Conceptii gresite despre islam -4-
Raspunsuri - Pagina 11
ann33 spune:
buna fetelor eu sunt noua pe aici pe la voi de mult ma chinui sa ma inregistrez si azi inshallah am reusit am citi ceace ati scris pana acum si mi se pare interesant ...
maraki spune:
Hannen dar musulmancele cu mustata metalica ce au in minte si poarta asa ceva? oribil!!!!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
Tot pt. Hannen
De ce musulmanii au dreptul sa isi omoare nevestele in cazul in care sant prinse ca-i inseala? Am auzit ca si baiatul femeii are dreptul asta daca vede ca maica-sa il inseala pe taica.su. De ce cand se intorc de la cūmparaturi, femeia cara sacosele si barbata.su merge ca un cocos inaintea ei???
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
Nu pot sa afirm ca toti sant asa, e valabil pt. aia dar tu trebuie sa stii explicatia. Si de ce in Afganistan erau femeile acoperite in totalitate? Alea chiar ca aratau ca niste mumii.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
hannen spune:
Mustata metalica???Ce e aia???
Maraki,asa din auzite sunt multe povesti!Din nefericire se intimpla multe nenorociri dar astea nu sunt percepte religioase!Nu, sotul nu are dreptul sa-si omoare sotia,cu atit mai putin fiul,mama!!
E ingrozitor de trist ca unii oameni chiar cred asta,adica tu cind ai auzit asa ceva nu ti s-a parut a basm???
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
Ah,am uitat.Despre femei carind sacose,cred ca asta ai putut sa o vezi si in ro. nu numai la musulmani,dar eu am locuit intr-o tara islamica si sincer n-am vazut asa ceva,execptie in cazul in care femeile faceau cumparaturi singure!Imi amintesc si acum cu placere cum admiram familiile cu copii,cumparaturi etc,cu cita grija sotii isi ajutau sotiile.
Despre Afganista,pai aia au trait sub un "regim dictatorial"(talibanii),o nebunie totala care le incalca cele mai elementare drepturi.Nu aveau nici in clin nici in mineca cu invataturile islamului.
maraki spune:
Hannen am vazut femei mai in varsta ( cred ca din Iran ) in negru si purtau pe fatza o chestie metalica care cobora de la frunte spre gura, iar in dreptul gurii arata exact ca o mustata Nu puteai sa iti dai seama cum arata femeia la fatza pt. ca o uratea mustata Curios ca nu stii despre asta.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
hannen spune:
De ce sa fie curios maraki?Am vreo datorie sa stiu toate ciudateniile si obiceiurile din lume?Pe mine ma intereseaza sa stiu cit mai multe despre islam,nu despre ce le "tuna" unora sau altora.
Atit timp cit acest lucru nu face parte din islam mie nu mi se pare curios ca nu cunosc acest obiect "decorativ".
Ingrid S spune:
Ce mi-ai subliniat raspunsul? Am scris ca femeile care poarta hijab (si te-am rugat sa-mi spui daca gresesc), adik inteleg prin el valul care-ti acopera complet fatza sunt mumii. N-am zis despre cele care poarta batic, decat ca nu se vede mare lucru. Si mai incolo am detaliat felul in care vad eu problema.
Maraki, ce ai intrebat tu, ca sotii isi omoara sotiile daca sunt prinse in adulter s-a mai discutat. Nici Hannen nu prea poate sa-ti raspunda, pt ca ar fi in contradictie cu legea crestina...dar au fost fete care au afirmat ca e bine sa le omoare.
Asa ca...e mai frumos sa se discute pe acest topic despre ce vor musulmanii sa arate, decat interventiile celor ce nu sunt de acord cu ei (vezi cazul Aminei).
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
Amina_Marina spune:
quote:
Originally posted by Ameera
O fi interesant ce scrie Amina, dar este total pe langa, tot ce a spus denota o profunda lipsa de cunoastere a chestiunilor pe care le discuta. Numai simplul fapt ca numeste islamul "mahomedanism" indica clar lucrul asta, oricine a pus mana la viata lui pe una bucata lucrare serioasa despre islam stie ca asta e o eroare grava. Apoi faptul ca da drept argumente hadisuri de mana a paishpea duce la aceeasi concluzie. E un fapt bine stiut ca din toate hadisurile pastrate, doar pt un numar infim a fost verificat lantul "transmitatorilor" si sunt considerate "sigure", dar nici macar acelea nu pot fi utilizate ca litera de lege, sunt pur si simplu niste povestioare ce pot ilustra anumite aspecte ale religiei, dar trebuie luate cu rezerva de rigoare. Si, in plus, afirmatii de genul "ceea ce cred musulmanii e o absurditate, o minciuna" nu-si au rostul, sunt ridicole. E vorba de credinta aici. Islamul pe asta se bazeaza, pe credinta ca Dumnezeu i-a transmis lui Mohammad mesajul sau final, normal ca pt un crestin, sau ateu, sau altceva, acest lucru e inacceptabil, dar n-o sa ne apucam acum sa transformam discutia intr-un interminabil "eu am dreptate" , "ba nu, eu". Aici nu e vorba sa-i facem pe musulmani sa ne impartaseasca credinta, sau invers, evident ca ar fi un demers imposibil, ci sa intelegem mai bine in ce consta religia celuilalt. Ma rog, nici asta nu pare sa fie un demers cu prea multe sanse de reusita, sunt prea bine inradacinate prejudecatile.
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
Vorbestri din nestiinta, Dumnezeu i-a trimis lui Mohamed mesajul sau final?
De ce nu a fost prevestita venirea lui Mohamed in Vechiul si noul Testament?
Stii care-i diferenta intre Biblie si Koran?
Mi se pare un subiect interesant de discutie si de aia postez, si de trei ani studiez religiile lumii.
quote:
Hannen am vazut femei mai in varsta ( cred ca din Iran )
Iranienii sunt shiiti acum, mai nou, ei de fapt au fost zoroastri, mai sunt si acum dar foarte putini.
Iranienii nu sunt arabi, ei sunt persani.
Cind spun ca biblia a fost scrisa in ebraica ma refer la Tora- Vechiul testament, Noul Testament a fost scris aramaica si greaca.
Baza Koranului facut de Mohamed a fost scrisa din ceea ce auzise la crestini si evrei, completeaza cu citeva Shure si hop cuvintele lui Allah, pentru el era mult mai important Jihadul-razboiul sfant .
Biblia a fost scrisa-n pilde care au o logica si un inteles.
quote:
ci sa intelegem mai bine in ce consta religia celuilalt
Asta e perfect adevarat, dar de ce Mohamed trimisul lui Alalh jigneste crestinii si evreii numindu-i numiti porci si maimute ?