Conceptii gresite despre islam -4-

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Crris, da, am tras-o putin pe Hannen de urecheiuse pentru ca a fost ironica cu mine pe o alta arie, de fapt e cam cu toata lumea, la acelasi topic a fost si cu GGina, are impresia ca toata lumea e impotriva ei, si ia totul personal.
Fetele care zic ceva rau de islam si posteaza aici e ironica cu ele peste tot.
eu si multi altii intram in viata asta virtula pentru fun, informatii in toate domeniile ( eu pentru gravidute, copii etc..),dar nu ne afecteaza viata reala/religioasa si nu facem din asta o pasiune.
Cind imbratisezi o noua religie cum este islamul trebuie sa te astepti si la infurntari mai ales ca aici sunt majoritatea crestini.

Din moment ce scrie in koran ca Muhammed e viril si ce facea in harem lui , nu am dreptul sa glumesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by hannen

rhoneea,Amina!ALELUIA!
OR AMEN!Can I have an AMEN?!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Ete na ce ras prapastios...
Adik ce tu chiar ma contrazici ii?
A eu una in subiectul tau(idei gresit despre islam) referitor la titlul tau...ce idei gresite?De faptul ca noi ar trebui sa fim de acord cu atentatele?Sa fim de acord ca barbatii nostri sa faca ce vor din noi,sa facem copii gramada samd...??Sau noi trebuie sa fim de acord cu tine?Eu zic ca sunt lucruri mult mai importante in viazta ta de islamu sau ma insel??

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

quote:
Originally posted by Ameera

Daca tot se insista atat de mult pe aceasta chestiune fundamentala – baticul :D, hai sa va zic si eu din experienta mea la capitolul asta. Cand am plecat in Iran (unde hejabul e obligatoriu), speriata si eu de toate povestile auzite de la diversi cunoscatori, imi luasem drept costumatie un mantou lung pana la glezne, inchis la culoare, un batic mare negru si ghete, nu sandale, desi era august... ce mai, aratam ca o veritabila tanara speranta a Hezbollahului :D. Ca sa constat acolo ca numai eu si unele femei de peste 50 de ani eram imbracate asa, in rest, toate femeile purtau tinute lejere, mantouri pana deasupra genunchiului, culori frumoase, daca nu era esarfa de pe cap, nici n-ai fi zis ca esti intr-o tara musulmana. Asa ca dupa 2 zile am sacrificat din fondurile pentru muzee si mi-am luat si eu o tinuta mai lejera. Si nu pot zice ca m-a chinuit vestimentatia asta, chiar nu m-a deranjat cu nimic, iar faptul ca aveam o esarfa pe cap era binevenit, la ce soare puternic era pe acolo.
Si trebuie mentionat ca erau foarte multe femeile imbracate elegant, cu mult bun-gust, aratau foarte frumos. Cele acoperite complet erau in minoritate absoluta. Si e vorba de Iranul fundamentalist, nu de Tunisia sau Turcia.

Apoi, inca o chestie. Dincolo de religie, de credinta, de convingerea care le determina pe musulmance sa poarte val, nu e de neglijat nici mediul in care te formezi. Am lucrat doi ani intr-un loc unde trebuia sa port hejab – mantou pana la genunchi si esarfa pe cap. Doar in incinta institutiei cu pricina. Ei, dupa o vreme, cand se mai intampla sa ma intalnesc pe strada cu colegii mei musulmani (care in mod normal ma vedeau doar acoperita), eu fiind evident imbracata "civil", in tricou, fara naframa, ma simteam ciudat, oarecum stanjenita, parca m-ar fi surprins prea sumar imbracata, aveam uneori reflexul de a cauta ceva sa-mi acopar parul. Si asta in conditiile in care nu petreceam decat 8 ore pe zi in hejab, ma intreb cum trebuie sa fie atunci pentru cele care cresc de mici intr-un asemenea mediu. Pentru ele, unele, nu toate, e ceva firesc, asta e tinuta normala, in care se simt cel mai bine. E o chestiune de bun simt si respect sa le accept modul de a se imbraca, atata timp cat e alegerea lor, nu vad de ce ar trebui sa ma deranjeze pe mine sau sa ma macine problema daca le sta bine sau nu.

Hannen, multumesc pentru aprecieri. Stii ce ma intristeaza cel mai mult? Sunt atat de multe lucruri interesante, frumoase care se pot discuta despre Islam, insa orice discutie se opreste la acest nivel: baticul, conditia femeii si cazuri de violenta extrema cu care oricum niciun musulman adevarat intreg la minte nu ar fi de acord. Dar asta nu mai conteaza pentru nimeni :(

"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)

Ameera, aceste lucruri nu sunt nimicuri sa le trecem cu vederea. Vrei sau nu, fac parte din Islam. Conditia si drepturile femeii in Islam sunt in contradictie cu cele din alte tari, asa ca nu vad de ce am sari elegant peste ele. La fel si cu atentatele sau crimele in numele lui Allah. Asta e Islamul, si asta e perceptia majoritatii despre el. Daca nu se schimba nimik, asa va ramane si judecata celor ce nu sunt musulmani. Din partea mea, nu vad sa ma atraga nimik in aceasta religie, vorbesc ca femeie. Poate pt un barbat e minunat Islamul...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

Ingrid, este chiar amuzant cum, orice as scrie eu, tu citesti ce vrei. Am spus eu ca sunt nimicuri astea?? Unde? Am spus doar ca, dupa atatea zeci de pagini in care s-a vorbit aproape exclusiv despre asta, ar fi cazul sa se mai discute si altele, ca Islamul nu se reduce la batic si poligamie. Dar daca pe voi numai asta va intereseaza, perfect, continuati inca 10 capitole. Cat despre crimele si atentatele in numele lui Allah, degeaba se tot repeta ca ele contravin religiei islamice, ca nu apartin islamului, sunt rezultatul unor conditii care au prea putin de-a face cu religia pe care niste criminali de ultima speta o folosesc drept pretext, degeaba se tot spune ca orice musulman adevarat nu poate accepta asemenea acte, nu veti crede niciodata asta.
Ca sa-ti raspund, Hannen: nu, nu mai pot.

"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Un musulman adevarat, zici tu Ameera? Dar cei care arunca cu bombe, ce sunt, copti? Si daca nu ma insel, aici la acest topic, dar mai demult, chiar au fost fete care au aprobat aceste acte, alea ce erau?
Si daca tot la acest topic erau de acord cu crimele in numele onoarei, tot nemusulmane erau si acelea?
Dar uite ca Hannen, la ce i-am scris eu, punct cu punct, nu mi-a raspuns. A zis doar ca ccc ce caracterizare frumoasa i-am facut, dar sa ma contrazica, sa-mi spuna ca nu-i adevarat...daca poate. Si daca tot Hannen isi permite sa decida cine e muslima sadea si cine nu, pe baza faptului ca e descheiata la piept sau ca nu poarta batic, atunci ce parere vrei sa am eu? Aaaaaaa, ca o fi tolerenta si iubitoare, nu?
Nu-i nimic ca ai obosit, acelasi sentiment il am si eu.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ameera, mi se pare ciudat ce afirmi in legatura cu vestimentatia ta in Iran; colegul meu (iranian) imi spune ca in Iran este obligatoriu ca femeile sa se acopere pe strada, in locuri publice, si tinuta e chiar stricta( nu vorbim de o esarfa colorata din care-ti iese parul si bijuteriile:));
edit sa adaug ca o cunosc si pe sotia lui; odata ajunsi aici si-a schimbat modul de imbracaminte, s-a tuns, de cite ori am vazut-o era decent imbracata si neacoperita; mi-a spus ca n-ar indrazni niciodata sa se intoarca acasa in vacanta in tinuta de aici, de teama pedepselor;

si uite aici:

L'Iran lance la chasse aux femmes "insuffisamment voilées" (http://fr.news.yahoo.com/24042007/5/l-iran-lance-la-chasse-aux-femmes-insuffisamment-voilees.html) ( AP, mardi 24 avril 2007, 10h07)
TEHERAN (AP) - Avec l'arrivée du printemps, la police iranienne a lancé la chasse aux femmes
accusées de ne pas avoir la tête et les épaules suffisamment couvertes, procédant à
l'interpellation de près de 300 femmes, certaines portant un vêtement trop près du corps
ou laissant apparaître trop de cheveu dépassant de leur voile.

edit 2 ca am uitat sa traduc si acusi ma urecheaza vreun moderator:

Iranul lanseaza vinatoarea femeilor insuficient voalate. Cu sosirea primaverii, politia iraniana lanseaza vinatoarea femeilor acuzate de a nu avea capul si umerii sufient acoperite, procedind la interpelarea a 300 de femei purtind vesminte prea apropiate de corp sau lasind prea mult par sa apara depasind voalul.

apropo de Iran si de drepturile femeii de acolo, un caz celebru si extrem de violent este al ziaristei Zahra Kazemi; eu cunoscindu-l chiar n-as indrazni sa mai afirm ceva despre drepturile femeii in Iran.......

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

Rhoneea, groaznic ce descrii tu acolo, ma refer la postarea steagului unde locuiesc crestinii. Cat despre comportamentul barbatului de langa voi...din pacate, asa este. Oricat se sustine ca Islamul ocroteste si da drepturi femeilor, de fapt totul e doar o fatada.
Amina, cu postarile tale m-ai facut sa rad. Nu-i frumos, dar e sanatos.
Ana Stroe, am citit acum despre cazul jurnalistei. Trist, foarte trist.
Iar de "vanatoarea" femeilor ce nu se acopera, asta nu e noutate, am mai scris la acest topic, ca exista politie care verifica regulile vestimentare. Doamne fereste sa te prinda cu ceva in neregula!

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Ana, stiu foarte bine despre cazul lui Zahra Kazemi, si despre alte zeci de cazuri similare.
Cand am vorbit despe vestimentatie, a fost ca raspuns la cei care au postat despre "mumii", mustati metalice si afirmatii cum ca acolo toate femeile se imbraca in negru, nu am intentionat o pledoarie pentru conditia femeii din Iran. Stiu foarte bine cum stau lucrurile.
Si da, exact asa eram imbracata: un mantou (ca o camasa) pana la genunchi, o esarfa bleu/alba din care imi mai rasarea parul, pantaloni lungi, evident, si sandale. Si la fel erau imbracate aproape toate fetele de pe-acolo. Pot sa caut poze, daca chiar nu ma credeti.
Eu am fost insa pe vremea lui Khatami. De cand cu Ahmadinejad, s-au mai inasprit reglementarile.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ameera

Ana, stiu foarte bine despre cazul lui Zahra Kazemi, si despre alte zeci de cazuri similare.
Cand am vorbit despe vestimentatie, a fost ca raspuns la cei care au postat despre "mumii", mustati metalice si afirmatii cum ca acolo toate femeile se imbraca in negru, nu am intentionat o pledoarie pentru conditia femeii din Iran. Stiu foarte bine cum stau lucrurile.
Si da, exact asa eram imbracata: un mantou (ca o camasa) pana la genunchi, o esarfa bleu/alba din care imi mai rasarea parul, pantaloni lungi, evident, si sandale. Si la fel erau imbracate aproape toate fetele de pe-acolo. Pot sa caut poze, daca chiar nu ma credeti.
Eu am fost insa pe vremea lui Khatami. De cand cu Ahmadinejad, s-au mai inasprit reglementarile.

Eu am scris ca sunt mumii cele care se acopera in totalitate. IN TOTALITATE, ce e asa de greu?? Si acum descrie-mi cum arata o astfel de femeie, chiar te rog. Ce vezi la ea asa frumos? De fapt, ce vezi?
Ce personalitate are, cine e acea persoana? Chiar nu va dati seama ce injositoare e o astfel de tinuta pt purtatoarea ei?

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Rhoneea, groaznic ce descrii tu acolo, ma refer la postarea steagului unde locuiesc crestinii. Cat despre comportamentul barbatului de langa voi...din pacate, asa este. Oricat se sustine ca Islamul ocroteste si da drepturi femeilor, de fapt totul e doar o fatada.
Amina, cu postarile tale m-ai facut sa rad. Nu-i frumos, dar e sanatos.
Ana Stroe, am citit acum despre cazul jurnalistei. Trist, foarte trist.
Iar de "vanatoarea" femeilor ce nu se acopera, asta nu e noutate, am mai scris la acest topic, ca exista politie care verifica regulile vestimentare. Doamne fereste sa te prinda cu ceva in neregula!

Ingrid S si Diana

Maiii da stai...nu-l baga si pe al meu in oala...ca-i crestin saracu...Eu vb de musulmani da io-s crestina si asa am ramasa si dupa casatorie.no m-am maritat cu musulman.
Ingrid tot ce am zis am vazut la tv cu okii mei asa ca degeaba rade de lesina Hannen...Cumva am zis ceva deplasat Hannen?
Dar crestinii sa stii ca sunt ca noi absolut si lupta si ei impreuna impotriva Hazbollah-ului...

Pana la urma degeaba sustine islamul ca Hannen sustine mai mult de atat...
Deci sa nu bagam in aceasi oala crestinismu si musulmanii .
Sunt doua lumi total diferite de fapt si eu au aceasi"parere"de islam...mai mult nu pot sa vb ...d-ar fi fost mutat la Zz...vb de numa...asa ca nu ma risc...
In postarea mea ma referam in caz de as fi musulmanca...adik pana la urma femile astea sunt de acord cu multe...da nu zic ce ca primesc avertisment...de fapt stiti si voi...in caz de barbatu le vrea pe toate in pat ele trebuie sa fie de acord...

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

fetelor prietenul meu e musulman si inshaallah n-e vom casatori eu una sunt de acord sa port hainele specifice religiei musulmane , chiar mi-ar placea sa mi se vada doar ochii e ceva misterios ! nu am nevoie sa ma vada toti atata timp cat eu ma inteleg bine cu sotul meu ! daca el e fericit sunt si eu ! el mi -a zis k vrea sa port val iar asta mi se pare perfect!! depinde de fiecare femeie in parte cum vede tema valului !

Mergi la inceput