Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Samer, imi pare rau ca nu poti deschide link-urile.

Am insa o intrebare: daca Dumnezeu da fiecareia dintre noi libertatea de a alege, atunci cum statele islamice permit sa treaca peste acest lucru dat de catre Dumnezeu si ii pedepsesc pe cei ce doresc schimbarea religiei?
Este dreptul oricarui om sa faca ce doreste cu sufletul lui. Dumnezeu ne-a creat, dar tot EL ne-a dat posibilitatea de a alege.
Mantuirea nu este obligatorie pentru nimeni.
Sa inteleg ca pentru musulmani nu exista libera alegere ci religia este impusa cu forta sau cu amenintarea cu moartea?
Cunoscand toate astea, ti se pare corect, sau ti se pare acest lucru a veni de la Dumnezeu?
Daca da, atunci in ce fel il percepeti voi pe Dumnezeu, ca eu sunt pierduta deja.
Urmati islamul de frica? Ce fel de relatie are un musulman cu Dumnezeu? Cat de apropiat este un musulman de Dumnezeu?
Cum poti iubi/adora un Dumnezeu care ameninta? Dumnezeu ne vrea cu forta oare?

Te rog raspunde-mi cum vezi tu aceste aspecte.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Samer, la mine se deschid link-urile. Probabil ca ai filtre acolo, de genul celor din SA.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Crinuta, Buna dimineata.

Ai intrebat ceva de care eu personal n-am informatii sigure daca e mentionat in Coran sau nu!
Dar in sunee stiu c-a existat unu care a trecut din Islam(a fost convertit) la Budism sau ce ar fi pe vremea aia si atunci Profetul a ordonat sa fie Omorat findca de fapt omul acela a negat Unicul Dumnezeu si toata religia Lui(Islam,Biblie si Tora)si ce se intelege ca : omul acela a fost Tradator! !

Uite eu scriu acum ca sa nu te las sa astepti mult dar am sa si intreb despre acest fapt mai mult si iti raspund in curand.
Personal,n-am citit nimic care sa arate c-a fost omorit Pe vremea Profetului sau Khalifi de dupa, cineva care s-a convertit la Crestinism sau la religia Evreica..

Ci despre iubirea si frica de Dumnezeu.. Da ne trebuie si ni se cere amandoua !
P.s : Sufletul nu ne apartine, ci al Creatorului.. cred ca treaba asta e clara la toate trei Carti ..
(Allah stie mai bine.)

Mergi la inceput

Da ai dreptate, sint o gramada de filtre aici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by saphir

Inca cateva capitole si va convertiti cu toatele la Islam

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Eu nu.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ingrid S

quote:
Originally posted by saphir

Inca cateva capitole si va convertiti cu toatele la Islam

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Eu nu.

Ingrid S si Diana

Nici eu!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu mai am o intrebare: exista controlul nasterilor? Exista anticonceptionale, diafragme si ce or mai fi? Are voie o femeie sa zica: stop, nu mai doresc copii?
Crinutza, renunta, draga mea. Pana acum Samer si Hannen au raspuns la aceste intrebari esentiale, zic eu. Uneori cotite (raspunsurile), dar in majoritate sincer. Asa gandesc ei, un musulman nu are voie sa treaca la alta religie, in schimb ceilalti au tot dreptul sa preia religia islamica.
Samer, astept continuarea, parca mai vroiai sa spui ceva despre profet.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Samer

Crinuta, Buna dimineata.

Ai intrebat ceva de care eu personal n-am informatii sigure daca e mentionat in Coran sau nu!
Dar in sunee stiu c-a existat unu care a trecut din Islam(a fost convertit) la Budism sau ce ar fi pe vremea aia si atunci Profetul a ordonat sa fie Omorat findca de fapt omul acela a negat Unicul Dumnezeu si toata religia Lui(Islam,Biblie si Tora)si ce se intelege ca : omul acela a fost Tradator! !

Uite eu scriu acum ca sa nu te las sa astepti mult dar am sa si intreb despre acest fapt mai mult si iti raspund in curand.
Personal,n-am citit nimic care sa arate c-a fost omorit Pe vremea Profetului sau Khalifi de dupa, cineva care s-a convertit la Crestinism sau la religia Evreica..

Ci despre iubirea si frica de Dumnezeu.. Da ne trebuie si ni se cere amandoua !
P.s : Sufletul nu ne apartine, ci al Creatorului.. cred ca treaba asta e clara la toate trei Carti ..
(Allah stie mai bine.)

c'est la vie

Ok, l-a tradat pe Dumnezeu, dar cine le dreptul unora sa faca dreptate in numele lui Dumnezeu?
Dumnezeu stie ce facem fiecare dintre noi. Doar EL are dreptul de a ne judeca.

Eu vad asa situatia asta: cand se ia viata unui om, i se rapeste posibilitatea de a se intoarce la Dumnezeu si a se mantui.
Se stie ca doar aici putem face ceva pentru noi, si o data morti, nu mai avem noi puterea asta, ci doar cei care se roaga pentru noi ne mai pot ajuta.
In concluzie, luand viata unui om care a comis o mare greseala, il privezi de posibilitatea de a regreta, a indrepta ce a comis, si de ce nu, de a se mantui! Asta mi se pare foarte grav, si nimeni nu are acest drept, nimeni!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

In limba araba numele, Muhammad inseamna “cel demn de lauda” .Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) nascut la Mekka in anul 570. Familia sa provenea din clanul Banu Hashim , tribul Quraish. Tatal sau se numea Abdallah iar mama sa Amina . Tatal sau moare cu putin timp inainte de nasterea sa si mama sa cind el avea doar 6 ani .
Este crescut de unchiul sau Abu Talib de la virsta de 8 ani . La 12 ani calatoreste in Syria . Acolo un preot crestin ii prezice ca el este profetul despre care se vorbeste in Biblie. Se casatoreste cu Khadijea la virsta de 25 de ani (ea avea 42); sotia sa va deveni prima musulmana . Datorita caracterului sau integru este ales ca membru intr-o organizatie numita: Alianta pentru caritate. Este pentru un timp pastor . Era cunoscut de toti ca fiind o persoana foarte corecta si cu un suflet foarte bun . La 40 de ani in timp ce medita intr-o pestere un inger i-a aparut in fata si i-a spus : “Citeste”. Profetul s-a speriat foarte tare de ce i s-a intimplat si s-a intors acasa si i-a povestit sotiei sale ciudata intimplare.
Mai tirziu a inteles ca Dumnezeu il alesese pe el sa fie Profet . Unui om care nu stie sa scrie si sa citeasca un inger trimis de Stapinul lumilor ii ceruse sa citeasca . Si-a luat rolul de mesager si trimis in serios si a vorbit oamenilor despre islam . Unii l-au ascultat insa altii au facut ceea ce facusera si cu alti profeti anteriori de Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa). Nu il credeau si spuneau ca e mincinos , vrajitor sau nebun. Dumnezeu l-a protejat pe profet de raul oamenilor . Noii convertiti il urmau peste tot . Multi dintre ei si-ar fi dat si viata de dragul trimisului lui ALLAH . Cu fiecare an care trecea noi capitole erau revelate din Sfintul Coran .
Desi era Omul cel mai respectat din Arabia, traia o viata simpla , uneori adormea flamind daruind hrana sa saracilor, sarmanilor, calatorilor. Fata de copii sai avea un comportament plin de afectiune . Pe 22 septembrie 622 Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) este nevoit sa isi paraseasca orasul natal . Merge cu un grup de musulmani devotati la Medina . Acest eveniment se numeste Hejira si marcheza inceputul anului Islamic .
Hejira inseamna in araba “emigrare”.

Desi era omul cel mai important din tara sa el ii ajuta pe oameni , era modest , raspunsul sau la rau era binele . Isi ajuta sotiile la treburile casnice. Il iubea pe Allah mai mult decit pe sine insusi si a dorit sa insufle oamenilor aceiasi dragoste pentru Dumnezeu . Pina si pe patul mortii, gindul sau era la comunitatea islamica . Datorita corectitudinii si sinceritatii sale era respectat pina si de dusmanii sai .In unele situatii a dat dovada de o mare modestie. Spusele sale (hadithuri) sint dovada personalitatii sale de exceptie . Era o fire non violenta . Nu-i placea banii si nici nu era avid de putere. Ultimul profet sigiliul (pecetea) profetilor a murit la 63 de ani pe 8 iunie 632 . Isi petrecea multe ore din noapte in rugaciune si cerindu-si iertare lui Dumnezeu .
El a ramas pentru noi un exemplu si dorim sa-i semanam lui. Culegerile de Hadithuri constituie pentru noi a doua sursa a legislatiei Musulmane. Musulmanii nu se roaga in rugaciunile lor profetului Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) ci lui Dumnezeu direct si fara interemediatori. Cind noi ii amintim numele spunem dupa el; Salla Allahu aleihi ua salam (Binecuvintat fie el si toata familia sa).

Mergi la inceput

Crinuta, am sa-ti raspund si la asta dar chiar sint fff. ocupat la serv.

Dar am sa-ti raspund cat se poate de repede.

Sa ai o zi buna!

Mergi la inceput