Cartea

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
De aceea mi-e greu sa accept ca Dumnezeu a putut fi atit de neatent la nevoia omului simplu de a-l cunoaste, preferind sa foloseasca simboluri si constructii accesibile mai degraba initiatilor, oameni cu o cultura, majoritatea bogati sau cu resurse, in orice caz nu analfabeti.

Ideea e ca, probabil, avem nevoie sa decodificam si sa descoperim singuri. Suntem prea 'complecsi' si pretiosi , ca sa acceptam mura-n gura ;-).

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Luind-o asa, excellent point!

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

denizel, nu-i deloc plictisitor. si daca nu te superi, as vrea sa e mai intreb de ce ai devenit protestanta si nu te-ai intors la ortodoxism, de exemplu? sau la vreo alta ramura a crestinismului?

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Samer

Buna Daniela,
Uite ca m-ai prins acolo !

Dar problema e ca nu vreau sa fiu mai tarziu atacat pentru ce cred sau ce m-a facut sa cred!Pentru ca ar trebuie sa ne abatem si de chestiuni care ar putea sa fie pentru alti credinciosi(Crestini,Evrei,..) de neaccepat,.. Dar daca spuneti ca acest subiect e deschis pentru a arata si descrie opiniile tuturor, atunci te-as ajuta cu mare placere!

c'est la vie

Eu asa intentionez si cred ca si ceilalti...
Zic ca nu se va ajunge la atacuri, daca formulam lucrurile corect.
Uite, eu am scris ca nu ma recunosc credincioasa si ca gasesc inadvertente in Biblie si in Coran si ca mi-e greu sa accept "de-a gata" ce scrie pe acolo. Asta inseamna ca atac? Sau ca dispretuiesc religia cuiva?

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Uite, eu am scris ca nu ma recunosc credincioasa si ca gasesc inadvertente in Biblie si in Coran si ca mi-e greu sa accept "de-a gata" ce scrie pe acolo. Asta inseamna ca atac? Sau ca dispretuiesc religia cuiva?

Qi

asta inseamna ca ai cap si ca stii sa mai si gandesti cu el

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Cit despre momentul absolut sublim (pe care pot doar sa mi-l imaginez) in care ti-ai tinut copilul in brate pentru prima oara...ma gindesc ca ai fost extrem de fericita sa ai parte de asa o experienta in urma careia ai avut o revelatie, pe linga pruncul iubit!

Qi

Qi, dar eu nu sunt o rasfatata a...vietii...(sa zicem :-)).
Sunt absolut convinsa ca toti avem sanse egale (Dumnezeu ne daruieste sanse egale) si ca nici unul nu e favorizat, in sensul ca unii au experiente mai grozave decat altii.
Probabil ca fiecare om e sensibil la ceva mai mult decat la altceva :-)
VReau sa spun ca nu poti fi sigura ca, la acelasi tip de experienta (nasterea unui copil) ai fi reactionat la fel ca mine.
Cred ca ai avut si vei mai avea momente minunate care, poate, iti vor grabi alegerea :-)

Laina, pai eu la ortodoxie m-am intors dar, nu am putut cladi nimic impreuna :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Laina, iti multumesc!

Ma gindesc de anul trecut sa deschid un subiect de felul astuia, unul in care sa putem pune intrebari credinciosilor si necredinciosilor de orice fel, intr-un cuvint oamenilor.

N-am stiut nici cum sa-l incep, i-am scris introducerea de mai multe ori, am scris, am sters, m-am razgindit iar si iar.
Acum, ca tot am inceput va pot spune si ca mi-a folosit aceasta ezitare fiindca intre timp am putut citi, cunoscind prin intermediul postarilor pe multi dintre cei ce scriu in mod obisnuit la aceasta sectiune ( ma folosesc de ocazie sa fiu pisaloaga si sa spun ca nu-mi place cum suna "sufletul credintei" ci mai degraba "credinta sufletului"...stiu si eu, poate mai citeste un moderator si ma lamureste de ce e asa titlul si nu altminteri)

Cred ca daca ne straduim putem face cunoscut celorlalti in ce credem si in ce nu, fara patima, construind impreuna un fir rosu calauzitor.

As fi vrut sa existe un subiect in care sa intreb ce parere au credinciosii despre homo sapiens sapiens, daca omul creat de Dumnezeu este sau nu homo sapiens sapiens si daca nu, de ce?, si daca da, ce s-a intimplat in miile de ani in care acest om inteligent, modern s-a raspindit prin lume fara sa stie de Dumnezeu, apoi , tot lipsit de Dumnezeul acesta pe care il cunoastem , si-a gasit zei la care s-a inchinat (epoci fecunde unele dintre ele, fara Dumnezeu), ce a facut Dumnezeu in acest timp si multe si multe altele.

N-am gasit un astfel de subiect, am incercat sa fac unul, sper sa nu deranjez pe nimeni cu intrebarile astea si nici sa produc furtuni.

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by daniela_bLa mine ramine intrebarea " de ce au fost create?". Tu ai un raspuns la intrebarea asta?Qi

fiindca Dumnezeu e IubireIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

quote:

quote:

Buna Daniela,

Dar problema e ca nu vreau sa fiu mai tarziu atacat pentru ce cred sau ce m-a facut sa cred!Pentru ca ar trebuie sa ne abatem si de chestiuni c,..[/b]!

Qi

M-ai facut curios, aizis c-ai citit Quoranul si ce anume?

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

Buna Daniela,

Dar problema e ca nu vreau sa fiu mai tarziu atacat pentru ce cred sau ce m-a facut sa cred!Pentru ca ar trebuie sa ne abatem si de chestiuni c,..[/b]!

c'est la vie

Qi

M-ai facut curios, aizis c-ai citit Quoranul si ce anume?

c'est la vie

Nu, nu am citit Coranul ( corect e Quoranul? ai putea sa imi spui de unde ii vine numele, ce inseamna?) ci am inceput sa-l citesc, a fost un link la subiectul despre Islam, am vrut sa scriu si cuvint cu cuvint ce m-a intrigat acolo dar...din anumite motive (ce tin, se pare de acrobat reader) nu mai pot citi acum de pe coran.ro.

Mi-ar servi daca as accesa din nou linkul, cred ca hannen l-a pus intii, poate ca l-ar pune din nou, daca as ruga-o?.

Qi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

La mine ramine intrebarea " de ce au fost create?". Tu ai un raspuns la intrebarea asta?

Qi

fiindca Dumnezeu e Iubire

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

blogul meu

Irina, desi nu sint credincioasa in felul in care se spune ca esti credincios, acest raspuns la acea intrebare, mi-ar fi cel mai pe plac inimii mele!

Nu ar fi grozav daca Dumnezeu ar fi iubire si totul ar fi iubire si totul ar fi Dumnezeu?
Intreb fiindca mie mi s-ar parea extraordinar de frumos sa fie asa, desi am cunoscut si uritul si neiubirea, le recunosc valoarea ca si contradictie de folos ( ce este binele fara rau? daca raul nu este nimic, de ce exista raul si de ce are forta fiind nimic, de ce spunem despre bine ca e opusul raului? Daca iubirea este totul, inseamna ca nu exista rau ci doar ne inchipuim noi ca exista).

De unde vine raul, uritul,nenorocirile, catastrofele, vin acestea de la cineva? Sau de la ceva?

Cine este oameni buni, Raul?

Qi

Mergi la inceput