Conceptii gresite despre islam -4-
Raspunsuri - Pagina 12
Ameera spune:
quote:
Hannen am vazut femei mai in varsta ( cred ca din Iran ) in negru si purtau pe fatza o chestie metalica care cobora de la frunte spre gura, iar in dreptul gurii arata exact ca o mustata Nu puteai sa iti dai seama cum arata femeia la fatza pt. ca o uratea mustata Curios ca nu stii despre asta.
Eu am stat o luna in Iran, si m-am plimbat si prin alte orase, nu doar in capitala... nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva, si sigur as fi retinut daca vedeam. Daca exista o astfel de "moda" in Iran, cu siguranta este ceva izolat.
Ingrid, Amina a fost combatuta nu pt ca a avut interventii care nu sunt pe placul musulmanilor, ci pt ca ceea ce spune se bazeaza pe informatii incorecte. Atitudinea ta este identica cu cea de care ii acuzi pe musulmanii de pe topic, adica nu sunt valabile decat interventiile celor care va confirma convingerea ca islamul e un fel de bau-bau. Poate oricine sa vina sa spuna ca Abu X ibn Y Abdullah a zis ca Profetul isi omora in bataie nevestele, de ex., ca noi il credem pe cuvant pt ca asta ne dorim sa auzim, si nici nu ne trece prin cap sa ne punem semne de intrebare cu privire la validitatea sursei. Iar daca cineva ii contesta argumentele, sigur o face pt ca se simte lezat, nu pt ca ar fi pur si simplu mai bine informat.
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
Ameera spune:
quote:
Originally posted by Amina_Marinaquote:
Originally posted by Ameera
O fi interesant ce scrie Amina, dar este total pe langa, tot ce a spus denota o profunda lipsa de cunoastere a chestiunilor pe care le discuta. Numai simplul fapt ca numeste islamul "mahomedanism" indica clar lucrul asta, oricine a pus mana la viata lui pe una bucata lucrare serioasa despre islam stie ca asta e o eroare grava. Apoi faptul ca da drept argumente hadisuri de mana a paishpea duce la aceeasi concluzie. E un fapt bine stiut ca din toate hadisurile pastrate, doar pt un numar infim a fost verificat lantul "transmitatorilor" si sunt considerate "sigure", dar nici macar acelea nu pot fi utilizate ca litera de lege, sunt pur si simplu niste povestioare ce pot ilustra anumite aspecte ale religiei, dar trebuie luate cu rezerva de rigoare. Si, in plus, afirmatii de genul "ceea ce cred musulmanii e o absurditate, o minciuna" nu-si au rostul, sunt ridicole. E vorba de credinta aici. Islamul pe asta se bazeaza, pe credinta ca Dumnezeu i-a transmis lui Mohammad mesajul sau final, normal ca pt un crestin, sau ateu, sau altceva, acest lucru e inacceptabil, dar n-o sa ne apucam acum sa transformam discutia intr-un interminabil "eu am dreptate" , "ba nu, eu". Aici nu e vorba sa-i facem pe musulmani sa ne impartaseasca credinta, sau invers, evident ca ar fi un demers imposibil, ci sa intelegem mai bine in ce consta religia celuilalt. Ma rog, nici asta nu pare sa fie un demers cu prea multe sanse de reusita, sunt prea bine inradacinate prejudecatile.
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
Vorbestri din nestiinta, Dumnezeu i-a trimis lui Mohamed mesajul sau final?
De ce nu a fost prevestita venirea lui Mohamed in Vechiul si noul Testament?
Stii care-i diferenta intre Biblie si Koran?
Mi se pare un subiect interesant de discutie si de aia postez, si de trei ani studiez religiile lumii.
Era bine daca bolduiai toata propozitia cand m-ai citat, poate ti-ar fi fost mai usor sa intelegi ce am vrut sa zic.
Iranienii nu sunt siiti "mai nou", shiismul a aparut aproape odata cu islamul, iranienii avand o contributie considerabila in acest sens, si este religia oficiala a Iranului din sec 16. Oricum, eu una am evitat aici orice referiri la ceea ce tine de shiism, pt ca topicul este despre islam; chiar si cand am vorbit de Iran, m-am referit doar la ceea ce e comun cu sunnismul.
Felicitari ca studiezi de 3 ani religiile lumii, eu studiez islamul de aproape 10 ani.
Ingrid S spune:
Ameera, daca voi aveti o anumita perceptie despre Islam, de ce altii n-ar putea gandi altfel? Doar de aceea e forum de discutii, combateti prin argumente, nu prin expresii de genul: vezi-ti de treaba ta! Eu daca as deschide un topic, fii sigura ca m-ar bucura orice interventie, si pozitiva si negativa. Asta inseamna ca e citit.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
Ameera spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
Ameera, daca voi aveti o anumita perceptie despre Islam, de ce altii n-ar putea gandi altfel? Doar de aceea e forum de discutii, combateti prin argumente, nu prin expresii de genul: vezi-ti de treaba ta! Eu daca as deschide un topic, fii sigura ca m-ar bucura orice interventie, si pozitiva si negativa. Asta inseamna ca e citit.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
Ingrid, n-am zis nicaieri ca nu poate gandi fiecare cum vrea, chiar am subliniat ca acest lucru e inevitabil. Nici nu am spus nimanui "vezi-ti de treaba", am intervenit numai pt a arata de ce nu sunt valabile anumite argumente. Poate oricine sa nu fie de acord cu mine, eu am zis ce am avut de zis.
Amina_Marina spune:
quote:
Iranienii nu sunt siiti "mai nou",
Am spus mai nou pentru ca daca sapi putin mai adinc in istoria religiilor ei a fost zoroastri si cei mai multi dintre sunt siiti.
Amina_Marina spune:
quote:
Originally posted by Ameeraquote:
Hannen am vazut femei mai in varsta ( cred ca din Iran ) in negru si purtau pe fatza o chestie metalica care cobora de la frunte spre gura, iar in dreptul gurii arata exact ca o mustata Nu puteai sa iti dai seama cum arata femeia la fatza pt. ca o uratea mustata Curios ca nu stii despre asta.
Eu am stat o luna in Iran, si m-am plimbat si prin alte orase, nu doar in capitala... nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva, si sigur as fi retinut daca vedeam. Daca exista o astfel de "moda" in Iran, cu siguranta este ceva izolat.
Ingrid, Amina a fost combatuta nu pt ca a avut interventii care nu sunt pe placul musulmanilor, ci pt ca ceea ce spune se bazeaza pe informatii incorecte. Atitudinea ta este identica cu cea de care ii acuzi pe musulmanii de pe topic, adica nu sunt valabile decat interventiile celor care va confirma convingerea ca islamul e un fel de bau-bau. Poate oricine sa vina sa spuna ca Abu X ibn Y Abdullah a zis ca Profetul isi omora in bataie nevestele, de ex., ca noi il credem pe cuvant pt ca asta ne dorim sa auzim, si nici nu ne trece prin cap sa ne punem semne de intrebare cu privire la validitatea sursei. Iar daca cineva ii contesta argumentele, sigur o face pt ca se simte lezat, nu pt ca ar fi pur si simplu mai bine informat.
Combate-ma si aici: blestemare evreilor si crestimilor.
O, voi cei carora vi s-a daruit Cartea! Credeti in ceea ce v-am pogorit Noi sa stergem chipuri si sa le intoarcem dosurile lor sau sai blesteemam asa cum I-am blestemat si pe oamenii Sabatului, caci porunca lui Allah este intotdeauna implinita!
“Sa va vestesc eu despre ceva si mai rau decat aceasta, ca rasplata de la Allah Aceia pe care i-a blestemat Allah si pe care s-a maniat si I-a prfacut pe unii dintre ei in maimute si in porci, ca si cei care l-au adorat pe Taghut ), aceia au un loc si mai rau si sunt mai departe de calea ce dreapta!”.
Iudeii zic: “Uzayr este fiul lui Dumnezeu!, iar crestinii zic: “mesia este fiul lui Dumnezeu!” Acestea sunt cuvintele lor, rostite cu gurile lor. Ei spun vorbe asemanatoare cu ale acelora care nu au crezut de dinaintea lor-Allah sa-I nimiceasca! Cum se inseala ei, indepartandu-se de Adevar!
Noi pentru ca-l numim pe Hristos fiul lui Dumnezeu trebuie sa fim nimiciti, asta-i dragostea si pacea pe care o seamana islamul. O spune chiar sfantul profet Mohamed.
quote:
eu studiez islamul de aproape 10 ani.
Da? Atunci ia povestete fetelor de femeia batuta de Mohamed ?
Si divortul la musulmani in fata lui Allah.
Cind un barbat musulman divorteaza de nevasta trebuie sa zica de 3 ori; `Esti harem pentru mine`. Femeia nu are dreptul la nicio replica chair daca are martori. Mohamed are chiar un cuvint scris in koran pentru asta.
dodo spune:
quote:
Originally posted by Amina_Marina
Stii care-i diferenta intre Biblie si Koran?
Mi se pare un subiect interesant de discutie si de aia postez, si de trei ani studiez religiile lumii.
Daca tot esti tu dispusa si aprofundata-n religie (cred ca de-aia ai renuntat si la vreo credinta, ti-a fost teama ca nu poti fi impartiala), spune-ne si noua cum stau treburile, nu ne lasa in intuneric, please...Ca uite, noi recunoastem ca mai avem mult de studiat despre religia noastra, sa fim sigure ca nu cadem in greseala, si nu indraznim sa comentam versete dupa ureche, ci trebuie sa stim din ce sura fac parte, pt. ca acea sura a fost revelata intr-o anume perioada de timp, cu un anume mesaj pt. credinciosi. Dar evident, ce-ti vind eu tie castraveti, doar esti gradinar, nu? Cum ziceam mai sus, incearca si pe la alte credinte,aici s-au mai discutat treburile evidentiate de tine si fetele au raspuns in limita cunostintelor lor, nimic nou...
Denizel, ma uitashi? Pina la urma ma faci sa opresc de curiozitate o tipa cu batic si s-o intreb, desi ar fi misto faza, eu cu batic, ea cu batic si eu s-o'ntreb de ce-l poarta
ann33 spune:
am si eu o intrebare ,,,fetelor ,, dupa ce ma voi casatori pot purta valul dar in acelasi tipm sa se poata vedea cerceii? eu port cereci mari si mi-ar fii greu sa-i ascund sub val ,, e haram asta ?
maraki spune:
quote:
Originally posted by hannen
De ce sa fie curios maraki?Am vreo datorie sa stiu toate ciudateniile si obiceiurile din lume?Pe mine ma intereseaza sa stiu cit mai multe despre islam,nu despre ce le "tuna" unora sau altora.
Atit timp cit acest lucru nu face parte din islam mie nu mi se pare curios ca nu cunosc acest obiect "decorativ".
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
de unde stii ca nu face parte din islam? cum se poarta rochiile lungi si baticurile cred ca asa e si mustata voastra dar purtata doar de babe
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
Persani sau arabi, tot musulmani sant in Iran din cate stiu este dictatura musulmana. In Germania am vazut de vreo 3 ori femei cu mustata metalica, am banuit si eu ca ar fi din Iran ca vedeam prin filme ca doar acolo erau toate imbracate in negru. Aici turcoaicele se imbraca decent, au batic pe cap si culorile nu conteaza.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3