ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-15
Raspunsuri - Pagina 28
Boo spune:
Mada23 bine ai venit la noi !! Ca de fiecare data cand spun asta, nu o spun cu cea mai mare placere si banuiesc ca stii de ce. Nu e prea placut sa fii aici, dar sper sa gasesti si partea buna in toate astea. 
Liliana eu nu fac nimic deocamdata, iau AC si cam atat .. Astept sa plec in concediu, pe 20 sept. Numar zilele !!! Si cand ma intorc de abia atunci ma duc la dr. Si luni astept analizele sa vedem cum stau.

Monica9 spune:
Uca75 daca s-a curatat bine endo ce aveai, sansele sunt mari acum, poate o luna sau doua poti incerca si natural, iar daca nu iese treci la FIV. Daca tii regimul alimentar nu cred sa se reface asa repede, in doua luni. Eu iti doresc multa bafta orice ai alege, va fi bine, o sa vezi.
Aerlilian da, imi amintesc ce speriate am fost, dar a trecut, si a fost bine pana la urma. Stiu ca e greu sa nu te stresezi si sa nu te gandesti dar trebuie. Eu am avut noroc atunci pt ca am avut un examen foarte greu, si dupa ce s-a terminat vreo 2 saptamani am fost asa de fericita ca nu mai am de invatat si nu m-am mai gandit la nimic decat sa-mi traiesc si eu viata in sfarsit. Asa ca de asta zic ca eu sunt convinsa ca e foarte important sa te relaxezi, fa ce-ti place, fa-ti un program cu activitati ce-ti plac ca sa nu iti mai ramana timp pt ganduri. Bafta multa, si ai incredere ca va veni vestea cea buna. De burtica mea asa simt si eu ca e baietel, abia astept sa aflu. Nici nu m-am gandit inca la nici un nume, am zis intai sa aflu si dupa aia ne gandim.
Mada23 bine ai venit, dar iti doresc sa stai cat mai putin aici si sa treci la gravidute cat de curand. Ai vazut ca multe dintre noi am reusit si va veni si randul tau, multa bafta iti doresc.
Boo distractie placuta in concediu si multa bafta dupa ce te intorci.
Liliana sper ca esti relaxata si optimista si ai mare grija de tine. Te astept cu vesti bune!
Monica
14+
aerlilian spune:
Boo,fata frumoasa,sa ai un concediu linistit si...poate...cine stie,Dumnezeu e mare!!!
Monica,voi incerca sa ma linistesc,dar nu promit ca voi reusi...Imi doresc atat de mult...Astazi am intrat in mai multe librarii si unde crezi ca am zabovit cel mai mult?La cartile cu povesti...
Liliana,esti asa de pozitiva si de calda,incat ma umpli de optimism.
lilianaFi spune:
Aerlilian pe tine ce te nelinisteste atit?...stai linistita scumpa micuta sigur peste putin timp va venii bb si la tine...uite simt ca la tine va veni o fetita
...hai zimbeste..."si miine e o zi si sigur una mai frumoasa!
..." 
Monica nu stiu cum ,dar sint atit de linistita ca nu ma recunosc nici eu
...de fapt nu ma mai gindesc atit de mult la ce am(endo)...la ce fac(fiv) si sper sa ma tina asa mult timp de acum inainte....astept cu nerabdare sa vad ce culoare va avea caruciorul tau...
,numai bine... 
Numai bine tuturor...si din nou un tren de
pentru toate fetele,in speranta ca va iesi la vedere si unele fete de care nu mai stim nimic....
...

lauravoinicu spune:
Fetele mai stie cineva ceva de Ioanatugs? ca parca am vazut ca nu a mai intrat de mult .
aerlilian spune:
Liliana,draga mea,pana nu demult si eu eram o adepta a principiilor "Scarlet O'Hara",dar crede-ma ca nu mai am rabdare...Cat despre fetita pe care mi-o prezici,sa dea Dumnezeu sa fie,nimic nu m-ar face mai fericita!
Laura,nu esti singura care se intreaba pe unde este Ioana,ce mai face si de ce ne-a parasit.Dar o mai lasam putin si apoi apelam la...Interpol!!!
uca75 spune:
buna si
la toate,
am vorbit acum cu dr. mea si mi-a zis sa merg maine dimineata sa discutam. Mi-a mai spus sa vorbesc sa imi scot si dosarul de FIV-ul facut in februarie. hmm...oare de ce? sa vrea sa incep direct cu un FIV? oare nu ma mai lasa sa incerc macar o luna doua?.. Sambata acum o sa fie deja 3 saptamani de la ultima injectie cu diphe...e posibil sa incep acum protocolul pentru FIV??? Nu trebuie sa vina CM inainte??? Fetelor care ati mai facut injectii....la voi cum a fost? eu sunt un pic surprinsa ...credeam ca trebuie sa vina CM si apoi vedem ce facem.....si unele fete de aici au spus ca vine CM dupa 50 zile sau asa ceva....iar am emotii...am stat 6 luni cat am facut injectiile mai linistita si acum intru iar in focuri.....sper sa ma linistesc si sa fiu calma.....va mai scriu maine cand vin de la dr. sa va spun ce si cum. Sper sa fie bine
uta_ciun spune:
buna tuturor,
am facut in sfarsit laparoscopia si este clar, am endometrioza...s-a dovedit a fi mai extinsa decit credea doctorul, 1 chist pe ovarul drept si 3 pe stingul
tratamentul recomandat aici: Lupron Depot 1 injectie/luna timp de 6 luni
lupron este un medicament (din clasa gonadotropin-releasing hormone agonists) care induce menopauza pe perioada administrarii, in ideea de a elimina total estrogenul din organism astfel incit orice celula microscopica ar fi ramas in urma laparoscopiei sa nu mai aiba hrana pt a se dezvolta.
rugamintea mea la voi este urmatorea:
stie cineva cum se cheama acest medicamnet in romania si daca exista? eventual cit costa si daca trebuie reteta....in sua costa ~400$ fiecare injectie si nu este acoperit de tipul meu de asigurare medicala
substanta activa este : leuprolide acetate
doza: 3,75mg/injectie
se administreaza impreuna cu norethindrone acetate 5 mg pt a scadea pericolul pierdierii de masa (densitate) osoasa
v-as recunoscatoare pt orice informatie despre acest produs in romania
multumesc,
uta
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
Boo spune:
Uta_ciun imi pare rau ca ai primit diagnosticul asta !!
. Legat de intrebarea ta, la noi se recomanda Diphereline tot in concentratie de 3,75, cate o injectie pe luna. Banuiesc ca este excat acelasi lucru, dar poti cauta pe net compozitia exacta a medicamentului. Aici costa ceva in jur de 6 milioane, dar tot asa, cred ca gasesti pe net pretul la farmacii.
Sugestia mea: daca faci tratamentul sa iei neaparat norethindrone acetate (sau ce dau aia pe acolo, aici oricum nu se da nimic), eu am avut mari dureri de genunchi pe toata perioada tratamentului!!