Mamici aspirante din nou - cap. 26

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Autor: lau10
Subiect: Al doilea copil - din nou
Trimis la: 14/08/2007 16:49:39

quote:
Mi s-au inchis amandoua subiectele desi am cerut numai unul din ele sa fie inchis si sunt nevoita sa deschid al treilea subiect cu acelasi nume - mii de scuze pentru confuzie

Buna fetelor,

Nu stiu daca am pus bine subiectul asta la aspirante, si sincer mi-e putin jena sa scriu aici de problema mea pentru ca voi sunteti niste luptatoare si va doriti asa de mult un copil, multe dintre voi nu puteti sa-i aveti, iar eu pot sa-i am dar nu stiu sigur daca mai vreau.
Am o fetita de 4 ani, o minunatie, frumoasa si desteapta. Mi-am dorit mult acest copil desi a venit pe nepregatite la 23 de ani cand abia aveam 6 luni de casnicie si vroiam sa ne "traim viata". Dar cum nu as putea sa mai fac un avort (am avut unul cand aveam 18 ani din pacate), am lasat copilul. Ne-am chinuit mult, din punct de vedere financiar si a fost foarte mult stres, pentru ca parinitii nu-i aveam langa noi (ai mei erau in Romania si socrii in Spania iar noi locuiam in UK), si desi Melissa (fetita mea) ne aducea enorm de multe bucurii, am ramas cu un gust amar intr-un fel din cauza stresului din timpul sarcinii si primii 3 ani dupa. Amandoi o iubim mai mult decat orice, si e o fetita atat de buna si intelegatoare, nu ne-a creat probleme niciodata, cu toate astea, ne lipseste acea infinita rabdare pe care unii parinit o au, muncim mult, avem servicii grele si cu raspundere, fugim acasa sa o luam pe Melissa de la gradi si dupa ce o punem la nani la 7.30-8 suntem extenuati.
Ca sa explic ptin situatia in acest moment, financiar stam bine, castigam foarte bine de fapt dar avem foarte multe cheltuieli (casa, masina, gradi particulara ca aici nu exista de stat, billuri etc), dar oricum nu ne putem plange. Situatia e aceeasi in ceea ce priveste parintii, tot departe sunt deci nu avem ajutorul lor decat in vacante si cand mai vin ei aici.
Ideea e ca ma gandesc la al doilea copil dar pur si simplu nu pot sa ma hotarasc. As mai face un copil pentru Melissa sa aiba pe viitor un prieten in sora/frate asa cum am avut eu, dar mi-e frica ca am sa raman insarcinata si am sa regret pentru ca nu stiu, mi-e frica sa o iau de la capat, ne-am ocupat asa de mult de Melissa si suntem extenuati, acum ea are 4 ani si ne-am mai castigat si noi libertatea ca cuplu, se mai duce la bunici, o mai las la cate o prietena daca vrem sa iesim, plus ca iesim toti 3 foarte mult si ne distram minunat. A o lua de la capat cu un bebe mic inseamna si mai multe cheltuieli (pe care intr-un fel ne-am permite) dar ar insemna sa ne opreasca din mersul normal al vietii noastre acum, eu imi schimb cariera acum, vreau sa ma specializez pe resurse umane si ma rog, nu e momentul sa raman insarcinata si nu ar fi pentru inca 3 ani daca demarez acum ceea ce trebuie sa fac sa intru pe resurse umane (schimbare de job etc). 3 ani nu vreau sa mai astept pentru ca nu vreau sa aiba diferenta mare intre ei, ideal ar fi la anul sa raman insarcinata, dar mi-e frica de responsabilitate, de schimbarea pe care ar produce-o in viata noastra. Am suferit mult de stres amandoi, sotul meu chiar a facut o foarte mica depresie si inca si acum mai ia din cand in cand pastile (dar nimic grav el de altfel e o fire destul de vesela si optimista), iar eu sunt putin mai pesimista din fire si mi-e frica sa nu clacam.
Ne dorim amandoi un bebe, vorbim cu nostalgie de el/ea, ne induiosam cand auzim de altii ca vor avea un bebe, dar ne e frica sa si discutam, sa ne asumam inca o responsabilitate, sa o luam de la capat, sa ne schimbe ritmul vietii, sa ne schimbe situatia financiara. Pe de alta parte ne uitam la Melissa si ne dam seama ca pentru ea ar merita toate astea, dar e greu...

Fetelor, am scris la aspirante ca voi sunteti cele care va doriti inca unul, sau un copil macar, si vreau sa-mi impartasiti din dorinta voastra, cum depasiti voi schimbarea, de ce e important sa ai al doilea bebe, ma si puteti certa pentru ce am spus mai sus ca poate sunt egoista in gandire..nu stiu...

Va multumesc mult

laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Buna tuturor , chiar daca nu mai sunt o aspiranta , pe undeva tot sunt dar in felul meu : adica visez ca mai sunt , ptr ca-mi aduc aminte cu atata emotie fiecare "treapta" , fiecare zi cu inceput sau sfarsit de tratament , in asteptarea vreunui rezultat ! Chiar daca flacaul meu se lasa asteptat , eu continuam sa ma lupt cu viata , aveam mare nevoie de prezenta lui , iar D-zeu m-a rasplatit cu ceea ce asteptam de la El ! Un flacau care va implini 8 anisori si de care sunt tare mandra ca-i sunt mama !
Motivul ptr care sunt aici este subiectul Laurei , draga mea , ce fericita poti fii ca poti sa programezi o sarcina , doar asa gandindu-te ! Ai o fetita , sa va traiasca si sa va aduca multe bucurii ! Am inteles ca are doar 3 anisori , multi inainte ! Acuma nu-ti dai seama , poate esti si mai tanara . Iar cu stresul cotidian de care ne spui , inteleg ca nu va este usor , serviciu , timp liber mai putin ! Se intelege ca cariera nu se poate impaca f bine cu o viata de familie si e adevarat ca de cele mai multe ori in viata trebuie sa stii sa faci alegerea cea mai buna , care de multe ori chiar daca o faci , poti avea remuscari ca n-a fost (poate) cea buna...! Acuma tu faci dupa cum iti dicteaza inima , D-zeu sa te ajute sa iei decizia cea buna .
Dar sa stii ca eu n-as lasa sa treaca prea mult timp , as face pe fratiorul sau surioara copilului meu fara doar si poate !!! Este parerea mea , tu nu trebuie sa o urmezi !
Doar ca am constatat ca atunci cand ne dorim un bb , nu ne gandim decat la el , iar cand e langa noi ne cuprinde o stare proasta in care ne invinovatim ca a venit doar ptr ca l-am vrut f tare , el n-a putut sa-si spuna cuvantul ! Asa cum e si situatia mea , n-am mai putut urma cursul tratamentelor , cu toate ca am incercat acu' 2 ani , dar din nefericire , erau prea obositi , iar eu cu outele mele f fragile , deci nu s-a putut face mare branza ! Chiar daca in ultimul timp , a trebuit sa semnam protocolul FIV-ICSI si sa schimbam toata tehnica FIV simplu ptr care defapt ne pregatisem ...Din pacate a fost ultima tentativa , si f urata , am suferit f tare din toate pdv ! De aceea am decis sa abandonam ideea bb2 , varsta-si spune cuvantul , nu se mai poate !!!
Se vede ca copilului meu ii lipseste un fratior/surioara , ii plac enorm de mult copii , s-ar apropia de orice copil doar sa nu fie singur , pe mine asta ma termina sufleteste , nu ca nu mi-ar place , dimpotriva ! Dar ma doare sufletul ca nu-i pot da o alinare in sensul asta !!!
Tu esti o norocoasa ca poti ramane insarcinata cand ti-ai dori , ce n-as da sa fiu macar 1 luna-n pielea ta !
Un si sper sa iei decizia cea mai buna !

PS-Scuze , am dat buzna fara sa felicit gravidutele , si mamicutele cu mogaldetele lor

Aileene...Alexandre...(22-sept'99)
amintiri

Vacanta 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Dragi fete,

Multumesc mult de incurajari. Ce m-as fi facut eu fara voi:)
O luam de la capat, ce sa facem?:) Singurul lucru care ma enerveaza e ca se mareste distanta dintre ei, ca eu baba ne-baba sper sa ma descurc:)
Laura, si eu zic ca nu trebuie sa te impiedice stresul si alte ganduri. Important e ceea ce iti doresti tu in inima nu in cap. Si eu am tot amanat de frica stresului si a cat o sa foe de greu, dar simt ca in inima imi mai doresc unul. Fetele de aici stiu cum balansam dintr-o parte in alta, dar sunt convinsa ca vreau un al doilea. Numai ca vezi ca imi face in ciuda si nu apare:)Ai putea sa citesti la mamici fericite cu mai multi copii, eu asa ma apuca cheful cand citesc ce scriu ele :)))
Spor la lucru si asteptam vesti bune de la fetele cu numaratoarea inversa.
Marimar, si cum ziceai ca ai facut fetita?:)
A, si mai aveam o intrebare. Eu dupa ce am nascut cand vin uratii in primele zile, daca stau mai mult in picioare sau merg mult simt ca mi se desfac oasele dintre picioare. A mai patit cineva? Ca ma doare teribil.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

As vrea sa va spun ca am mai facut inca 2 teste de ovulatie si au iesit clar pozitiv. Ceea ce ma multumeste f mult. Sper din toata inima sa fi reusit de data asta.

