Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegit
Raspunsuri - Pagina 9
carmendu spune:
fetelor, asa cum am scris cu cateva pagini mai sus, si eu am fost deprimata dupa luna cu puregon, clomifen si pregnil.
eram atat de sigura ca a prins. cand mi-a venit CM nici nu mi-a venit sa cred. imi pusesem atatea sperante.
dar am trecut peste asta. luna asta, desi am luat doar clomifen si dostinex, sunt aproape sigura ca nu am avut ovulatie.
sunt oarecum impacata.....dar nu stiu daca luna viitoare am sa mai continui cu tratamentul. ar fi cam a 4 a luna. cred ca e cam mult.
ma gandesc ca peste cateva luni sa incerc FIV. poate am noroc atunci.
dar stiti ce e triky cu aceste tratamente de stimaulare ovariana?
ca iti dau speranta in fiecare luna. daca acum trei luni am reusit ca menstruatia sa vina la 28 de zile (ceea ce a fost un pas important, pentru ca aveam CM intre 40 si 70 de zile), apoi luna urmatoare am vazut ca am si ovulatie (e drept ca asta s-a intamplat injectii si medicamente "la greu"), pentru ca luna urmatoare, adica luna august sa nu observ nici un semn de ovulatie.
aceste tratamante, in cele mai multe cazuri, te trimit pe culmi, pentru cel mai mic semn de ovulatie, si te trintesc in cea mai neagra depresie din cand in cand.
probabil ca si eu trec prin aceste momente. ba vreau sa renunt, ba vreau sa continui.
florex spune:
Marryan si carmendu eu de fire sunt mai pesimista, intotdeauna am considerat ca daca sunt asa nu pic de foarte sus sa ma lovesc prea tare.
Eu va tin pumnii si va rog sa nu abandonati lupta.
Marryan am citit si la aspirante si te rog sa nu mai fii asa pesimista.
Fetelor eu cand am vazut pata maronie chiar in 15 aug cand trebuia sa-mi vina am crezut ca nu s-a prins nimic, dupa ce am mai citit pe aici am inceput sa sper si sa cred ca poate a fost de la nidatie.
Pe urma am mai avut cateva scurgeri mai rozalii si atat, dar eu nu-mi fac sperante ca iau si duphaston si m-am gandit sa nu fiu dereglata de la el, maine va dau vesti dupa amiaza cand vin de la DR.

fetele.
marryan spune:
FLorex iti multumesc pu incurajare, am nevoie de ele si ii dau un imbold de a lupta incontinuare....am inceput sa fac o rugaciunea seara si sper ca DD sa ma ajute in realizarea visului meu si a sotului.
eu iti tin pumnii astazi sper din suflet sa spuna dr ca ai un simburik mititel in burtika, astept cu sufletul la gura sa ne povestesti cum a fost si ce tia zis dr!
va pup pe toate fetele, sunteti erxtraordinare!
Maria
http://tt.lilypie.com/wBpAp3.png
imi doresc un bebe si il iubesc foarte mult de pe acum!
florex spune:
Marryan, multumesc pt incurajari.
Nu am intrat ieri ca am fost f. suparata.
In afara de faptul ca nu sunt insarcinata, am dat dintr-una in alta, un folicul nu s-a spart in urma stimularii, are acum 28 de mm si pt vreo 3 luni trebuie sa intrerupem proiectul bb.
Mi-a dat 3 luni Yasmin sunt AC si sper sa se reduca cu aceste AC.
Ati mai trecut vreuna prin aceasta situatie, stiti sa-mi spuneti daca acest folicul se va retrage sau nu?
Sunt un pic speriata.![]()
![]()
Lilly79 spune:
Buna fetelor.
Asta e prima luna in care am facut stimulare cu clostilbegit (Z5-Z9).
Am fost in ziua 13 la eco, si aveam un folicul de 25 mm (care cica e chist functional si care se va retrage cu timpul sau cu AC). Intai a zis ca are 3 cm,apoi doar 2.5cm (nici nu mai stiu ce sa cred; nu stia sa masoare?).
Ideea e ca mi-am luat luna asta gandul de a ramane insarcinata.Mai am si prolactina mare, pt care am inceput sa iau brocriptin.
Insa azi-dimineata (Z16) surpriza: mi-a crescut TB de la 36.7 (cat era de obicei), la 37. Ce sa inteleg de-aici? Ca totusi a avut loc ovulatia? Ce altceva ar mai indica cresterea temperaturii? 
Florex, eu nu mai vreau sa iau AC. Sunt sigura ca din cauza lor mi-a crescut prolactina, si m-au dereglat.In iarna am mai avut tot asa un chist functional, care a disparut de la sine (fara medicamente sau AC).Cred ca foliculii cresc asa mult, pt ca doctorii nu ne dau doza corecta. Fac experimente pe noi
Am citit in spate si KoraPop zicea ca utrogestanul se da doar dupa ce ovulatia s-a produs sigur. Pai doctorul la care-am fost, a zis sa iau utrogestan din ziua 14 (desi in z13 se vedea clar ca nu a fost ovulatie).Cati doctori, atatea pareri.
Ajutati-o pe Sonia
florex spune:
Lilly, eu am fost la monitorizari si mie mi-a dat duphaston pt ca sunt cu mult sub limita minima, mi-a dat inainte sa fac analize hormonale.
Eu nu dau vina pe DR, doar ca sunt speriata.
Din ce am mai citit si eu pe aici , el a procedat foarte corect dandu-mi pregnyl, in 2 zile cate 5000 ui, deci unul s-a spart si altul nu.
N-am decat varianta de a face ce mi-a spus, pt ca oricum mi se pare mai bun decat altii pe la care am fost, iar prolactina eu o am in limite normale, voi vedea ce va fi.
In ceea ce te priveste nu prea stiu ce sa zic, si eu sunt la inceputul drumului anevoios al incercarii de a avea BB si nu am facut sau incercat prea multe.
nushulica spune:
fetelor mie de 2 zile mi-a crescut temp la 37
de la 36.7 cat aveam pana acum...cred ca e de bine
inca mai sunt optimista
florex imi pare tare rau de vestile care ni le-ai dat...si mie mi s-a aplecat de la atatea tratamente cu ac...nu stiu ce sa zic...eu parca nu le-as lua(si asta nu pt ca m-as grabi sa raman gravida ci pentru ca m-am saturat ca 1-2ori pe an sa-mi dea sa iau ac pt chist
)
florex spune:
Nushulica, poate da DD si la tine e BB.
Pai la mine ar cam fi prima data cand iau AC, dar nu prea am ce face.
Tu ai avut vreun alt tratament pt chisturi?
nushulica spune:
quote:
Originally posted by florex
Nushulica, poate da DD si la tine e BB.
Pai la mine ar cam fi prima data cand iau AC, dar nu prea am ce face.
Tu ai avut vreun alt tratament pt chisturi?
tot ac am avut dar nu mai stiu cum se chema ca am luat mai multe feluri(am avut de mai multe ori chist) ...imi aduc aminte doar de diane 35
acum eu inca nu sper ca e bb, sper doar ca am ovulat ca de prestat am tot prestat
oricum imi voi lua temp in continuare si voi sti daca e bb inainte de ziua x pentru ca ar trebui sa se mentina temp ridicata ,eu asa stiu
dara_d spune:
Buna dimineata fetelor.
Nu am o veste prea buna simbata seara mi-a venit ciclul la 31 de zile ,deci n-a fost sa fie nici luna asta.Azi o sa sun doctorul sa vad ce fac ca mi-a zis ca mai mult de 2 luni consecituv sa nu fac stimulare cu ova-mit.Asta este trebuiesa mai avem rabdare .
La voi cum mai stau treburile.