Conceptii gresite despre ISLAM - 3
Raspunsuri - Pagina 28
denizel spune:
quote:
Denizel,ingerii nu sunt niste roboti.ei sunt creaturi care se supun intru totul lui Dumnezeu.Care nu-i ies din voie.ei pur si simplu duc la indeplinire anumite "sarcini" fara carcoteli.
Dintre toti,singurul care nu s-a supus a fost Shaitan(Satan) care atunci cind Adam a fost creat a refuzat sa^i faca o plecaciune(asa cum le-a poruncit Dumnezeu).
Hannen, daca inteleg bine, Shaitan nu a fost un inger? Sau a fost singurul inger dotat cu capacitatea de a alege?
IN afara de asta, sincer, mi se face parul maciuca la ideea ca Dummnezeu a creat niste fiinte, numite ingeri, al caror unic scop sa fie supunerea si obedienta absoluta, combinat stralucit cu neputinta de a lua o decizie . Atunci da, Dumnezeu este un tiran .
P.S. Nu stiu de ce trebuie sa fii asa defensiva in fata unor simple intrebari (stai linistita, daca e cladita pe stanca, n-o ia casa la vale )
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
hannen spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Denizel,ingerii nu sunt niste roboti.ei sunt creaturi care se supun intru totul lui Dumnezeu.Care nu-i ies din voie.ei pur si simplu duc la indeplinire anumite "sarcini" fara carcoteli.
Dintre toti,singurul care nu s-a supus a fost Shaitan(Satan) care atunci cind Adam a fost creat a refuzat sa^i faca o plecaciune(asa cum le-a poruncit Dumnezeu).
Hannen, daca inteleg bine, Shaitan nu a fost un inger? Sau a fost singurul inger dotat cu capacitatea de a alege?
IN afara de asta, sincer, mi se face parul maciuca la ideea ca Dummnezeu a creat niste fiinte, numite ingeri, al caror unic scop sa fie supunerea si obedienta absoluta, combinat stralucit cu neputinta de a lua o decizie . Atunci da, Dumnezeu este un tiran .
P.S. Nu stiu de ce trebuie sa fii asa defensiva in fata unor simple intrebari (stai linistita, daca e cladita pe stanca, n-o ia casa la vale )
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Scuza-ma,desppre ce devensiva vorbesti?
Fiecare are conceptia lui despre Dumnezeu,desi nu inteleg ce iti face parul maciuca(oricum e o moda cind vorbim despre islam) pe mine nu ma deranjeaza.
Asa cum unii cred ca moarte=rai,indiferent de ce ar face(si pe mine nu ma deranjeaza/intereseaza parerea lor) asa si eu cred ca Dumnezeu ne-a creat cu un scop pe toti si ca sa meriti raiul mult visat trebuie sa "muncesti".La fel cred ca EL "are dreptul"(ce fel suna) sa decida inainte soarta si rolul tuturor creatiilor.De ce sa mi se faca parul maciuca pt. ca Dumnezeu a creat ingerii care sunt total supusi si omul un rebel caruia i-a darut mai mult din cunoasterea Lui(si totusi doar cit un virf de ac)
Shaitan a fost si el inger,un inger care s-a semetit .Un inger caruia i s-a parut umilitor sa se aplece in fata lui Adam.
N-am fost acolo cind l-a creat sa stiu ce si cum,dar poate ca Dumnezeu a pus in el "ceva".Ceva-ul ala numit mindrie sau poate capacitatea de a alege,cum zici tu ,nu stiu,imi dau cu parerea.
Oricum,ingerii sunt creati din lumina,shaitan a fost creat din foc...aici o fi diferenta
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
denizel spune:
quote:
Scuza-ma,desppre ce devensiva vorbesti?
Imi cer scuze, intelesesm gresit afirmatia despre casa care o ia la vale .
quote:
Asa cum unii cred ca moarte=rai,indiferent de ce ar face(si pe mine nu ma deranjeaza/intereseaza parerea lor)
Eu nu am auzit niciodata asa ceva. Carei religii apartin cei care sustin asa ceva?
