ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-15
Raspunsuri - Pagina 25
Boo spune:
Liliana nu am mai scris ca nu prea mai aveam ce sa spun .. Inca nu mi-am facut analizele, ca am tot zis "ma duc maine" in fiecare zi
Si sambata seara mi-a venit CM-ul, asa ca o sa ma duc pe joi vineri sa ma intep.
De la ciclul asta am inceput sa iau si AC. Iau microgynon. Macar pana la FIV sa nu mai creasca proastele alea de chisturi.
Tu cum esti ? Te-ai hotarat unde faci pana la urma ? 
Ioana te dadusem la disparuti deja. Credeam ca ai fugit cu Lucia .. care chiar ca a disparut in ceata de tot !! Ai fost plecata? 
Kia am auzit si eu de analiza asta, au mai zis fetele pe aici. Intr-adevar partea proasta e ca nu iti spune nimic mai mult decat daca exista sau nu, cel putin asa am inteles si eu. Ma gandeam, ca daca tot imi fac analizele de sange, sa-mi fac si asta, cu toate ca eu stiu sigur ca am chisturi in momentul asta, asa ca nu stiu cat de mult o sa ma ajute analiza asta. Adica nu vad ce ar putea sa-mi spuna in plus decat stiu deja.
va pupic pe toate !! 

uta_ciun spune:
georgia am trimis cartea, sper sa fie cu folos
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
georgia_c spune:
sar'na uta ciun
.. am postat un link insa a fost sters de moderatori ....
..ma rog asta e politica site-ului si o respect
crisis81 spune:
Ce mai fac colegele mele de suferinta?
Boo ma bucur sa citesc in sfarsit despre tine.
Eu deja am trecut la capitolul FIV si maine plec spre Szeged pentru prima consultatie. Sper sa ne apucam cat mai repede de treaba ca simt cum ard pe interior de dorinta de a avea un BB.
In rest, beau ceai de napraznic in fiecare zi, mai beau si de cretisoara cand imi aduc aminte, iau omega 3 cu acid folic si sper. Sper intr-una. Si acuma sper sa iasa ceva luna asta si sa nu mai trebuiasca sa ajung la FIV.
Urati-mi bafta ca am un drum luuuuuung de facut de la Constanta pana la Szeged.

Am citit si eu despre CA125 si este un marker tumoral pentru cancerul ovarian. Nu scrie nimic despre lagatura cu endo.www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">Bulgari2007 si Animalutzete mele
anna78 spune:
Salut fetelor
Vreau sa va spun ca analiza CA 125 este o analiza de marker tumoral la ovare, nu are nicio legatura cu endometrioza.
Puteti sa imi spuneti de unde sa descarc cartea aceea despre care ati vorbit sau daca cineva o are sa mi-o trimita.
Mie medicul mi-a dat sa fac tratament cu Duphaston timp de 10 zile, 2 pe zi, dimineata si seara, din ziua 15-24 de ciclu. A spus ca poate raman insarcinata asa. Nu stiu ce sa zic, eu am un chist de 5/3 cm pe ovarul stang si imi este frica daca cumva raman sa nu apara complicatii in timpul sarcinii. El spune sa nu imi fac griji ca a avut si cazuri de sarcina pe chisturi de 8 si 9 cm. Asa ca de ieri fac tratament cu Duphaston.
Am citit pe niste situ-ri in lb engleza ca Duphaston in combinatie cu Clomid este un tratament bun. Duphaston impiedica formarea endometriozei iar Clomid-ul este bun pentru ovulatie. Ati facut careva acest tratament?
Daca este careva din Cluj poate imi spune la ce doctor merge si mai schimbam pareri.
Va pup
georgia_c spune:
cris
http://www.romedic.ro/pop_print.php?id_pag=542&tip_pag=3
asta este link-ul unde scrie de CA125 si endometrioza .. citeste pe la mijlocul articolului exact inainte de complicatii
daca nu se vede link-ul si te intereseaza spune-mi si ti-l dau pe privat
Boo spune:
Crisis81 tinem toate pumnii stransi si sper sa vii cu vesti bune de acolo !! Sa ne povestesti in detaliu tot ce ti-au facut.
Uitati ce am gasit aici : http://www.romedic.ro/boli/Endometrioza_0478/Diagnostic_02657.html
Analize de sange
Cercetatorii au incercat sa gaseasca o substanta a carei dozare in sange sa permita diagnosticarea bolii (marker). Pe de alta parte, prin dozarea markerilor, este posibila evaluarea gradului de evolutie a bolii.
In cazul endometriozei, este vorba despre markerul CA 125, al carui nivel normal este de 35 unitati internationale/ ml sange. Atunci cand nivelul este mai mare, exista suspiciunea de endometrioza.
Din nefericire, unele paciente au un nivel normal de CA 125, desi sufera de endometrioza. Acest test arata o crestere a nivelului la femeile cu endometrioza in stare avansata, dar el nu poate depista cazurile de endometrioza usoara sau moderata.
Pe de alta parte, marirea nivelului de CA 125 se produce in cazul altor boli precum cancerul ovarian sau uterin.
Nu ca ar fi muuult mai clar acum
sau ca ar fi o varianta de a depista daca chiar exista sau nu boala in organism ..
lilianaFi spune:
Crisis

te asteptam cu vesti bune ! Bafta ! 
Boo...acest fiv il fac tot aici in italica...asa a vrut destinul...am prins programare pe 8 noiembrie pt Austria - Krumpendorf(iar ciclul fiv trebuia sa il fac in ianuarie,fiind inchisi in decembrie)...asa ca intre timp mai fac o tentativa aici(incep luni pe 10 sept.),daca nu va iesi nimic,programare am pt austrieci....si intre fiv-uri e suficient 3 luni pauza ...gata mi-am facut program pt o perioada buna de timp...deja simt cum isi fac aparitia emotiile...tu cum te simti?
Un tren de
pentru voi toate,numai bine !
YLARI spune:
Buna seara, fetelor!!!!
Va pup! Vad ca ati mai aparut...
Buna seara, fetelor!!! Sper ca sunteti bine... si ma rog la DD sa aud vesti si de la voi, cu II
Sa stiti ca eu in fiecare zi intru si aici... ca doar aici mi-am inceput "navigarea" prin forumul nostru...
Eu din pacate nu ma prea pot bucura de fericirea pe care mi-a daruit-o Dumnezeu ca muncesc ca o nebuna...
Haideti sa va zic si voua: Ieri am fost la tanti doctora.
Se pare bebe al meu e mai mic decat iesea din calculele initiale, abia l-a vazut la un moment dat, dupa care nu l-a mai "gasit" (cred ca e timid ca ta-su copilul asta al meu.... Si pentru ca nu il mai gasea, a setat echograful pe spectrul acela de culori care detecteaza vascularizatiile, si mi-a explicat ca dupa ce se lipeste de uter incep sa se formeze vase de sange care sa il alimenteze, si spectrul acela de culori a detectat vascularizatiile. Ea mi-a zis ca sunt gravi, mai ales cand a vazut ultimele 2 teste care sunt POZITIVE, POZITIVE, POZITIVE a zis ca sigur e sarcina, plus ca sunt marci diferite de teste. Uterul este mai mare decat la celelalte echografii, asta ar mai fi inca un semn... Fetelor, nu ca m-as indoi, ca sunt convinsa ca e bebe la mine in burtica, dar sunt asaaaa de dezamagita ca nu l-am vazut... sau ca l-am vazut atat de putin... M-a chemat peste 2 saptamani... IMI PIERD MINTILE PANA ATUNCI DE NERABDARE.... Asaaaaa, si mai am o bucurie sa v-o impartasesc: dat fiind ca bebe are doar 3 saptamani din spusele doctoritei, atunci il voi naste GEAMAN!!!!! Ca pe mine si pe iuby.... Yuhuuuuu, Iuby e foarte fericit din cauza asta!!!!
YLARI
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png