Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 7
Ingrid S spune:
Hannen, ca sa vezi, nu ma sochezi deloc. In Japonia, fetele aveau obligatia (giri parca se numeste) sa asculte de parinti. Doar dupa moartea parintilor, fata poate scapa de giri. Nu stiu cum e in prezent, la targurile alea de care zici, am vazut in China ca se practica cununiile la scara larga. Dar nu cred ca le obliga cineva pe acele fete sa spuna da, Japonia are o legislatie moderna. Probabil ca se vrea asa de ambele parti, iar daca nu, e urat tare.
Irina, tu esti serioasa? Ce importanta are cate poate face femeia in comparatie cu barbatul? Este egala cu el in drepturi, iar drepturile acestea nu se refera doar la anumite lucruri...ai voie sa muncesti, dar sa nu te prind ca te duci la film singura?
Fdoina, ba da, mie mi-e drag cuvantul "toleranta" si nu in sensul care il atribui tu. Daca fata mea e lenesa si rea, incerc sa o corectez. Daca va veni odata acasa si imi va spune ca s-a culcat cu prietenul ei, eu n-o sa-mi chem rudele si prietenii, ca sa ne sfatuim ce fel de moarte ii alegem.
Ei, uite, asta inseamna pt mine "toleranta".
Si civilizatie, de ce nu?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
hannen spune:
Ingrid,si cine ti-a zis tie ca musulmanii isi marita fetele cu forta??
N-am zis ca n`or fi exceptii,da` tu prea o faci lata,asa de lataaaa.
Ocebine,scuze ,n-am inteles exact la ce te referi?Ce treaba are omoritul cu pietre(porunca data de Dumnezeu) cu mutilarea si violurile...(???) cu numele lui Allah?!
O fi din cauza orei tirzii,acum ma duc la nani,e 23:47
Ne mai conversam maine.
Seara placuta va doresc(celor din ro. ceilalti alegeti ,zi,noapte...)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
fdoina spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
mie mi-e drag cuvantul "toleranta" si nu in sensul care il atribui tu. Daca fata mea e lenesa si rea, incerc sa o corectez. Daca va veni odata acasa si imi va spune ca s-a culcat cu prietenul ei, eu n-o sa-mi chem rudele si prietenii, ca sa ne sfatuim ce fel de moarte ii alegem.
Ei, uite, asta inseamna pt mine "toleranta".
Si civilizatie, de ce nu?
Ingrid, asta nu e deloc toleranta, si nici civilizatie, e iubire...nu tine de civilizatie, fiindca acum doua mii de ani a mai fost cineva care a alungat niste ucigasi cu pietre, care cica voiau sa faca dreptate in numele Lui... si nu tine de toleranta, caci El n-a fost deloc tolerant, i-a zis femeii "du-te si sa nu mai pacatuiesti"
sa ma ierti, nu e locul, nici momentul, mi-au placut mesajele tale, da am eu asa o boala pe "toleranta" asta, care-i asa un fals de prost gust al celei mai mari virtuti omenesti
ache spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by Porumbitaquote:
Referitor la iesitul din casa,nu m-ar deranja sa fiu mereu insotita de cineva.N-am nimic de ascuns.Si cine stie, daca acest obicei ar exista si la noi, poate ar fi mai putina suferinta in multe familii.
mda, si tare as vrea sa stiu in cdt astea cum ai putea avea servici, cum ai putea merge atunci cand vrei in parc, la cumparaturi, la scoala, la o intanire cu prietenele daca un membru masculin al familiei ar trebui sa te insoteasca ....
plus ca mi se pare jenant si degradant sa am nevoie de semantura tatalui sau sotului pt a ma putea angaja (si in cdt in care nu ai tata sau sot probabil semnatura vreunui alt membru masculin al familie);
Sincer,nici io nu stiu da` sa intrebam fetele din emirate,egypt...ele oare cum fac.
Btw,cumnata mea dupa ce a terminat facultatea lucra intr-un spital.Si mergea singura la munca.O astepta taica-su seara pe la 10-11 la statie si atit.
Si cind s-a maritat nu i-a interzis barbatul sa renunte la job,a renuntat cind gravida fiind a avut dezlipire de placenta.
Mey, eu merg la servici si oriunde si neinsotita si cu prietenii daca sotul e ocupat, iesim in grup cu colegii de servici la picknick-uri, unii casatoriti altii nu, unii crestini, altii musulmani ...daca stau sa ma gandesc suntem in birou crestini ortodoxi si catolici (arabi si indieni si filipinezi) musulmani sunni, shia si darzi si pe bune ca nu avem probleme de convietuire...ne felicitam reciproc de sarbatori, toata lumea imi ureaza craciun sau paste fericit cand e cazul, fetele musulmance chiar imi dau cadouri de Craciun...ba parca ceva mai exagerati imi par crestinii arabi, poate de unde sunt minoritari (in societatea araba ma refer)...de la venit cu icoana cat un A4 la servici, asa de parada, sau cu o cruce pictata pe frunte, eventual si un pandant cruciulita de o palma)...in fine, ca am cam deviat de la ce vroiam de fapt sa zic...toate fetele musulmance pe care le cunosc, casatorite sau nu, pleaca neinsotite, se duc si la film, si la servici, ba unele chiar locuiesc singure in tara si nu sunt putine(si sunt necasatorite),conduc masini proprietate personala si au acces peste tot, mai putin la toaleta berbatilor si eventual in cluburile destinate exclusiv barbatilor...acuma eu cred ca regulile difera de la familie la familie, spun si eu ce stiu si vad, nu stiu daca e bine sau rau, dar cert e ca nu mi-e frica in tara asta sa ies pe strada la orice ora (in Romania muream de frica cainilor vagabonzi mai rau decat a violatorilor, cel putin de astia nu exista nici macar un exemplar pe aici , slava Domnului)
Si ca tot era vorba de virginitate, araboaicele crestine, in marea majoritate, se casatoresc virgine si se logodesc inainte pe o perioada de timp aleasa de ei( la fel si la musulmani nu e musai de 2 ani, depinde de fiecare) si pare si normal sa se cunoasca cumva inainte (ma refer la logodna)avand in vedere ca nu traiesc impreuna inainte de casatorie...si sa ma pici cu ceara daca vad in asta primitivism sau intoarcere la Evul Mediu, ca tot e expresie favorita pe aici.
Cat despre acordul tatalui la casatorie se cere si daca e fata crestina (eu de exemplu) si daca nu poate participa imputerniceste pe cineva printr-o scrisoare, si nu te verifica nimeni de virginitate, se presupune ca o ai...well, zau ca nu m-am simtit umilita si nici tata deranjat ca l-am pus pe drumuri.
De curand am aflat ca se pot casatori la imam, in religia musulmana, si crestinii (ma refer ca amandoi is crestini)...cel putin in Emirate.
Stiu un cuplu de englezi care au ales asta ca sa stea fara stresuri in acelasi apartament plus alte cateva avantaje si sa nu fie nevoiti sa-si imparta averile jumi-juma in caz de divort, si chiar si in cazul lor s-a cerut ca tatal fetei sa aprobe casatoria.
A, si un lucru care mie imi place la nebunie aici, ca ma pot duce la un gym numai pt. femei, si sa nu ma stesez ca se hobeaza vreunul la mine...
anca
irina.c. spune:
quote:nu,mey,nu sunt serioasa,fac bancuri
Originally posted by Ingrid SIrina, tu esti serioasa? Ce importanta are cate poate face femeia in comparatie cu barbatul? Este egala cu el in drepturi, iar drepturile acestea nu se refera doar la anumite lucruri...ai voie sa muncesti, dar sa nu te prind ca te duci la film singura? http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
eu inteleg ce vrei tu sa spui, chestia e ca nu toti gandim la fel, sunt unii carora le place sa traiasca in societati traditionaliste, altora nu,de ce trebuie sa-i bagam pe toti in tiparul nostru?vorba aia, unii considera progres sa umbli dezbracat pe strada, altii-din contra.Ideal ar fi sa iti poti alege societatea unde sa traiesti, din pacate asta e cam greu, asa ca fiecare se descurca cum poate.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu
ocebine spune:
quote:
Originally posted by hannen
Ocebine,scuze ,n-am inteles exact la ce te referi?Ce treaba are omoritul cu pietre(porunca data de Dumnezeu) cu mutilarea si violurile...(???) cu numele lui Allah?!
Ne mai conversam maine.
E a treia oara cind intrebarea pusa direct este din nou cotita dupa visini...eu cred ca am fost suficient de clara...inteleg codirea si asta mi-e raspuns suficient...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
conchita spune:
Hannen, nu te-am uitat cu linkul ala, dar nu am avut timp. sper sa nu mi-o iei in nume de rau. :-)
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
ache spune:
quote:
Originally posted by ocebinequote:
Originally posted by hannen
Ne mai conversam maine.
E a treia oara cind intrebarea pusa direct este din nou cotita dupa visini...eu cred ca am fost suficient de clara...inteleg codirea si asta mi-e raspuns suficient...
Anamaria
Anamaria, nici eu nu prea am inteles intrebarea, ce legatura are violul de ex.? de ce credem noi ca exista violatori musulmani?!?
cat despre ce cred eu ca ar fi motiv ca asa multi musulmani fac atrocitati in numele lui Allah...cred ca multi nici nu stiu exact ce zice Coranul, poate din auzite sau ce i-au invatat parintii, plus lipsa de educatie, la altii e saracia, probabil daca ii dai 1000$ si ii zici sa plece la jihad crede ca i-a pus D-zeu mana in cap...cred ca unui om simplu si sarac ii poti suci usor mintile
Oricum nici eu nu inteleg ce-a fost in capul alora de la 9/11 si nu numai...spre exemplu gruparea Fattah al Islam care ataca acuma in N Libanului, omoara musulmani si crestini deopotriva, chiar civili si femei si copii (nu spun din auzite prin vecini) si toate astea in numele lui Allah...basca pe unii i-au auzit (securitatea)prin statii cum or sa atace ei bazele americane si mai stiu eu ce...ideea e ca astia credeau ca-s in Irak si se lupta cu americanii, nici macar nu stiau unde se afla...
Plus ca-s inarmati pana in dinti, ultima tehnologie, antrenati f bine...eu una ma intrebam de unde naiba isi procura astia asa armament si in asa mare cantitate...ca doar nu de la piata neagra...pana la urma piata asta nu e si ea sub controlul marilor puteri (candva America, Rusia, China)....sa nu mai zic de spionajul prin satelit...
Poate ca nu ai primit raspuns pt. ca nu stim ce sa raspundem...eu una de exemplu
Dar mi-au placut vorbele unui imam (povestite de sot) : "au ajuns tinerii musulmani din ziua de azi precum in exemplul cu toreadorul care atzatza taurul cu carpa aia rosie"...jihad jihad...cam trist
anca
ocebine spune:
Conchita tu ai incercat sa-mi raspunzi la intrebare cind am pus-o prima oara...da, violul se referea la pedepsirea (crime de onoare) unor fapte...Eu am vrut de fapt sa vad un raspuns de la fetele musulmane...
Anamaria
conchita spune:
Ocebine, la ce te referi? eu ii zisesem lui Hannen ca nu am apucat sa citesc pe un link dat de ea despre cum vad musulmanii ideea de Mesia...nu era legat de viol.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)