Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 29
hannen spune:
Denizel,spune-mi daca merita sa scriu sau nu,timpul este foarte pretios si zau daca vreau sa-l irosesc aiurea ca sa te faci tu ca nu intelegi.
Si eu tot de testarea credintei in fata lui dumnezeu am zis.Dumnezeu a poruncit,si a vazut cine a urmat porunca Lui,nu avea a face cu prosternarea in fata lui Adam.Ci cu prosternarea in sine.
Si te rog,da citatul in care am zis eu ca Dumnezeu stranuta.
Serios daca imi face placere sa fiu luata la misto pe gratis.
Si tu citi ingeri ai vazut pina acum pe pamintul asta?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
quote:
Originally posted by denizel
si asta este ceea ce am comentat. Ai presupus ca Dumnezeu pune in oameni insusiri rele...
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Eu nu vorbeam de oameni ci de ingeri.
si daca-i asa cu presupusu meu care ti-a ridicat parul maciuca,cum "presupui" tu despre aceasta insusire rea(mandria) pt. ca dupa cum vad ,am confirmarea Crinutei ca si in crestinism se considera mandria a fi un pacat.Deci de poate interpreta asa cum zici tu, ca Dumnezeu l-a "inzestrat" pe om cu insusiri rele.
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by Samer
Salut, poti sa ne spui te rog ce nu e Dumnezeisc?
Si chiar crezi ca, sa nasti cu o religie orice ar fi, e de ajuns sa te convingi cu ea fiindca parintii sau strabunici au avut-o?
De ce Dumnezeu nu ne-a creat pe toti maimute? sau mai bine ingerii sa nu avem de ales si sa traim fara acel dar dat tot de Dumnezeu :creier!
c'est la vie
Si atunci, de ce daca o fata vrea sa renunte la religia islamica este pedepsita, anatemizata sau chiar ucisa? Sau un barbat? La voi, nu exista posibilitatea de alegere????
Mai, sa fie.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
denizel spune:
Hannen, nu ne intelegem dilok :-)
Eu am zis de la bun inceput ca mandria e ceva rau si ca nu pot sa cred ca Dumnezeu a pus in creaturile Sale o asemenea insusire idioata. Ai inteles acum? Ca e vorba de ingeri, ca e vorba de oameni, nu ma intereseaza. Si ingerii si oamenii sunt creati de Dumnezeu si nu pot sa presupun ca in vreo una dintre creaturiel Sale, Dumnezeu a pus o insusire rea, cum e mandria. E mai clar acum? :-)
quote:
Si eu tot de testarea credintei in fata lui dumnezeu am zis.Dumnezeu a poruncit,si a vazut cine a urmat porunca Lui,nu avea a face cu prosternarea in fata lui Adam.Ci cu prosternarea in sine.
Pai bine mai Hannen, cum adica Dumnezeu a pus la incercare capacitatea de prosternare a ingerilor, punandu-i sa se inchine unui om, lui Adam? Pe bune, suna de neinteles pentru mine :-)
De Adam trebuiau ingerii sa asculte sau de Dumnezeu?
S-a pastrat aceasta relatie intre oameni si ingeri pana in zilele noastre? Ingerii trebuie in continuare sa se supuna oamenilor? Cum credeti voi, musulmanii?
quote:
Si te rog,da citatul in care am zis eu ca Dumnezeu stranuta.
Serios daca imi face placere sa fiu luata la misto pe gratis.
Citatul e asta:
"Dumnezeu a suflat peste noi duhul lui,asa s-a trezit Adam cu un stranut!(sigur nu stiai)"
A, sau a stranutat Adam, ca l-a racit Dumnezeu cu suflatul ala?
quote:
Si tu citi ingeri ai vazut pina acum pe pamintul asta?
Io una nu am vazut, da' scrie in Biblie ca sunt printre noi si de aia bunii si de aia raii.
Tu cati ai vazut de stii ca se supun fara sa cracneasca? :-)
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
hannen spune:
Ingrid, mai lasa-ne sa discutam si despre altele ca despre femei omorite am discutat.Nu ca vreau sa ingrop problema,da` zau daca nu mi se pare ca de cite ori discutam civilizat despre o alta chestiune ,intentionat se incearca devierea subiectului,doar doar ne-om lua iar la paruit.
Denizel,bun deci Dumnezeu nu ne-a pus nimic "nashpa" in noi si totusi avem din plin,rautate,mindrie,gelozie...etc.
Sa inteleg ca a mai contribuit cineva la "facerea" noastra si ne-a pus in "plamada" aceste ingrediente?Sau cum le-am dobindit??
Ok,sa o luam de la capat.
Dumnezeu l-a creat pe Adam si l-a creat diferit de ingeri,putem sa zicem ca superior pt. ca da,in timp ce ingerii nu au "de ales",noi avem.Atunci cind l-a creat le-a ordonat ingerilor sa se prosterneze in semn de respect (poate si un test de credinta pt. ei,cei care desi nu incalca poruncile Lui si nu pacatuiesc,au fost nevoiti sa se inchine omului,cel facut din lut ,cel care "v-a face varsare de singe" asa cum au zis ingerii)
S-au inchinat o data!
De atunci ai mai vazut tu vreun inger facind plecaciuni cuiva,ca sa tragi concluzia ca noi ii consideram pe ingeri supusi oamenilor?
Nu,ei se supun numai lui Dumnezeu.
Desi ai citat bine,de unde ai tras concluzia ca Dumnezeu a stranutat?
Asa a "inviat" Adam,sa-i zic asa,daca altfel zici ca nu intelegi.
La creat,i-a dat forma iar sufletul i-a venit cind Dumnezeu a suflat din EL,duhul Lui .Atunci Adam a stranunat !De aceea noi zicem "alhamdullilah" cind stranutam si ni se raspunde "arhamkumullah"(Dumnezeu sa te ierte-sa fie iertator cu tine...cind o fi nevoie)
Eu n-am vazut nici un inger ,ci am citit ceea ce Dumnezeu ne-a revelat despre ei,de aia nu mi se ridica parul maciuca chiar daca ceea ce imi imaginam eu despre ei(si multe altele) nu corespunde.Mai bine cred ceea ce dumnezeu a zis,decit ceea ce imi imaginez eu ca ar fi mai bine/mai frumos/ca asa mi-ar place ...sa cred!
Samer spune:
Ma sha'a Allah , Hannen ma uimiti din ce in ce mai mult!
Ai informati mai mult decat multi Musulmani nascuti cu aceasta religie!
Si despre asta am vorbit mai devreme, sa invatam si sa cautam adevarul chiar ca ne duce la acel singur adevar : Dumnezeu e Unic si din punctul acesta sa mergem mai departe la alte fapte si "crezute".
Da omul e liber sa aleaga, dar ce alege?!!
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by Samer
Ma sha'a Allah , Hannen ma uimiti din ce in ce mai mult!
Ai informati mai mult decat multi Musulmani nascuti cu aceasta religie!
Si despre asta am vorbit mai devreme, sa invatam si sa cautam adevarul chiar ca ne duce la acel singur adevar : Dumnezeu e Unic si din punctul acesta sa mergem mai departe la alte fapte si "crezute".
c'est la vie
Eu zic ca e treaba lui ce alege...corect? Toti vom da, mai devreme sau mai tarziu socoteala pentru deciziile noastre si nu va raspunde nimeni pentru noi.
Hannen, eu i-am replicat lui Samer, nu tie, tu vezi-ti de ale tale si eu de ale mele, sa nu incurcam borcanele.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
denizel spune:
Hannen, asta este o discutie intre doi adulti, da?
Tu vrei, insa, sa o transformi intr-o discutie intre un adult (tu) si un copil de 4 ani (eu ) , care sa inghita nemestecat tot ce zici tu :-)
Eu am cunostintele mele despre caracterul lui Dumnezeu, despre creatie si, da-mi voie ca atunci cand vad ce scrii despre Dumnezeu (care este acelasi, nu? :-) sa comentez sau sa rectific, conform cunostintelor mele. De acord?
quote:
De atunci ai mai vazut tu vreun inger facind plecaciuni cuiva,ca sa tragi concluzia ca noi ii consideram pe ingeri supusi oamenilor?
Nu,ei se supun numai lui Dumnezeu.
Eu nu am vazut nici atunci cum ingerii s-au inchinat lui Adam si, asa, in general, nu am vazut pana acum vreun inger.
Tu ai vazut secventa respectiva?
Am comentatat doar ca nu pot sa cred faptul ca Dumnezeu doreste in prezenta Sa, creaturi care sa I se supuna orbeste, niste zombi descantatzi, care nu au de ales. Dumnezeu este muuuult mai mult decat un papushar :-). Asta e parerea mea! :-)
quote:
bun deci Dumnezeu nu ne-a pus nimic "nashpa" in noi si totusi avem din plin,rautate,mindrie,gelozie...etc.
Sa inteleg ca a mai contribuit cineva la "facerea" noastra si ne-a pus in "plamada" aceste ingrediente?Sau cum le-am dobindit??
Inca odata, sugerezi ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu toate relele .
Eu cred cu tarie ca Dumnezeu nu a pus nimic rau in noi. Ne-a dat doar libertate si capacitatea de a alege, iar noi alegem rautatea, mandria, gelozia, etc, etc.
Daca Dumnezeu, asa cum presupui tu, ne-a inzestrat cu toate relele cu putinta, cum oare mai poate sa ne judece pentru ele? E un nonsens ce spui.
quote:
.Mai bine cred ceea ce dumnezeu a zis,decit ceea ce imi imaginez eu ca ar fi mai bine/mai frumos/ca asa mi-ar place ...sa cred!
Pai atunci, asa sa faci! :-) Pana acum ai facut ceva presupuneri, nu?
Acuma, ce sa zic? Islamul este mult diferit de crestinism si, nu numai la nivel de 'fa aia', 'nu fa ailalata', ci la nivel de 'Dumnezeu e asa si nu altfel'.
Daca voi sustineti ca omul trebuie sa-si faca singur dreptate, atunci inteleg si necesitatea unei viziuni mai speciale in legatura cu El.
Dumnezeul crestin nu vrea ascultare fortata, nu cere supunere oarba.
Vad ca si Samer confirma ceea ce ai spus. Deci, da, ingerii sunt niste roboti fara gandire proprie si Alah cere supunere oarba. Asta e!...Parerea voastra!
Hannen, eu apreciez foarte mult faptul ca te delimitezi de fanatismul musulman, iti apreciez daruirea cu care propovaduiesti islamul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te indispui atunci cand nu ti se da dreptate.
Io v-am mai zis: un crestin adevarat, adica unul care crede si stie ca Isus este Dumnezeu, nu va fi niciodata convins de alte teorii.
Si, am mai ridicat o data problema asta, dar nu mi-ati raspuns: ce va faceti cu musulmanii care arunca umbra asupra islamului??
quote:
Samer, nu vad de ce va intereseaza pe voi ce aleg oamenii?!?
Fiecare alege pentru el si nu vad de ce eu trebuie sa ma straduiesc sa fac pe altii sa creada ca ceea ce zic eu este adevarat.
hannen spune:
Samer,multumesc dar nu stiu nici pina la genunchiul broastei din tot ce ar trebui sa stiu,din tot ce mai e de aflat.
Vreau sa fac o corectare,am scris intr-o postare anterioara ca ingerii il vad pe Dumnezeu,sotul meu a zis ca din cite stie el nu crede ca il pot vedea.
Nu vreau sa afirm ceva despre ce nu am cunostinta,estaghfirullah.
Samer spune:
Atunci putem vorbi de systemul solar?, furnicele si alte creati ale lui Dumnezeu?!
Cum oare sint? nu sint controlate de Creatorul??
ce sint ele roboti? daca asa vrei sa spui?
Noi credem ca si acele creati se roaga la Dumnezeu in felul in care i-a invatat El!
Ingrid, am o rugaminte pentru tine: poti sa-mi scri cele 10 porunci asa cum sti tu ca sint pomenite in biblia?!
Dupa ce le scri am sa-ti spun si de ce !! te rog.