Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegit

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Multumesc pentru raspuns Kora am intels acum cum sta treaba.
Doctorul meu nu e foarte vorbaret si explicit dar acum stiu ce sa -l intreb.
Poate totusi luna asta am noroc acum sunt in ziua 21 si astept sa vad daca e ceva ,apropo luna asta nu mi-a mai dat utrogestan.
tu ai reusit cu acest tratament sa ai un bebe?
Dar de astenozoospermia sotului ce parere ai?
stiu ca nu se face mai mult de trei luni oricum daca nu ramin dupa aceasta a 2 luna trebuie sa fac o ecografie si apoi sa merg la control sa vedem cu ce tratament continuam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

dara eu din pacate am probleme tubare(trompe nefunctionale depistate laparoscopic) si voi face FIV.Pt sotul tau e recomandat sa ia Tribullus Terrestris cate 2-3 pastile/zi,imbunatateste numarul si calitatea spermatozoizilor,dar cel mai bine ar fi sa faca spermograma+spermocultura si dupa aceea medicul sa ii recomande un tratament adecvat.Bafta mullta!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

O intrebare pentru Kora crezi ca tratamentul pentru astenozoopsermie cu undestor 2 luni e bun? Acum ia brinca ursului tinctura 3 lingurite pe zi pian mergem la control sa vedem ce ii zice,probabil sa mi faca o spermograma.O avea vreun rezultat.
Multumesc pentru ca m-ai bagat si pe mine in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

dara eu ti-am scris mai sus cum am procedat cu sotul meu:intai spermograma+spermocultura ( se pot depista infectii etc care dauneaza spermatozozizilor si trebuie tratate corespunzator) si apoi daca la spermocultura nu e nici o problema sa ia Tribullus Terrestris ( sunt naturale) dar cel putin la sotul meu s-a vazut imbunatatire in cateva luni ( si mai stiu multe fete ai caror soti au avut spermograma mult mai buna dupa 3 luni de tratament cu aceste pastile;le gasesti la plafar),branca ursului e mai buna pt femei dar poate ca si pt barbati...Medicul i-a dat tratament fara sa ii faca spermograma+spermocultura inainte???Bafta!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

fetelor vin si eu cu niste intrebari ...e prima luna de stimulare ovariana cu clostilbegyt(clomifen)chiar azi sunt z5 si deja am luat prima pastilutza

trebe sa iau 2/zi timp de 5zile...cum se iau 2o data sau una dim si una seara??ca am uitat sa vb cu dr

sotul meu e pe undestor de vreo 2-3luni nu mai stiu exact

intrebarea de baza este : vad ca voi mergeti la monitorizare in lunile cu stimulare...pe mine nu m-a chemat deloc mi-a zis doar sa iau din z5 3luni de zile si pe urma daca nu se intampla mai vedem e ok asa sau ar trebui sa merg si la monitorizare?
plus ca nu mi-a zis nimic de utrogestan sau pregnyl

inca ceva ...am descoperit acum 2saptamani ca am un chist de 3cm si ceva(dr mea e in concediu si am fost la eco la alt dr ca nu-mi mai venea) acum e bine sa fac stimularea avand chistul asta??ca am citit pe prospect ca nu se ia clomifen in caz de chist

pana vine dr acasa poate imi raspundeti voi

Mergi la inceput

buna kora sotul a facut spermogarama si in urma acestui rezultat de astenozoospermie ia dat undestor.Acum merge iar saptamina viitoare vineri sa mai faca o spermograma sa vedem cum iese si ce o sa zica medicul de rezultatul ei.Ca si eu astept sa vad daca imi mai vine saptamina viitoare ca trebuiesa vina ,poate nu imi mai vine si am ramas.
O sa scriu.
Inteleg acum ce probleme ai tu,succes si multa bafta la fiv,mi-ar face placere sa ma tii la curent.

