Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 8
ache spune:
ocebine, cred ca ai citit in diagonala mesajele si ai confundat userii...eu eram aia care zicea ca pe langa prostia umana mai e si "politics-ul" ascuns in spate...nu mai crede in tot ce ne dau astia pe posturi si aiurea, pt. ca de afara intotdeauna realitatea arata altfel si e greu de inteles...uneori chiar de acceptat
p.s.: diferenta asta de la teorie la practica e posibila pt. ca suntem oameni, deci gresim dar trebuie sa si invatam din greseli
Oricum nu vad de ce le tot zapaciti pe fetele musulmane, pana la urma fiecare trebuie sa raspunda de propriile greseli, ele nu trebuie sa dea socoteala pt altii...mie imi suna cam agresive intrebarile astea
anca
hannen spune:
Ocebine,sa ma pici cu ceara si nu pricep ce ai vrut sa zici.
Poate reformulezi te rog!
Si ca sa nu te las iar fara nici o vorba,sa stii ca musulmanii nu au voie sa violeze ,doamne fereste!!Sau sa mutileze pe cineva!!
Este o mare,mare atrocitate,un pacat!!
Sau poate te refereai la victimele violurilor care sunt omorite???
Off,mi se rupe inima de atita timpenie,de atita inconstienta,prostie ...si nu vreau sa-mi inchipui unde traiesc oamenii aia daca pot comite asemenea fapte.Multi dintre criminali eu cred ca sunt nebuni.Niste oameni dusi cu sorcova,altfel nu imi inchipui cum sa comiti asemenea atrocitati ,fara nici o baza in credinta ta ...si cind te gindesti ca ei cred ca fac ceva bun
Eu am mai zis,o sa mai zic pt. ca vad ca este necesar!Viata este ceva sacru in islam.
Acum ignoranta si nestiinta sunt la rang mare.Ma uitam cu sotul meu la tv. acum doua zile,am prins niste secvente de efctiv nu stiu unde...am ramas blocati,el a inceput sa vorbeasca singur!
In ce lume traim,in ce timpuri!!!
Unul din motivele pt. care urasc ce se intimpla ,este ca nu suport nedreptatea(comisa impotriva altor semeni) ,prostia si ignoranta ,crima,durerea ...si daca as putea mooama ce le-as faceeee!!
Al doilea motiv este faptul ca pt. neghiobiile lor,pt. prostia lor,pt.faptele lor trebuie sa dam noi sama lumii intregi!
Ache ,multumesc mult pt. postarea ta ! auzi la aia,cred ca`s in Irak!!!Doamne mare-i gradina ta,iote ce ziceam de prostie.Daca il iei pe unul si-l duci in satul alaturat crede ca`i in strainezia.
conchita,eu ti-am dat linkul ca sa citesti tu,eu am citit.Nu astept comentarii pe text.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
conchita,eu ti-am dat linkul ca sa citesti tu,eu am citit.Nu astept comentarii pe text.
hei, stai asa ca nu esti fair. eu te-am intrebat ce inseamna Mesia pentru musulmani si tu m-ai trimis sa citesc. cum adica nu astepti comentarii pe text? pai atunci nu ma duc sa citesc, astept sa imi raspunzi tu, ca pe tine te-am intrebat, nu pe linku icsulescu. :-))
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Ingrid S spune:
Presimt ca asta va fi o postare lunga...lunga ca o zi de post!
Am sa incep cu sahul Iranului ce a americanizat si modernizat Iranul cat a putut, si-a trimis tinerii la studii in Occident, a luat puterea imamilor, a realizat "Actul casatoriei" prin care femeile erau protejate si ele si bunurile lor, a scos obligativitatea purtarii valului...si ar mai fi.
Cand sahul a fost alungat si a aparut Khomeini, s-a prabusit tot sistemul. Femeile au fost anuntate ca trebuie sa poarte val si chador, actul casatoriei a fost abrogat, femeile nu mai aveau ce cauta in posturi de conducere (ministere) etc. Ia sa vedem, ghiciti ce s-a intamplat? Femeile au facut un mars vreme de 2 zile, ca sa PROTESTEZE impotriva acestor abuzuri, impotriva purtarii valului si a celorlalte obiceiuri anacronice de care scapasera o perioada. Dar li s-a inchis in final gura, si astfel, ca sa le controleze si mai bine a fost infiintata politia care se ocupa de regulile vestimentare (pasdar). Au fost biciuite, torturate, ca sa inceteze cu pretentiile de libertate.
As vrea ca pentru cateva secunde sa va imaginati (asta pentru fetele care s-au convertit) ca sunteti nascute si crescute in religia islamica. Sunteti satule pana peste cap de portul chadorului, de faptul ca nu puteti iesi din casa singure, de casatorii aranjate (sunt mai multe...muuult mai multe decat crezi, Hannen), de obedienta fata de tata si in lipsa acestuia fata de fratele mai mare. Sunteti satule de faptul ca nu puteti comunica cu tineri de varsta voastra, ca, daca v-ati indragosti, nu-l puteti atinge, nu-l puteti saruta, toate aceste instincte firesti ale omului.
Si deodata, vi se ofera libertatea mult-visata. Credeti fetelor, ca ati continua sa stati in acelasi intuneric? Ati arunca chadorul si valul cat colo, ati merge la facultati mixte, v-ati tine de mana cu un baiat de care va place...intr-un cuvant, ati trai.
Nu mai vb voi, cele care ati ales la maturitate sa va convertiti la Islam, pt ca vi se pare ca e o religie interesanta si e simpatic valul respectiv. Ganditi-va la milioanele de femei ce nu au alta optiune, daca iti sta cineva cu pistolul in spate, nu-i asa fetelor, ca aveti o moaca chiar fericita la o adica? Exact ca perioada comunista la noi. Pai daca Ceausescu nu avea Secu, mai mergea careva la paradele de 23 August si 1 Mai si ziua multiubitului conducator? Mergea dracu, stateam toti acasa si ne durea in cot.
Iaca asa si cu "libertatea femeilor si drepturile lor". Pistolul in spate, asta e libertatea.
Va povestesc o intamplare: in Arabia Saudita, o tanara s-a indragostit de un vanzator. Prietena ei statea de paza de fiecare data cand cei doi se intalneau in spatele magazinului. Intr-o zi a aparut politia de moravuri, fata n-a mai avut timp sa-i anunte pe cei doi, astfel ca politia a surprins-o pe fata descheiata la piept si fara val. Fata a fost ridicata si a doua zi i s-a taiat capul in piata publica, iar prietena ei (englezoaica de origine) a fost silita sa asiste, dupa care a fost expulzata (norocul ei). Baiatul a fost "doar" biciuit.
Va spun asta, v-am zis si de exemplul cu Iranul, ca sa vedeti ca teroarea poate functiona bine-mersi.
Astept ziua cand acele femei vor avea libertate...atunci sa mai vorbim. Pana in acel moment, nu uitati va rog de pistolul din spatele fiecarei femei.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Ameera spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
Presimt ca asta va fi o postare lunga...lunga ca o zi de post!
Am sa incep cu sahul Iranului ce a americanizat si modernizat Iranul cat a putut, si-a trimis tinerii la studii in Occident, a luat puterea imamilor, a realizat "Actul casatoriei" prin care femeile erau protejate si ele si bunurile lor, a scos obligativitatea purtarii valului...si ar mai fi.
Cand sahul a fost alungat si a aparut Khomeini, s-a prabusit tot sistemul. Femeile au fost anuntate ca trebuie sa poarte val si chador, actul casatoriei a fost abrogat, femeile nu mai aveau ce cauta in posturi de conducere (ministere) etc. Ia sa vedem, ghiciti ce s-a intamplat? Femeile au facut un mars vreme de 2 zile, ca sa PROTESTEZE impotriva acestor abuzuri, impotriva purtarii valului si a celorlalte obiceiuri anacronice de care scapasera o perioada. Dar li s-a inchis in final gura, si astfel, ca sa le controleze si mai bine a fost infiintata politia care se ocupa de regulile vestimentare (pasdar). Au fost biciuite, torturate, ca sa inceteze cu pretentiile de libertate.
Ingrid S si Diana
Ce a facut sahul a fost o prostie aproape la fel de mare ca a mollahilor care au urmat. Americanizarea pe care a impus-o Iranului era in contradictie profunda cu identitatea iraniana, cu traditiile pe care noi le consideram anacronice, dar care pentru ei sunt un mod de viata. A, si nu e vorba ca scos obligativitatea hejab-ului, era interzisa purtarea lui. Stii ce multe femei au refuzat sa mai iasa din casa dupa ce s-a dat decretul respectiv, pentru ca nu voiau sa apara in public cu capul descoperit? Modernizarea o fi ea buna, dar pentru ca a fost bagata pe gat cu forta efectul a fost tocmai minunata republica fundamentalista din ziua de azi.
Si desi multi iranieni, unii chiar participanti la revolutie, suspina in ziua de azi dupa sah, si pe vremea sahului tot dictatura era in Iran.
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
Ingrid S spune:
Ameera, femeile aveau mai multe drepturi pe vremea sahului. Da, o fi fost la inceput revoltate ca nu purtau val, dar foarte repede s-au consolat cu ideea, si tineretul in special, a beneficiat de libertate, altfel nu faceau marsuri cand a aparut Khomeini.
Ai vazut pe NG, cazul fetei afgane? Steve McQueen, a fotografiat o fata refugiata si dupa multi ani s-a intors in Afganistan sa o caute...ai vazut in ce conditii a gasit-o? Tinuta in casa, cu cativa copii de fusta, n-a vrut sa-si dea valul jos decat dupa indelungi parlamentari cu sotul...tu crezi ca aia era libertate? Pai ia sa fi vrut sa umble prin sat fara val, in cel mai bun caz se alegea cu o biciuiala zdravana..ca sa nu mai vb de mutilari...
Sunt tinute intr-o cusca aurita (cele ce provin din familii bogate), iar de restul...sa nu mai vb, oricum ai lua-o tot cusca se numeste. Poate ca multe nici nu mai vad gratiile, s-au obisnuit, dar nu insemana ca ele nu exista. Ce se vorbeste aici despre drepturile lor, sunt doar praf in ochi.
Raman la ideea mea: sa aiba libertate si dupa aceea mai discutam. Poate nu femeile in varsta vor arunca valul...dar tineretul va scapa de aceste anacronisme si nu ma refer doar la vestimentatie.
Cat despre Hannen, eu cel mai mult ii doresc sa ramana unde e, in Japonia...sa nu ajunga intr-o astfel de tara si sa vada cu ochii ei adevarata libertate a femeilor musulmance.
Ingrid S si Diana
ache spune:
Ingrid, daca tot vorbim de drepturile femeilor in lumea musulmana, de ce te-ai oprit doar la Iran, Afganistan si Arabia Saudita? Cum ramane cu cele din celelalte tari arabe, cum ar fi tarile din golf Qatar, Bahrein, Emirate....sau Liban, Siria, ....etc
Nu de alta, dar cam generalizezi ..."adevarata libertate a femeilor musulmance", asa ai zis in postul precedent, drept concluzie.
Ai vreun link ca dovada la povestea fetei decapitate? ...pt. ca pedeapsa in Islam pt. asa ceva e biciuirea, nu decapiatarea...si se aplica actualmente exclusiv in Iran, Arabia Saudita si Afganistan...n-as fi sigura de Indonesia.
anca
Ameera spune:
Ingrid, inainte de a vorbi despre libertatile care existau pe vremea sahului, poate ar fi bine sa citesti putin despre SAVAK, de exemplu. Daca republica islamica a lui Khomeini este o ilustrare a extremismului, asta nu inseamna ca inainte era totul lapte si miere.
Cat despre libertatile femeilor in tarile musulmane, despre tinutul in custi si alte asemenea... eu una nu mai am ce sa adaug aici, am prea putin timp si energie disponibile ca sa repet lucruri care s-au mai spus de nenumarate ori, mai ales de persoane care traiesc intr-o societate musulmana si vorbesc in cunostinta de cauza.
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money."(Cree Indian Proverb)
hannen spune:
Uuuooof,uuuoof,si io care credeam ca ne "dreseram" oleaca.
M-am inselat
Ma`c ca-i ora cind imi dezleaga barbatu lantzu de la picior,ma arunc si io in pat .Aaa,azi nu ma cica o fost obosit da` maine isi scoate pirleala.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Samer spune:
Da Hannen, vad c-ai ajuns si tu la concluzia mea!!
Fiindca se vede la unii ca numai Musulmanii au Probleme!!
"Islamul = Fanatism , si noi traim numai ca sa omorim Oameni si sa beciuim Femeile !! Chiar asa s-a ajus cu mintea Umana??!
vai,vai,vai,...
LA HAWLA WA LA QUATA ILLA BILLAH ( O SA ZICA ACUM C-AM INJURAT SAU CEVA??)!