Conceptii gresite despre islam -4-
Raspunsuri - Pagina 15
hannen spune:
Nu Criss75,nu te consider o dusmanca.Imi pare rau daca asta ai inteles.
Sunt si eu putin iritata ,si nu cred ca ma poti condamna, cind ni se declara vadit dispret pt. ca purtam val ,in timp ce femeile care se imbraca "ca europencele" sau ca "voi" ,au toata admiratia.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Criss75 spune:
Deci nu ne intelegem.
NU e vorba de dispret. Mie personal imi plac femeile imbracate asa, mi se par interesante. Nu-mi plac doar cele care isi acopera si fata, de nu li se vad nici ochii.
Eu am intrebat doar DE CE nu toate musulmancele isi acopera capul. Am inteles de la prietenul meu ca in Tunisia femeile nu sunt obligate sa se acopere. Le face asta mai putin credincioase? Eu nu cred.
Criss si Alex
hannen spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Deci nu ne intelegem.
NU e vorba de dispret. Mie personal imi plac femeile imbracate asa, mi se par interesante. Nu-mi plac doar cele care isi acopera si fata, de nu li se vad nici ochii.
Eu am intrebat doar DE CE nu toate musulmancele isi acopera capul. Am inteles de la prietenul meu ca in Tunisia femeile nu sunt obligate sa se acopere. Le face asta mai putin credincioase? Eu nu cred.
Criss si Alex
Criss75,cu tot respectul iti spun ca prietenul tau nu a stiut sa-ti explice.In majoritatea tarilor islamice femeile nu sunt obligate sa se acopere.Din nefericire in unele tari,cum ar fi Saudi nu toate ar purta val pe fata,pe cap da,dar nu pe fata insa nu pot face altfel pt. ca societatea e asa..bine nu stiu daca in toata saudi se acopera,probabil ca sunt zone in care poarta doar batic pe cap.
E o presiune a societatii,stii ca la noi,gura lumii comenteaza...
Nu stiu daca ai vazut de aproape o femeie cu val pe fata,mie mi se par superbe,unele arata ca scoase din cutie ...
Din punctul meu de vedere ,hmm,cum sa zic,valul este nu numai o dovada de credinta,este si un semn distinct al nostru ,ne recunoastem,ne salutam...cu alte cuvinte ,nu inteleg o femeie muslima care alege sa-si dea baticul jos.
Da,am senzatia ca nu-si indeplineste datoria religioasa fata de Dumnezeu iar asta ma face sa ma indoiesc de "taria" credintei ei.Poate nu e corect spus "tarie",dar nu gasesc echivalentul pt. a descrie motivul pt. care o femeie ignora o porunca ce-i este adresata.
Bineinteles ca nu ma afecteaza cu nimic,dar e trist...
ann33 spune:
imi pare rau k ma considerati o rasista nu sunt deloc nu am nimik cu nimeni nu sunt hitler !!! daca eram rasista nu acceptam o relati cu prietenul meu care e musulman !eu m-am nascut in religia crestina si nu am nimik cu nimeni fiecare cu credinta lui.... eu in clasa la mine am avut copii de diferite religii care imi erau ff buni prieteni !!!insa comentariul meu postat pe acest forum in legatura cu adventistele este un rod al unei discutii in contradictoriu ...deci fetelor nu sunt rasista si nu din cauza mea se naste ura intre oameni .... rasistii in viziunea mea sunt cei care nu-i suporta ii injura instiga la scandal ,,,, eu nu cred k daca m-as intalni cu o adventista ne-am lua la bataie !! inchaallah parerile voastre se vor schimba schimb !!
crinuta spune:
In toata Saudi femeile se acopera total, si nu stiu daca stiti, dar sunt zone acolo in care sotii si copiii nu vad niciodata fatza femeii.
Sunt bine informata, cu toate ca informatia pare cu totul deplasata, insa asa este.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by hannen
Wow,iar s-au incins spiritele.
Ameera,nu pot sa zic decit ca te admir pt. felul in care vorbesti,adica chiar daca nu esti musulmanca ,studiezi islamul si poti sa vorbezti.Evident ca ai destule cunostinte.
Dar cu ziceai,ce te faci ca uite nici tu,nici noi nu suntem credibile.
Ai perfecta dreptate,oamenii accepta doar ceea ce ei vor sa auda!
Iti multumesc, oricum nu e datoria noastra sa convingem oamenii de ceva.
IngridS,hijab inseamna val pe cap.Khimar si burga sau niqab sunt alte feluri de valuri.
Oricum,chiar daca tu nu ne placi nu-i nici o paguba!
Amina,Profetul a batut o femeie?????Hahaa,chiar ca nu stii ce vorbesti!Profetul era adesea mustruluit de sotiile lui,el si-a spalat,el si-a cusut singur hainele si nici macar nu si-a dojenit vreodata vreo sotie!
ann33,din pacate bijuteriile (mai ales cerceii)nu pot fi aratate.Exact la asta se refera si versetul din Quran despre acoperire!Sa ne acoperim sa nu ne aratam podoabele si sa nu batem din picioare ca sa stie "audienta" ce ascudem noi(se refera la bijuterii ,bratari la picioare...)
Si in egypt sunt femei care poarta urechile pe afara,dar asta nu este val pus de credinta,este pus de fantezie .Urechile,gitul,pieptul trebuiesc sa fie acoperite.
In plus,tot in egypt se zice ca doar femeile "low class" poarta baticul asa.
Si acum,Denizel vreau sa stii ca eu personal nu desconsider si nu imi displace nimeni!!Nici cei de aici care se inchina la niste statui/pietre si care bat clopote si arunca bani la zei,sau care nu se duc la un alt templu din cartier pt. ca se supara zeii de la templul celalalt.
Imi cer scuze pt. remarca lui ann33.Probabil a luat-o valul!
Hannen, nu vreau sa dau nastere la interpretari, de aceea ma simt datoare cu un raspuns. Nu-mi place cum "gandesc" musulmanii, indiferent de sex, nu ca nu i-as respecta ca oameni si ca nu le-as dori tot binele posibil (mai putin celor cu atentate).
Ca sa exemplific: daca vii si-mi spui ca iti bati copilul, nu sunt de acord cu tine, dar asta nu inseamna ca te urasc ca persoana.
Nu-mi place ca:
- sunteti intransigenti, nu stiti ce inseamna iertarea (vezi cazul cu adulterul si nu numai..);
- sunteti de acord ca barbatul sa aiba alte prerogative decat femeia (poligamia);
- sunteti impotriva celor care-si schimba religia voastra cu alta (cu toate ca si voi ati procedat la fel);
- sunteti de acord cu o practica invechita si nesanatoasa in privinta imbracamintii (si nu doar valul, ci si niqab-ul).
Si probabil ca ar mai fi, dar nu stau sa fac o analiza acum. Esentialul e ca sunt diferente de gandire mari.
De regula, sunt o persoana extrem de toleranta, nu sunt de acord insa cu violenta. Atata vreme cat puteti face un efort sa comunicati si cu alte persoane cu opinii diferite de ale voastre, eu va urmaresc in continuare.
Si as vrea sa stiu ce e cu femeia batuta de Mohamed? Este adevarat ce a postat Amina?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
Amina_Marina spune:
quote:
In toata Saudi femeile se acopera total, si nu stiu daca stiti, dar sunt zone acolo in care sotii si copiii nu vad niciodata fatza femeii.
Asta nu cred ca este adevarat.
Din cite stiu eu barbatul are dreptul sa vada fata femeii, doar el si rudele, chiar in Koran scrie asta.
Saudia e sufletul islamului si mi se pare normal ca toate femeile sa fie acoperite. Total.
Sincer, eu mi-as dori sa vad cel putin odata-n viata Mecca si Medina, fantana Zem-Zem si multe altele, dar stiu ca este imposibil asta.
hannen spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Sunt bine informata, cu toate ca informatia pare cu totul deplasata, insa asa este.
Crinuta si Rayan
Hai ca-i prea de tot!In fine,fiecare cum il taie capul!!!
Dar cum Doamne iarta-ma sa nu-ti vada nici macar copii fatza???Ce sa zic,este o extrema pe care eu nu o inteleg!!
si este un hadis in care Profetul ne indeamna sa fim mereu pe calea de mijloc,sa nu cadem in extreme nici macar in religie(desi nu este corect spus,pt islamul nu este doar o religie) si ca lui Dumnezeu nu-i plac exagerarile!
Si Allah stie cel mai bine!
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Crinuta si Rayan
Si in Afghanistan e la fel. Si in Iran femeile foarte credincioase isi lasa doar un ochi descoperit...nu stiu cum poate cineva sa afirme ca acest port arata bine. Mi-am pus si eu un val pe fatza si m-am inabusit, fir-ar sa fie, cred ca as innebuni sa traiesc asa o viata intreaga..
Ingrid S si Diana
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by Amina_Marinaquote:
Asta nu cred ca este adevarat.
Din cite stiu eu barbatul are dreptul sa vada fata femeii, doar el si rudele, chiar in Koran scrie asta.
Saudia e sufletul islamului si mi se pare normal ca toate femeile sa fie acoperite. Total.Sincer, eu mi-as dori sa vad cel putin odata-n viata Mecca si Medina, fantana Zem-Zem si multe altele, dar stiu ca este imposibil asta.
Bre Amina, ma lasasi masca cu replica asta. Sigur nu esti musulmana?
Ingrid S si Diana