Mergi la inceput

draga nushulica trebuiesa faci ce ti-a spus doctorul.Eu nu am ajuns la 2 pe zi ,dar mi-a spus ca daca trebuie in viitor sa iau 2 pe zi de clomifen sa iau una seara si una dimineata.
Pe mine m-a trimis la ecografii in ziua 8 si ziua 12 sa vada daca am foliculi si de ce dimensiune,si ce marime are endometrul.Daca ai deja chist nu stiu ce sa zic cred ca trebuiesa faci ecografii ca sa nu se complice situiatia sa se vada cum evolueaza in urma tratamentului.Mergi la doctor imediat ce poti si intreaba de chistul asta si daca ar fi bine sa faci monitorizare ecografica eu cred ca ar fi bine sa faci ca sa nu ai probleme.
Utrogestan nu ti-a dat pentru ca probabil nu ai lipsa de progesteron,nici mie nu mi-a mai dat in a doua luna de stimulare.
Pregnil nici mie nu mi-a dat ,daca nu a considerat el necesar probabil ca nu trebuie.oricum am citit undeva pe net ca daca i ovare polichistice sau chisturi nu se recomenda pregnil,asa ca stiu doctorii ce fac,trebuiesa avem incredere.
O intrebare sotul tau pentru ce ia undestor? a a facut spermograma cum a iesit?
Succes .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Nushulica, eu stiu ca in timpul stimularii ovariana este recomandat sa faci monitorizare. Si asta din 2 considerente:
1. de unde stii ca organismul tau a reactionat cum trebuia la stimulare? Poate foliculii tai nu se "lasa impresionati" de medicamentul respectiv...
2. daca foliculii au ajuns la maturatie, dar nu s-au spart? Dr. meu prescrie pregnyl in cazul in care foliculii nu s-au spart tocmai pentr a ajuta ovulatia.
In orice caz, eu zic ca nu este normal prescriptia acestui medicament fara a fi pusa sub observatie ecografica.....

In ce priveste chistul nu stiu sa-ti raspund. Sanatate multa si
sa auzim de bine!

"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

asta e...ca eu incep sa ma indoiesc un pic de profesionalismul dr mele...sotul meu ia undestor asa...fara nicio analiza doar pentru ca a zis dr sa ia ca s-ar putea sa aiba si el probleme(nu glumesc deloc)
iar de chistul meu ea inca nu stie am zis ca-i in concediu si am facut eco la alt medic

iar de utrogestan iarasi nu are ea de unde sa stie daca am sau nu lipsa de progesteron ca nu am facut nicio analiza

deci ...de asta intreb aici ca vad ca medicii vostri v-au dat si analize de facut si eco de monitorizare...a mea nimic

edit: ioana am scris amandoua in acelasi timp...pai asta ma intreb si eu de unde stie dr daca tratamentul este bun daca nu ma monitorizeaza plus ca de unde stie daca s-a spart sau nu foliculul...sunt cam multe intrebari in capul meu si prea putine raspunsuri din parte dr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

quote:
Originally posted by nushulica

asta e...ca eu incep sa ma indoiesc un pic de profesionalismul dr mele...sotul meu ia undestor asa...fara nicio analiza doar pentru ca a zis dr sa ia ca s-ar putea sa aiba si el probleme(nu glumesc deloc)
iar de chistul meu ea inca nu stie am zis ca-i in concediu si am facut eco la alt medic

iar de utrogestan iarasi nu are ea de unde sa stie daca am sau nu lipsa de progesteron ca nu am facut nicio analiza

deci ...de asta intreb aici ca vad ca medicii vostri v-au dat si analize de facut si eco de monitorizare...a mea nimic

ei vezi? cam asta am vrut sa spun eu in mesajul de mai sus...In nici un caz nu pot sa judec profesionalismul dr. tale pentru ca nu o cunosc, dar iti pui ceva intrebari cand vezi o astfel de prescriptie. Succes!

"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )

iyoana

Mergi la inceput