Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by Samer

Crinuta, am sa-ti raspund si la asta dar chiar sint fff. ocupat la serv.

Dar am sa-ti raspund cat se poate de repede.

Sa ai o zi buna!

c'est la vie

Nu e nici o graba. Scrie cand ai timp. Te inteleg.

Iti doresc si tie o zi buna.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Samer, multumesc, dar viata lui a mai fost odata postata de Maryam, cred, in capitolele anterioare. Nu-i bai, am mai citit-o, dar credeam ca ne spui ceva nou despre el.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Neata si tie !

Trebuie sa inteleg din ce-ai scris, ca toti care citesc subiectul acesta au aceasi opinie ca a ta?

c'est la vie

Samer, nu stiu ce opinie au ceilalti care citesc aici si nici nu cred ca e prea interesant de aflat.

Ceea ce intrebam eu este daca voi, musulmanii moderati, militati pe forumurile musulmane pentru eliminarea conceptiilor gresite despre islam.

Repet, nu conteaza prea tare cat de gresit gandesc crestinii despre islam. Problema e la musulmanii care nu inteleg islamul asa cum trebuie.

Voi cum vedeti acest aspect?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:

Neata si tie !

Trebuie sa inteleg din ce-ai scris, ca toti care citesc subiectul acesta au aceasi opinie ca a ta?

c'est la vie

Samer & Ache, nu stiu ce opinie au ceilalti care citesc aici si nici nu cred ca e prea interesant de aflat.

Ceea ce intrebam eu este daca voi, musulmanii moderati, militati pe forumurile musulmane pentru eliminarea conceptiilor gresite despre islam.

Repet, nu conteaza prea tare cat de gresit gandesc crestinii despre islam. Problema e la musulmanii care nu inteleg islamul asa cum trebuie.

Voi cum vedeti acest aspect?

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, Samer si Ache sunt doi useri diferiti, ba inca avem servicii diferite si nu stam 24 de ore impreuna...te rog sa te adresezi cui a pus intrebarea, fara a amesteca lucrurile.
Eu una nu am acces la DC de la servici, doar in pauza de masa. Si cand postam postam fiecare in numele sau. Multumesc.

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ei, asta da problema!...Credeam ca va fac o bucurie .
ok, voi edita mesajul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by crinuta
pentru musulmani nu exista libera alegere

Cum sa nu.
www.cbc.ca/world/story/2007/07/11/binladen-british.html?ref=rss" target="_blank"> O bunica englezoaica (51) s-a maritat cu fiul lui bin Laden (27)
Nu scrie daca bunica s-a convertit, probabil nu (nu a luat nici numele sotului); in schimb s-a imprietenit cu prima sotie (in ordine cronologica; omul e insurat cu ambele in acelasi timp).

Deci cu libera alegere nu e chiar asa...dragostea invinge totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by Llaura

quote:
pentru musulmani nu exista libera alegere

Cum sa nu.
www.cbc.ca/world/story/2007/07/11/binladen-british.html?ref=rss" target="_blank"> O bunica englezoaica (51) s-a maritat cu fiul lui bin Laden (27)
Nu scrie daca bunica s-a convertit, probabil nu (nu a luat nici numele sotului); in schimb s-a imprietenit cu prima sotie (in ordine cronologica; omul e insurat cu ambele in acelasi timp).

Deci cu libera alegere nu e chiar asa...dragostea invinge totul.

Cred ca mai degraba e vorba de o suma foarte mare de bani pe care a primit-o bunicuta pentru a-l baga in Anglia pe feciorul lui Bin Laden. Daca intra ala in Anglia, sa va tineti bine... vin si nenumarate atentate, doar fiul liderului e acolo.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

quote:

[quote]Originally posted by Samer

Crinuta, Buna dimineata.
Ok, l-a tradat pe Dumnezeu, dar cine le dreptul unora sa faca dreptate in numele lui Dumnezeu?
Dumnezeu stie ce facem fiecare dintre noi. Doar EL are dreptul de a ne judeca.

Eu vad asa situatia asta: cand se ia viata unui om, i se rapeste posibilitatea de a se intoarce la Dumnezeu si a se mantui.
Se stie ca doar aici putem face ceva pentru noi, si o data morti, nu ,..
Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Buna Dimineata , Si scuze ptr. intarziere !

Am incercat sa dau de omul de religie, in care am incredere si ma duc la el cand e vorba de ceva neclar pentru mine sau prietenii mei.
Problema e c-a plecat in vacanta si abia dupa 3 saptamani se intoace de acasa!

Dar stirea buna e, c-am primit de la sora Maryam o scrisoare trimisa catre "Open Letter to His Holiness Pope Benedict XVI", in care e explicat subiectul nostru si altele in plus!

Dar e o problema, e scrisa in 8 pagini si in limba Engleza!
Asa ca m-am gandit sa anunt acest lucru si sa-l trimit la cine chiar il intereseaza si are rabdarea sa-l citeasca si sa inteleaga adevaratul sens din motivul scrisoarei!!!

Acum, daca ma intrebati pe mine personal ca om simplu s-ar putea si e mai mult ca sigur sa spun ca nu admit asa ceva si ca omul e liber, si nu exista logica de a lasa pe cineva sa ia viata altuia pentru pacatele lui pe pamint(oricine ar fi omul acela..).. dar cand vad si cred ca exista ceva poruncit de Dumnezeu care admite acest lucru( cu reguli ferme si grele), atunci eu tot ca un om simplu si credincios trebuie sa-l admit si sa caut cauzele daca se poate in acelasi timp!

Inca o data, Islamul nu e este doar un bucket de rugaciuni,iubire si iertare numai, dar e un system de viata plin de reguli si porunci care ne modeleaza viata umana si ne duce cat mai aproape de Dumnezeu pe un drum cat se poate de departe de pacate si neindrumari!

V-am preparat un citat despre subiect , dar cred ca eu nu sint acel om potrivit de a explica ceva asa de sensibil si important.
N-am pregatirea sau stiinta necesara de a prelua asa subiect.imi pare enorm de rau dar e obligatia mea de Musulman si om Credincios sa nu inventez sau sa modelez orice lucru dat de Creatorul Nostru!!

Va multumesc pentru rabdarea Voastra si intelegerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

Samer ,sa inteleg ca voi credeti cu fermitate in DD si faceti intocmai ce scrie in coran crezind ca tot ce e scris acolo vine de la EL(ca El e adevarul suprem).Cind El iti spune sa lovesti/omori/biciuesti pe cineva care a calact strimb tu il lovesti/omori etc chiar daca este importiva vointei tale.Daca El iti spune sa te arunci de la etaj pentru ca asa iti platesti pacatele,o faci?Intrebarile sint valabile si pentru alte religii .

Si apropo de pacate voi nu pacatuiti niciodata?Si daca da,cum va spalati pacatele ?
Si inca ceva, pe om l-a creat DD sau se trage din maimuta?O curiozitate personala.

Pe mine ce ma enerveaza la ortodoxi ca trebuie sa tin 15 mii de posturi peste an ,sa nu speli/curat /mincare in zilele de sarbatoare care se intimpla sa tina si alea citeva zile etc.
Eu una nu pot trai asa .....asta nu inseamna ca nu ma rog sau nu nu merg la biserica ,numai ca anumite lucruri mi se par imposibile pentru mine .Nu am citit biblia (am incercat ,nu e pentru mine)... unde scrie frate ca trebuie sa postesc /sa nu spal/calc etc.Si chiar de ar fi asa ,nu as putea trai asa.
In concluzie ,cum poti face ceva care este impotriva vointei tale/impotriva felului de a trai(ma refer la unul normal ...2 copii care murdaresc rufe/ podele etc).Asta ar insemna sa fim nespalati /la dieta etc.
La mine toria cu practica nu prea se potrivesc.Voi?

Nu stiu daca m-am explicat bine,am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by GGina

Samer ,sa inteleg ca voi credeti cu fermitate in DD si faceti intocmai ce scrie in coran crezind ca tot ce e scris acolo vine de la EL(ca El e adevarul suprem).Cind El iti spune sa lovesti/omori/biciuesti pe cineva care a calact strimb tu il lovesti/omori etc chiar daca este importiva vointei tale.Daca El iti spune sa te arunci de la etaj pentru ca asa iti platesti pacatele,o faci?Intrebarile sint valabile si pentru alte religii .

Si apropo de pacate voi nu pacatuiti niciodata?Si daca da,cum va spalati pacatele ?
Si inca ceva, pe om l-a creat DD sau se trage din maimuta?O curiozitate personala.

Pe mine ce ma enerveaza la ortodoxi ca trebuie sa tin 15 mii de posturi peste an ,sa nu speli/curat /mincare in zilele de sarbatoare care se intimpla sa tina si alea citeva zile etc.
Eu una nu pot trai asa .....asta nu inseamna ca nu ma rog sau nu nu merg la biserica ,numai ca anumite lucruri mi se par imposibile pentru mine .Nu am citit biblia (am incercat ,nu e pentru mine)... unde scrie frate ca trebuie sa postesc /sa nu spal/calc etc.Si chiar de ar fi asa ,nu as putea trai asa.
In concluzie ,cum poti face ceva care este impotriva vointei tale/impotriva felului de a trai(ma refer la unul normal ...2 copii care murdaresc rufe/ podele etc).Asta ar insemna sa fim nespalati /la dieta etc.
La mine toria cu practica nu prea se potrivesc.Voi?

Nu stiu daca m-am explicat bine,am incercat.

Gina,daca intrebi despre dogma,pe noi ne-a creat Dumnezeu,logic ,din moment ce credem in EL.Nu avem cum sa ne tragem din maimuta.
Cit despre aruncatul de la balcon nu avem de ce sa ne facem probleme,nu scrie asa ceva
Sinuciderea este interzisa fiind unul din pacatele grave .
Celelalte pacate(fiindca normal,toti avem) ni le spalam prin fapte bune (asa cum trebuie sa fim in general),rugaciune si post (avem post obligatoriu de o luna,in luna Ramadan)
Pacatele mari ni se iarta doar daca ne caim cu adevarat si nu le mai repetam.
Iar celelalte batai/loviri/omoruri...slava Domnului pt. asta este o lege,am scris deja .Omul cu cap si frica de Dumnezeu nu-si face singur dreptate plecind sa omoare in stinga si`n dreapta ca asa vrea el.Omul cu credinta se teme sa verse singe nevinovat.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput