Conceptii gresite despre islam -4-
Raspunsuri - Pagina 16
crinuta spune:
Amina, daca iti spun ca am stat aproape 2 ani in Saudi ma crezi?
O saudita mi-a povestit, si nu era prima oara cand auzeam asa ceva, dar dupa ce mi-a confirmat ea, am crezut.
Intelege ca in Saudi aceste practici nu au legatura cu religia neaparat, ci mai degraba cu traditia.
Imagineaza-ti ca vezi cele mai noi si moderne masini, ca sauditii au cele mai scumpe telefoane mobile, vile de lesini cand le vezi, cu lift si tot ce iti poti dori, iar in acelasi timp ii vezi imbracati ca acum 1000 de ani. E paradoxal, dar ei se mandresc cu tinutele lor.
N-o sa inteleg in viata mea asa ceva, dar e a fact.
In rest, sunt de acord cu ce ai scris. Cam asa vad si eu lucrurile.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
hannen spune:
quote:
Originally posted by Amina_Marinaquote:
In toata Saudi femeile se acopera total, si nu stiu daca stiti, dar sunt zone acolo in care sotii si copiii nu vad niciodata fatza femeii.
Asta nu cred ca este adevarat.
Din cite stiu eu barbatul are dreptul sa vada fata femeii, doar el si rudele, chiar in Koran scrie asta.
Saudia e sufletul islamului si mi se pare normal ca toate femeile sa fie acoperite. Total.
Sincer, eu mi-as dori sa vad cel putin odata-n viata Mecca si Medina, fantana Zem-Zem si multe altele, dar stiu ca este imposibil asta.
Uite mie nu mi se pare normal ca femeile sa fie acoperite total doar pt. ca traiesc in saudi arabia.
Parerile sunt impartite asupra acoperirii fetii,unii invatati spun ca e obligatoriu,altii optional,in fine...multe dintre noi am ales calea mai usoara si eu cred ca fiecare femeie trebuie sa aiba dreptul sa decida cum sa se imbrace,sa se acopere sau nu /totalmpartial...etc!
Cum se face ca vrei sa vezi aceste orase?Care e motivul?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
quote:
Originally posted by Ingrid Squote:
Originally posted by hannen
Wow,iar s-au incins spiritele.
Ameera,nu pot sa zic decit ca te admir pt. felul in care vorbesti,adica chiar daca nu esti musulmanca ,studiezi islamul si poti sa vorbezti.Evident ca ai destule cunostinte.
Dar cu ziceai,ce te faci ca uite nici tu,nici noi nu suntem credibile.
Ai perfecta dreptate,oamenii accepta doar ceea ce ei vor sa auda!
Iti multumesc, oricum nu e datoria noastra sa convingem oamenii de ceva.
IngridS,hijab inseamna val pe cap.Khimar si burga sau niqab sunt alte feluri de valuri.
Oricum,chiar daca tu nu ne placi nu-i nici o paguba!
Amina,Profetul a batut o femeie?????Hahaa,chiar ca nu stii ce vorbesti!Profetul era adesea mustruluit de sotiile lui,el si-a spalat,el si-a cusut singur hainele si nici macar nu si-a dojenit vreodata vreo sotie!
ann33,din pacate bijuteriile (mai ales cerceii)nu pot fi aratate.Exact la asta se refera si versetul din Quran despre acoperire!Sa ne acoperim sa nu ne aratam podoabele si sa nu batem din picioare ca sa stie "audienta" ce ascudem noi(se refera la bijuterii ,bratari la picioare...)
Si in egypt sunt femei care poarta urechile pe afara,dar asta nu este val pus de credinta,este pus de fantezie .Urechile,gitul,pieptul trebuiesc sa fie acoperite.
In plus,tot in egypt se zice ca doar femeile "low class" poarta baticul asa.
Si acum,Denizel vreau sa stii ca eu personal nu desconsider si nu imi displace nimeni!!Nici cei de aici care se inchina la niste statui/pietre si care bat clopote si arunca bani la zei,sau care nu se duc la un alt templu din cartier pt. ca se supara zeii de la templul celalalt.
Imi cer scuze pt. remarca lui ann33.Probabil a luat-o valul!
Hannen, nu vreau sa dau nastere la interpretari, de aceea ma simt datoare cu un raspuns. Nu-mi place cum "gandesc" musulmanii, indiferent de sex, nu ca nu i-as respecta ca oameni si ca nu le-as dori tot binele posibil (mai putin celor cu atentate).
Ca sa exemplific: daca vii si-mi spui ca iti bati copilul, nu sunt de acord cu tine, dar asta nu inseamna ca te urasc ca persoana.
Nu-mi place ca:
- sunteti intransigenti, nu stiti ce inseamna iertarea (vezi cazul cu adulterul si nu numai..);
- sunteti de acord ca barbatul sa aiba alte prerogative decat femeia (poligamia);
- sunteti impotriva celor care-si schimba religia voastra cu alta (cu toate ca si voi ati procedat la fel);
- sunteti de acord cu o practica invechita si nesanatoasa in privinta imbracamintii (si nu doar valul, ci si niqab-ul).
Si probabil ca ar mai fi, dar nu stau sa fac o analiza acum. Esentialul e ca sunt diferente de gandire mari.
De regula, sunt o persoana extrem de toleranta, nu sunt de acord insa cu violenta. Atata vreme cat puteti face un efort sa comunicati si cu alte persoane cu opinii diferite de ale voastre, eu va urmaresc in continuare.
Si as vrea sa stiu ce e cu femeia batuta de Mohamed? Este adevarat ce a postat Amina?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
nu stiu ce sa zic,ne-ai caracterizat de numa!
Da,gindim diferit in ceea ce priveste divinitatea si "regulile" impuse,adica nu bem alcool,nu mincam porc,eu personal refuz sa-mi dau baticul jos si il gasesc nu periculos,(HA?!) ci protector!!
aici gindim diferit!
Dar te rog nu ma face violenta (pt ca ne-ai bagat in oala),si nu ne condamna pe noi pt. ceea ce Islamul permite sau interzice!
Iar despre omorirea unui musulman care se converteste la alta religie,oh,in veci n-as fi de acord cu asta!Si nu sunt singura!
Eu ti-am zis,ti-a zis si Ameera ca nu este adevarat ca Profetul ar fi batut o femeie,dar tu insisti la Amina!!!
crinuta spune:
Bineinteles ca este prea de tot. Sunt doar anumite zone in care se intampla asta. Nu va spun ce fata am facut eu cand am auzit prima data.
Tot aceeasi saudita, mi-a povestit o intamplare de la o nunta, unde, in cazul in care nu stiti, femeile si barbatii stau separat.
Ei bine, la nuntile obisnuite femeile isi dau jos abaya si raman in rochiile elegante, dar la aceasta nunta, cand ea ( saudita de care vorbesc) a vrut sa isi dea jos valul si abaya, a fost apostrofata, si i s-a cerut sa ramana acoperita, chit ca erau numai femei in acea sala, la care ea a refuzat si a parasit nunta.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
hannen spune:
Amina Marina,am sa-ti raspund aici.Nu vreau sa transform toate subiectele mele de pe forum in subiecte religioase.
Este trist ca si acolo mi s-a amintit ca sunt musulmanca si nu chiar una simpatica.Dupa cum vezi oamenilor le este greu sa treaca peste anumite "aspecte" si citeodata nu pot fi tratata doar ca parinte,pt. ca hey,eu sunt totusi musulmanca.
In fine,asta era un raspuns la acuza ca as suferi de mania persecutiei.
Tu nu comentezi ca la scoala,nu mi-ai comentat nici o poastare ,ci aduci informatii false,denaturate (pe site-urile de unde te informezi,sunt girla care se ocupa cu asta!!).
Studiezi religiile lumii zici,cum?Pe site-uri care iti ofera informatii impotriva religiei respective?Cel putin curios!
Oricum vad ca te consideri destul de informata despre islam,acum cauti despre martorii lui Iehova!
P.S. totusi nu te obosesc calatoriile astea pe trei continente?
Ameera spune:
Daca tot se insista atat de mult pe aceasta chestiune fundamentala – baticul :D, hai sa va zic si eu din experienta mea la capitolul asta. Cand am plecat in Iran (unde hejabul e obligatoriu), speriata si eu de toate povestile auzite de la diversi cunoscatori, imi luasem drept costumatie un mantou lung pana la glezne, inchis la culoare, un batic mare negru si ghete, nu sandale, desi era august... ce mai, aratam ca o veritabila tanara speranta a Hezbollahului :D. Ca sa constat acolo ca numai eu si unele femei de peste 50 de ani eram imbracate asa, in rest, toate femeile purtau tinute lejere, mantouri pana deasupra genunchiului, culori frumoase, daca nu era esarfa de pe cap, nici n-ai fi zis ca esti intr-o tara musulmana. Asa ca dupa 2 zile am sacrificat din fondurile pentru muzee si mi-am luat si eu o tinuta mai lejera. Si nu pot zice ca m-a chinuit vestimentatia asta, chiar nu m-a deranjat cu nimic, iar faptul ca aveam o esarfa pe cap era binevenit, la ce soare puternic era pe acolo.
Si trebuie mentionat ca erau foarte multe femeile imbracate elegant, cu mult bun-gust, aratau foarte frumos. Cele acoperite complet erau in minoritate absoluta. Si e vorba de Iranul fundamentalist, nu de Tunisia sau Turcia.
Apoi, inca o chestie. Dincolo de religie, de credinta, de convingerea care le determina pe musulmance sa poarte val, nu e de neglijat nici mediul in care te formezi. Am lucrat doi ani intr-un loc unde trebuia sa port hejab – mantou pana la genunchi si esarfa pe cap. Doar in incinta institutiei cu pricina. Ei, dupa o vreme, cand se mai intampla sa ma intalnesc pe strada cu colegii mei musulmani (care in mod normal ma vedeau doar acoperita), eu fiind evident imbracata "civil", in tricou, fara naframa, ma simteam ciudat, oarecum stanjenita, parca m-ar fi surprins prea sumar imbracata, aveam uneori reflexul de a cauta ceva sa-mi acopar parul. Si asta in conditiile in care nu petreceam decat 8 ore pe zi in hejab, ma intreb cum trebuie sa fie atunci pentru cele care cresc de mici intr-un asemenea mediu. Pentru ele, unele, nu toate, e ceva firesc, asta e tinuta normala, in care se simt cel mai bine. E o chestiune de bun simt si respect sa le accept modul de a se imbraca, atata timp cat e alegerea lor, nu vad de ce ar trebui sa ma deranjeze pe mine sau sa ma macine problema daca le sta bine sau nu.
Hannen, multumesc pentru aprecieri. Stii ce ma intristeaza cel mai mult? Sunt atat de multe lucruri interesante, frumoase care se pot discuta despre Islam, insa orice discutie se opreste la acest nivel: baticul, conditia femeii si cazuri de violenta extrema cu care oricum niciun musulman adevarat intreg la minte nu ar fi de acord. Dar asta nu mai conteaza pentru nimeni :(
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
Ingrid S spune:
Hannen, nu te-am facut pe tine violenta. Am spus ca nu sunt de acord cu violenta, mai precis, cu crimele in numele onoarei si cu atentatele, sinucigase sau nu.
Iar cu niqabul, nu am scris ca e periculos, ci doar ca e o practica invechita si nesanatoasa. Si asa e. Nu-i sanatos pt o fetitza de la o anumita varsta sa stea acoperita, nici din pdv psihologic, nici fizic, aici ma refer la acoperamantul in totalitate.
Imi creeaza senzatia ca nu are valoare ca om, plus un sentiment de inferioritate fata de barbati.
Ingrid S si Diana
Amina_Marina spune:
quote:
Cum se face ca vrei sa vezi aceste orase?Care e motivul?
Asa cum imi doresc sa vad Tibetul lu` Lama, Tara Sfanta a lu` Mesia etc.. asa imi doresc sa vad Mecca si Medina.
Eu sunt cam proasta tocmai de aceea imi place sa-nvat, sa cunosc mai multe si sa vad mai multe.
Nu ma multumesc cu ce am, vreau mmai mult mai ales ca am doi copii si sa stiu sa le raspund din orice domeniu, nu sa zic doar; Asa e vrerea lu` allah, sau asa a poruncit Allah.
Pentru tine un om care vrea ceva mai mult decit o religie de la viata este dincolo de orice intelegere.
Am discutat cu multi musulmani despre koran, si mi l-au cernut cap-coada, in final cind i-amn intrebat de ce in Vechiul/Noul Testament nu se pomeneste nimic de venirea lu` Muhhamed si doar de venirea lu` Isus, mi-au zis asa; ` Aaaaaaa! Paiiiii.....asa avrut Allah.`
ps. Pe un alt topic ziceai ceva de admirat.
Sa stii ca eu admir doar oamenii inteligenti, uimeste-ma daca vrei..
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by Ameera
Daca tot se insista atat de mult pe aceasta chestiune fundamentala – baticul :D, hai sa va zic si eu din experienta mea la capitolul asta. Cand am plecat in Iran (unde hejabul e obligatoriu), speriata si eu de toate povestile auzite de la diversi cunoscatori, imi luasem drept costumatie un mantou lung pana la glezne, inchis la culoare, un batic mare negru si ghete, nu sandale, desi era august... ce mai, aratam ca o veritabila tanara speranta a Hezbollahului :D. Ca sa constat acolo ca numai eu si unele femei de peste 50 de ani eram imbracate asa, in rest, toate femeile purtau tinute lejere, mantouri pana deasupra genunchiului, culori frumoase, daca nu era esarfa de pe cap, nici n-ai fi zis ca esti intr-o tara musulmana. Asa ca dupa 2 zile am sacrificat din fondurile pentru muzee si mi-am luat si eu o tinuta mai lejera. Si nu pot zice ca m-a chinuit vestimentatia asta, chiar nu m-a deranjat cu nimic, iar faptul ca aveam o esarfa pe cap era binevenit, la ce soare puternic era pe acolo.
Si trebuie mentionat ca erau foarte multe femeile imbracate elegant, cu mult bun-gust, aratau foarte frumos. Cele acoperite complet erau in minoritate absoluta. Si e vorba de Iranul fundamentalist, nu de Tunisia sau Turcia.
Apoi, inca o chestie. Dincolo de religie, de credinta, de convingerea care le determina pe musulmance sa poarte val, nu e de neglijat nici mediul in care te formezi. Am lucrat doi ani intr-un loc unde trebuia sa port hejab – mantou pana la genunchi si esarfa pe cap. Doar in incinta institutiei cu pricina. Ei, dupa o vreme, cand se mai intampla sa ma intalnesc pe strada cu colegii mei musulmani (care in mod normal ma vedeau doar acoperita), eu fiind evident imbracata "civil", in tricou, fara naframa, ma simteam ciudat, oarecum stanjenita, parca m-ar fi surprins prea sumar imbracata, aveam uneori reflexul de a cauta ceva sa-mi acopar parul. Si asta in conditiile in care nu petreceam decat 8 ore pe zi in hejab, ma intreb cum trebuie sa fie atunci pentru cele care cresc de mici intr-un asemenea mediu. Pentru ele, unele, nu toate, e ceva firesc, asta e tinuta normala, in care se simt cel mai bine. E o chestiune de bun simt si respect sa le accept modul de a se imbraca, atata timp cat e alegerea lor, nu vad de ce ar trebui sa ma deranjeze pe mine sau sa ma macine problema daca le sta bine sau nu.
Hannen, multumesc pentru aprecieri. Stii ce ma intristeaza cel mai mult? Sunt atat de multe lucruri interesante, frumoase care se pot discuta despre Islam, insa orice discutie se opreste la acest nivel: baticul, conditia femeii si cazuri de violenta extrema cu care oricum niciun musulman adevarat intreg la minte nu ar fi de acord. Dar asta nu mai conteaza pentru nimeni :(
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
Ameera, aceste lucruri nu sunt nimicuri sa le trecem cu vederea. Vrei sau nu, fac parte din Islam. Conditia si drepturile femeii in Islam sunt in contradictie cu cele din alte tari, asa ca nu vad de ce am sari elegant peste ele. La fel si cu atentatele sau crimele in numele lui Allah. Asta e Islamul, si asta e perceptia majoritatii despre el. Daca nu se schimba nimik, asa va ramane si judecata celor ce nu sunt musulmani. Din partea mea, nu vad sa ma atraga nimik in aceasta religie, vorbesc ca femeie. Poate pt un barbat e minunat Islamul...
Ingrid S si Diana
hannen spune:
Amina,cu alte cuvinte ma faci asa mai mascat,proasta!?
Ti-am cerut eu sa ma admiri?Stai linistita ca n-am nevoie de admiratia ta!
Ameera,eu am obosit!Tu mai poti??