Spalati duminica?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Chiar acum ma duc sa scot rufele din masina si sa mai bag o tura.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si spalatul la masina tot spalat se cheama chiar daca nu pui mana. practic tot actiunea ta este, se cheama ca speli.
Nu zic ca e pacat mare, dar e atat de usor de evitat ca devina mai mare prin nepasare si lipsa de respect pentru reguli bisericesti.
Si sa stiti ca stiu multi oameni care am muncit duminica ce nu trebuia si au patit accidente, astea nu sunt intamplatoare.
Daca lucrezi duminica si ai obligatia acolo sa tai sau sa cosi sau sa speli, ala nu e pacatul tau, poate al patronului.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by belutza

Mi se mai intampla ,f rar insa , sa mai spal cate un tricou la mana ...asta 1 data la 3-4 luni ..
Masina nu o bag deloc duminica .
Am inteles ca este pacat si sa facem baie duminica , asa este ?
Eu nu tin cont de zi , ca e duminica , ca e luni.. fac baie .

belutza

hahah, belutza, da, am mai auzit si eu chestia asta
si imi aminteste de o vorba, despre Queen Elisabeth a Angliei, care facea baie o data pe luna, CHIAR DACA nu era cazul

dar daca te spala sotul/partenerul si tu stai nemiscata mai e pacat?sau e pacatul lui?

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dearChris spune:

quote:
Originally posted by dana d

Si spalatul la masina tot spalat se cheama chiar daca nu pui mana. practic tot actiunea ta este, se cheama ca speli.
Nu zic ca e pacat mare, dar e atat de usor de evitat ca devina mai mare prin nepasare si lipsa de respect pentru reguli bisericesti.
Si sa stiti ca stiu multi oameni care am muncit duminica ce nu trebuia si au patit accidente, astea nu sunt intamplatoare.
Daca lucrezi duminica si ai obligatia acolo sa tai sau sa cosi sau sa speli, ala nu e pacatul tau, poate al patronului.

Fetele mele

Si cand te speli pe fata dimineata se cheama ca speli. si cand faci dus la fel. A sau poate in a 7a zi nu doar ca trebuie sa nu muncim, dar trebuie sa si mirosim...
Mai, eu zic ca regulile astea erau pt femeile din trecut. Femeia moderna cand spala apasa pe botoane, ce-i atata de greu? nu e nici un efort! nu curge sudoarea pe ea, nu gafaie, nu trebuie sa mearga cu ele la rau sa le bata, sa le limpezeasca. ci merge doar pana la baie .Deci practic e tot aproape de repaus total

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Eu am spalat toata casa si rafturi si jucarii , dar fac asta in fiecare zi , si am putit si am intrat la dus si tocmai am terminat de facut mancare - ca toate astea trebuie sa fac , ca asa cere situatia . Pai ce? Emma nu mai mananca azi (nu pot sa ii dau mancare de ieri) , nu poate sa faca alergii sau alte boli(doamne fereste) ca este duminica ?

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

In general, duminica merg la biserica. Dupa ce vin, pun masa, spal vasele si apoi ne odihnim, ne jucam cu copilul, ne intalnim cu rudele sau prietenii (de cele mai multe ori luam masa impreuna in gradina), si foarte des mergem in w.e. la munte sau la manastiri.
Evident, ne spalam, spalam copilul, si daca apare ceva extrem de urgent, care nu suporta amanare fac acel lucru. Nu ma refer la activitati complexe, spalat, curatenie, etc.
Se spune ca tot ce faci spre slava lui Dumnezeu poate fi facut.
Chestia cu taiatul cu foarfeca, spalatul pe cap sau folositul acului interzise strict, tin mai mult de superstitii nu de prevederile bisericii. Daca ti se rupe unicul panatalon, nu ai ce sa faci, il cosi, ca doar nu este mai bine sa te faci de ras umbland cu fundul descoperit.
Insa trebuie tinut cont de zilele de odihna pe care si Dumnezeu Tatal le-a respectat.
Plus de asta, duminica este zi sfanta pentru crestini, in zi de duminica s-a nascut Mantuitorul Hristos, a inviat din morti, in zi de duminica a intrat in Ierusalim, tot duminica S-a pogorat Duhul Sfant asupra apostolilor, etc.

www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

quote:
Originally posted by dana d

Fetele mele

Eu sper din suflet ca glumesti....ca tu crezi ca acele accidente s-au intamplat din aceasta cauza. Mi se pare o exagerare nemaipomenita. Sa judecam actiunile altora este un pacat mai mare decat a apasa 2, 3 butoane la o masina de spalat.Cat despre pacatul patronului...m-ai facut sa rad.Pai cum adica, patronul lucreaza in locul tau? Pai nu, ca e mai usor sa-i atribuim "pacatele" noastre decat sa-l schimbam.

Si ca sa-i raspund Aidei: da, si masina noastra de spalat spala duminica, nu chiar de fiecare data, dar daca se intampla sa nu fim acasa sambata (cand facem de obicei treburile casnice in general)...consideram ca e normal sa ne golim cosurile de rufe (al nostru si al fetei), nu sa mai asteptam pana mai strangem de un cos. Acum ma duc sa calc, daca tot le-am spalat (masina, pardon) si uscat (alta masina ca prefer sa-mi rezerv timpul nepetrecut la servici in cursul saptamanii (ca sa nu-i zic liber) activitatilor cu fiica mea.Si D-zeu sa ma ierte daca gresesc si sa-mi ajute pe masura faptelor mele generale, nu a activitatilor din aceasta zi !

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Se spune sa nu speli, nu sa nu TE speli! Sa speli inseamna rufe, geamuri, pereti, nu si vase ca alea se spala dupa fiecare masa, nu spune nimeni sa strangi vasele in chiuveta pana luni.
Si poate nu e o crima dar e un pacat si se adauga la celelalte marunte pe care le facem si fiecare va da socoteala pt ale lui dar problema mea e ca Dumnezeu a inceput deja sa ne pedepseasca pe toti iar cei mai putini pacatosi trag ponoasele pentru ceilalti

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marilena12

In general, duminica merg la biserica. Dupa ce vin, pun masa, spal vasele si apoi ne odihnim, ne jucam cu copilul, ne intalnim cu rudele sau prietenii (de cele mai multe ori luam masa impreuna in gradina), si foarte des mergem in w.e. la munte sau la manastiri.
Evident, ne spalam, spalam copilul, si daca apare ceva extrem de urgent, care nu suporta amanare fac acel lucru. Nu ma refer la activitati complexe, spalat, curatenie, etc.
Se spune ca tot ce faci spre slava lui Dumnezeu poate fi facut.
Chestia cu taiatul cu foarfeca, spalatul pe cap sau folositul acului interzise strict, tin mai mult de superstitii nu de prevederile bisericii. Daca ti se rupe unicul panatalon, nu ai ce sa faci, il cosi, ca doar nu este mai bine sa te faci de ras umbland cu fundul descoperit.
Insa trebuie tinut cont de zilele de odihna pe care si Dumnezeu Tatal le-a respectat.
Plus de asta, duminica este zi sfanta pentru crestini, in zi de duminica s-a nascut Mantuitorul Hristos, a inviat din morti, in zi de duminica a intrat in Ierusalim, tot duminica S-a pogorat Duhul Sfant asupra apostolilor, etc.

www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Complet de acord, parca am scris eu.

Tot asa si despre post spun unii ca "nu e pacat ce bagi in gura ci e pacat ce scoti din gura". Asta e scuza universala ca "asta sa fie pacatul nostru" dar de ce sa ne uitam in jos la aia mai rai? daca aia umplu cazanele cu smoala trebuie sa-i urmam? De ce sa nu-i urmam pe cei care ajung in gradinile Raiului? E alegerea fiecaruia atat timp cand nu afecteaza pe altii.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Adevarul e ca eu evit sa spal duminica si de sarbatori. Dar au fost situatii cand a trebuit sa spal , sa calc , sa fac multa mancare ... Sotul meu venea din cursa duminica dimineata , iar luni seara (17-20h) trebuia sa plece iar in cursa. Oare ce as fi putut sa fac?
Multi au hobby-uri de care se ocupa duminica , eu am avut o perioada cand eram inebunita dupa goblenat (ca hobby) , iar duminica ma mancau mainile sa mai bag niste ate in ac. Clar ca din cauza credintei nu puneam mana.

Azi nu am spalat , dar sa stiti ca nu mi se pare normal. Diseara o sa calc , ca altfel nu pot sa o scot pe Emma din casa si sa o imbrac dupa ce ii fac baie(nu am unde sa sterilizez haine).

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput