ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-15

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Cristy tu de cat timp ai terminat trat cu injectiile?De ce zici ca treb sa te opereze iara? Scuza-ma te rog dar nu stiu povestea ta. A revenit endo la tine? Ai tinut regim si in timpul injectiilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

cristy, mersi de raspunsuri, m-am apucat si eu de regimul naturist, dar asa, mai incetut, ca sint doar la 40 de zile de la ultima injectie. Adica, pe linga omega-3, acid folic si pulbere de orz verde pe care le iau de 2 luni, am inceput sa iau ulei de primula cu vitamina e si fier si maca. Eu am ales sa iau maca luna asta pina imi vine ciclul, iar de la prima zi de ciclu o sa iau vitex. N-am fost foarte sigura de combinatia vitex-injectii, asa ca am preferat sa iau maca pina o sa imi vina oficial ciclul, sper ca maca sa ajute estrogenii sa revina la limita normala si dupa ce se intimpla asta o sa iau vitex ca sa tin balanta in echilibru.
Tin si regim, insa mai calc cite un pic pe alaturi, dar in majoritatea cazurilor reusesc sa respect principiile. Ce-i drept, mai maninc peste si pui, insa incerc sa maninc cit mai natural si mai sanatos.
De ceai de napraznic eu nu stiu nimic, ca nu gasesc asa ceva pe aici. Am dat doar de ceai de cretisoara, dar nu m.am apucat inca sa-l beau.
Apropo, tu ti-ai facut ceva analize hormonale in perioada in care ai luat vitexul ? Ai oprit medicatia inainte de analize ? Pentru ca nu stiu cum sa procedez dupa ce imi vine ciclul si o sa merg iar la doctor pentru analize, nu stiu daca plantele astea influenteaza sau nu rezultatele analizelor.
hera, ma bucur ca esti bine si ca nu ai parte de efecte secundare.
Restul fetelor care sinteti in focuri, liliana, crisis, ylari, ysa, gabitoni, ralu si toate celelalte, va asteptam cu vesti cit mai bune in curind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

hera,, m-am operat in februarie anul acesta, ultima injectie am facut-o acum vreo 5 luni si ceva, cm-ul mi-a venit dupa vreo 75 de zile de la ultima, si sunt la al-4 lea cm dupa injectii. din pacate, dupa acest tratament cm-ul mi s-a dereglat (toata viata l-am avut la 25 de zile fix), sincera sunt foarte dezamagita de efectele lui, consider ca a fost o pierdere de timp, in fine asta este parerea mea personala, din ce am citit eu pe site-urile americane ei recomanda tratament cu zoladex, diphelerine numai in cazul femeilor care nu vor sa ramana insarcinate imediat.
din nefericire, am avut ghinionul de nu a fi operata cum trebuie, asta a fost opinia doctorului T, dupa o consultie la dansul, dupa citirea biletului de externare si dupa ce i-am povestit anumite aspecte legate de op. mea. in afara de asta, am dureri in continuare, trompele nu mi-au fost desfundate, ce sa mai zic, nu vreau sa mai pierd timpul. voi stiti foarte bine ce inseamna. daca a revenit sau nu endo, nu stiu daca mai are vreo importanta, sigur este ca nu a fost curatata cum trebuie. da, am tinut regim de cand m-am operat si pana in prezent, cu mici exceptii cand m-am mai rasfatat si eu. sper ca la tine totul va fi o reusita si vei fi o proaspata mamica imediat dupa terminarea tratamentului.
turturica, cred ca este f. bine ca ti regim naturist, insa am rezerve in privinta tratamentului cu maca (stimuleaza productia de estrogen), cred ca ti-au mai zis si fetele,eu ti-am inteles rationamentul, dar totusi... mie Tutu la terminarea tratamentului cu zoladex, mi-a zis sa nu iau nimic pentru a grabi venirea cm-ului, a zis ca cel mai bine e sa lasi organismul sa-si revina in mod natural. incearca sa iei si ceva produse pentru ficat, am citit ca functia hepatica este in stransa legatura cu eliminarea estrogenului din organism. dozari hormonale am inceput sa fac luna asta (ziua 3, 14, 17, 19) iar tratamentul de naturiste nu l-am intrerupt nici un moment. oricum, doctorita endocrinolog mi-a zis ca din punctul ei de vedere nu au nici un efect, deci pot sa fac ce vreau (iar eu cred in ele). a, ce este important: pentru dozari hormonale mi-a zis sa vin la 2-3 luni dupa ce revine cm, abia dupa ce acesta se regleaza. deci s-ar putea ca analizele la primul cm sa nu fie concludente.

sa auzim numai de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

cristy, ce anume iei pentru functia hepatica? Mai iei altceva in afara de milk thistle? Cu maca intr-adevar nu eram sigura, insa daca asa stau treburile o sa o opresc si o sa astept cuminte venirea ciclului. Sincera sa fiu, am luat-o si pentru ca libidoul meu e in put rau de tot si speram sa-mi revin cumva. Dar cum am avut atitea luni rabdare o sa mai astept inca una. Si dupa aia o sa continui cu vitex despre care am citit o gramada de lucruri bune si pe forumuri straine. Chiar citisem ca unele fete l-au luat si in perioada fiv-ului, cu rezultate pozitive, deci cred ca medicamentul asta chiar face minuni.
Dar oare uleiul de primula e bine daca il iau ? Cu boala asta ma simt intr-un fel legata de miini si de picioare, as face ceva ca sa fie bine, dar nu vreau nici sa inrautatesc lucrurile cu excesul meu de zel.
In legatura cu injectiile, eu am luat zoladex si pot zice ca perioada injectiilor a trecut onorabil in cazul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Nu v-am mai scris de mult pentru ca in sufletul meu speram sa vin cu o veste buna. Dar nu! Nu se poate! Mi-au aparut petele maronii care vestesc venirea CM pana diseara. Si asa a trecut inca o luna si asa s-a dus si ultima speranta de IAS reusita.
Acum desi ma gandeam deja la FIV. In sufetul meu existau totusi sperante mari, sperante bine ascunse transformate intr-o mare dezamagire azi. Am facut tot ce era posibil. Am stat mult in pat, nu m-am mai dus la plaja, nu am facut efort si totusi . Am terminat cu inseminarile. Voi merge sigur catre FIV.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

salutare fetele
intr-un final s-a arata si CM-ul, la 78 de zile de la ultima injectie.partea proasta e ca durerile au fost destul de mari, adica a fost nevoie iarasi de nurofen plus, speram ca am scapat
una peste alta eu maine plec in concediu si se pare ca perioada fertila tot acolo ma va prinde, sper sa ne relaxam cu folos.
pup fetele, curaj si fertilitate la cote maxime, sper sa mai vad ceva gravidute pe prima pagina cand ma intorc
ralu

astept sa vina toamna...cu un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

turturica, hai sa-ti spun ce iau eu:
vitex, wild yam, ulei de primula (endometrioza), extract de brusture si milktistle (functie hepatica) si utimate imunity (sistem imunitar, insa eu am vazut ca multe fete cu ac, boala folosesc mult echinaceea). am mai cautat in romania si red raspberry, motherwoth si castor oil packs, dar nu am gasit, asa ca am rugat o prietena din canada sa-mi faca rost. a, si mai iau si Flax oil (un produs ce contine ulei de in, toate tipurile de omega, nu mai stiu exact, oricum numai acizi polinesaturati care in cazul nostru sunt foarte recomandati). nu stiu daca este bine sa iau atatea pastile, da' disperarea este mare
nici la mine perioada tratamentului cu zoladex nu a fost foarte greu de suportat, in afara efectelor bine stiute si a hemoragiei din prima luna.
la tine ce stadiu este endometrioza, eu sunt fericita posesoare de stadiu 3
crisis, imi pare rau de veste, dar eu zic sa nu dezarmezi, cunosc fete care au facut ISA de 4 ori pana au reusit. tu stii foarte bine cum este boala asta a noastra: un drum lung cu foarte multe obstacole. te pup
ralu, succes si concediu placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Cristy mie dr Tutunaru mi-a recomandat injectiile cu Diphereline.scriai acolo ca Diphe se da femeilor care nu vor sa ramana imediat. Nu inteleg chestia asta. Ma gandesc ca dc era asa dr T nu mi-ar fi dat aceste injectii in conditiile in care eu vreau sa raman cat mai repede posibil.
Imi pare rau ca ai avut un asemenea ghinion in leg cu operatia.
Lasa poate ca dc vei merge in continuare cu dr T vei avea noroc si vei reusi sa devii. Te-ai programat pt laparoscopie?
Eu iti urez succes in continuare si sa te ajute Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Crisis imi pare rau
Hera ma bucur pt tine k esti bine, sper din suflet k sa scapi de endo si sa numai apara. Tin in continuare regim, dar nu tot atat de strict.N-am mai slabit, am ramas la fel, sper sa iau si eu macar 2 kg in greutate, dar am de asteptat.In rest nimic nou sub soare.Astept sa-mi vina uratii sa ma programez pt monitorizare.
Astept vesti bune de la voi, hai chiar nu mai apare nici o sa ne scoata din starea asta de amorteala?
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutzac spune:

Buna fetelor!!!!
nu stiu ce sa mai zic....
sunt dezorientata...sau nu stiu cum sa zic...
mi-au iesit azi dimineata testul de sarcina pozitiv. de fapt am facut primul test care era ff ieftin si a iesit pozitiv, si al doilea l-am facut urgent si acela pozitiv...
Ma gandesc ca n-are cum sa fie eroare , nu?
Eu, cu endometrioza mea....cu laparo facuta in februarie la Tutunaru , am refuzat sa fac dipherelinul....
Spuneti-mi si mie ce analiza de sange sa-mi fac ca sa fiu sigura ca nu-i eroare...si daca pot manca ianite de analiza!
Domane...parca nu-i adevarat ce mi se intampla...

Mergi la inceput