Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Denizel,in primul rind vreau sa-ti spun (in caz ca n-am mai facut-o) ca nu ma indispun deloc pt. ca nu mi se da dreptate si pt. ca voit mi se interpreteaza spusele aiurea.
De ex,eu n-am afirmat ca Dumnezeu a stranutat,tu asa ai zis ca as fi zis eu.Scuze,dar asa ma indispun!In primul rind pt. ca sunt lucruri pe care eu nu le-as spune despre Dumnezeu si in al doilea rind pt. ca asta imi arata ori ca nu citesti,ori ca vrei sa rizi de mine.

Cit despre musulmanii care arunca umbra asupra islamului eu/noi nu putem face nimic .Asa cum nici tu nu poti face nimic in leg. cu crestinul betiv,curvar ...etc.
Singurul lucru care il pot eu face este sa vorbesc despre islam asa cum o fac acum.Daca o persoana este interesata sa afle mai mult incepe sa citeasca.Studiul lui nu trebuie sa sfirseasca cu o convertire ci cu o intelegere mai buna a islamului si eu ma declar multumita cu asta.

Denizel,de unde am putea noi alege toate aceste "rele" daca ele nu ar fi in noi?
Dar dragostea ,despre ea ce crezi?Aia ne-a dat-o Dumnezeu?
De ce numai pe aia?
Eu zic asa,El ne-a dat (a pus in noi ) si bune si rele (ura,invidie,gelozie...dragoste ,mila,compasiune...) si de aici putem alege.
Tu spui ca ne-a lasat sa alegem din ceva ce nu ne-a dat ,nu?
De unde sa alegem ura,invidie,gelozie,tot ce e rau daca ele nu sunt in noi???De pe linga?

Ma uimeste usurinta cu care il faci pe Dumnezeu tiran ...si alte epitete si cum il "judeci" daca afli/citesti ceva ce nu corespunde cu ceea ce stii tu.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Samer

Atunci putem vorbi de systemul solar?, furnicele si alte creati ale lui Dumnezeu?!
Cum oare sint? nu sint controlate de Creatorul??
ce sint ele roboti? daca asa vrei sa spui?
Noi credem ca si acele creati se roaga la Dumnezeu in felul in care i-a invatat El!

c'est la vie

Punct okit,punt lovit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Atunci putem vorbi de systemul solar?, furnicele si alte creati ale lui Dumnezeu?!
Cum oare sint? nu sint controlate de Creatorul??
ce sint ele roboti? daca asa vrei sa spui?
Noi credem ca si acele creati se roaga la Dumnezeu in felul in care i-a invatat El!

c'est la vie

Samer,

1. nu exista comparatie intre planete, furnici si oameni.
Daca vrei neaparat sa discutam despre asta, putem discuta.
Si ce vrei sa spui prin faptul ca Dumnezeu controleaza furnicile?
Pai nici macar pe furnici nu le manuieste Dumnezeu. Dumnezeu a creeat furnicile, le-a dotat cu anumite capacitati si insusiri dupa care, ele se descurca singure.
Dumnezeu a creat un echilibru in Univers, un echilibru care se autointretine.

2.
quote:

La cine te referi? la furnici si alte animale create de Dumnezeu? Tu crezi ca animalele aduc inchinare lui Dumnezeu? Ca sa aduci inchinare, nu e nevoie cumva de o inteligenta superioara, de constiinta? Au furnicile si planetele constiinta? :-)

Oricum ne-am indepartat de la discutie.
Problema era: doreste Dumnezeu fiinte care sa I se inchine inconstient, pentru ca asa au fost programate?
Nu cumva Dumnezeu doreste ca noi sa-I daruim de bunavoie inchinarea noastra?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Hannen draga, am mai zis si o mai zic: chestia cu stranutatul a fost intelegere gresita, data de exprimarea ta gresita. Asta e unul dintre inconvenientele exprimarii scrise :-)
De ce crezi tu ca as vrea sa rad de tine? Nici vorba! Nu sunt de acord cu ideile pe care le sustii, dar asta nu inseamna ca vreau sa te iau peste picior :-).

Ai spus ca "Adam s-a trezit cu un stranut" si eu am inteles ca voi credeti ca Dumnezeu a stranutat peste el (asta fiind suflarea de viata).
Sper ca acum ai inteles, ca eu nu mai explic a doua oara :-)

quote:
Denizel,de unde am putea noi alege toate aceste "rele" daca ele nu ar fi in noi?
Dar dragostea ,despre ea ce crezi?Aia ne-a dat-o Dumnezeu?
De ce numai pe aia?
Eu zic asa,El ne-a dat (a pus in noi ) si bune si rele (ura,invidie,gelozie...dragoste ,mila,compasiune...) si de aici putem alege.
Tu spui ca ne-a lasat sa alegem din ceva ce nu ne-a dat ,nu?
De unde sa alegem ura,invidie,gelozie,tot ce e rau daca ele nu sunt in noi???De pe linga?