Stiam doar despre cei care cred ca si daca omoara, ajung tot in rai .
quote:
asa si eu cred ca Dumnezeu ne-a creat cu un scop pe toti si ca sa meriti raiul mult visat trebuie sa "muncesti".
De acord!
quote:
La fel cred ca EL "are dreptul"(ce fel suna) sa decida inainte soarta si rolul tuturor creatiilor.De ce sa mi se faca parul maciuca pt. ca Dumnezeu a creat ingerii care sunt total supusi si omul un rebel caruia i-a darut mai mult din cunoasterea Lui(si totusi doar cit un virf de ac)
Da, am inteles acum. Deci, in religia islamica, ingerii sunt inferiori oamenilor: nu au cunostinta oamenilor, trebuie sa se supuna oamenilor, nu pot decide nimic (bine sau rau) pentru ei. Da, sunt deci roboti :-)
In crestinism, ingerii sunt fiinte superioare oamenilor, au drept de decizie (ingerii rai sunt ingeri decazuti). De asemenea, noi stim ca ingerii ajuta oamenii, dar nu le sunt supusi acestora.
quote:
Shaitan a fost si el inger,un inger care s-a semetit .Un inger caruia i s-a parut umilitor sa se aplece in fata lui Adam.
N-am fost acolo cind l-a creat sa stiu ce si cum,dar poate ca Dumnezeu a pus in el "ceva".Ceva-ul ala numit mindrie sau poate capacitatea de a alege,cum zici tu ,nu stiu,imi dau cu parerea.
Pai, daca suntem de acord ca mandria este un pacat, inseamna ca Dumnezeu mai inzestreaza pe ici pe colo, fiintele create cu insusiri pacatoase . Iar mi se face parul maciuca .
quote:
Oricum,ingerii sunt creati din lumina,shaitan a fost creat din foc...aici o fi diferenta
Cu siguranta .
hannen spune:
Cu mici deosebiri,majoritatea oamenilor cred ca vor intra in rai.Deosebirile fiind de ex,ateii care nu cred si nu isi bat capul cu asta iar alte deosebiri fiind crestinii cu viata lor foarte relaxata in privinta dumnezeirii,si de ce nu,musulmanii care comit fapte urite,pacate mari si totusi cred,sau spera ca vor intra in rai.
Alt exemplu sunt japonezii ,la ei oricine moare merge in rai,cuvintul iad desi il au in vocabular e folosit doar cind li se intimpla ceva nasol.
Nu stiu daca ingerii sunt sau nu inferiori oamenilor,depinde din ce directie privim,totusi gindeste-te ca ei au privilegiul sa fie linga Dumnezeu,il vad,il slavesc cum se cuvine.Pe cind noi ce facem??
E adevarat ca ei nu stiu tot ce stim noi,insa la fel de adevarat e ca nici noi nu stim ce stiu ei!
Si crestinii cred in ingerii pazitori nu?
Si noi!
Fiecare om are cu el doi ingeri(daca nu ma insel) incredintati de la nastere.Unul dintre ei e "scribul" care trece in "carte" toate faptele noastre.
Nici eu nu cred ca ingerii ne sunt supusi,cine a zis asta?
Poate ca porunca de a se prosterna in fata lui Adam le-a fost data si ca sa li se testeze credinta,sau ca sa slaveasca creatura care are ceva din dumnezeu,un ceva ce ingerii nu au,si anume DUHUL.
Dumnezeu a suflat peste noi duhul lui,asa s-a trezit Adam cu un stranut!(sigur nu stiai)
Si da,ingerii ne ajuta,insa o fac doar la porunca lui Dumnezeu!Asa cum este si ingerul mortii,cel care ne ia sufletele ,tot la porunca lui Dumnezeu,atunci cind ne vine "sorocul".
