Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegit
Raspunsuri - Pagina 6
dara_d spune:
Multumesc Anca de raspuns.
Apropo azi sunt in ziua 28 a CM ,nu mi-a venit,temperatura dimineata era 36,9 si astept poate nu mai vine.Cind crezi ca ar trebui sa fac un test de sarcina,la mine ciclul este foarte neregulat,ultimul contact a fost pe 26 august, cite zile sa astept pina sa fac un test de sarcina?
Anca Wish spune:
Daca ti s-a determinat ecografic ovulatia, fa testul la 14 zile de la ovulatie.
Bafta multa si sper sa ne dai o veste buna!

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
marryan spune:
Fetelor ma alatur si eu voua daca imi permite-ti...
eu tot am facut stimulare cu closty+microfolin, din Z5-9 si cu monitorizare din Z12-19 si am reactionat fr bine la tratment am avut doi foliculi mari frumosi care sau spart ambii la interval de citeva zile si am sperat intruna ca din doi macar unu sa se prinda si nu a fost....la mine e problema infertilitatii inexplicabile si mii greu sa accept....sotul cu normospermie si am facut dragoste si in fiecare zi si o data la doua zile...am incercatin fel si chip si nu sa prins...deja luna asta mii frica sa incerc stimulare nustiu ce sa fac.....
nushulica te stiu de la aspirante vreau sa ti spun ca daca ai un chist de 3cm e mare si nu te incurajezi sa iai clostyl eu pu chist cind am avut inainte de stimulare am folosit norcolut 10 zile dupa care mia venit CM si am inceput stimulare...la eco sa vazut ca la mine sa absorbit chistul....mergi la alt dr ca din cite ai povestit nu e atit de bun....
Maria
http://tt.lilypie.com/wBpAp3.png
imi doresc un bebe si il iubesc foarte mult de pe acum!
marryan spune:
Fetelor chiar nimeni nu vrea sa vorbeasca cu mine
eu azi am fost la dr si mia prescris iar closty 1 pastila pe noapte si citeo jumate de pastiluta de parladel tot pe noapte, si acid folic 2 pastile pe zi....poate luna asta am mai mult noroc....
Maria
KoraPop spune:
marryan sotul tau a facut spermograma?In timpul perioadei fertile e recomandat CSD ( contact sexual dirijat) in functie de dimensiunea foliculului /foliculilor o data la doua zile,prea des o fi placut,dar nu e bine pt scopul vostru,adica trebuie ceva timp ca se refaca
.Na, nu mai plange ca uite vorbesc eu cu tine
Bafta luna aceasta!
P.S. Daca spermograma e ok si in cateva luni de monitorizare nu se inastaleaza sarcina ar fi indicat sa faci laparoscopie pt a stii exact starea trompelor,a uterului etc.Sa speram ca nu va fi cazul si ca ne anunti in curand ca esti 
Kora
CARPE DIEM!
marryan spune:
Kora
multumesc tare mult de raspuns....gata nu mai pling
...la sot spermograma e in norma....dupa stimulare am facut eco transvaginale multe si sa dovedit ca ovulezi normal si foliculii se sparg...dar eu si fara stimulare ovulezi, dar dr mia zis ca incercam asa poate se prinde... eu am facut hsg si am verificat trompele...sunt bune si permiabile...deci numai stiu ce si cum sa fac...ca vreau bb cu disperare!
Maria
carmendu spune:
anca wish, stiu ca puregon-ul este un stimulant foarte puternic.
deocamdata incercam sa vedem cu ce schema de tratament ovulez.
si cred ca pina acum doar cu puregon am avut ovulatie. clomifenul si dostinex-ul singure , fara puregon nu ma ajuta.
eu as mai incerca cateva luni si dupa aia as vrea sa iau in considerare inseminarea artificiala.
nici nu prea stiu cum e mai bine. sa mai astept sau sa insist pe inseminare artificiala.
KoraPop spune:
HSG iti poate arata ca sunt permeabile,nu ca sunt si functionale.Pt verificarea trompelor singura solutie este laparoscopia.Dr. meu nu recomanda HSG tocmai pt ca nu poate da un rapsuns sigur,in afara de asta la lapro se pot descoperi multe alte cauze.De exemplu endometrioza care nu se poate vedea ecografic,nu are simptome in general sau alte "piedici" in calea lui bebe.Mai mult de 3-6 luni de monitorizare nu e cazul si stimulare in nici un caz mai mult de 3 luni consecutiv.Bafta multa!
Kora
CARPE DIEM!
Anca Wish spune:
Carmendu, e un stimulant puternic, dar e artificial. Adica, ma gandesc, daca tot il faci, macar sa ai un pic mai multe sanse.
Ai putea incerca si cu menogon. E mai putin nociv iar rezultatele au fost foarte bune.
Numai bine!
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
florex spune:
Fetelor, acum am vazut ca ati avut multe de povestit, eu am tot citi si scris la aspirante, n-am mai fost atenta si la alte topicuri, asa ca scuze.
Nu am reusit sa citesc tot, dar va pot spune ca eu am facut stimulare in urma analizelor hormonale, unde s-a vazut clar ca am lipsa mare de progesteron, stimulare din Z5 direct cu closty 2 tb/zi, dim si la pranz, am vazut ca peste tot s-a scris ca se iau dim si seara, mie dr mi-a zis sa le iau dim si la pranz, dupa astea am luat pregnyl si dupa 
Din a 2 zi mi-a zis sa iau duphaston, in 15 aug, cand trebuia sa-mi vina CM am avut o pata maro mai inchis, am continuat cu Duphaston si nimic.
Am terminat Duphaston in 20 aug, pauza o zi si...nimic, l-am sunat pe DR care mi-a zis sa mai iau 10 zile si ne vedem sambata la control, iau cate 2 tb/zi.
Am ceva simptome de gravi, dar testele pe care le-am facut au iesit negative.
Am avut acum 4 zile scurgeri "incolore", apoi cu ceva tenta rozalie, acum nu mai stiu ce sa zic, nu sper ca sunt gravi sa nu fiu f dezamagita sambata.
Va
si astept noutati de la voi.
A, am uitat sa va spun e prima stimulare, asa ca daca sunt fete cu mai multa experienta, ajutati-ma cu niste sfaturi, va rog.