Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 14
Raspunsuri - Pagina 13
pussi spune:
n-am intrat demult aici... avem contractii dureroase nu foarte dese 2-4/ zi. Am trecut la program de pat obligatoriu si tratament:
-2 duphaston / zi
-2 utrogestan /zi
- ginipral 1/2 pastila la 8 ore si gravibinon!
Am rugamintea din mamicile de gemeni sa-mi zica cine a mai avut asa trat... sau voi ce ati luat!
Ayumi ma bucur pt. cavalerii tai! Mia ai putina rabdare si pleci cu ei acasa!
lachi capul sus ! O sa treci si peste asta! Tu esti o lupatatoare... stiu eu!
ginger, meda va pupacim
Oana ce fac muschetarii tai?
PUSSI 26+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
elyanne spune:
Pussi imi pare rau ca au aparut deja contractiile.
In primul rand stai nuuuuuuuumai in pat.
Eu am luat gynipral, tot asa 1/2 de pastila la 8 ore.
Si no-spa si supozitor scopantil de cate ori era nevoie. Adica daca mai aveam contractii pana se faceau 8 ore ca sa iau gynipralul mai bagam si de-astea...
Ai grija de tine
oanna niciodata nu mai apuc sa povestesc in detaliu... of... Mereu scriu seara pe fuga, dupa ce am terminat ce aveam de lucru si pana sa se trezeasca teroristii pt. baie.
MadyEr asteptam pozele.
Despre intrebarea cu supa... eu o sa le dau cu legumele pasate, nu le dau zeama chioara.
AYUMI multa sanatate piticilor. Ma bucur ca sunt bine si au mai crescut.
elen eu le dau lapte jumate-jumate si am inceput diversificarea la 5 luni si o sapt. Daca dr a zis sa astepti, atunci ascult-o. Au timp sa manance de toate toata viata. Mai bine sa nu te grabesti ca le poate face rau.
medamaya ma bucur ca esti bine dupa cerclaj. Ai grija de tine.
Ginger00 Imi pare asa rau ca trebuie sa stati in pat... stiu cum e... Dar mai bine asa, decat sa se nasca bb-ii prea devreme. De ce zici ca nu-si face med. efectul? Ai deja contractii?
lachi of... probabil la fel as fi reactionat si eu daca primul copil erau de fapt doi... asa, eu am avut antrenament inainte de gemeni. Ce sa-ti zic... mai lasa-i, si iesi singura sau cu sotul, sau cu prietenii, in lume... Trebuie sa-ti revi. E o perioada grea, cu colici sinopti nedormite, care ai impresia ca nu se mai termina. Dar nu mai e mult si scapati.
Au crescut f. bine piticele.
Despre colici... eu ii tineam in brate, pe burta mea si ii mangaiam, ii leganam, le vorbeam... De cele mai multe ori ii apuca cu schimbu', si mai ales pe Mihai. Important este sa fi tu calma ca sa se linisteasca si ei. Stiu ca este greu... dar incearca.
Bea ceai cu sunatoare... pe mine m-a ajutat.
Despre noi... nu stiu ce sa mai zic... nu mai stiu unde ramasesem ultima data...
Ne-au furat caruciorul de langa usa de la apt. Noroc ca al meu sot e plecat pana in germania si chiar era in plan sa schimba carutul cu unul mai usor. Partea proasta... nu a luat unul mai usor... cred ca are ceva cu mine, vrea sa fac aerobic gratis S-a sucit si invartit... si a ajuns la concluzia ca cel sport nu era la fel de teapan ca asta de l-a luat... de parca o sa-i duc si la scoala cu el Si oar i-am zis, am insistat... in primul rand sa fie usor... Barbatii astia... trebuie sa ma camez pana vine...
Iar despre cei care l-au laut... de nu le-am urat de bine, sa le ajunga. Niste tampiti care nu s-au gandit prea mult ce fac eu fara carut... Asta este. I-am scos in marsupii (eu cu soacra mea) ... macar asteptau si ei 2-3 zile, sa ajunga carutul nou.
La capitolul diversificare am inceput sa le dau si ceva fructe amestecate cu cereale.
De sapt. asta trecem si la supa... eu tot asteptam sa manance mai bine Mihai. Dar n-am sanse... mananca la fel... putin, se mozoleste tot, scuipa ce reusesc sa-i bag in gura... Iar Andrei e exact pe dos. Macar unul mananca.
si noapte buna... fug sa le dau trezirea... ca vad ca n-au de gand de buna voie.
elen spune:
pussi, stai linistita in patut si totul va fi bine
eu luam 2 gynipral pe zi si la nevoie (adik intre) no-spa si uscosin
eu pana la urma nu stiu daca ceea ce aveam erau contractii sau nu (dr zicea ca sunt) dar se manifesta asa: durere de burta ca la menstruatie, care tinea si cateva ore bune, fara sa ma lase si sa ma apuce, iar burta nu se intarea
deci, daca nu te mai apuci de shopping:) si stai cuminte, totul o sa fie bine
Laura25 spune:
Ma sinucid!!! Am scris un mesaj de 2 pagini in care povesteam concediul la mare, mi-a dat o eroare si l-am pierdut.
E tarziu acum, asa ca nu rescriu mesajul. Promit sa o fac maine!
In mare: la mare a fost bine, am venit raciti(de fapt Rares a inceput cu mucisori de sambata si pana luni eram 'aranjate' si eu si Bianca), bolim de duminica. Maine ii duc pe shtrumphi pt prima data la cresa. Am emotii de parca ii trimt in trupe de mentinere a pacii din zone de conflict.
Oana esti o dulce ca tot intrebi de noi.
Uite poze de la mare , pana apuc sa povestesc si cum a fost, mai in detaliu. Sper sa pun si cateva filmulete maine. Si la noi e rece in apartament, mai ales la ei in camera. Ii tin imbracati cu un pantalon de trening, sosete, un body sau maieu subtire si o bluza cu maneca lunga, dar nu prea groasa.
Mady eu nu le-am dat zeama de aia goala. Nu ii vad sensul. Parerea mea e ca poti incepe cu piure direct.
lachione stiu ca e greu! Te cred! Mie imi venea sa ii strang de gat pe cei care imi spuneau filozofici "aaa, dar e usor acum. Dorm, mananca, kk, dorm. Stai sa vezi cand incep sa mearga!". Mie mi s-a parut cel mai greu in primele luni. Colicele, apoi stadiul in care nici nu stateau, nici nu puteau sa o ia din loc, dar vroiau, mancatul de solide, trezirile de 100 de ori noaptea .... Dar daca treci de ele, vezi ca de fapt a fost vorba de cateva luni. Frumusetea si deliciul de a-i vedea cum cresc si cum se comporta impreuna, tin ani ... zeci de ani.
pussi iti tin pumnii sa fie bine pana la capat (adica vreo 38 de saptamani). eu am luat utrogestan, gynipral, no-spa si gravibinon (1 injectie pe saptaman) in mod regulat. Ocazional: scobutil, progesteron injectabil, perfuzie cu sulfat de magneziu si alti 'excipienti'
Vicky mai zi ceva! Esti in tara? Ce faci? Cum e?
Ayumi . Superbi baietii! Sper sa ii tii cat mai repede in brate acasa.
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
pussi spune:
din cate vad toata lumea a luat Gynipral pe aici!Multumim frumos de raspunsuri!
elyanne o sa stau doar in pat! chiar nu ma mai intereseaza nimic.. nici curatenie.. nici mancare, nici spalat! Ma enerveaza ca n-am cumparat mai repede cele necesare pt. fete .. dar o sa ma descurc eu! Cu caruciorul mi se pare o nebunie... adica cum poti sa furi un carucior de gemeni care oricum nu-l poti folosi decat la gemeni... poate va intalniti cu le in alt parc, mai schimbati si voi locul de plimbare
elendeci si tu ai luat! Eu le simt asa: se face burta ghem si tare si ma doare ca un carcel toata burta... apoi se relaxeaza! Dar daca carcelul ma prinde cand sunt in picioare asa ma tine de nu pot sa umblu!
Laura25frumoase pozicile, ati avut vreme diversa.. dar vad ca apa si nisipul a fost o adevarata atractie! Eu vreau pana la 37 de sapt. s-o duc ca sa scapam de prematuritate! Si sa avem si peste 2.5 kg. / bucata!
PUSSI 27+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
MAI AVEM 10 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
oanna3 spune:
Pussi eu luam Gynipral o data la 6 ore, si no spa nu prea mi-a placut... luam 2 pe zi
Laura am vazut toate pozele , sunt super si copii chiar s-au distrat, iar tu arati ca o domisoara, tine-o tot asa. Sper ca s-au acomodat bine la cresa ca as vrea sa-i duc si eu peste cateva luni ca incep lucru in vara si nu vreau sa raman descoperita...
Eliana imi pare f f rau pt carucior (oameni incostienti care nu stiu cat e de greu cu gemeni si iti mai fac si asa o bucurie... of, of) spe ca macar cel nou sa fie cat mai aproape de ce iti doreai.
Si eu dupa cereale le-am dat pireu de legume (am sarit peste zeama ) si dupa un timp mar cu cereale ( biscuitii nu sunt cei mai indicati)si mai tarziu banana (din cauza micilor seminte nergre care zicea pediatra ar putea fi alergogene). In schim ai mei au papa f f mult avocado si mango (sunt alcaline nu acide ca merele si f f hranitoare)
pupicei tuturor
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
medamaya1 spune:
Buna fetelor.
Spuneti-mi va rog si mie Gynipral, ptr ce e indicat?
