Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 13
Raspunsuri - Pagina 14
AdinaF spune:
Elen, pe mine de mult timp nu ma mai doare operatia, am inceput chiar sa fac abdomene si e totul ok. Si laparoscopie am facut inainte de sarcina cu cateva luni si nu am avut deloc probleme.
Poate il consulti pe ginecologul tau, ca sa te linistesti, desi am auzit de multe persoane care se plang ca dupa ani de zile tot isi simt operatia cand se schimba vremea de ex.
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
Botez
elyanne spune:
Anna multa sanatate!
Suuuuuuuuuuper pozele... frumosi foc baietii si au niste ochi N-am fete... ca io m-am indragostit de ei
ainia haiosi foc cheliosii
Aveau parul asa frumos... da' las' ca o sa creasca...
MadyEr v-am vazut pozele ... ce frumoase si grasute sunt fetele... Au crescut foarte bine bag de seama...
Despre diversificare, eu am piticii mei si nu ma scoate nimeni din ale mele... deci... eu incep la 5 luni pt. ca sunt alimentati mixt. As astepta pana la 6 luni, dar ma gandesc ca e totusi prea mult, daca nu le dau doar lapte de la mine.
Nu incep cu sucuri ... mi se par prea acide si prea lipsite de valoare nutritiva in comparatie cu laptele, asa ca nu vreau sa le inlocuiesc o masa de lapte cu sucuri sau piureuri de fructe.
Ai mei sunt si micuti... asa ca incep cu cereale si continui cu legumele cu scopul de a le introduce carnea si oul... ca si legume chiare... iar sunt contra...
Iar la final o sa le bag fructele combinate cu biscuiti, cereale sau branza.
Dar f. putin si f. lent o sa se desfasoare totul... pt. ca nu ma grabeste nimeni... Nu vreau sa-i ametesc de-odata cu atatea gusturi noi... rand pe rand, ca avem timp pana la un an.
pussi asteptam sa ne dai vesti de la eco si poze
Laura25 spune:
Buna dimineata!
Anna apoi am asteptat noi intr-o parere, dar a meritat asteptarea! Tare scumpi baietii tai! Imi plac ca seamana asa de tare intre ei. Si tortul arata delicios . Dupa cum au observat si fetele, au niste ochisori !
Lavinia, se apre ca ati avut o petrecere pe cinste. Eu, fara suparare, ii prefer pe samurai tunsi . Ce-mi plac, ca li se vede toata fetzisoara. Dulci, dulci . Si acum se vede mai mult asemanarea dintre ei. Plus asemanarea mare dinre ei si Andrei. Bravo, bravo! Foarte frumos!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
Laura25 spune:
Mady ce dolofanele scumpe ai tu acolo! Tare frumos arata si au luat super in greutate. Sa stii ca si eu i-am adormit leganand pe Bianca pe picioare si pe Rares in brate, la san, pana pe la 8-9 luni. Dar pe picioare tatal meu i-a invatat leganati . Ca am stat la ai destul de mult in primul an si el avea niste probleme cu spatele si nu ii putea tine in brate, asa ca i-a pus pe picioare. Era f. comod pt el: se uita la tv, citea ziarul si dadea usor din picioare. Si acum, daca se trezesc din somnul de pranz prea repede (din cauza de zgomot, ca au visat ceva, sau mai stiu eu ce motiv...), cel mai usor se linistesc si adorm inapoi daca sunt leganati usor pe picioare 2-3 minute.
Diversificarea si eu am inceput-o cu cereale, nu cu sucuri si fructe. Greseala mea a fost ca totusi ar fi trebui sa le dau suculetz de fructe din primul an, de pe la 6-7 luni si nu le-am dat. Pt ca mult timp nu au vrut nici un fel de suc, cand am incercat sa le dau. Acum au descoperit distractia bautului cu paiul si asa reusesc sa le mai dau cate un pic de suc. Dar mananca fructe f. bine in schimb.
elen, nu te speria ca sunt mai mici fetele tale. Fiecare copil are ritmul lui si important e sa fie sanatoase, vioaie si sa ia constant in greutate, nu sa stagneze mult timp sau sa scada. La 3 luni Rares avea un pic peste 4 kg, Bianca mai putin de 4.
pussi cred ca ecografiile pe cre ai reusit sa ti le programezi o sa fie suficient de elocvente. Asteptam si noi poze, daca o sa ne poti arata.
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
MadyEr spune:
Mltumesc pentru sfaturi fetelor! O sa incerc.
Elen, fetele au avut 2850 gr. - Moni si 2700 gr. - Ana. Insa au recuperat bine. Eu le dau si la san si lapte praf, in ultima perioada mai mult lapte praf ca la san nu prea mai este.Oricum sunt peste medie, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme in ceea ce priveste fetitele tale. Fiecare copil are ritmul lui de crestere. S-ar putea ca si ale mele sa nu prea mai creasca de acum incolo ca sunt deja destul de mari. Nu vreau nici sa ajungem in extrema cealalta si sa fie obeze.
Duminica o sa mutam mobila in casa astfel incat sa incapa doua patuturi ca deja nu mai au loc intr-unul si isi dau picioare. Dupa aceea o sa incerc sa le obisnuiesc in patut. M-am gandit sa le cumpar jucarii pentru patuturi ca sa le distraga atentia si sa stea mai nult in patut decat in brate. Au efect ?
Ana, multa sanatate printisorului tau!
Pussi, multa sanatate si noroc si sa auzim numai vesti bune!
Mady + Moni si Ana
AYUMI spune:
Buna tuturor.Noi nu mai suntem asa bine.Unul dintre baietei,NAOKI,a facut o infectie urata.Au inceput sa ii administreze medicamente,dar i-au si scazut din lapte.Este bine ca are pofta de mancare;asa se pare.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
Laura25 spune:
Off, Bianca sa va dea Dumneazeu sanatate si putere! O sa fie bine, trebuie sa ai incredere.
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
gab___ spune:
buna , am fost si noi la vaccin si am facut si bilantul pt un an, nu stiu ce sa zic sunt din nou dezamagita total.
la vaccin s-au comportat bine au plans putin dar in greutate nu stiu d c luam asa putin . dr. zice ca sunt f bine dar eu nu sunt convinsa de aasta.
Rebeca a avut la nastere 45 cm si 2400gr si acum are 76,5 cm si 8600gr.
Roberta a avut la nastere 42 cm si 1700gr si acum are 75 cm si 7600gr.
de suzeta ne-a zis ca nu vom scapa pana la 2 ani iar ca laptele il vor bea tot cu biberonul chiar daca le iau canitza de la avent.
dintisorii au zis ca sunt bine iesiti si frumosi iar fetele sunt sanatoase. avem nevoie doar de vitC pt coagularea mai rapida a sangelui si am primit pt cea mica iar sirop visol pt pofta de mancare. nu avem probleme cu mancarea fiindca papam de toate si nu facem mofturi.
mai ales ca de acum cresc asa putin nu stiu ce o sa ma fac deja sunt distrusa de chestia asta. desi ma resemnez o perioada iar imi revin gandurile si ma stresez ca nu sunt mai grasute.
Laura25 spune:
Gabi, ia frumos si te linisteste! Ai fete sanatoase, au crescut frumos si nu are rost sa iti faci atatea griji! Bianca mea s-a nascut cu 1600g si 43 cm si la 1 an avea cam 69 cm si 8100g. E drept ca era mai grasutz aun pic decat Roberta, dar era mai mica de inaltime. Copii au perioade cand cresc mult in inaltime si nu cresc in greutate, apoi incetinesc inaltatul si acumuleaza sunculitze. E posibil sa fi avut ea un puseu de inaltare acum. E clar ca Roberta a crescut in inaltime mult mai mult decat Bianca mea in aceeasi perioada. Daca tu singura spui ca nu au probleme cu mancatul, ca papa bine si orice, de ce iti faci griji? Daca le-a vazut doc., le-ai facut analize si toti iti spun ca e bine, ar fi cazul sa te potolesti, ca punem parul pe tine (glumesc, cu parul ... de fapt punem biciul ). Da pupic la fete din partea noastra si lasa-le ca au timp sa creasca. Abia a trecut 1 an din viata lor care le doresc sa tina cel putin 150 .
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi