Spalati duminica?
Raspunsuri - Pagina 4
adita spune:
sunt intru totul de acord cu Marilena. si la noi cam tot asa decurg lucrurile duminica. n-o fi un pacat enorm sa speli duminica, dar e asa de usor de evitat, incat nu vad de ce ar trebui neaparat sa speli tocmai duminica. iar daca trebuie neaparat, atunci nu e pacat. cum zicea Marilena, daca ti se rupe unicul pantalon, doar nu stai in fundul gol. sau daca face copilul caca in chilotel, doar n-o sa stai cu ei murdari pana luni, sa nu speli duminica. daca nu e o urgenta, poate sa astepte pana luni. Duminica e totusi ziua Domnului
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
numeioana spune:
Duminica nu spalam, nu facem nimic. Plecam de acasa, mancam la parinti (cand la unii cand la altii), ne relaxam...
Ioana
11+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ruxij spune:
Draga, de cand am plecat din Romania si am scapat de babe si prostiile lor, am inceput sa fac duminica orice am nevoie: sa spal, sa calc, sa gatesc, dupa caz. Intamplator ziua mea de spalat e sambata iar cea de gatit duminica. Dar daca e ceva care imi da programul peste cap, spal si duminica. Ce fac in restul saptamanii? Ma duc la munca. Nu mai e ca pe vremuri cand toate femeile stateau acasa. Pentru ca eu una muncesc in cursul saptamanii, weekendul ramane pentru treburi casnice.
In Romania nu faceam nimic duminica de gura neamurilor (cum, vai gatesti duminica????), dar veneam de la munca la 3pm si nu aveam copii. Acum cand vin de la munca la 5 ma ocup numai si numai de copil: hranit, jucat, mers la cursuri extrascolare, iesit cu bicicleta, jucat tenis, organizat playdates cu alti copii samd. Asa mi se pare normal, nu sa stau 8-9-10 ore la servici si cand vin acasa sa ignor copilul si sa ma apuc de spalat si frecat.
CrisaS spune:
Daca asa spune ''acolo'' ca nu trebuie pai am incercat sa respect cit de cit , mai putin cu spalatul pe cap. Chiar de asta nu am tinut cont.C ami se pare prostie.Am tinut cont doar acum cind a murit mama mea si mi-au spus ca un an cica sa nu ma spal pe cap duminica (ziua in care-a murit).
Dar in rest mi se pare de bun simt , atita timp cit esti ortodox si crezi in Dumnezeu si ai cit de cit frica de el sa respecti chestiile astea.Sa nu cosi sa nu speli sa nu faci curat.Mai interesant e cind te-o plezni peste ochi sa nu te intrebi de ce te-a pleznit?Ca in momente grele te intrebi da ce-am facut de mi s-a intimplat mie?Am ajuns sa gindesc si asa.Dar e strict parere personala.Fiecare face ce vrea , cum vrea.In principiunu fac curatenie, nu spal nici la masina nici la mina si nici nu cos.Mincare cred ca am mai facut.
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
Theodora spune:
Hai sa fim seriosi acum...eu nu spal,nu pt ca sunt o mare credincioasa...sunt si cat eu stiu si D-zeu...ci pt ca e zi de familie...mergem la mare,daca e vara,lenevim la tv daca e iarna...dar acum sa NU GATIM...e cel putin ridicol...pai atunci Grecia e plina de pacatosi,si cica e o tara cu mare evlavie si cu foarte credinciosi locuitori...Duminica e zi de familie...ne adunam toti in jurul mesei,mama,soacra,matusa...gatesc toata ziua sa faca masa mare...A mea soacra e tare credinciosa,toata ziua e la biserica si tine toate posturile din an si tot ce e legat de religie...ma rog...dar niciodata nu mi-a zis...nu spala,nu coase,nu taia cu foarfeca...hahahaha...nu o face nici ea pt ca o face in alte zile,dar daca ar fi nevoie sigur o va face...eu daca am nevoie spal si cu mana si cu masina si pe mine...mai ales...imaginati-va o zi de vara cu 45gr in care e pacat sa fac un dus!
Va rog.....
columbiana spune:
si asta e un subiect care si-ar gasi locul la sufletul credintei..........
http://www.floriinro.ro/
elyanne spune:
Dupa mintea mea mai bine spal la masina decat sa gastesc sau sa calc... Nu vad ce mare munca fac cand bag si scot niste rufe din masina... Mai mult muncesc sa fac ceva de mancare.
Theodora spune:
Si pt ca imi adusei aminte..DUMINICA de ce lucrati,de ce toate magazinele sunt deschise pana la 22.00 noaptea? Asta nu e pacat? Toti angajatii astia ce sunt atunci? Pacatosi in masa?
In Grecia nu e descis nici un magazin comercial,de orice fel duminica si daca s-a facut o incercare a fost mare taraboi...asta ca biserica a zis ca e zi de mers la biserica duminica...nu se pun restaurante,cafe si alte de acest gen.......
Hai ca ma duc ca o pacatoasa ce sunt sa calc restul de rufe ce mi-au ramas de dimineata! Am trei barbati in casa vedeti si sase zile din saptamana nu imi ajuing,chiar daca eu sunt din alea casnice.....
women13 spune:
quote:
Originally posted by Lauraaquote:
Originally posted by women13
Fara suparare ! Totusi in celelalte 6 zile ale saptamanii ce ati facut , daca tot spala masina ... ?! Nu ca as fi o dogmatica, mi s-a intamplat si mie sa nu stiu ca e o sarbatoare mare si sa spal din greseala. Totusi Dumnezeu a dat Duminica pentru odihna.
Bun,si care e efortul daca pui hainele in masina?
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom
Daca ucizi un criminal in serie, care e pacatul ??? Asa suntem noi oamenii, dam interpretari convenabile.
Duminica eu stau de obicei pe DC, is mai smechera, Biblia nu o stia pe asta cu net-ul.
doradora spune:
poate sa zica cine ce vrea, dupa mine nu e nici un pacat sa apesi pe un buton si dupa aia sa scoti rufele curate. altfel, ar insemna sa nu mai spalam nici vase, ca si asta e o treaba, nu? si ce, le lasam morman pana luni? eu nu...
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri