Conceptii gresite despre islam -4-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by ann33

am si eu o intrebare ,,,fetelor ,, dupa ce ma voi casatori pot purta valul dar in acelasi tipm sa se poata vedea cerceii? eu port cereci mari si mi-ar fii greu sa-i ascund sub val ,, e haram asta ?

Eu zic sa te interesezi din timp, sa nu ai surprize dupa, cu obiceiurile legate de imbracaminte. Dar in ce tara mergi?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

Mergi la inceput

Maraki, daca faci rost de vreun link in care apar astfel de "obiecte", pune-l ca m-ai facut curioasa. Poate e un obicei in anumite zone.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

in marroc eu am vazut femei care purtau asa nu vad d c ar fii haram ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Edit: si tot nu mi-ai zis, purtarea baticului e o cerinta a religiei sau e dorinta credincioasei de a se acoperi?

Dodo, scuze de intarziere! . Nu stau numa' cu DC-u' in brate .
Pai de unde sa stiu eu de ce poarta unele adventiste batic? Sau carei biserici apartin purtatoarele de batic pe care le mai vad pe strada?
Eu si Simina ti-am zis ce stim in legatura cu majoritatea adventistelor. As vrea sa pot sa-ti dau mai multe lamuriri, da' nu stiu altceva.

Hannen, nu m-ai inteles, da' poate vorbim alta data :-).

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

eu stiu k adventistele poarta batic tot ptr expresia " din respect " asta e foarte bine dar musulmancele o fac convinse in schimb ele nu prea cred ..... si parka mai frumos ii sta unei fete musulmance decat unei adventiste , adventisti sunt o secta nu o religie ,,, mie una nu -mi plac delok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

eu stiu k adventistele poarta batic tot ptr expresia " din respect " asta e foarte bine dar musulmancele o fac convinse in schimb ele nu prea cred ..... si parka mai frumos ii sta unei fete musulmance decat unei adventiste , adventisti sunt o secta nu o religie ,,, mie una nu -mi plac delok

ann33, ma simt datoare sa-ti inmanez un feedback legat de postarea-ti de dinainte: iti lipseste respectul elementar fata de oamenii care gandesc altfel decat tine, iti lipseste buna cuviinta, iti lipsesc notiuni elementare de gramatica, nu cunosti intelesul unor cuvinte (incearca dexonline), ai impresia ca DC-ul e un loc unde ne adunam la spart seminte in masele, faci exces de emoticons.
O seara buna iti doresc!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:

Minunat Ann! Eu una nu dispretuiesc pe nimeni, nici daca s-ar inchina la vreo matza...dar daca e vorba de placut, nici mie nu-mi plac musulmancele, dar incerc sa ma abtin totusi de la iconuri ca ale tale.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

in primul rand mi-am exprimat propria parere nu am intrat aici sa fac exces de iconite nu era nevoie sa ma jignesti zicandu-mi indirect k nu am cultura ,,, eu cred k fiecare om cu parerea lui .. oricum merci ptr. mesajul postat nu cred k ma cunosti imi persoana sa0mi atribui insuririle care tocmai le-ai prezentat pe forum ...o seara buna iti doresc si eu !!

Mergi la inceput

Denizel, vad ca mi-ai luat-o inainte.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:
Originally posted by Amina_Marina

quote:
Originally posted by Ameera

quote:
Hannen am vazut femei mai in varsta ( cred ca din Iran ) in negru si purtau pe fatza o chestie metalica care cobora de la frunte spre gura, iar in dreptul gurii arata exact ca o mustata Nu puteai sa iti dai seama cum arata femeia la fatza pt. ca o uratea mustata Curios ca nu stii despre asta.

Eu am stat o luna in Iran, si m-am plimbat si prin alte orase, nu doar in capitala... nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva, si sigur as fi retinut daca vedeam. Daca exista o astfel de "moda" in Iran, cu siguranta este ceva izolat.

