Conceptii gresite despre islam -4-
Raspunsuri - Pagina 10
Siminaf spune:
Aici nu am vazut adventiste purtind ceva pe cap, indiferent ce. Si am locuit juma' de an in orasul care este leaganul miscarii adventiste. Iar la primul Craciun aici am foat invitati la programul special de la o biserica adventista americana din zona. Foarte frumos programul. Dar nimeni nu avea capul acoperit. In schimb eleganta si simplitatea imbracamintii femeilor mi-a placut foarte mult. Unele dintre ele erau pur si simplu... divin imbracate (dupa gustul meu).
Kohl cu care se accentueaza ochii in multe tari musulmane si nu numai este obtinut dintr-o piatra aflata in nordul Africii. Cel putin asta am aflat eu cind am fost acolo.
Amina_Marina spune:
Sfatul Lui Mohamed catre ginerele sau Ali:
POvestita de Ikrima:
ALi a ars cativa oameni aceasta veste a ajuns la Ibn' Abbas, care a spus, " Daca eram in locul lui nu i-as fi ars, ca si Profetul a spus, "Nu pedepsi (pe nimeni) cu Pedeapsa lui Allah. " Fara nici o indoiala, I-as fi ucis, pentru ca Profetul a spus, " Daca cineva ( ca musulman) respinge islamul. OMOARA-L
Mohamed resusete sa cucereasca Medina si Mecca, prima prin batalie, a doua pasnic.
Mahomed devine conducatorul orasului si in scurt timp Medina devine capitala primului stat islamic. Acest stat este imediat atacat de vecinii mai puternici din Mecca, seinsa Mahomed resuseste sa castige cateva batalii importante, asigurand curitatea statului sau. Acesta continua sa sa se extinda si in cele din urma Mahomed cucereste Meca fara varsare de sange in 630. In tot acest timp, versete din Coran continua sa ii fie revelate, fiind scrise si pastrate cu exactitate. Mahomed a murit la 63 de ani, in 632. La moartea sa, toata peninsula Arabica era unita pentru prima data in istorie, in noul stat islamic.
ps. Din asta rezulta ca razboiul nu este un pacat daca-l faci in numele lu` Allah, dupa cum vedeti chair Mohamed 'sfantul si trimisul lui Dumnezeu 'stia sa manuiasca sabia bine.
dodo spune:
Amina, doar o scurta interventie si nu te mai deranjez, am o intrebare, de fapt doua: spui ca esti atee-ce te face sa cauti articole, sa le dai copy-paste(fara sa spui sursa, ceea ce este ilegal, din cite stiu, dar asta e alta poveste), sa te inscrii la polemica din primele postari de pe DC tocmai impotriva islamului??? De ce islamul ti-a trezit interesul si nu alta religie?
Si a doua intrebare-stilul tau este foarte asemanator cu ceea ce am citit de curind pe un alt site, oare sa fie numai o asemanare de "stil", sau esti cumva acelasi autor(care dealtfel a fost membru si pe-aici si dupa ce si-a bagat coada in tot fel si chip prin tot felul de subiecte a parasit in sfirsit DC si si-a gasit culcus intr-un alt cuib)? Mai sa fie...
Din partea mea, da-i bice, cuvintele tale nu-mi fac rau nici mie, nici altor musulmani, noi ne vedem de viata noastra si va lasam cu vorbele...Nu poti obliga pe cineva la credinta, asa cum nu poti nici sa-l obligi la necredinta..
PS. Incearca si pe la alte topicuri, vezi ce zic si alte fete despre religia lor, curaj, in spatele nick-ului nu-ti poate face nimeni rau
hannen spune:
quote:
Originally posted by Amina_Marina
Daca mi-ar Cere Dumnezeu asta si as trai in Tara Sfanta( la Ierusalim), da, poate m-as acoperi, asta-n caz ca toate femeile crestine se acopera. Dar, din moment ce traiesti intr-o tara fara niciun interes religios America, japonia, Coreea etc...nu, nu m-as acoperi.
Frumos,deci dupa parerea ta o porunca ,o cerinta religioasa se executa numai in Ierusalim sau Saudi Arabia,in rest Dumnezeu nu ne vede!
E alegerea ei, fiecare om e fericit in felul lui. Hannen a ales calea purificarii prin Mahomedanism si respecta intru totul asta, daca nu ar respecta( inclusiv acoperirea) ar fi ca un vegetarian care maninca carne in ziua de craciu
Religia mea se numeste Islam,nu mahomedanism!
[quote:
b]Nu esti tu in masura sa raspunzi intrebarilor fetelor,tu esti in "misiune evanghelica" mi se pare
nu sunt in ncicio misiune Evanghelica, eu sunt ateu.
quote:
De altfel,sincer ma uimesti in tot.De unde ai scos si varianta aia precum ca musulmanii cred ca Iisus nu a propavaduit
toata Evanghelia.
Koranul a aparut la 600 de ani dupa moartea lu Hristot, iar musulmanii sustin ca ca Isus nu si-a dus misiunea pina la capat si de aceea a fost trimis Mahomed.
Biblia a aparut la 300 de ani dupa moartea lui Hristos scrisa in ebraica, in Vechiul si Noul Testament nu scrie de venirea lu` Mahomed, koranul a fost scris in araba.
Continui sa ma uimesti,insisti (desi te-am rugat sa nu o faci)ca tu cunosti mai bine .
Crizele pe care le facea Mahomed, inrosirea fetei, spume la gura, astea crize epiletice, ca sa nu mai zic ca afost pedofil( copila Aisha), incuraja sclavia, razboiul etc..
Societatea de atunci nu l-a acuzat ca ar fi fost pedofil,o faceti voi!HA!!Si nici ca ar fi fost epilectic!Este imposibil pt. un epilectic sa-si aminteasca ceva din timpul crizei.Mi se pare o afirmatie mai mult decit ridicola,nu are rost sa insist cu explicatiile.
In toate religiile, care ar fi ele, niciun trimis a lui Dumnezeu nu a facut ca Mahomed.
quote:
Well,bine se mai pricep unii sa manipulze
Nu manipulez, este scris in Quran, nu ?
Nu,nu este scris in Quran !
quote:
Sper sa nu insisti!
Este o amenitare?Cam asa fac toti musulmanii cind le este descoperita adevarata fata a Quranului.
Ce crezi tu ca-mi poti descoperi mie???Adevarata fata a Qur`anului??Eu am descoperit-o!De aia astazi sunt musulmanca![/b]
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
Dodo,gind la gind.Nu a mai putut continua acolo si ne-a gasit aici.Mare paguba nu-i!
Mai raspund azi si maine,ca de marti
Ingrid S spune:
Mey Hannen, eu am raspuns frumos pana la urma, daca imi place si mi se pare corect termenul de mumie, il folosesc. Daca nu-ti place, gaseste tu altul si gata.
Chiar nu vad ce importanta are cine e Amina si ce vrea, nu este un topic despre musulmani? Daca cineva vine si deschide un subiect cu titlul "Conceptii gresite despre Islam", sa se astepte si la critici, nu doar la floricele si sa nu uite ca nu toti gandim la fel. Natural ca musulmanii cauta doar pasajele care-i avantajeaza, iar cei care-i combat pe cele negative. Iar faza cu "fa pasi", ups, mi se pare foarte jignitoare .
Eu astept in continuare sa vad ce mai scrie Amina. Mi se pare interesant.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
Ameera spune:
O fi interesant ce scrie Amina, dar este total pe langa, tot ce a spus denota o profunda lipsa de cunoastere a chestiunilor pe care le discuta. Numai simplul fapt ca numeste islamul "mahomedanism" indica clar lucrul asta, oricine a pus mana la viata lui pe una bucata lucrare serioasa despre islam stie ca asta e o eroare grava. Apoi faptul ca da drept argumente hadisuri de mana a paishpea duce la aceeasi concluzie. E un fapt bine stiut ca din toate hadisurile pastrate, doar pt un numar infim a fost verificat lantul "transmitatorilor" si sunt considerate "sigure", dar nici macar acelea nu pot fi utilizate ca litera de lege, sunt pur si simplu niste povestioare ce pot ilustra anumite aspecte ale religiei, dar trebuie luate cu rezerva de rigoare. Si, in plus, afirmatii de genul "ceea ce cred musulmanii e o absurditate, o minciuna" nu-si au rostul, sunt ridicole. E vorba de credinta aici. Islamul pe asta se bazeaza, pe credinta ca Dumnezeu i-a transmis lui Mohammad mesajul sau final, normal ca pt un crestin, sau ateu, sau altceva, acest lucru e inacceptabil, dar n-o sa ne apucam acum sa transformam discutia intr-un interminabil "eu am dreptate" , "ba nu, eu". Aici nu e vorba sa-i facem pe musulmani sa ne impartaseasca credinta, sau invers, evident ca ar fi un demers imposibil, ci sa intelegem mai bine in ce consta religia celuilalt. Ma rog, nici asta nu pare sa fie un demers cu prea multe sanse de reusita, sunt prea bine inradacinate prejudecatile.
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
hannen spune:
Ameera,ca de obicei!
IngridS,adica ti se pare jignitor ca as cam ruga-o pe amina sa ne lase subiectul in pace (poa sa faca ea altul daca vrea ,sa scrie verzi si uscate) dar nu ti se pare deloc jignitor ca tu sa ma numesti pe mine mumie!si pe alte citeva milioane sau si mai mult,de femei musulmane care poarta batic!
Nu numai ca nu il gasesc potrivit(acest cuvint),ca n-am intrat inca in putrefactie ca sa ma numesti tu pe mine mumie,mi se pare total lipsit de bun simt.
Gasesti pe net informatii cite vrei (ca cele ale aminei) ma indoiesc ca subiectul de fata ti-ar fi umltima sansa sa le afli.
Ingrid S spune:
Lasa Hannen, nu trebuie sa te simti atacata, era doar o figura de stil. Eu am tot vazut filmulete pe youtube, in care femei complet acoperit vorbeau despre Islam, ca sa nu mai zic de cate documentare am urmarit pe NG. Mi se pare ca e ciudat, ca sa nu mai folosesc alt termen, sa nu stii cu cine stai de vorba, sa auzi doar o voce din spatele acoperamantului. Nici la calugaritze nu e asa, sincer, imi da impresia ca acea femeie e complet rupta de lumea aceasta. Si mi se pare trist.
Am sa folosesc termenul de "women in black", e mai bine asa?
Ingrid S si Diana
hannen spune:
quote:
Originally posted by Ingrid Squote:
Originally posted by hannen
Denizel,uite cum gindeste o alta femeie,eu daca am batic nu mai arat!
Da,nu mai arat ce nu trebuie aratat!
Probabil vroia sa zica ca persoana,eu nu mai exista!
Sincer ma asteptam ca raspunsul tau sa fie altul,sa sune cam asa "ei daca as sti ca este porunca divina nici nu as sta la discutie..."asta din ce citesc pe la subiectele cu religie,adica ma astept ca o persoana care incearca sa-i fie cit mai mult pe plac lui Dumnezeu sa faca asta daca nu in toate aspectele vietii macar in cea mai mare parte a lor,mai ales in poruncile de baza pe care EL le-a dat femeii(adica mie).
Pai Hannen, sincer, daca iti pui batic pe cap acoperindu-ti parul in totalitate, plus fruntea, ce Doamne iarta-ma, mai arati din fatza? Am vazut si eu destule musulmane prin Timisoara, mare lucru nu vedeam la ele. Iar daca iti pui hijab (adik val, corecteaza-ma daca gresesc la denumire) atunci chiar nu mai arati...esti doar o mumie in negru sau verde sau bleu, cum doresti tu.
Am si eu o curiozitate: daca te razi pe cap, mai trebuie batic? Ca parul e cel ce trebuie acoperit, nu? Si daca nu mai ai par, ce se intampla???
Ingrid S si Diana
Aici ziceai altceva!