Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ingrid ,gresesti!Si barbatilor li se cere acelasi lucru,Ameera ,iti poate confirma!

Ci despre familia respectiva,da cam stau prost cu educatia.Chiar avem datoria sa ne salutam vecinii,unii pe altii si sa convetuim in liniste si intelegere!

Ameera,ok ,am inteles

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Da Irina, mai demult, asa era, fetele nu ieseau neinsotite, erau pastrate "pure si neintinate" pt viitorii sotzi, ba chiar nu avau voie sa iasa din ascultarea parintilor, acestia hotarau pt ele sotzul, in functie de gusturile si parerilor lor evident. Era foarte bine pentru barbati sa le tina ca in gyneceu, ca pe niste floricele neatinse de soare si prostutze. Apoi aceeasi atitudine o aveau cand erau casatoriti...ce sa spun, o feerie pentru femeie. In acest timp, barbatul isi mai facea de cap, ca doar el era barbatul, nu?
Daca tot esti nehotarata, ia nu mai iesi tu deloc singura din casa si incearca sa duci viata acelor femei, pun pariu ca nu-ti va conveni. Ce sa mai vorbim de faptul sa te casatoresti cu cineva pe care ti-l alege tata...
Iar cu privire la comportamentul musulmanilor, iata ce-mi povestea prietena mea din Germania, ce locuieste pe acelasi palier cu o familie de musulmani: ea (femeia islamica) nu-l saluta pe sotuzl meu, chiar daca acesta ii zice buna ziua, el (barbatul islamic) nu ma saluta, stam unul langa altul la cutiile de scrisori si parca n-as fi acolo, asa ma ignora, chiar daca il salut. Pana la urma, am renuntat sa le mai dau si eu, si sotul meu, buna ziua.
Frumoasa educatie, n-am ce zice!
Hannen, da, este un pacat sa intretii relatii sexuale inainte de casatorie, doar ca la noi acest pacat nu se pedepseste prin lege. Iacata "mica" diferenta. Si preotii au devenit, din fericire, mult mai intelegatori, pt ca sunt alte timpuri, nu cer lucruri greu de infaptuit. Azi, greu gasesti pe cineva care sa fie virgin/virgina, inainte de casatorie.
Si apropo, cred ca barbatilor nu li se cere sa fie "neintinati", nu-i asa? Doar femeilor li se face aceasta mare cinste, nu?Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
[/quote]
nu vad ce e rau ca o femeie sa fie "pura si neintinata" la casatorie.Iar din punct de vedere crestin, standardele sunt aceleasi si pentru barbati.Mie mi se par foarte frumosi doi tineri care ajung sa ia Taina Cununiei curati fiind amandoi.Si nu cred ca sunt chiar asa putini virgini azi,doar ca n-o striga in gura mare, fiindca,nu-i asa, a ajuns o rusine in societatea de azi sa fi virgin .Cat despre preoti ei nu pot sa ceara mai putin decat Dumnezeu, adica curatia pana la casatorie.Daca sunt unii care ingaduie enoriasilor sa pacatuiasca o fac pe raspunderea lor.Sfanta Scriptura si canoanele Sfintilor Parinti sunt asa de clare in aceasta privinta, incat nu incape indoiala asupra a ceea ce noi, ca si crestini,avem de facut.Nu exista in crestinism standard dublu: ceea ce este cerut femeilor este cerut si barbatilor.Ca societatea n-a functionat asa, e alta problema, dar oricum altadata exista o morala mult mai stricta,intemeiata pe principii crestine, spre deosebire de azi.
Referitor la iesitul din casa,nu m-ar deranja sa fiu mereu insotita de cineva.N-am nimic de ascuns.Si cine stie, daca acest obicei ar exista si la noi, poate ar fi mai putina suferinta in multe familii.
Poate ca noua ni se par ciudate obiceiurile altora,si anacronice,dar daca asa aleg altii sa traiasca, ce putem spune? Nu sunt o fana a islamului (ca religie) , nici n-as avea cum, crestina fiind, dar apreciez ca in unele tari oamenii iau religia in serios ca si societate, nu doar la nivel de individ.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Poate ca noua ni se par ciudate obiceiurile altora,si anacronice,dar daca asa aleg altii sa traiasca, ce putem spune? Nu sunt o fana a islamului (ca religie) , nici n-as avea cum, crestina fiind, dar apreciez ca in unele tari oamenii iau religia in serios ca si societate, nu doar la nivel de individ.

Mai, mie chiar imi plac unele din obiceiurile lor, ale musulmanilor, dar nu pot accepta fanatismul.
Adica, e frumos un val pe cap, ca e dintr-un material super, ca e aranjat, ca e deosebit, dar daca nu mi-as permite asa ceva, nu mi-as pune o carpa doar de dragul...obiceiului. Exemplul e pueril...dar n-as vrea sa mai revin la marile probleme date de fanatici...

Uite, tare mi-ar placea sa ni se spuna care-s obiceiurile la nunti?? Ce rol are fiecare membru al familiei, cum se desfasoara ritualul casatoriei, cand poate femeia sa spuna ca nu e de acord cu casatoria (ca am inteles ca se poate), ce fac mirii? Si eventual o specificatie asupra a ceea ce reprezinta momentul respectiv...

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Hannen, poate li se cere si barbatilor sa fie virgini, probabil ca toti islamicii din RO care se incurcau cu fete de aici, stateau de fapt de vorba toata noapte despre Islam... Si daca faceau altceva, nu li se imputa nimik, altfel nu cred ca ar sari atatia gardul, nu?
Da, la fel ziceam si eu ca e nepoliticoasa atitudinea vecinilor prietenei mele, bine macar ca aici suntem de acord .
Irina, eu n-am nimic impotriva unei fete virgine, nu ma intelege gresit. Si nu consider ca e condamnabila o astfel de atitudine. Foarte bine pt ea. Ca altii gandesc altfel, treaba lor!
In ceea ce priveste religia, preotii se adapteaza, ca de aia exista iertarea pacatelor si toleranta, ca o crestina ce esti, stii asta, nu?
N-am inteles ce e atat de bine sa nu poti iesi din casa singura? Si la barbati e valabil? Ce s-ar evita astfel? Tot tu sa fii cuminte, iar el sa calce stramb, sau cum, ca n-am inteles? Vad ca probabil esti de acord ca ei sa aiba mai multe drepturi ca femeile...pai in acest caz cred ca discutam degeaba, mai bine ne intoarcem iar in Evul Mediu, ca ne-ar prii de minune.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Ingrid SIrina, eu n-am nimic impotriva unei fete virgine, nu ma intelege gresit. Si nu consider ca e condamnabila o astfel de atitudine. Foarte bine pt ea. Ca altii gandesc altfel, treaba lor!
In ceea ce priveste religia, preotii se adapteaza, ca de aia exista iertarea pacatelor si toleranta, ca o crestina ce esti, stii asta, nu?
N-am inteles ce e atat de bine sa nu poti iesi din casa singura? Si la barbati e valabil? Ce s-ar evita astfel? Tot tu sa fii cuminte, iar el sa calce stramb, sau cum, ca n-am inteles? Vad ca probabil esti de acord ca ei sa aiba mai multe drepturi ca femeile...pai in acest caz cred ca discutam degeaba, mai bine ne intoarcem iar in Evul Mediu, ca ne-ar prii de minune.
Ingrid S si Diana

Ingrid,am zis clar ca din punct de vedere crestin pacatul de a "calca stramb" e acelasi,indiferent de sex.
Iar iertarea e pentru cei ce se pocaiesc, adica pentru cei care regreta sincer pacatul si fagaduiesc, cu ajutorul lui Dumnezeu sa nu-l mai savarseasca.Deci nu exista nici un fel de adaptare, porunca lui Dumnezeu e aceeasi si va ramane aceeasi.
Cat despre drepturi, cred ca barbatii si femeile trebuie sa aiba drepturi egale,adica sa voteze, sa detina proprietati,sa mosteneasca egal, sa lucreze daca vor , si asa mai departe.Dar mai cred si ca femeile si barbatii au roluri diferite in societate, si incercarea unor femei de a arata cu orice pret ca sunt "egale" cu barbatul,adica pot sa faca tot ce face el mi se pare aberanta.Dar cred ca deviem de la subiect aici.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:

de aia exista iertarea pacatelor si toleranta, ca o crestina ce esti, stii asta, nu?

of, ce nu-mi place mie asocierea asta a crestinismului cu toleranta...toleranta mie mi se pare un cuvant urat, jalnic, un fel de "sa ne prefacem ca e ok"...ca nu degeaba s-or fi numit pe vremuri bordelurile "case de toleranta"

preotul care iarta nu o face cu de la sine putere, o face in numele lui Hristos, care e Iubire, nu toleranta...eu, daca imi iubesc copilul, ii iert multe, as muri poate pentru el, da nu pot sa-i "tolerez" lenea, obraznicia, violenta sau mai stiu eu ce alte probleme ar avea, ci ma straduiesc, din iubire, sa-l ajut sa se schimbe, nu?

cu scuze pentru of topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:

Referitor la iesitul din casa,nu m-ar deranja sa fiu mereu insotita de cineva.N-am nimic de ascuns.Si cine stie, daca acest obicei ar exista si la noi, poate ar fi mai putina suferinta in multe familii.

mda, si tare as vrea sa stiu in cdt astea cum ai putea avea servici, cum ai putea merge atunci cand vrei in parc, la cumparaturi, la scoala, la o intanire cu prietenele daca un membru masculin al familiei ar trebui sa te insoteasca ....

plus ca mi se pare jenant si degradant sa am nevoie de semantura tatalui sau sotului pt a ma putea angaja (si in cdt in care nu ai tata sau sot probabil semnatura vreunui alt membru masculin al familie);

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:

Irina, eu n-am nimic impotriva unei fete virgine, nu ma intelege gresit. Si nu consider ca e condamnabila o astfel de atitudine. Foarte bine pt ea. Ca altii gandesc altfel, treaba lor!

Ingrid S si Diana

Ingrid,am zis clar ca din punct de vedere crestin pacatul de a "calca stramb" e acelasi,indiferent de sex.
Iar iertarea e pentru cei ce se pocaiesc, adica pentru cei care regreta sincer pacatul si fagaduiesc, cu ajutorul lui Dumnezeu sa nu-l mai savarseasca.Deci nu exista nici un fel de adaptare, porunca lui Dumnezeu e aceeasi si va ramane aceeasi.
Cat despre drepturi, cred ca barbatii si femeile trebuie sa aiba drepturi egale,adica sa voteze, sa detina proprietati,sa mosteneasca egal, sa lucreze daca vor , si asa mai departe.Dar mai cred si ca femeile si barbatii au roluri diferite in societate, si incercarea unor femei de a arata cu orice pret ca sunt "egale" cu barbatul,adica pot sa faca tot ce face el mi se pare aberanta.Dar cred ca deviem de la subiect aici.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

blogul meu

Irina,total de acord cu acest mesaj !!!Si din pct. de vedere islamic lucrurile stau la fel,identic as putea zice .Ceea ce vedem noi astazi,de ex. dreptul la vot al femeilor,trebuie sa intelegem ca astea`s "mishmashuri" de barbati,nicidecum vreo porunca divina .
Ingrid,eu vorbeam de islam si de ce cere el,ce este,ce inseamna ,nu de musulmani si de ce fac ei!Tu continui sa-mi aduci exemple alea negative.
Eu stiu ca ai dreptate,n-am afirmat nici o clipa ca nu sunt astfel de musulmani,dar o fac pe proprie raspundere si sigur ca nu bat toba sa-i stie familia ramasa acasa ce-au facut ei prin cele tari straine.
Si Ingrid,eu te asigur ca nu bag capul in nisip asa incit sa nu vad diferentele,sigur ca sunt,dar cea mai importanta ti-am zis-o mai devreme.Acele fete se mentin virgine nu pt. ca se supun unor reguli sau ca le pun parintii centuri de castitate.
Oamenii aia traiesc religia.Cuvintul lui Dumnezeu are mare greutate pt. marea lor majoritate.
Asta este diferenta ,pe care tu nu vrei sa o intelegi.
Si sa-ti zic de aceste casatorii aranjate.Ce inseamna de fapt aranjat?De obicei familia vrea pt. fiu/fiica cel mai bun sot/sotie.
Pt. musulmani casatoria este jumatate din credinta,si de aceea (si din motivul expus mai sus)parintii cauta un partener potrivit atunci cind vor sa-si casatoreasca copilul.Intreaba ici colo,rude,cunostinte... daca nu cunosc pe cineva potrivit,despre familia respectivului/vei.
Incet ,incet daca treburile merg bine tinerii se cunosc si evident daca se plac in timp pot decide sa se casatoreasca.Atit!Asta-i despre casatoriile aranjate,nu fortate.Din nefericire sunt si astfel de "babalici" care isi obliga fii sau fiicele in casatorii de aiurea,ignoranti de aia care cred probabil ca "pofta vine mincind".

Si ca sa te shochez si mai tare o sa-ti zic ca si in japonia se poarta acest tip de casatorie,dar ultima "inventie" in domeniu e cea mai tare.Sa-ti zic(si tare-s curioasa cum ai fi descris situatia daca ea s`ar fi intimplat intr-o tara musulmana) se aduna parintii ,doar parintii (citeva zeci,poate sute) intr-o sala frumos amenajata si isi prezinta odrasla si ce cauta,un ginere sau o nora asa ,asa,sau/si asa.Mamele de baieti sunt cele mai tari,mai toate cauta fete gospodine,frumoase si ofcourse devreme acasa,adica sa renunte la job dupa casatorie,cel mai tirziu cind ramin insarcinate,plus alte grozavii ,pretentii de socroshenii...
Frumos nu?Asta cum arata,nu ca un tirg de ...ceva?Pun pariu ca asa ziceai daca aflai ca se intimpla prin syria,egypt,emirate...

Liliac1,cirpa aceea de pe cap nu este de dragul obiceiului.Imi pare rau ca am ajuns la cap. 3 si nu ai inteles.
Draga mea,eu locuiesc in japonia si port cirpa aceea pe cap tot aici eram si cind am inceput de fapt sa o port!Nu cind am vizitat o tara musulmana,nu cind am locuit acolo!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Porumbita

quote:

mda, si tare as vrea sa stiu in cdt astea cum ai putea avea servici, cum ai putea merge atunci cand vrei in parc, la cumparaturi, la scoala, la o intanire cu prietenele daca un membru masculin al familiei ar trebui sa te insoteasca ....

plus ca mi se pare jenant si degradant sa am nevoie de semantura tatalui sau sotului pt a ma putea angaja (si in cdt in care nu ai tata sau sot probabil semnatura vreunui alt membru masculin al familie);

Sincer,nici io nu stiu da` sa intrebam fetele din emirate,egypt...ele oare cum fac.
Btw,cumnata mea dupa ce a terminat facultatea lucra intr-un spital.Si mergea singura la munca.O astepta taica-su seara pe la 10-11 la statie si atit.
Si cind s-a maritat nu i-a interzis barbatul sa renunte la job,a renuntat cind gravida fiind a avut dezlipire de placenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Am tot citit si citit...pina la urma. Pe hirtie suna bine Islamul...chiar un paradis la fel cum sina si crestinismul...trimbitam niste modele de viata, niste idealuri sublime. Intrebarea pe care am mai pus-o si este ignorata si data la o parte este: De ce aberatiile in proportii mari de la ideal la viata de zi cu zi? De unde au izvorit legile (pe care nu stiu daca sinteti de acord sau nu) de genul omorit cu pietre, mutilare, viol, etc daca Islamul este atit de pacifist? Si aici vorbim de proportii fata de societatea vestica...

Pe ce dati vina cind un musulman deviaza (si nu unul doi ci foarte multi) de la idealul islamic? Ce il face sa o ia razna in numele lui Allah?

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput