Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 31
crinuta spune:
Hannen, orice discutie pe teme religioase cu el duce la cearta, asa ca eu am renuntat sa port astfel de discutii cu el, mai ales ca cel care se enerveaza este el, si nu eu.Pe mine nu m-a convins cu nimic din ce mi-a spus pana acum, asa ca, ce va deranjeaza ca va intreb si pe voi?
Este o intrebare care ii priveste pe toti musulmanii, nu exclusiv pe sotul meu, si, caut sa aflu cat mai multe pareri, deoarece nu o data s-a intamplat sa vad ca parerile musulmanilor nu coincid.
De ex. unii sunt invatati sa ii urasca pe crestini si pe evrei ( ii considera " infideli"), iar altii sustin ca trebuie sa ii accepte, deoarece si ei cred tot intr-un Dumnezeu, iar asta este doar un exemplu).
Si da, argumentele ex-musulmanilor nu fac altceva decat sa imi confirme parerile mele.
Samer, iti voi da pe pm.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
hannen spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Hannen, orice discutie pe teme religioase cu el duce la cearta, asa ca eu am renuntat sa port astfel de discutii cu el, mai ales ca cel care se enerveaza este el, si nu eu.Pe mine nu m-a convins cu nimic din ce mi-a spus pana acum, asa ca, ce va deranjeaza ca va intreb si pe voi?
Este o intrebare care ii priveste pe toti musulmanii, nu exclusiv pe sotul meu, si, caut sa aflu cat mai multe pareri, deoarece nu o data s-a intamplat sa vad ca parerile musulmanilor nu coincid.
De ex. unii sunt invatati sa ii urasca pe crestini si pe evrei ( ii considera " infideli"), iar altii sustin ca trebuie sa ii accepte, deoarece si ei cred tot intr-un Dumnezeu, iar asta este doar un exemplu).
Si da, argumentele ex-musulmanilor nu fac altceva decat sa imi confirme parerile mele.
Samer, iti voi da pe pm.
Crinuta si Rayan
Pacat ca se enerveaza,normal ca asa nu te va ajuta sa intelegi nimic.
Atunci sa-ti raspund eu,si sotul meu ,suntem de parere ca da,un musulman trebuie si asta e idealul,sa aiba o strinsa legatura cu Dumnezeu.
Si nu uita,noi nu avem nici un fel de intermediari la Dumnezeu,nimeni nu se roaga pt. noi.
Cind eu ma aplec in fata Lui si-i cer iertare,LUI personal,asta cum se cheama?Eu nu am o relatie personala cu El?
Dar cine are,cel care se roaga la sf. "shofran" si pupa nush ce oase facatoare de minuni?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannen
Adica e ingrozitor sa stii ca Dumnezeu a "pus" in noi de toate pt. toti si ne-a lasat pe noi sa alegem ce si cum...
Da, mai, Hannen, e chiar ingrozitor! Asa cum am mai spus, e naspa rau de tot sa spui ca Dumnezeu a pus in noi dorinta de a ucide, de a face rau, de a insela, de a fura si toate celelalte.
quote:
Ooops,sar peste ceva sau ce-mi scapa?
Uf, in sfarsit! Sari peste ceva si, da, iti scapa ceva!
Si, ca sa folosesc un limbaj comun cu tine: .
quote:
It`s okay,poti crede in continuare ca eu am zis ca Dumnezeu ne manuieste orbeste si ca ne-a inzestrat cu dorinta de a face rau
A, pai eu nu o spun. O spui tu de suficient de multe ori .
Ia uite ce spui:
"Adica e ingrozitor sa stii ca Dumnezeu a "pus" in noi de toate pt. toti si ne-a lasat pe noi sa alegem ce si cum,dar e atit de logic ce zici tu,si anume ca Dumnezeu a pus in noi numai dragoste si bunatate (tot ce-i bun,fara pic de rau) si ne-a lasat sa alegem intre bine si rau.Ooops,sar peste ceva sau ce-mi scapa?
Cum sa alegem intre ceva ca nu avem?Avem binele,dar raul nu?Si deci de unde-l luam?"
Care e pana la urma adevarul in care crezi? Pana acum:
1. ai zis ca daca Dumnezeu nu punea in noi raul, nu aveam cum sa alegem raul
2. spui ca nu ai zis vreodata ca Dumnezeu pune in noi dorinta de face rau.
Cand te hotarasti, !!!
P.S. Sper ca sunteti bine cu totii . Ati avut azi deja 4 cutremure? Groaznic! :-(
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
escu spune:
quote:
Originally posted by Samer
Salut, poti sa ne spui te rog ce nu e Dumnezeisc?
Lipsa de respect pentru religia altuia. Chiar daca ceilalti vad intr-un mod diferit relatia cu Dumnezeu, ea tot acolo duce
Andrada spune:
quote:
Originally posted by hannen
....cel care se roaga la sf. "shofran" si pupa nush ce oase facatoare de minuni?
Hannen, daca vrei ca discursul tau sa fie valid, va trebui sa acorzi respect celorlalti participanti la discutie. Si va mai trebui sa incerci sa iti motivezi alegerile religioase fara a bagateliza si ridiculiza sentimentele celorlalti participanti la discutie.
La urmatoare abatere de al regulament prezenta ta pe forum nu va mai fii necesara si nici dorita. E alegerea ta acum,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
crinuta spune:
Hannen, cand te pleci si ii ceri iertare poate insemna si ca pur si simplu Il recunosti drept Dumnezeu, atotstiutor, atotputernic si ii arati respect.
Eu ma refer la mult mai mult decat atat. Asta nu inseamna ca a te pleca in fatza LUI e rau, din contra, e un inceput bun, insa, nu e totul.
Crinuta si Rayan
denizel spune:
Escu, poti sa nu respecti religia altuia (la nivel dogmatic), dar e obligatoriu sa respecti oamenii de religie diferita.
Atata timp cat tu ai impresia ca te rogi mai bine si mai mult decat cel din alta religie, gresesti si arati o profunda lipsa de respect.
Si nu, nu toate religiile duc in acelasi punct :-) Doar daca esti in totala necunostinta de cauza.
Samer, pe mine m-ai lamurit cum stai cu respectul fata de ceilalti oameni . Asa ca la "intrebarea", io nu iti mai raspund vreodata.
Pa!
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
escu spune:
quote:
Originally posted by denizel
Escu, poti sa nu respecti religia altuia (la nivel dogmatic), dar e obligatoriu sa respecti oamenii de religie diferita.
Atata timp cat tu ai impresia ca te rogi mai bine si mai mult decat cel din alta religie, gresesti si arati o profunda lipsa de respect.
Imi pare rau ca limba romana ne ofera doar un singur termen pentru respect. Nu era din punct de vedere dogmatic. Ma referam la "stima" pentru religia altuia si pentru toate religiile, pentru ca toate au aceiasi menire. Cea de a ne apropia de Dumnezeu, de a ne face mai buni.
Edit: tocmai despicarea firului in 4, ignorand mesajul esential, duce la gasirea legitimitatii pentru crima si pedepse in numele Domnului, deviatii pe care le gasim in toate religiile
Samer spune:
Samer, pe mine m-ai lamurit cum stai cu respectul fata de ceilalti oameni . Asa ca la "intrebarea", io nu iti mai raspund vreodata.
Pa!
[/quote]
Deci e clar!