Progesteron ziua 21
Raspunsuri - Pagina 4
iazminn spune:
Analiza progesteronului se face numai in ziua 21? Mentionez ca eu am ciclu neregulat.
gabi_ducu spune:
Iazmin buna intrebare. Si eu urmez sa-mi fac analizele si imi pun aceasta intrebare. O data in vine CM la 21 zile, o data la 24 zile, o data la 22 zile.
Pana acum mi-am facut doar analizele din ZIUA 3. Acum urmeaza faza ovulatorie si analizele se fac in ziua 14, dar eu ar trebui sa-mi fac in ziua a 12-a. Si progesteronul in ziua 19-a care normal se face in ziua 21.
Asa se intampla daca nu avem un doctor calumea si mergem pa bajbaite.
Va pup
http://tt.lilypie.com/Sx9bp2.png
EricS spune:
Buna,am tot citit pe aici diverse probleme si vreau sa va cer sfatul si la a mea...am 31 ani,un copil de aproape 7 ani cu care nu am avut probleme sa raman gravida...si acum de un an sa zic mai vreau un bb si nu raman,am fost la 3 dr,dar nu mi-u dat nk care sa ma ajute,problema mea e din cauza menstrei cred eu,care tot cam de acelasi timp e f putina adica o zi si in toata ziua nu am decat cateva picaturi mai mult maro,nu ar treebui sa fie sange?teste de ovulati nu mi-am facut insa cam la 2 apt dupa ma dor sanii si burta,,deci crd ca atunci am eu ovulatia si trag tare in perioada aia dar nu e prinde,am zis sa incerc sa iau si eu progesteron...asta cum se da?in funcetie de ce..greutate sau ce?am intrebat dr daca trebuie sa iau ceva sa-mi vina mai mult si mi-a zi ca atata timp cat imi vine nu are rost sa-mi dea ceva,chiar daca e f putin,dar eu nu raman..ce ma sfatuiti...si cum se ia progesteronul...de ex mie mi-a venit ak pe 24,luna trecuta pe 22,cealalta luna pe 26...mentionez ca am si pietre la rinichii,nu stiu daca are vreo legatura...dar..analizele alea de care vorbiti voi se fac in mai multe zile...ca tot citesc ziua a 3,ziua 14,ziua 21?
multumesc
ANI.G spune:
buna EricS
sunt de acord cu medicul : sa stii ca ce e in plus strica
In primul si in primul rand ar trebui sa faci o monitorizare ecografica sa stii sigur DACA(desi tind sa cred ca da) si CAND ovulezi
odata ce ai stabilit ziua vorbim si de analize
progesteronul din Z21 este valabil la o menstruatie de 28 de zile cu ovulatia FIX in Z14, ori noi nu suntem roboti
sunt fete care ovuleaza mai tarziu, chiar in Z21 si atunci analiza e nerelevanta in plus unii medici pot aplica tratamente total eronate in "baza" presupusei anovulatii
dupa ce ai stabilit ziua ovulatiei analiza progesteronului se face FIX LA 7 ZILE DUPA...de aici si Z21, 14+7 , pentru ca atunci este varful secretiei de progesteron, nu mai devreme, nu mai tarziu
abia atunci dupa ovulatie, daca e cazul se vine cu aport de progesteron
desi unii zic ca nu, progesteronul luat din Z14 poate inhiba ovulatia
la fel si AINS(antiinflamatoarele nesteroidiene) -ketonal, ibuprofe, nurofen-daca iei asa ceva pt. a-ti alina durerile la rinichi provocate de pietre ;)
vad ca ai un ciclu destul de bun cu ovulatie la doua saptamani dupa cum spui de durerile de sani
durerile de sani vin clar de la progesteron dupa ovulatie...
is multe de discutat aici
in 7 ani de la prima sarcina se pot schimba multe date
inclusiv spermograma sotului
daca vrei sa faci analize se fac asa
in Z3 sa vedem cu ce plecam la drum
-FSH (hormonul foliculostimulant)
-LH (hormonul luteinizant)
-estradiol
in Z14...ziua ovulatiei de fapt sau cu o zi, doua inainte
-LH
-FSH
in Z21...7 zile DUPA ovulatie progesteronul
ar mai fi si prolactina, fff important, desi nu cred ca ai probleme, pt. ca ai fi avut un ciclu total aiurea si de regula lung
sper sa nu te fi incurcat mai mult
uite mergi sa faci luna asta o monitorizare; esti Z4 deja
in Z8,9 ai putea merge sa vezi cum stai cu foliculii
se repeta la 2 zile monitorizarea pana la confirmarea ovulatiei
EricS spune:
multumesc pt raspuns
afara de subiect vreau sa intreb de ce nu primesc mail ca am raspunsuri noi la postarile mele?daca e asa cevami-e mai simplu sa dau click pe un link...
revenind la subiect....deci analizele astea se fac in diferite zile nu toate odata?
in Z3 sa vedem cu ce plecam la drum
-FSH (hormonul foliculostimulant)
-LH (hormonul luteinizant)
-estradiol
in Z14...ziua ovulatiei de fapt sau cu o zi, doua inainte
-LH
-FSH
in Z21...7 zile DUPA ovulatie progesteronul....adica sa ma intepe de atatea ori inr-o luna sau cum?
monitorizarea la ce sa fac/sa vad daca am ovulatie?nu e mai simplu daca da cu testele acelea de la farmacie,decat sa ma duc sa des la dr?dupa cum ai citit nu am menstra fixa...si perioada este de 30-32 de zile...dar zic eu ca ziua ovulatiei o simt..ca am atunci niste dureri...de burta,de spate si de sani...mamaaaa..si e cam la 14 zile de la venirea musafirilor....
sunt in ceata oricum cu atatea investigatii....dar daca trebuie...le fac...macar sa raman gravida,ca-mi doresc asa mult inca un bb..numai sa inteleg exact cand se fac....oricum acum imi fac o programare la endocrinolog sa vedem ce zice si poate imi da analizele astea gratuit de facut....
astept raspuns cu analizele...daca se fac asa in zile diferite....si nu e porea mult sange dt?
EricS spune:
uite citesc undeva ca pe langa acele analize mai trebuie si DHEA-S,TESTOSTERON,IgG,CHLAMYDIA......habar nu am pt ce sunt si ce inseamna...dar cred ca tot din sange...pai daca cer toate aceste analize ajung in spital ca-mi ia tot sangele
ANI.G spune:
testele de ovulatie nu pot fi relevante precum o monitorizare
in plus daca nu ai mai facut asa ceva si ele pot fi greu de interpretat, se fac intr-o anumita parte a zilei(dupaamiaza) iar consumul de lichide trebuie sa fie redus pt. ca dilueaza urina, deci sigur vei avea fara o experienta in spate dificultati in ale interpreta
un ciclu de 30,32 de zile e cat se poate de regulat
NEregulat ar fi 21,30,45 de exemplu
nu e deloc mult sange, stai linistita, toata lumea le face
si NU, nu se pot face toate odata
zilele sunt FIXE, altfel nu au nicio relevanta
ia in calcul si spermograma sotului pt. inceput, daca accepta sa o faca
te-ar putea scuti daca sunt probleme la el de muuulte investigatii la tine aiurea, pierdere de timp si bani
de fapt cu spermograa se si incepe, MAI ALES ca spui ca iti simti ovulatia ;)
mult succes
p.s. nu cred ca exista in profil obtiunea de a primi mail cand primesti un raspuns nou
Despre infertilitate si nu numai :)
missy40 spune:
Buna, fete dragi !
Ajutati-ma si pe mine, va rog!
Am 42 de ani si incerc sa mai fac un copilas.O sa fac o laparoscopie la sfarsitul lunii si am facut ceva dozari hormonale:
Ziua 14- FSH=6.27 mUI/mL
LH= 6.86 " "
Estradiol= 171 pmol/L
Cum vi se par?
Ar trebui sa fac pe 14 aprilie(ziua 21) Progesteronul, dar nu lucreaza nimeni in sambata Pastelui. Sa-l fac in ziua 20? Mai pot sa-l fac miercuri pe 18 aprilie, ziua 25.Nu e cam tarziu?
Sincer, nu stiu cum sa procedez...
Va multumesc mult!
5ab1na spune:
missy dar tu ai ciclu de 28 de zile?
stii cand a fost ovulatia luna asta? daca stii, fa progesteronul la 7 zile dupa ovulatie.