Rahova sau apropiere... (30)
Raspunsuri - Pagina 19
Dory232002 spune:
Da Monica, am pus castravetii, mi-au iesit 27 de borcane de 800 de gr., si unul de 1,700 kg.
Eu ia-m ia-m facut bulgaresti, nu mi se pare greu deloc, chiar ft. simplu, dar ca trebuiesc fierti la bain marie, si a doua zii ii poti manca
.Daca vrei iti pun reteta aici
monica-elizabet spune:
da da da da da...pliiiizzzz
![]()
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004) 
violeta69 spune:
'neata fetelor
Dory si eu am facut anul trecut castraveciori bulgarsti si astia s-au mancat primii si au fost cei mai buni,fata de cei pusi in saramura!
numai ca am facut putini,aprox 10 borcane de 800 grame....anul asta ma bate gandul sa fac numai din astia insa mai multi...
monica ce mai faceti?
tu ce mai faci bun?
eu am luat lasangna si tot citesc retete pe internet ca vreau sa incer...ceva cu carne tocata!
azi ma apuc.....si cum Mihnea vrea sa facem prajituri(impreuna) o sa ma gandesc sa fac ceva mai usor(gen fursecuri) ca sa poata bucatarisi si el...
am terminat de aranjat camera lui,mai e de luat mobila...insa in rest cred ca o las mai moale ca deja am obosit....
luni am muncit toata ziua si nici nu am mamncat nimic,iar ieri nu am mai fost buna de nimic...asa ca tot mai bine era la serviciu,ca acolo stateam pe scaun ![]()

Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Dory232002 spune:
Castraveciori bulgaresti
Ingrediente:
-castraveciori
-otet Regal
-sare gronjoasa
-zahar
-boabe de piper + mustar
-catei de usturoi
-ceapa
-marar uscat floare
La 1 litru de otet se pune 3,1/2 kg. apa, 1 lingura de sare gronjoasa si 2 linguri de zahar la litru de compozitie
Se amesteca sarea si zaharul in apa fara a fierbe compozitia pana se topeste.
Se aseaza castravetii in borcane , si restul ingredientelor, se toarma compozitia de lichid, iar deasupra se pune cate o floare de marar uscat, se infileteaza capacele si se fierb la bain marie aproximativ 15 min.
Compozitia ajunge la 5 kg. de castraveti.
Spor la treaba
.
Eu in saramura nu pun castraveti pt. ca nu prea ne plac.
Ma bate gandul sa mai cumpar cateva kg. si sa mai umplu macar un borcan de 4 kg.(pt ca are capac si pot sa-l sterilizez
), caci de-alea mici nu mai am.
monica-elizabet spune:
Dory, multam din suflet de reteta....abia astept sa fac...eu nu-sh daca am rabdare sa pun n borcane mici ![]()
violeta spor la facut prajiturele
eu vreau sa fac un tortuletz masinutza azi...sper sa-mi iasa
va pup pe toate
sa aveti o seara placuta
monica
si ruxi(16 dec 2004) 
Dory232002 spune:
Monica, cu placere,
Violeta, ce prajituri ai facut?
Fug sa ma spal pe cap ca sunt cu decolorantul in par apoi sa ma vopsesc.
Dory232002 spune:
Intrati aici sa ascultati o melodie superba:
http://youtube.com/watch?v=J3F3D1WSYe0&mode=related&search=
monica-elizabet spune:
ura...
am terminat tortuletzul masinutza...Alex a fost super incantat abia asteapta ziua de maine ![]()
va pup pe toate
noapte buna
monica
si ruxi(16 dec 2004) 
Dory232002 spune:
Monica, aveti vreun sarbatorit in familie astazi?, sau ai facut tortul asa pur si simplu?Sa-l papati cu mare pofta, si sa ne aruncati si noua macar o roata de la tort
.
Acum fug sa-mi fac manechiura + pedichiura+ pensat si poate un tratament cosmetic.
De vopsit am renuntat sa ma mai vospesc la cvoafor si ma-m facut aseara acasa(decolorat radacina si vopsit)
Va pup.