Mergi atat de departe cu ideile astea ingrozitoare despre Dumnezeu, incat pur si simplu nu mai pot discuta despre asta.
Practic, Il faci pe DUmnezeu vionovat de toate relele si il transformi intr-un schingiuitor al fiintei umane.
Pur si simplu nu pot purta astfel de discutie. Imi pare rau!

quote:
Ma uimeste usurinta cu care il faci pe Dumnezeu tiran ...si alte epitete si cum il "judeci" daca afli/citesti ceva ce nu corespunde cu ceea ce stii tu.

Iar pe mine ma uimeste cat de 'mic' si meschin Il crezi pe Dumnezeu: Crezi ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu rautate si dorinta de a face rau , crezi ca Dumnezeu ne manuieste ca pe niste papusi legate cu sfoara si crezi ca Dumnezeu vrea asculatare orbeasca.
Ceea ce spui este atat de in contradictie cu Dumnezeul Bun si Drept in care cred eu, incat pur si simplu, repet, imi face rau sa vad ce credeti voi.

Sa discutam nu mai are nici un sens. Tot ce pot face, este sa sper ca veti descoperi candva bunatatea Lui :-)

quote:
Punct okit,punt lovit

Da, si eu cred la fel: Denizel = Jupiter = pisica Pufi .

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Da chiar credem ca tot ce exista se roaga la Dumnezeu in anumite fel!
E asa de ciudat?! Si chiar crezi ca systemul nostru solar care e unul din mai multe altele (asa cum s-a descoperit de curand) si de fapt e mentionat in Quran, merge singur!fara control? si da chiar as dori sa vorbesc despre om-animal-planeta, daca crezi ca esti la nivelul potrivit de a discuta asa ceva!

Chiar vreau din toata inima, sa-mi spuneti despre acest Dumnezeu de care vorbim noi fff. urat???.
Fiindca mereu fuge un crestin din aceasta intrebare prin a spune cat e El de rabdator si iertator si bun,.... asta le stim si le spunem si in rugaciuniile noastre mai mult ca voi chiar(cel putin 5 rugaciuni pe zi)!!
Dar chiar as vrea sa stiu ce v-a reprezinta Creatorul? pentru ce scop ne-a trimis pe pamint? de ce ne-a trimis Propheti si Mesageri intr-una??
Pe ce baze de credinta meritam paradisul sau iadul? E oare asa de usor pentru El sa pacatuim? Chiar credeti ca toate pacatele sint la acelasi nivel?
Oare sa furi o paine e la fel daca violezi o persoana indiferent de sexul ei?
Sa omori un om e egal de a naste altul?/
Sa fi pedofil sau iubitor de acelasi sex e Mesajul lui Dumnezeu???????

De ce unii sint rai si alti buni? nu tot oameni sint? cred ca Dumnezeu ne-a oferit sansa de a alege si de a mantui ,ca sa avem sanse egale.

Vreau sa stiu dupa atatea discuti si multe alte forumuri pe linga acesta, as vrea sa stiu cum il discrieti pe Dumnezeu,Creatorul,Prodeminatul,stiuttot, cel putin in cateva cuvinte!!???

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Of,of ma mananca palmele sa dau un link mai mult decat interesant, dar nu cred ca ar rezolva nimic.

Samer, noi am raspuns deja la toate acele intrebari.
Eu as avea o intrebare: aveti voi, musulamnii o relatie personala cu Dumnezeu? Da, stiu, va rugati de 5 ori pe zi, dar sunt mereu aceleasi si aceleasi rugaciuni. Este aceea o rugaciune a inimii?
Din toate confesiunile ex-musulmanilor, reiese clar ca nu este asa, si Samer, daca n-o sa poti deschide link-urile, no problem, iti pot da copy si paste.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

quote:
si da chiar as dori sa vorbesc despre om-animal-planeta, daca crezi ca esti la nivelul potrivit de a discuta asa ceva!

c'est la vie

Ah, Samer, m-ai prins cu matza-n sac :-)))
Credeam ca ma pot ridica la nivelul tau, uitand ca locul meu, ca femeie , este la prajit chiftele si spalat izmene. Sau invers? Na, ca m-ai intimidat .

quote:
asta le stim si le spunem si in rugaciuniile noastre mai mult ca voi chiar(cel putin 5 rugaciuni pe zi)!!

Asta-i buna!!! Daca noi nu facem caz de fiecare inchinare, inseamna ca nu ne inchinam?
De unde stii matale de cate ori pe zi ne rugam noi?
Singura problema ar fi ca de cate ori vreau io sa ma rog, se trezeste si cainele ca vrea sa se roage si ne cam ciondanim, da' reusim pana la urma :-))

quote:
Pe ce baze de credinta meritam paradisul sau iadul? E oare asa de usor pentru El sa pacatuim? Chiar credeti ca toate pacatele sint la acelasi nivel?
Oare sa furi o paine e la fel daca violezi o persoana indiferent de sexul ei?
Sa omori un om e egal de a naste altul?/
Sa fi pedofil sau iubitor de acelasi sex e Mesajul lui Dumnezeu???????

Nu am inteles ce vrei sa spui!
Desigur ca toate astea sunt pacate, dar nu vad ce legatura au cu discutia noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Crinuta , da te rog sa faci un copy paste, chiar daca am vazut o gramada pana acum!

Dar ceea ce nu sti este ca cele cinci rugaciuni si altele sint o metoda de a fi aproape de Dumnezeu (sufleteste), Fiindca ne e stiut deja (musulmani) ca rugaciune pura e cand e sufletul pur si indreptat spre Dumnezeu si numai El! Si din pacate s-au transformat rugaciuniile la unii (un obicei) si o obligatie de care vor sa scape si atat!!

Si Denizel, Ce legatura au spusele mele de A fi femeie??! Chiar vrei sa te blochezi in halul asta?? Eu vorbeam pur si simplu de cate informati ai avea despre subiectul mentionat!asta e tot.

Si salutari pentru cainele tau :

Dar tot mi-ati raspuns la intrebarea ,...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crinuta

Of,of ma mananca palmele sa dau un link mai mult decat interesant, dar nu cred ca ar rezolva nimic.

Samer, noi am raspuns deja la toate acele intrebari.
Eu as avea o intrebare: aveti voi, musulamnii o relatie personala cu Dumnezeu? Da, stiu, va rugati de 5 ori pe zi, dar sunt mereu aceleasi si aceleasi rugaciuni. Este aceea o rugaciune a inimii?
Din toate confesiunile ex-musulmanilor, reiese clar ca nu este asa, si Samer, daca n-o sa poti deschide link-urile, no problem, iti pot da copy si paste.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Crinuta,nu vreau sa fiu rautacioasa dar sincer nu pot sa nu te intreb,tu de ce nu-l intrebi pe sotul tau in privinta lucrurilor pe care nu le intelegi?Sau despre faptul daca are el o legatura personala sau nu cu Dumnezeu.
Cred ca te-ar ajuta sa intelegi mai bine ,o discutie intre 4 ochi ,bine argumentata,decit niste rinduri pe DC.
Tu vii cu argumente ale ex-musulmanilor si spui ca e clar ca nu este o rugaciune a inimii???Pai cum sa fie pt. un ex,rugaciunea o rugaciune a inimii?
Te rog mult,afla si parerea sotului tau daca e musulman practicant,bun credincios si nu e doar din inertie sigur te va lamuri.

Mergi la inceput

Denizel,noi doua parca vorbim una chineza,pardon japoneza si alta romana.Asa ne intelegem.

Sa fiu mai clara.Cum poti sa zici ca ideea mea in legatura cu ceea ce ne-a inzestrat Dumnezeu ,e ingrozitoare?
Adica e ingrozitor sa stii ca Dumnezeu a "pus" in noi de toate pt. toti si ne-a lasat pe noi sa alegem ce si cum,dar e atit de logic ce zici tu,si anume ca Dumnezeu a pus in noi numai dragoste si bunatate (tot ce-i bun,fara pic de rau) si ne-a lasat sa alegem intre bine si rau.Ooops,sar peste ceva sau ce-mi scapa?
Cum sa alegem intre ceva ca nu avem?Avem binele,dar raul nu?Si deci de unde-l luam?

Si de aici ai tras concluzia ca eu il invinuiesc pe Dumnezeu de toate relele si il transform intr-un schinjuitor al fiintei umane???

Mi se pare asa trist si ingrijorator precum cutremurul de acum 10 minute de magnitudine 6.6.(al-4 mare de dimineata)

It`s okay,poti crede in continuare ca eu am zis ca Dumnezeu ne manuieste orbeste si ca ne-a inzestrat cu dorinta de a face rau ...deja mi se face mie rau cind vad ca se fac eforturi supra mega,extra numa` sa nu ne intelegem...vai lesin,vai mi se ridica parul in cap...vaiii,vai si iar vai

Mergi la inceput