Daiopri imi pare rau ca au venit uratzii , iti doresc multa bafta luna asta. Cum e la noul job te-ai acomodat? Ai colegi dragutzi??

Irinel tu esti ok??? Ce face Danutz??

Nicole a mea face numai prostii, baga mana in pamant, si-l duce la gura, umbla cu betze dupa ea adunate dupa jos, e teroare. Dar si scumpa in acelasi timp.

Bun venit tuturor fetelor noi.

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Daiopri,

Reteta de fetita:( dar cred ca trebuie sa si crezi in asta ):
iti monitorizezi ovulatia si prestezi cu 2-3 zile inainte de ovulatie si deloc apoi, pina trece ovulatia ! La mine a mers si toate prietenele mele care au incercat metoda au reusit sa faca ce doreau( pt ca daca vrei baiat se face exact in ziua ovulatiei).
Succes !

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

laura,
Esti tinara, parerea mea e ca poti sa faci o pauza acum de la cariera, sa faci al 2-lea copil si dupa ce il mai ridici pe el poti sa te apuci din nou de cariera !
Altfel, mereu vei regreta si timpul va trece si nu-l mai poti da inapoi, distanta dintre copii se mareste si tu ramii cu regretele...
Distanta dintre copiii mei e de 4 ani jumate, cind l-am facut pe al doilea eram si eu exact ca tine, ( nu chiar asa de tinara) si ajunsesem sa nu ma mai pot gindi la altceva decit la copil si am zis: fie ce-o fi, nu e nimic mai important pe lumea asta decit un copil si un fratior/surioara pt copilul meu !Ne vom descurca ! Si asa a fost ~
Succes!

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Dragele mele, iertati-ma dar chiar n-am apucat sa intru de la serviciu ca sunt tare ocupata. E vara, lumea in vacanta si treaba trebuie facuta... Danut e mai bine. Problema lui era ca plangea toata dupa-amiaza incepand de pe la 3 pana il luam eu aproape de 6. Dar plangea nu gluma si discutand eu cu el am ajuns la concluzia ca inca are o stare de nesiguranta mai pronuntata decat alti copii de cand a murit surioara lui. Ii e frica ca poate intr-o zi nu mai aparem sa il luam. Am tot amanat sa luam o decizie dar pentru ca l-am vazut asa rau si la serviciu n-au mai acceptat sa plec mai devreme sa il iau, am luat hotararea sa plec de la serviciu o perioada si sa ma ocup de el si de problemele lui acum cand e mic si se poate rezolva cu adevarat. Ca la anul trebuie dat la grupele pregatitoare pentru scoala si atunci e musai sa mearga si vreau sa ii placa, nu sa il ducem fortat. Culmea e ca lui ii place la gradinita asta unde l-am dus, cred ca doar fricile lui sunt de vina. Cand incep sa vina primii parinti sa ia copiii isi aduce aminte. Acum ca am anuntat la serviciu si nu mai pot da inapoi, a inceput sa fie si el mai bine, nu mai plange :-)) Oricum, nu regret, o sa pot fi cu el mai mult o perioada si asta nu poate sa ii strice. Nu o sa il retragem de la gradi doar ca o sa il ducem jumate de zi si restul o va petrece cu mine. Daca totul e bine, imi voi cauta alt serviciu. Asa ca momentan nu suntem prea rau. La mine zilele astea ar trebui sa apara ovulatia da n-am semne, cred ca iar e din cauza stresului cu Danut. Dar acum ca ma linistesc, sper sa nu mai am probleme. Cred ca si dereglarea mea de acum cateva luni a fost tot datorita stresului.

Daiopri pupici multi de la mine, lasa ca noi trebuie sa mergem impreuna la burtici :-). Ciudate durerile de care zici, eu n-am asa ceva, ba acum nici nu prea mai am dureri de burtica. Atunci cand n-aveam copii luam cu tonele calmante.

Mariana sincere condoleante. E tare greu sa pierzi un om asa drag. Sa il odihneasca bunul Dumnezeu in pace pe taticul tau drag!

Baby hai da-ne tu vesti cu doua liniute!

Carmina, Clau, pupici pe burtici!

Bun venit noilor mamici aspirante, scuzati ca nu va nominalizez da nu am timp sa caut in urma, ca acusi vine fiu-meu si ma tine de taina toata seara :-)

Laura eu din tot sufletul te sfatuiesc sa iti asculti inima si sa faci bebe mic. Ai toata viata inainte si pentru cariera. In fond, cand vom fi cu toate batrane si ne vom retrage la pensie, ce ne va ramane? Copiii nostri dragi care ne vor mangaia batranetile cu vizitele lor, cu nepotii pe care ni-i vor face. Dragostea lor si familia. Asta e tot ce ne ramane. Colegii isi vor mai aminti sau nu de noi, rezultatul muncii noastre la serviciu va mai fi sau nu, dar copiii nostri ne vor bucura sufletele. Sa ne dai de veste daca te hotarasti, sa iti tinem pumnii la teste pozitive :-) ca tare bune suntem la asta.

Aileene, sa ma ierti ca iti dau un sfat necerut. Dar pentru ca inteleg ca iti doresti teribil de mult un al doilea bebe si un frate baietelului drag, te-ai gandit ca ai putea adopta unul? Bineinteles, daca si sotul e pe aceeasi lungime de unda.

Cornelia ma bucur asa mult sa te vad activa printre noi din nou. Ce fac copilasii scumpi? Dar tu, cum mai esti?

Gabriela, tu in ce zi esti?

Ma iertati, cred ca am uitat multa lume, da n-am timp. O sa intru mai des probabil de saptamana viitoare, desi Danut e in stare sa ma tina mai ocupata decat 10 sefi la un loc. :-))

www.helpsonia.com/" target="_blank">Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!

Stefanel viseaza la o viata normala

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Irinel, ce bine ca ai aparut, imi faceam griji deja. Cu Danut cred ca nu e usor dar in timp isi va recapata siguranta. Eu sunt mai bine, la fel si copilasii mei care deja sunt "mari", 1 an si 3 ani.

LA MULTI ANI tuturor celor care poarta numele Sfintei Marii, sau care au sarbatoriti printre cei dragi!

Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Fetelor, va multumesc atat de mult de mesaje, sunteti toate asa de dragute, si toate aveti dreptate, asa este, ar trebui sa-mi ascult inima mai mult decat mintea, si ar fi trebuit sa ma acuzati de egoism ca ma gandesc intai la cariera si apoi la bebe.
Aileene, ce mesaj cald mi-ai trimis, iti multumesc mult. Se citeste durerea din sufletul tau si imi pare foarte rau ca nu mai poti face inca un bebe. Ce cumplit este sa iti doresti din totul sufletul si sa nu poti, iar eu, la 27 de ani sunt tanara si multumesc lui Dzeu sanatoasa sa fac inca 5 copii si nu ma pot hotara. Ma face sa ma gandesc de doua ori la mesajul meu ceea ce mi-ai scris tu aici, desi in inima mea stiu ce ar trebui sa fac, dar creierul meu functioneaza mai bine decat inima se pare. Nu e usor sa iei o decizie din asta, e foarte greu, un copil e o responsabilitate, nu e o haina pe care o iei si daca nu-ti mai incape in dulap o dai la caritate sau o arunci, iar noi 2 (eu si sotul meu) ne-am ocupat atat de mul de fetitat noastra incat suntem extenuati, si ne gandim ca nu o sa facem fata la inca unul. Desi cand ma gandesc la Melissa (care are 4 ani) cum s-ar juca ea si ar avea grija de un fratior sau surioara ma impresioneaza.
Marimar, Irinel, aveti perfecta dreptate, sunt foarte tanara si cariera mi-o pot pune in cui , insa nu e usor pentru ca a stat in cui de 4 ani de cand o am pe Melissa, si acum am o posibilitate sa ma ridic putin si nu mi-e usor. Desi iarasi, aveti atata dreptate, ce ramane cand esti la pensie?? Nu munca, ci copiii care te inconjoara cu grija si dragostea lor.

Acum Melissa e la bunici in Spania pentru 2 saptamani, si noi suntem singurei si incercam sa ne bucuram unul de altul asa cum poate uitam cand suntem asa de ocupati cu altele. Intentionez sa vorbesc zilele astea cu sotul meu si sa luam o hotarare foarte serioasa daca vom face inca unul sau nu, pentru ca eu trebuie la randul meu sa iau niste decizii pe plan profesional care ar afecta o sarcina, si vreau sa le programez pe toate ca sa nu am regrete.

Va mai tin la curent fetelor cu ce am hotarat, dar va multumesc mult de mesaje si incurajari.

Va doresc success mult si sa dea D-zeu sa aveti parte de ingerasii pe care vi-i doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

As vrea sa urez si eu LA MULTI ANI tuturor celor care-si sarbatoresc ziua numelui astazi. Multa sanatate si fericire.
Si eu sunt Maria , si imi petrec ziua la munca..hmmm...si mi-e un somn de nu mai pot, cu toate ca am dormit bine.

Irinel poate iti prinde si tie bine o mini vacantza. Ma bucur ca Danutz e mai bine.

Merg ca am ceva de facut dar revin

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput