PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!
Raspunsuri - Pagina 18
viorela hoff spune:
Catedrala ortodoxa din Timisoara si-a inchis portile de 2 ori, lasand sa moara pe treptele sale tineri nevinovati.
Prima data in 1956, cand un grup de studenti de la fac. de mecanica din Timisoara s-a solidarizat cu revolta studentilor din Budapesta. Tatal meu a fost "saltat" de securisti impreuna cu alti colegi. Urmarile au fost teribile, unii au fost exmatriculati si le-a fost interzisa frecventarea studiilor mult timp, altii au murit ucisi in bataie, mutilati, la Canal etc.
A doua oara si-a inchis portile in decembrie 1989! Au murit pe trepte atunci tineri... foarte tineri! au scapat de gloante cei care s-au refugiat in parc.
De fiecare data biserica a inchis portile la ordin.
De fiecare data cei care au crezut ca cineva acolo sus ii apara, s-au inselat amarnic si au platit cu viata!
Poate ca ar trebui sa priviti si cu alti ochi istoria, ganditi-va ca cei care au trait acele vremuri, v-au deschis voua drumurile europei, v-au scos la lumina si v-au dat calculatoare sa scrieti pe forumuri ceea ce scrieti astazi.
Intrebati-va parintii....
Bineinteles ca ceea ce am scris nu este "parerea mea", este istorie.
V
PS. Dzeu sa-l ierte, ca are pt. ce.
geut spune:
Simina, sunt sigura ca esti multa mai tanara decat mine si oricum asta nu are de-a face cu subiectul de fata.
Astept cu interes momentul in care veti prelua reportaje sau articole din ziar in care toti romanii sunt tigani, Romania este o tara de handicapati, de case de copii orfani sau lasati de izbeliste. E bine sa credeti tot ce spun ziarele de dincolo, de multe ori lucruri care n-au nici o legatura cu realitatea. Si sigur intelegeti ce vreau sa spun, desi pare ca m-am abatut de la subiect...
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by geut
Simina, sunt sigura ca esti multa mai tanara decat mine si oricum asta nu are de-a face cu subiectul de fata.
Astept cu interes momentul in care veti prelua reportaje sau articole din ziar in care toti romanii sunt tigani, Romania este o tara de handicapati, de case de copii orfani sau lasati de izbeliste. E bine sa credeti tot ce spun ziarele de dincolo, de multe ori lucruri care n-au nici o legatura cu realitatea. Si sigur intelegeti ce vreau sa spun, desi pare ca m-am abatut de la subiect...
Mult mai tinara as dori eu sa fiu. Si poate chiar sint, daca ai virsta mamei mele (pensionara de vreo... 5 ani).
Cum sa nu aiba legatura cu subiectul, cind spui ca cei "de afara"... "nu stiu ce vorbesc"?!? Adica am fost si am trait toti anii aceia si toate evenimentele, si vii si spui ca nu stiu ce vorbesc! Hmmmm..... Probabil ca detii Adevarul Absolut. Atunci imi cer scuze.
Rufus spune:
De ce amestecati biserica cu un om? Credinta este vesnica, omul nu. Dumnezeu i-a desemnat pe preoti, simplii sau patriarhi, sa actioneze in numele Lui; din pacate, nu da si garantii ca acestia sunt sfinti; iar exemple sunt destule.
Daca nu mi-a placut de Teoctist nu inseamna ca nu sunt credincios si nu iubesc biserica ortodoxa; de ce (unele din voi) tineti mortis sa fie asa???
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
capcaunul spune:
quote:
Cei ce-l apara pe cel care-a tolerat Securitatea ar trebui sa invete sa-i tolereze si pe cei care n-au suportat-o.
buli spune:
quote:
Originally posted by Adela99
pe mine m-ar framanta mai mult cine vine dupa el. sper sa aleaga unu' care sa nu se amestece-n politica si alegerea sa nu fie influentzata de politica. da' ma cam indoiesc. se pare ca politicienii au favoriti din motive mai mult sau putin ortodoxe
si da-i si lupta!
din cite stiu eu, influenta e invers, dinspre biserica spre politic. insa ambele parti au interesul sa se vada altfel
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by viorela hoff
Catedrala ortodoxa din Timisoara si-a inchis portile de 2 ori, lasand sa moara pe treptele sale tineri nevinovati.