Ingrid, Amina a fost combatuta nu pt ca a avut interventii care nu sunt pe placul musulmanilor, ci pt ca ceea ce spune se bazeaza pe informatii incorecte. Atitudinea ta este identica cu cea de care ii acuzi pe musulmanii de pe topic, adica nu sunt valabile decat interventiile celor care va confirma convingerea ca islamul e un fel de bau-bau. Poate oricine sa vina sa spuna ca Abu X ibn Y Abdullah a zis ca Profetul isi omora in bataie nevestele, de ex., ca noi il credem pe cuvant pt ca asta ne dorim sa auzim, si nici nu ne trece prin cap sa ne punem semne de intrebare cu privire la validitatea sursei. Iar daca cineva ii contesta argumentele, sigur o face pt ca se simte lezat, nu pt ca ar fi pur si simplu mai bine informat.

"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)

Combate-ma si aici: blestemare evreilor si crestimilor.

O, voi cei carora vi s-a daruit Cartea! Credeti in ceea ce v-am pogorit Noi sa stergem chipuri si sa le intoarcem dosurile lor sau sai blesteemam asa cum I-am blestemat si pe oamenii Sabatului, caci porunca lui Allah este intotdeauna implinita!

“Sa va vestesc eu despre ceva si mai rau decat aceasta, ca rasplata de la Allah Aceia pe care i-a blestemat Allah si pe care s-a maniat si I-a prfacut pe unii dintre ei in maimute si in porci, ca si cei care l-au adorat pe Taghut ), aceia au un loc si mai rau si sunt mai departe de calea ce dreapta!”.

Iudeii zic: “Uzayr este fiul lui Dumnezeu!, iar crestinii zic: “mesia este fiul lui Dumnezeu!” Acestea sunt cuvintele lor, rostite cu gurile lor. Ei spun vorbe asemanatoare cu ale acelora care nu au crezut de dinaintea lor-Allah sa-I nimiceasca! Cum se inseala ei, indepartandu-se de Adevar!

Noi pentru ca-l numim pe Hristos fiul lui Dumnezeu trebuie sa fim nimiciti, asta-i dragostea si pacea pe care o seamana islamul. O spune chiar sfantul profet Mohamed.

In primul rand, daca ai impresia ca tin mortis sa te combat, te inseli.
In al doilea rand, te rog sa precizezi sursele citate. Nu stiu Coranul pe de rost si fiecare verset de unde e luat si in ce context apare. Oricum, in varianta pe care o am eu, la ultimul verset dat de tine (9:30) se spune "Sa-i bata Dumnezeu", ceea ce e oarecum diferit de "Allah sa-i nimiceasca".
Dincolo de detalii de-astea de traducere, versetele astea vorbesc despre pedeapsa divina (iadul) care i-ar astepta pe cei care nu urmeaza credinta propovaduita de Mohammad, si nu sunt o instigare la nimicirea necredinciosilor (crestinii si evreii sunt oricum considerati tot Oamenii Cartii, ca si musulmanii). Daca vrei neaparat sa gasesti versete "razboinice" in Coran, sunt destule, si pentru fiecare poate sa apara cineva care sa-ti dea drept contraexemple versete pasnice care indeamna la toleranta. Daca nu ma insel, toate astea s-au discutat in primele capitole ale topicului. Pana la urma, importanta e parerea pe care o au musulmanii despre asta si interpretarea pe care o dau ei. In ce ma priveste pe mine, faptul ca studiez religia asta nu inseamna ca o si imbratisez, daca as fi considerat-o perfecta ma converteam demult. Dar nici nu ma lasa indiferenta perspectiva limitata de care dau dovada unii, care se cramponeaza de cate o chestie negativa si refuza sa mai vada si altceva.

quote:

quote:
eu studiez islamul de aproape 10 ani.

Da? Atunci ia povestete fetelor de femeia batuta de Mohamed ?
Si divortul la musulmani in fata lui Allah.

Cind un barbat musulman divorteaza de nevasta trebuie sa zica de 3 ori; `Esti harem pentru mine`. Femeia nu are dreptul la nicio replica chair daca are martori. Mohamed are chiar un cuvint scris in koran pentru asta.

Astea s-or fi practicand la anul 650 toamna, da’ legislatia a mai evoluat, chiar si in "primitiva" lume islamica. Chiar daca sunt si tari musulmane care inca au probleme la capitolul asta, nu merge nici acolo doar asa, ca spune barbatul de 3 ori ca s-a terminat si gata, e divortul inregistrat.
Despre femeia batuta de Mohammad poate ne spui tu mai multe, eu nu stiu la ce te referi.

"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput