Din ce motiv v-ati casatorit?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Aici sunt niste cauze evidente pentru unii, mai ales psihologi. Noi ne-am intanit prea devreme, ne-am simtit bine impreuna dar apoi a aparurt probabil curiozitatea: cum ar fi cu altcineva? cum ar fii necasatorit? Eram si genuri destul de independente, si asta a fost...
Mai depinde mult de maturizare, de modalitatea de a gandi. Eu sunt inca suparata pt ca pur si simplu mi s-a daramat idealul despre familie si tot ce am crezut ca inseamna, plus increderea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Prima data m-am casatorit in imprejurari asemanatoare cu ale zeppelinei. Nu a mers dupa casatorie pentru ca nu eram pregatiti nici unul pentru ceea ce a urmat: convietuirea in doi, compromisurile, asumarea responsabilitatilor, maturitate si acum stiu sunt constienta si de motivul adevarat : nu exista iubire cu adevarat.

A doua oara m-am casatorit categoric din dragoste este total diferita de prima casnicie, in sensul ca inainte de casatoria propriu zisa am stat impreuna un an de zile, ceea ce conteaza din punctul meu de vedere foarte mult.

Indiferent de motivul casatoriei, garantie ca va fi tine pana la adanci batraneti nu iti da nimeni. Exista o vorba : " casatoria este o loterie" si incep sa cred destul de mult in ea.

Toate cele bune,
Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu din dragoste si nici nu as fi facut-o altfel.

Am intalnit insa femei care au facut-o pentru a pleca de acasa. Una este soramea. Eu am ales varianta plecarii la facultate in alt oras.

Si mai stiu o matusa care s-a casatorit pentru a fi in randul lumii. Cu regret in voce (cand a vazut cum ne uitam noi unul la altul) mi-a spus ca ea nu a intalnit pe nimeni toata viata (are 65 de ani) care sa-i fi trezit fiorul dragostei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Pai din dragoste!!

Doar nimeni nu-i nebun sa vina si sa spuna: dra, frate, eu m-am maritat ca terminasem facultatea si deja stateam la mama (fiecare la a lui) si nu mai putea sa facem sex cand si cum voiam noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Originally posted by liliac1

Pai din dragoste!!

Doar nimeni nu-i nebun sa vina si sa spuna: dra, frate, eu m-am maritat ca terminasem facultatea si deja stateam la mama (fiecare la a lui) si nu mai putea sa facem sex cand si cum voiam noi.

Acum ai si tu dreptate, in sensul ca unele s-ar putea sa se simta jenate sa marturiseasca ca nu s-au maritat din dragoste! Poate nu m-am priceput eu cum sa intreb. Era mai bine sa va abordez pe privat? Nu stiu...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by filofteia

Eu din dragoste si nici nu as fi facut-o altfel.

Am intalnit insa femei care au facut-o pentru a pleca de acasa. Una este soramea.

Inseamna ca era destul de stresata...Si mai apoi? S-a inteles bine cu sotul? Il iubeste? Ai intrebat-o?

quote:

Eu am ales varianta plecarii la facultate in alt oras.

Ai impletit placutul cu utilul... si te-ai ferit de consecinte neplacute pe termen lung...le-ai imbinat minunat! Sau n-au fost chiar asa de roz lucrurile?

quote:

Si mai stiu o matusa care s-a casatorit pentru a fi in randul lumii. Cu regret in voce (cand a vazut cum ne uitam noi unul la altul) mi-a spus ca ea nu a intalnit pe nimeni toata viata (are 65 de ani) care sa-i fi trezit fiorul dragostei.

Stii, am tras concluzia ca pentru a avea acces la fericire iti trebuie curaj! Daca nu risti in anumite situatii, ramai pe dinafara... Sau e altfel situatia in cazul matusii?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Dragul nostru, Iulian... Ce sa-ti spunem? Cam asta e mersul lucrurilor, conform zicalei - casnicia e un butoi plin cu r...t, care are doar doua degete de miere deasupra... Deci, dupa ce se mai linisteste chimia, se mai potolesc sentimentele furibunde care ne iau mintile si sa fac sa ne prezentam la starea civila, incepen sa vedem lucrurile altfel...
Totul e ca, dupa ce treci de proverbialul prin strat de miere, sa pastrezi respectul cuvenit partenerului, altfel nu prea sunt sanse de casnicie de lunga durata...
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Din dragoste si fara nebunie temporara Desi asta nu inseamna ca nu-mi iubesc nebuneste sotzul sau ca el nu ma iubeste pe mine.
Nu a exista frica de nimeni (eram si noi suficient de maturi si fiecare independent) nici dorinta de a scapa de sub tutela familiei (ai mei locuiesc deasupra noastra si de cicaleala mamii tot n-am scapat ).
Insa da, cum spune Victoria decizia am luat-o si cu capul. O casatorie implica responsabilitati, mici compromisuri pe care trebuie sa stii sa le faci.
Eu m-am casatorit pentru ca am stiut ca EL e jumatatea mea, iar EL a simtit la fel.
Sunt si femei care se casatoresc din alte motive (siguranta financiara, ca sa scape de o familie abuziva, sa intre in randul lumii) insa eu cred ca daca privesti relatia pe care o ai cu respectiva persoana cu ochii larg deschisi poti sa-ti dai seama care sunt motivele reale pentru care sta langa tine.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by akella

Dragul nostru, Iulian... Ce sa-ti spunem?

Inteleg ce mi-ai spus... Iar din faptul ca am devenit "drag" inteleg ca am fost deja primit in haitic/haita? Tu trebuie sa stii cel mai bine, Akella!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alynutza

Din dragoste si fara nebunie temporara Desi asta nu inseamna ca nu-mi iubesc nebuneste sotzul sau ca el nu ma iubeste pe mine.
Eu m-am casatorit pentru ca am stiut ca EL e jumatatea mea, iar EL a simtit la fel.
Sunt si femei care se casatoresc din alte motive (siguranta financiara, ca sa scape de o familie abuziva, sa intre in randul lumii) insa eu cred ca daca privesti relatia pe care o ai cu respectiva persoana cu ochii larg deschisi poti sa-ti dai seama care sunt motivele reale pentru care sta langa tine.

Ma bucur pentru situatia ta! E minunat asa! Si apropo de ce spui tu la sfarsit, cred ca este foarte trist ca la un moment dat al vietii sa te uiti in ochii partenerului - cu ochii larg deschisi, cum spui tu - si sa vezi clar ca nu iubirea a fost cea care l-a tinut/il tine langa tine! Doamne fereste de o asemenea situatie!...

Mergi la inceput