Prima data in 1956, cand un grup de studenti de la fac. de mecanica din Timisoara s-a solidarizat cu revolta studentilor din Budapesta. Tatal meu a fost "saltat" de securisti impreuna cu alti colegi. Urmarile au fost teribile, unii au fost exmatriculati si le-a fost interzisa frecventarea studiilor mult timp, altii au murit ucisi in bataie, mutilati, la Canal etc.
A doua oara si-a inchis portile in decembrie 1989! Au murit pe trepte atunci tineri... foarte tineri! au scapat de gloante cei care s-au refugiat in parc.
De fiecare data biserica a inchis portile la ordin.
De fiecare data cei care au crezut ca cineva acolo sus ii apara, s-au inselat amarnic si au platit cu viata!
Poate ca ar trebui sa priviti si cu alti ochi istoria, ganditi-va ca cei care au trait acele vremuri, v-au deschis voua drumurile europei, v-au scos la lumina si v-au dat calculatoare sa scrieti pe forumuri ceea ce scrieti astazi.
Intrebati-va parintii....
Bineinteles ca ceea ce am scris nu este "parerea mea", este istorie.
V
PS. Dzeu sa-l ierte, ca are pt. ce.
Crezi tu ca daca nu isi inchidea usile catedrala, nu se mai intamplau crimele care au fost?
Chiar nu pricepeti ca si preotilor le era frica de moarte? Sau ei nu aveau voie?!
Cat avea Biserica de spus in fata securistilor lui Ceausescu?
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Marilena12 spune:
quote:
Marilena, imi aduc aminte cu pielea gaina de vizitele securistului care il avea in "grija" pe tatal meu, un preot deosebit, cu frica lui Dumnezeu. Dupa fiecare vizita a acelui individ stateam cu sufletul la gura sa nu se intample ceva rau.
Si-mi mai aduc aminte de nasul meu de botez, tot preot, care a murit in urma bolii contractate la canal, unde-a fost trimis din cauza inteligentei si credintei lui.
Am trecut si eu prin asta, draga mea...Nu stiu de ce are lumea impresia ca suntem atat de tineri incat vorbim doar din auzite...
Siminaf spune:
Aha, adica atitea exemple de preoti care au stiut sa tina piept chiar cu pretul libertatii sau al vietii lor nu sint suficiente! Aia nu au reprezentat biserica. Au fost niste nimeni. Halal!
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Adica cine traieste in afara tarii nu are dreptul sa deschida ciocul! Fyi, eu am trait acei ani de groaza, si inca cu vizite ale secu pe la noi prin casa. Deci nu vorbesc fara sa stiu despre ce e vorba. Si am avut si eu preoti in familie. Am avut, pentru ca saracii de ei nu au apucat sa se bucure de caderea de la putere a stimnoicui. Si am trait pe viu si mineriadele, si celelalte evenimente mai mult sau mai putin frumoase. Si ca noi mai sint si altii, sint sigura.
Voi, cei mai tineri, in afara de "am auzit", "mi-a psus cineva", altceva nu puteti aduce drept argument, pentru ca nu aveati cum stii toate aceste lucruri de atunci.
Numai bine!
Care sunt acei mai tineri la care te referi? Nu stiu daca e cineva pe aici care sa vorbeasca despre perioada comunista doar din ceea ce a auzit la altii. Groaza acelor vremuri le-am trait multi dintre noi, insa doar putini isi amintesc cat de putina putere avea biserica in acele timpuri. Daca ai avut preoti in familie, ma mir ca nu stii.