De asemenea mai este un inger numit Israfil,cel insarcinat cu suflarea in trimbitza pt. ziua judecatii.
El nici macar nu sufla.Sta cu trimbita la gura in asteptarea poruncii,si de teama ca ea sa nu vina si el sa fie ocupat cu rasuflatul se abtine.(ma intreb oare ce reactii stirneste aceasta afirmatie,sper ca nu lesin)
Scuza-ma,in crestinism nu exista ideea ca mandria e pacat?Daca da,tot ti se face parul maciuca?
Si o intrebare daca imi permiti,care sunt ingerii aia decazuti si unde sunt ei?A,si de ce au decazut?
crinuta spune:
Ba da Hannen. Mandria este pacat capital!
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
hannen spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Crinuta si Rayan
Pai si eu cu ce gresii de i se facu parul maciuca lui Denizel?
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by crinuta
Crinuta si Rayan
Pai si eu cu ce gresii de i se facu parul maciuca lui Denizel?
Pai ai zis ca Dumnezeu a inzestrat pe ingerul ala(singurul cu capacitate de a alege), cu mandrie. Tu ai zis .
hannen spune:
Denizel,eu n-am zis asa ceva.Fiindca tu ai intrebat "deci shaitan a fost singurul inzestrat cu capacitatea de a alege"? Eu am raspuns ,poate,poate a avut un ceva in plus ,dar am subliniat ca nu am fost acolo cind au fost creati,deci nu pot face o asa afirmatie ci doar imi dadeam cu presuspusu
Nu suntem toti diferiti?De ce ingerii n-ar putea fi diferiti fara ca noua sa ni se faca parul maciuca,eu asta nu pricep.
denizel spune:
quote:
Nu stiu daca ingerii sunt sau nu inferiori oamenilor,depinde din ce directie privim,totusi gindeste-te ca ei au privilegiul sa fie linga Dumnezeu,il vad,il slavesc cum se cuvine.Pe cind noi ce facem??
Hannen, daca ascultatul si slavitul este o chestie programata, este egala cu zero taiat in paispe si ingerii nu au absolut nici un merit. Nu inseamna decat ca Dumnezeu si-a facut ajutoare niste roboti, numiti ingeri, care sa Il ajute in 'treaba' pe care o are cu oamenii :-)
quote:
Poate ca porunca de a se prosterna in fata lui Adam le-a fost data si ca sa li se testeze credinta,sau ca sa slaveasca creatura care are ceva din dumnezeu,un ceva ce ingerii nu au,si anume DUHUL.
Pai, in crestinism, testarea ascultarii se face numai fatza de Dumnezeu.
In islam, se cere inchinare si omului? Sau numai ingerii au fost indemnati sa se inchine lui Dumnezeu si, deopotriva lui Adam?
quote:
Dumnezeu a suflat peste noi duhul lui,asa s-a trezit Adam cu un stranut!(sigur nu stiai)
asa-i! Nu stiam ca Dumnezeu stranuta !
quote:
Si o intrebare daca imi permiti,care sunt ingerii aia decazuti si unde sunt ei?A,si de ce au decazut?
Au decazut ingerii care l-au urmat pe ingeru' ala rau'...Ca nu e un singur inger rau pe pamantul asta.
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannen
Denizel,eu n-am zis asa ceva.Fiindca tu ai intrebat "deci shaitan a fost singurul inzestrat cu capacitatea de a alege"? Eu am raspuns ,poate,poate a avut un ceva in plus ,dar am subliniat ca nu am fost acolo cind au fost creati,deci nu pot face o asa afirmatie ci doar imi dadeam cu presuspusu
Nu suntem toti diferiti?De ce ingerii n-ar putea fi diferiti fara ca noua sa ni se faca parul maciuca,eu asta nu pricep.
Hannen, ai zis asta:
quote:
si asta este ceea ce am comentat. Ai presupus ca Dumnezeu pune in oameni insusiri rele...