Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegit
Raspunsuri - Pagina 7
carmendu spune:
o sa ma duc luni, pe 3 sept la doctor si o sa vad ce-mi spune.
o sa va tin la curent.
multumesc pentru sfaturi.
florex spune:
Am uitat sa va spun ca am luat closty z5 - z9, am fost la monitorizare , aveam cate un folicul pe fiecare ovar, unul de 16 mm, unul de 17 mm si mi-a zis sa mai iau 2 zile closty si dupa aia pregnyl, asta ca am vazut ca nu fiecare organism raspunde la closty si stiu ca tb sa fie de minim 20 mm un folicul.
Sunt tare curioasa sa vad ce s-a intamplat mai ales ca prietena unei prietene cand a facut test de sarcina si i-a iesit poz nu era gravi si cand a iesit testul negativ era graviduta, ce mi-as mai dori sa fiu si eu in situatia asta.
Anca Wish spune:
Florex, eu am avut surpriza sa-mi "bubuie" foliculul la 18mm fiind sub administrarea clostylbegtului. Nu e o regula. Tine de fiecare organism. Dar, dupa mai mult timp de monitorizare, un doctor isi da seama cam cum functioneaza fiecare organism.
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
florex spune:
Anca, d-aia zic si u ca sunt curioasa sa vad de fapt ce s-a intamplat luna trecuta.
Astept sa vad ce-mi zice sambata si va tin la curent cu noutatile.
marryan spune:
Florex si eu am luat luna trecuta clositil din Z5 pina in Z9 si am raspuns fr bine la stimulare aveam doi foliculi mari de 26-28 mm si sau spart in zile diferite, am facut si pregnil care la ajutat pe primul sa se sparga si elinimari am avut incolore cum le zici tu pina in ziua cind mia venit cM asa ca nustiu ce sa ti spun....poate DD iti face o surpriza si simbata te vei bucura cu o noutate frumoasa...sper sa se implineasca....din pacate eu am inceput a doua luna cu stimulare, sau mai bine zis luna asta incep....si tare mias dori sa se prinda luna asta...ca de altfel ma paste ceva mai groaznic..laparo...la noi e fr scump sa ti faci o asa interventie cam 300 de euro si nu stiu ce sa fac....poate ma ajuta DD sa ramin luna asta!
Korapop mersi de informatie, sper din suflet sa nu trebuiasca sa mai fac aceasta interventie....
Maria
http://tt.lilypie.com/wBpAp3.png
imi doresc un bebe si il iubesc foarte mult de pe acum!
romanitza spune:
Buna Marryan, si eu am facut stimulare luna trecuta cu Clomid in zilele 3-7, am facut si dubla inseminare, dar din pacate nu am reusit. Luna asta am fost la monitorizare in ziua 3 si mi s-a spus ca am si eu un chist de 2,5 cm pe ovarul drept (luna asta ovulez pe stangul).Doctorita mea era plecata in concediu, asa ca doctorul care mi-a citit raportul, a spus sa contactez doctorita mea si sa vad daca incep sa iau clomidul, din ziua 5, de data asta, pentru ca ei nu au fost in stare sa ia o decizie!
Ieri am sunat la doctorita si mi-a spus sa incep clomidul (doza dubla), dar pe reteta era trecut de luat in zilele 3-7, asa ca nu mai inteleg nimic!
Precizez ca am CM regulat la 27 zile, ovulez, sotul nu are probleme, dar totusi nu se intampla!
Deja ma gandesc sa imi schimb doctorul sau clinica, pentru ca nu mai am incredere in ei, doctorita mi-a prescris totusi clomid, cu toate ca am chist, trebuie sa incep din ziua 3 sau ziua 5 (apropo, stiti cumva cand trebuie inceput tratamentul in ziua 5 si cand in ziua 3?)
Nu stiu daca voi reusi luna asta, ma duc la monitorizare a doua zi dupa terminarea pastilelor, deci in a 10-a zi a CM.
Luna trecuta, dupa stimulare facuta cu doza minima de Clomid, am avut 3 foliculi, 2 dintre ei s-au oprit din evolutie pe parcurs, al treilea s-a spart exact in a 13-a zi, intre cele 2 inseminari, cu toate astea, nu s-a intamplat nimic. Am luat timp de 2 saptamani progesteron, dar din pacate nu a fost o luna norocoasa!
florex spune:
Romanitza, eu stiu ca se ia din Z5 closti pana in z9 si la mine m-a chemat la monitorizare in Z9,cand a vazut ca trebuie sa mai iau, foliculii erau sub 20 mm.
Marryan paote te aude DD, daca nu si eu voi intra in cea de-a doua luna de stimulare. Poate va fi bine si la tine si scapi de laparo, cat despre cost, am citit pe aici la cineva care a fost la Elias si a costat-o 500 Euro, deci tot la tine e mai ieftin.
dara_d spune:
Buna fetelor
Azi sunt in ziua 29 si inca nu mi-a venit ciclul poate nici nu imi mai vine,temperatura tot 37 era dimineata.Astept sa mai treaca citeva zile si sa fac un test.De la ovulatie abia am 8 zile ,asa ca calar trebuiesa mai am rabdare un pic.Cind ziceti sa fac un test,apropo la ecografie cind se vede sarcina?
nushulica spune:
neata fetele! scuze ca n-am mai scris am uitat total ![]()
intreba cineva cum ma simt...pai numai in prima zi de clomifen m-a durut burta pe urma a fost ok , acum sunt in z 14 deci la mijloc![]()
dara ce bine ar fi sa ne dai tu o veste buna macar ne mai dai sperante si noua
ce vroiam eu sa va intreb..imi iau temp bazala ca asa mi-a zis dr sa fac grafic astea 3 luni cat iau clomifen...de 3 zile am 36.7 oare asta sa fie ovulatie??sau trebuie sa fie mai mare temp la ov?? inainte nu stiu cat aveam temp ca de 3 zile am incept s-o iau pana in z20
marryan spune:
romanitza
imi pare nespus de rau ca luna trecuta din dubla inseminare nu sa prins e dureros si de termina situatiile astea dar.....trebuie sa luptam pina la urma....la mine sotul tot este fr bine din toate p.d.v ....eu si normal ovulezi fara stimulare dar tot nu se prinde, mai fac luna asta o stimulare si daca nu ma ajuta DD sa se prinde nu mai fac, ca imi pun in pericol ovarele, si nustiu de ce se intimpla astfel de situatii....
Eu cred ca trebuie sa iei din Z3 ca are efect mai bun si nu ovulezi atit de tirziu, dar daca ai chist nu e bine trebuie tratament pu chist si apoi pu stimulare....cel mai bine sa schimbi dr ca nu sunt atit de preocupati de situatiile noastre si ca noi suntem disperate de a avea un copil....nu inteleg ceea ce e fr rau pu ei ca isi ceraza o imagine negativa despre atitudinea pe care o iau....
Ma rog la dumnezeu ca luna asta sa fie cu ochisori la tine si poate prinde m si noi ceva sperante.
dara_D eu zic ca esti graviduta si daca si temp e asa de mare 37 eu zic ca e de bine cu Doamne ajuta inaite sa fie totul bine....sarcina se ceve pe la 6-7 saptamini.
florex
sa dea DD sa nu mai ai nevoie de o nous stimulare si sa fie cu ochisori pu tine, tare ma s bucura sa fie pozitiv testul, iti tin pumnii!
nushulica
nu est eo regula sa ovulezi in Z14 asa ca daca temp e mica acum inseamna ca se incepe per fertila, Doamne ajuta sa fie cu ochisori luna asta la tine, te stiu de la aspirante, si imi pare rau ca nu mai intri pe acolo!

la toate fetele.
Maria
http://tt.lilypie.com/wBpAp3.png
imi doresc un bebe si il iubesc foarte mult de pe acum!