Si Oanna, te-as ruga cind ai timp sa-mi spui si mie ce trat ai avut in timpul sarcinii? Eu de luni scad utrogestanul la 4 pe zii, apoi saptamina viitoare la 2 si apoi il scot de tot.Mi-a mai dat dat sa iau Elevit ( asta Marinescu) iar dr de fam fier, calciu si magneziu, nos-pa.Eu tot am impresia ca e cam putin , ptr dureri sau altceva iau doar nos-pa. Contractii , nu stiu cum se manifesta, deci nu stiu daca am sau nu, dar mi se intareste burta in special seara.
Va pupacesc pe toate si bebicii
Meda 16+
corine_zuzu spune:
Buna fetelor! Am revenit dupa o vesnicie, insa pe fuga ca vestile mele nu sunt prea bune. Am avut parte de multe peripetii de cand nu v-am mai scris, sper sa ajung o data sa vi le povestesc, dar acum am intrat ca sa va rog sa ne ajutati cu niste sfaturi: cei 3 pici ai mei sunt toti bolnaviori, iar noi (mai ales eu), la capatul puterilor si nervilor. De o saptamana ne luptam cu un soi de viroza (digestiva spuneam eu), dar nu se prea stie. Am inceput cu Andrin care a facut febra cateva zile, pe care am combatut-o cu nurofen, apoi a inceput Viviana cu varsaturi si febra, nu prea mare, dar sambata trecuta ajunsese sa vomeze atat de des ca am ajuns la urgenta la perfuzie. Am stat internate pana luni dupa-masa, dar m-am intors acasa cu ea moale ca o carpa, fara sa ma simt prea linistita.Tot sambata m-au apucat si pe mine si pe Domi varsaturile, asa incat in noaptea de sambata spre duminica a trebuit sa stea mama ci Vivi in spital ca eu nu puteam sa ma tin pe picioare. Eu am scapat destul de usor, in ziua urmatoare eram destul de refacuta, in schimb Domi a continuat cu varsaturile pana luni. Din fericire nu a fost nevoie de internare .Andrin nici el nu a scapat ieftin, a varsat si el de cateva ori, insa pe marti, dupa ce am revenit acasa cu Viviana, era atat de fara vlaga, se tot culca, nu putea sa stea nici el in picioare, ca sotul meu a fugit si cu el la urgenta. In final, s-au ales cu totii cu antibiotic si pareau sa inceapa incetut sa se simta mai bine (cel putin baietii). Dar ne-a lovit alta napasta: Viviana a inceput sa tuseasca (o tuse chinuitoare care nu i-a dat pace toata ziua si toata noaptea)si sa aiba nasul infundat. Am fost din nou cu ea la spital (avem o doctorita care s-a ocupat de ei de la inceput)si s-a constatat ca are laringita, insa nu o forma grava (laringita e dusmanul meu de moarte, de cand am avut probleme si cu Domi), asa ca i-a schimbat antibioticul cu unul mai puternic (Augmentin).Cu baietii avem o alta problema: de cand le dau antibiotic au diaree, desi dr. zice ca nu are legatura cu antibioticul. Eu totusi cred ca are. Domi s-a mai potolit, i-am dat biotics, hydrasec, smecta, dar Andrin face intr-una desi i-am dat de toate si lui. Nu stiu ce sa ma mai fac, ma tem sa nu se deshidrateze si el. Suntem terminati.Va rog sa ne ajutati cu niste sfaturi, iar daca cineva a trecut prin asa ceva, spuneti-ne cum ati scos-o la capat. Parca Oana spunea de copilasii ei ca au patit-o asemanator. Va pupam pe toate si pe toti, si pe cei mai noi, si pe cei mai vechi si sa ne reauzim cu bine.Sanatate la toata lumea ( ca fara ea suntem pierduti)!Pupici!
Kariris spune:
Medamaya nu cumva sa iei calciu in timpul sarcinii! Da contractii! Ia Elevit si ia magne B6 daca vrei dar nu supliment de calciu. Poti si este chiar indicat sa iei din trimestrul 2 tardyferon fol pana dupa nastere pentru ca copiii au nevoie de fier si te termina tripletii daca nu iei suplimente de fier. Eu asa am luat si mi-a fost bine. Inca mai iau pentru ca am pierdut mult sange si la nastere si dupa. Inca mai sangerez.
Multa bafta si tie si lui pussi si natere usoara!
Pussi tu mai ai putin si treci la faza urmatoare. Sper ca tu sa treci mai usor decat mine peste primele luni.
medamaya1 spune:
Lachi, multumesc de sfat, am mai auzit ca da contractii si nu am luat,mI-A dat Ca si mg intr-un singur comprimat si au un miros nu-l pot suporta nici cum.Dr mea de fam e mai ninja ea asa, cred ca o sa-mi caut pe altcineva, ca nu e la prima abatere.