ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-15
Raspunsuri - Pagina 27
uca75 spune:
buna seara fetelor
Nu prea am scis eu asa mult si nici prea des...asa ca nu stiu daca va mai amintiti de mine. Am facut si eu tratamentul cu diphe 6 luni si multe noutati nu am avut...ultima injectie a fost pe 25 august. Vroiam sa va intreb cam dupa cate zile revine CM...? Sa ma astept undeva prin octombrie? Acum ca am terminat sunt un pic confuza. Nu stiu ce sa fac si pe ce drum sa o iau. Eu am facut laparo in 2006...apoi un FIV la inceputul lui 2007...apoi iar laparo prin martie 2007...apoi tratament cu diphe 6 luni...nu prea stiu acum ce sa fac...sa incercam o perioada sa facem un bebel...sau sa merg direct pe FIV...mare dilema....o sa merg sapt viitoare la control si o sa vad ce imi spune si Dr mea. citesc mereu tot ce scrieti aici ...am vazut cum va incurajati ... am gasit si o multime de sfaturi....de aceea as vrea si de la voi, cele care ati trecut prin ce trec eu, o opinie daca se poate....va multumesc si de acum promit sa fiu mai activa...in ultimile 6 luni nu am prea avut ce sa va spun.
seara buna
Monica9 spune:
Salut fetelor, am intrat si eu sa vad ce mai faceti. Eu sunt binisor, dar nu foarte bine ca inca nu mi-a trecut hematomul ala si mai sangerez putin, medicul zice ca e normal atat timp cat e doar sange vechi, maronie, si sa nu ma sperii. Bebe e ok, creste bine, se pare ca habar nu are ca el de fapt imparte locul in uter cu hematomul ala, deocamdata nu il deranjeaza deloc. Eu am fost foarte speriata la inceput si uneori mai sunt si acum ca deja de 3 saptamani a inceput cu sangerarile astea dar sunt optimista si imi spun ca totul va fi bine pana la urma, ca bebelul meu e puternic si o sa reziste la orice. Incerc sa nu ma mai gandesc la problema asta, stiu ca sunt riscuri mai mari, dar eu sper ca nu se va intampla nimic rau.
Liliana, Boo si Crisis bafta multa multa va doresc la FIV, sper sa veniti toate cu vesti bune.
Aerlilian ma bucur ca ai mai intrat sa ne spui ce mai faci. Lasa ca va veni si vremea ta, important e sa nu-ti pierzi speranta, mai ales ca tu esti sanatoasa, nu ai nici o problema, asa ca nu are de ce sa nu se intample. Relaxeaza-te si o sa vezi ca va veni vestea buna.
Ioana multa bafta la scoala!
si va doresc numai bine si vesti bune la toate!
Monica
13+
Monica9 spune:
Uca75 dupa laparo din martie ce ti-a spus? A resuit sa curete bine? Daca da, eu as incerca natural 3-4 luni. Acum ai sansele cele mai meri. Eu mi-am zis dupa laparo ca incerc natural 3-4 luni, daca nu, trec la inseminare si daca nu se intampla nimic in max 6 luni, trec la FIV. Sfatul meu e sa tii regimul alimentar, si sa incerci sa uiti de boala asta, e foarte important sa fii relaxata. Multa bafta orice ai decide sa faci!
Monica
13+
lilianaFi spune:
Uca din experientele fetelor se pare ca sint sanse mari sa ramii dupa laparo,poate ar trebui sa incerci vreo 6 luni natural(oricum cu monitorizarea de vigoare,eventual stimulata),pe alta parte studiile zic iar ca dupa laparp+ diphe un fiv are mari sanse de reusita,deci...ca si Monica iti doresc sa iei decizia cea mai norocoasa,numai bine,tine-ne la curent 
Monica nu te stresa prea mult ca-i transmiti bebeului,totul e bine si asa va ramine,si Adeleimariei
i s-a intimplat la fel si totul a fost bine,in final s-a resorbit hematomul...si de obicei asa se intimpla,numai bine si tine-ne la curent
...aaaa si in ce priveste fiv-ul multumesc 
Ioana te asteptam cu vesti bune 

Monica9 spune:
Liliana
mersi mult, esti o draguta. Eram tare speriata la inceput, dar acum sunt mai linistita si m-am convins ca totul va fi bine pt ca nu are cum sa nu fie bine. Stai si tu relaxata, eu simt ca FIV-ul asta va fi norocos la tine. Tin pumnii pt tine!
Monica
13+
lilianaFi spune:
Monica
...stii ca sint aici pentru orice neliniste ai avea...
Fetelor...unde sinteti???...mi-e dor de voi...uite un tren de
pentru voi,poate va plac si veniti sa luati cite una
...numai bine 
crisis81 spune:
Imi doresc din tot sufletul sa ne reuseasca si noua care ne-am hotarat pentru FIV si celor care incearca alte cai.
Intr-adevar AC nu se dau intotdeauna inainte de FIV si in orice caz se dau numai persoanelor tinere si fara probleme de olulatie. Mie doctorul mi-a spus asa: "Va d ca esti nerabdatoare sa incepi si te inteleg. Putem incepe imediat, dar parerea mea este sa asteptam o luna timp in care iei AC si te relaxezi complet (plec in vacanta) pentru ca astfel iti cresti cu mult sansele".
Si desi eu am deschis gura sa zic ca nu vreau vacanta, vreau FIV imediat, sotul mi-a luat-o inainte si i-a zis ca ma face pachet si ma trimite in Spania in vacanta. Daca stau sa o gandesc la rece e mai bine asa pentru ca un factor foarte important este starea de spirit. Sper sa reusesc sa ma relaxez. Vineri plec.
Asa ca fetelor, relaxare inainte de FIV, IAS si bineinteles
.

www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">Bulgari2007 si Animalutzete mele
Multe poze
Asteptand un ingeras
uca75 spune:
buna fetelor,
Monica9se pare ca dupa laparo din martie a reusit sa curete mai bine....iar dupa 3 luni de diphe, cand am fost la control, dr. mea a fost foarte incantata...la eco nu se mai vedea deloc endo...dar pentru ca fusese foarte grav a decis sa mai fac inca 3 luni diphe...sa fim sigure ca nu se mai reface...macar o perioada. Mie imi e putin teama sa mai astept...asa am facut dupa prima operatie din 2006....atunci am tot incercat si nu s-a intamplat nimic...iar cand am facut Fiv la inceputul acestui an nu a fost unul reusit deoarece endo se refacuse in mare forta. Nu as vrea sa se intample si acum la fel...nu cred ca as mai putea face o a treia operatie ....cu relaxarea stau bine...in aceste ultime 6 luni cand stiam ca nu se intampla nimic am fost foarte bine si relaxata...insa acum ca am terminat incep sa simt din nou "fluturasi" in stomac. am citit si despre problema ta....sa stai linistita ca totul se va rezolva in final... nu are voie sa fie altfel....ai grija de tine si de bebel
lilianaFiam citi mereu mesajele de pe forum...asa cum ai spus si tu unele fete au ramas natural...altele cu FIV..mare dilema...am vazut ca tu ai inceput protocolul lung....multa bafta iti doresc si sper sa se intample si la noi minunea.
pentru toate fetele si promit sa fiu mai activa.
aerlilian spune:
Monica,de-ai stii ce mult ma bucur pentru tine...Iti amintesti cat ne lamentam noi doua inainte de laparo...Iar eu am venit repede,repede de la spital sa te incurajez.Si uite,acum ai bebe in burtica.Iti multumesc ca ma incurajezi dat tu stii bine ca linistita nu poti sta decat la nivel teoretic.Practic e imposibil sa nu te gandesti,sa nu te framanti...Acum am alt stres.Ma tem ca nu am ovulatie in fiecare luna.Fac test de ovulatie de cateva zile si ar fi trebuit sa am ovulatie ieri sau azi,iar azi abia se intrevedea a doua liniuta.Oare maine va fi mai bine?Stii ce cred eu Monica despre bebe al tau?Ca e baietel...nu ma intreba de ce,asa simt.
mada23 spune:
Salutare fetelor!
Ma primiti si pe mine?
Va privesc din umbra de cateva luni bune, si tot imi fac curaj sa va scriu.Povestea mea nu e deosebita, seamana mult cu a unora dintre voi si incepe cam din 2004 cand ne-am hotarat sa facem un bebitza. Tot am incercat noi vre-o cateva luni, apoi am mers sa fac o eco si s-a constatat ca am un chist pe ovarul drept, iar pe ovarul stang multe chistuletze mai mici
.
A urmat o perioada in care am luat AC, am schimbat cateva deoarece nu se adapta organismul
, si uite asa am ajuns in 2006 cand tot citind una alta pe net v-am descoperit si m-am hotarat sa merg la dr. T, care stie ce face spre deosebire de cei de aici care...
In octombrie am facut laparo, concluzie: chist de 3cm pe ovarul drept, mici focare de endometroioza, tratament cu dipherelin 3 luni, iar acum incerc de 6 luni sa raman si nimic deocamdata, dar D-zeu e mare.
Saptamana asta fac monitorizari si analize sa vad ce mai fac ovarele mele si apoi urmeaza cred un drum la Bucuresti, ca aici e mai greu sa obtin darul cel mult visat.
Asa este povestea mea pe scurt, sper ca nu v-am plictisit.
pentru toate fetele!
madutz