
El ca hir, ca mir, da ce nu ne e bine asa. Ba da, dar stiindu-l pe el ma gandeam ca si peste 10 ani tot neluati o sa fim. Deci l-am la cap ca eu vreau si vreau si a zis bine, numa' taci odata :)
Esti mortala!!!
quote:
Si saiba de pe deget n-a insemnat mare lucru pana la urma, dar ce sens avea as fiu ramas cu frustrarea asta inca niste ani?
Macar stii ce-ai vrut de la viata!
tinatache spune:
Dragoste 100%.
Akella, nici eu nu sunt de acord cu butoiul, si uite ca facem 10 de casnicie si 15 de cand suntem (si locuim) impreuna. Mai degraba as asemui casnicia cu o carte, la care scrii zilnic, dar fara sa poti face retusuri. Si te straduiesti sa scrii cat mai frumos, pt tine si pt cel din fata ta, cititor sau personaj. Exista capitole si mai triste, mai grele, dar si luminoase si fara griji.
Sunt total PRO "casnicia de proba". Inconstient, am aplicat-o timp de 5 ani si a fost f bine. E adev. ca eram si tineri, aveam 18 ani, ne-am dat unul dupa altul, ne-am mai "modelat" reciproc. Dar multi nu se lasa modelati nici chiar la 18 ani, iar altii se remodeleaza la 40.
Eu zic c-a meritat, a functionat si inainte si dupa "the day". Sper sa va trimit un comunicat plin de dragoste de la nunta de aur :).
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Dragoste 100%.
Akella, nici eu nu sunt de acord cu butoiul, si uite ca facem 10 de casnicie si 15 de cand suntem (si locuim) impreuna. Mai degraba as asemui casnicia cu o carte, la care scrii zilnic, dar fara sa poti face retusuri. Si te straduiesti sa scrii cat mai frumos, pt tine si pt cel din fata ta, cititor sau personaj. Exista capitole si mai triste, mai grele, dar si luminoase si fara griji.
Sunt total PRO "casnicia de proba". Inconstient, am aplicat-o timp de 5 ani si a fost f bine. E adev. ca eram si tineri, aveam 18 ani, ne-am dat unul dupa altul, ne-am mai "modelat" reciproc. Dar multi nu se lasa modelati nici chiar la 18 ani, iar altii se remodeleaza la 40.
Eu zic c-a meritat, a functionat si inainte si dupa "the day". Sper sa va trimit un comunicat plin de dragoste de la nunta de aur :).
Cristina
Foarte frumos!