Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegit

Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegit | Autor: dara_d

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor sunt noua si poate ma jutati si pe mine cu niste lamuriri.
Am trecut de prima luna de stimulare ovariana cu ova-mit ziua 5-9 o pastila pe zi si din ziua 16 -25 utrogestan o pastila. In loc sa imi vina ciclul la 28 zile mi-a venit la 23 de zile.
La monitorizarea ecograficica ziua 8 -folicul 13mm si endometru 6,3mm si ziua 13- folicul 17mm endometru 8-9mm. Temperatura la crescut prin ziua 16 la 37 grade dar apoi a inceput sa scada treptat 36,9.36,8.36,7.36,6 si mi-a venit ciclul.
Mentionez ca sotul are astenozoospermie si face tratament cu undestor.
Eu am ovare polichistice si ciclu neregulat 30,35, chiar 50 zile.Am facut analizele hormonale in ziua 12 estrogen,progesteron,LH,FSH,cele de tiroida si prolactina si doctorul a zis ca sunt in limite normale relativ si ca problema este ca am cicluri anovulatorii.
De ce mi-a venit ciclul in ziua 23? Oare am avut ovulatie?
De ce nu mi-o fi dat doctorul injectie cu pregnil?
Mi s-a recomandat inca o luna de tratament cu ova-mit tot o pastila pe zi.
Oare am sanse sa obtin o sarcina in aceste conditii? Am 28 de ani.
Va rog astept un raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ele77 spune:

Buna, eu am avut exact aceleasi probleme ca si tine, cu ovare polichistice, ciclu anovulatoriu la foarte multe zile chiar si 2 - 3 - luni, dar sotul sanatos tun. Am facut stimulare si dupa prima luna am ramas insarcinata. Este adevarat ca in acea luna dupa stimulare am facut si inseminare, numai ca dr nu a putut sa-mi spuna daca am ramas natural sau prin inseminare. Cum a fost nu mai conteaza, am un pui sanatos si frumos. Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Multumesc pentru incurajari.
Ti-a facut inseminare asa din prima? sau dupa mai multe investigatii? Ai facut si tratament de stimulare ovariana?
Daca poti spune la ce medic ai apelat? Eu merg la dr. berbecar de la militar ,m-a trimis o cunpstinta.

Mergi la inceput

Scuze nu am citit cu atentie Ele77, cu ce ai facut stimulare ovariana? si ce schema de tratament? Cit a durat la tine tratamentul pina ai ramas?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ele77 spune:

Eu am facut foarte multe investigatii, timp de de ani. Dr nu stiau cauza infertilitatii mele. Am facut si o operatie de decorticare ovariana in mai 2003. Mi-au spus sa astept cateva luni, dar degeaba eu nu ramaneam.in sept eram deja disperata si atunci au descoperit ca eu nu aveam ovulatie. M-a monitorizat in ziua 7,8,12 etc si au vazut ca eu nu aveam ovulatie. In oct m-au monitorizat la fel si in ziua a 10 cred nu mai tin minte exact mi-au dat 3 zile la rand cate o pastila de ovamit . in a 20 zi o injectie cu pregnil. si a urmat inseminarea a 2 a zi. Eu am avut ovulatie foarte tarziu, dar foliculul a crescut rapid. Si asta a fost. Eu am fost la Giulesti, pacienta dr Puia caruia ii multumesc din tot sufletul pentru tot ce a facut pentru mine, dar inseminarea mi-a facut-o Dr Cocei. Am fost pe la mai multi dr de la fertilitate din Giulesti si toti sunt foarte buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florex spune:

Dara_d, poate iti spun o prostie, sunt la inceput, dar din cate am inteles eu de la DR meu si din ce am mai citit pe diverse topicuri despre stimulare, foliculii tb sa fie de cel putin 20 mm si apoi se face pregnyl pt a putea fi sparti, cel putin , la mine, cand am fost la eco, ambii erau de 17 mm si mi -a spus sa mai iau inca 2 zile closti si dupa pregnyl, si prestare.
Acum sunt in faza in care astept sa vad daca s-a intamplat ceva sau nu.

Mergi la inceput

Multumesc pentru lamuriri ella, inteleg ca trebuiesa mai am rabdare.
Florex cred ca tu ai dreptate ca si am citit cam la fel de foliculi,dar mie doctorul mi-a dat iar sa iau o luna ova-mit adica clostilbegit 5 zile o pastila pe zi ,nu a marit doza.
Astept vesti de la tine,poate esti mai norocoasa ca mine.Succes

Mergi la inceput

Ce ai mai facut florex?Vreo veste buna?
Eu acum fac deja tratament iar cu ova -mit o pastila pe zi 5 zile.Sa vedem ce rezultat o sa am si luna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florex spune:

Dara_d, eu trebuie sa astept pana pe 20 sa vad daca s-a intamplat ceva sau nu.Acum sunt in vacanta si am ajuns o zi acasa, maine plecam din nou.
Din ceea ce am citit prin mai multe locuri Dr. a procedat f. corect, in sensul ca, au fost aspirante care au ramas dupa tratamentul cu closty, dar au pierdut sarcina din lipsa de progesteron , pt care au si facut tratamentul.
Mie dupa pregnyl, mi-a dat imediat sa iau 20 zile duphaston....in caz ca.
Despre doza, mie mi-a dat din prima 2 tablete pe zi pt ca in urma analizalor a rezultat un nivel ffff mic de progesteron.
Te tin la curent daca voi avea noutati, astept vesti de la tine.

Mergi la inceput

buna florex si eu am fost plecata saptamina trecuta.
sper sa ai vesti bune,poate ai ramas,astept sa imi scrii ce ai facut.
Si eu am terminat tratamentul cu ova mit si astept sa vad daca este ceva bun, mi-a spus doctorul sa nu mai iau utrogestan inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

dara_d monitorizarea nu ai facut-o pana dupa ovulatie?Doar dupa ce se certifica ecografic ca ai ovulat poti pune utrogestan si numai astfel vei stii cand si daca ai ovulat.Medicul tau ar fi trebuit sa stie acest lucru si sa te monitorizeze pana la capat,adica pana se vede corpul galben....Bafta in continuare!
P.S. In timpul monitorizarii se face CSD (contact sexual dirijat - de catre doctor in functie de marimea foliculilor tai) in general o data la doua zile.Stimularea cu closylbegit (ovamit) nu se face mai mult de 3 luni consecutiv!
Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput